AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Kätisyyden vaitaminen karmeja kääntämättä

Kätisyyden vaitaminen karmeja kääntämättä

4 Vastausta 624 Lukukertaa
Onko tietoa/kellä on kokemusta:
Onko kotikonstia, jos ylipäätän onnistuu, kovertaa vanhoinin välioven karmeihin uudet kolot lukolle ja saranoille. Tarkoitus olisi näin vaihtaa karmien kätisyys uudelle ovelle.

Karmit ovat muuten kunnossa, eikä karmien vaihtoprosessi kaikkine kommervenkkeineen innosta.

Helppo

Symmetriset nykyväliovet ja karmit voi asentaa kummankätisiksi vaan ja myös aukeamissuunnan voi valita mieleisekseen. Ei ole vasen,- tai oikeakätisiä ovia + karmeja (siis väliovissa)

Jos siis ovesi ovat alle ~parikymmentä vuotta vanhoja, niin irrotat vaan karmit ja käännät ne toisinpäin. Homma onnistuu, jos karmeja, tai ovea ei ole lyhennetty. Eikä ne uudet karmitkaan muuten ihmeitä maksa ja niiden vaihtoon menee ammattilaiselta alle tunti, amatöörillä menee hieman kauemmin. Siis edellyttäen, että ne on niitä nykykarmeja, jotka on neljällä ruuvilla puoleltaan kiinni.

lisäys

Siis se karmien irrotus ja kätisyyden vaihto on paljon siistimpi ja helpompi operaatio, kuin saranoiden ja lukon vastakappaleen siirto toiselle puolelle.

vielä lisäys

Kun olen oven kääntänyt ove "nurin päin" niin irroita lukkorunko ja käännä se toisin päin koska kahva kääntyy ylös. Lukkokieleke kääntyy kun vedät sitä ulospäin ja pyöräytät.

Kieli kääntyy vain jos..

Lukkorungossa 414 ei kieli kääny lukkoa rikkomatta,eikä ole tarvita kääntääkään.Lukkorungossa 2114 on näin tehtävä.
Kun karmit kasaa uudestaan niin mikä ennen oli sivukappaleissa ylhäällä tuleekin alas.Ja silloin jää näkyviin ruuvin reiät.Ne tosin voi paklata ja maalata.Itse kyllä ostaisin uuden karmin,se olisi halvempi ja kauniimpi.
 /   /  /  / Kätisyyden vaitaminen karmeja kääntämättä

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta