AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Puutavaraliikkeet

6 Vastausta 484 Lukukertaa
Onkohan pääkaupunkiseudulla (Hämeenlinnaan asti) puutavarakauppoja, joihin voisi mennä toistaiseksi tietämätön naisimmeinenkin ihan konkreettisesti tutkimaan puuverhoilutuotteita.. Listoja, paneeleja, vanereita, rimoja. Parissa puukeskuksessa ja sahatavaraliikkeessä on tullut käytyä ja todettua että vastassa on pelkkää lastauslaituria ja puupinoja tai koppi, jossa pitäisi heti tietää mitä hakee. Ei siis mitään supermarketia, jossa voisi itse tutkia, vähän rautakaupan tyyliin. Onko sellaista paikkaa, jossa voisi etukäteen ottaa tuntumaa materiaaleihin ja hintoihin, kysellä neuvoa tarvittaessa jne.

Bauhaus

Bauhausissa ainakin on melko kattavasti esillä listoja ja paneeleita.
Tosin mitään neuvoja on turha lähteä kyselemään ainakaan täällä Tampereen Bauhausissa. Tuntuu nimittäin kautta linjan olevan melko ammattitaidotonta porukkaa ja tietävät usein vain sen mitä paketin kyljestä kuka tahansa voi lukea.

kautta linjan

Täysin samaa mieltä myös Vantaan Bauhausin henkilökunnan ammattitaidon suhteen. Onhan se hitto, jos asiakkaan pitää neuvoa myyjää.. Vaan tällaisia kokemuksia mulla on ihan oikeasti, eikä jää yhteen kertaan.

Kyselin pelkkiä ovia keittiökalusteisiin..
Kalustepuolen myyjä väitti, että heidän oviinsa ei saa saranoita, vaan saranat tulevat aina rungon mukana. Hitto, ihan tavalliset saranaporaukset niissä ovissa oli ja tavallisesta rautakaupasta löytyi saranat, joissa oli se käpy mukana. Oikeassa myyjä oli siinä, että Bauhausista ei satojen saranoiden valikoimasta löytynyt sellaista, jossa olis ollu ne muovikävyt (tai mitkä dyypelit ne onkaan) mukana.

Kiukaan myös hankin ko. paikasta. Ei sen enempää pihalla olevaa myyjää voi oikeasti olla. Ei tiennyt puukiukaista tuon taivaallista, savuhormin palikoista puhumattakaan.

Eikä ole järisyttävän hyvää kokemusta työkalupuolestakaan. Myyjän tietämys rajoittui sielläkin siihen, mitä esitteessä luki.

Kokemuksia

Jep!
Kerran katselin peilikaappia kylppäriin ja löysin mieleisen mutta siinä ei ollut juuri mitään tarkempia tietoja.
Myyjä tuli viimein paikalle ja kysyin kaapin valaisimen ip-luokitusta. Pojankloppi veti aivan äimäksi ja mumisi jotain että lähtee tarkistamaan. Vajaan vartin päästä poistuin itse paikalta kun ei heppua kuulunut takaisin.

Toisen kerran hakusessa oli jiirisirkkeli ja suuntasin työkalupuolelle. Siellä oli joku äijä jolle sanoin tarvitsevani moista kapinetta. Äijä mumisi jotain että täällähän näitä ja kääntyi hyllylle jossa oli mm rälläköitä. Sirkkelit olivat aivan toisessa suunnassa. Kiitin kohteliaasti ja sanoin vähän katselevani ympärilleni.
Tälläkin kertaa jäi kaupat tekemättä.

Kesällä 2005 soitin liikkeeseen kysyäkseni kertopuisen väliseinätolpan hintaa. Tyyppi sanoi että käy tarkistamassa ja soittaa heti takaisin. Ei ole vielä soittanut.

Monia muitakin vastaavia juttuja on ollut.
Pitää vaan tasan tarkkaan tietää mitä on hakemassa.

Ei puuta Baukkarista

Mä olen kyllä saanut Bauhausin myyjiltä ihan hyvää palvelua, mutta en silti sieltä puutavaraa ostaisi. Laatu on usein liian heikkoa. Muissa rautakauppatuotteissa ihan hyvä ostospaikka kuitenkin.

Tarvitset oppaan

Isoimmissa rautakaupoissa on myös listoja hiplattavana. Olisi hyvä jos sinulla olisi henkilökohtainen opas, joka veisi sinut oikeaan paikkaan kaupassa ja kertoisi mihin tarkoitukseen eri listat sopivat. Yleisesti ottaen rautakaupoissa palvelu on vaatimatonta tasoa ja sitä on tarjolla niukasti.

Jos sinulla on vanha rakennus ja haluat sinne asiaan kuuluvat listat, suosittelen Helsingin erikoishöyläystä.
http://www.erikoishoylays.fi/index.shtml

Sama suositus

Komppaan edellistä: Erikoishöyläys on hyvä paikka ainakin niitä listoja etsivälle. Siellä pääsee katsomaan malleja ja valikoima on hyvä.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta