kivuton poismeno

itselle ja läheisille

Tiedän, että tänne on kirjoittanut kymmeniä, varmaan jo satoja, itsemurhaa suunnitelleita ihmisiä. Monesti olen lukenut heidän kirjoituksiaan miettien pienessä mielessäni etteivät he oikeasti halua pois. Kunhan ovat sääliä ja huomiota vailla... Tajusin äskettäin miten väärässä tuolloin olin. Olen itse nyt siinä tilanteessa että haluaisin päästä pois tästä ahdistuksesta, haluaisin saada vihdoin rauhan. Ei vaan millään jaksaisi enää yrittää elää.

Minulla ei ole ystäviä, ehkä yksi ainoa kaveri joka toisinaan jopa ahdistaa olemassaolollaan. Sitten on vain tuttuja. Ja tietenkin vanhemmat. Isän kanssa en juurikaan viihdy, riitelemme jatkuvasti. Äiti taas rakastaa minua ja on jopa ylihuolehtivainen. Muuten olen ihmisille sellainen etäinen kummajainen, ja ihmisten ajatusmaailma jää usein minullekin epäselväksi. En vaan ymmärrä muita enkä jaksa käsittää.

Elämästä on tullut vaivalloista, enää ei jaksaisi elää vain päivä kerrallaan, ilman tunnetta minkäänlaisesta jatkuvuudesta. Irtolaisen elämä ei ole elämisen arvoista, en näe enää mitään hienoa elämän pienissä asioissa. En kuitenkaan haluaisi olla niin julma läheisilleni että aiheuttaisin heille surua tappamalla itseni. En haluaisi että he syyttäisivät itseään. Jos tietäisin etteivät he surisi turhaan eivätkä syyttelisi itseään, tappaisin itseni. Olen jo suunnitellutkin miten se tapahtuisi. Tahtoisin kuitenkin että se kävisi kivuttomasti nimenomaan läheisilleni. Taitaa olla mahdoton yhtälö...

22

2518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • surunkin keskellä

      on valoa. Itse menetin pienen lapseni sairauden alle. Mä en jaksa sua nyt kannustaa tai tukea tai muutakaan.mutta mieti miten suuren tuskan aiheutat sillä,mieti elämäsi uudelleen.aina löytää apua, aina on tärkeä edes jollekkin. etsi kunnes löydät,etsi ilo sisältäsi,sitä ei voi muut antaa. rauhallista joulua

    • ymmärrän

      On hyvä ettet ole ryhtynyt suinpäin tuumasta tekoihin! Olen itse kokenut samoja tunteita
      - ja vuosien ajan, mutta nyt ne ovat jo taakse
      jäänyttä elämää. Kaikki tulevat hyvät hetket
      jäävät sinulta kokematta jos päätät elämäsi.
      Tämä elämä on ainutkertainen, eikö se kannat-
      taisi "katsoa" loppuun asti? Itse olen Jumalan
      tuntemisen myötä oppinut myös arvostamaan itseä-
      ni ja eheytynyt menneisyyden haavoista. Sanoisin
      Sinulle vielä että elämä ON lahja - juuri valvon
      yövuoroa työpaikalla, jossa se usealta on hiipumassa pois. Enempää en ehdi kirjoitella, mutta toivon voimia Sinulle!!!

    • ....

      Kuulostat pahasti masentuneelta. Hanki apua! Mene lääkärille ja terapiaan. Mielialalääkkeet auttavat yllättävän nopeasti.

      • Ghghkl

        Eipä muuten auttanut minua ainaskaan. Elämä on täyttä helvettiä. Nytkin vain sinnittelen perheen vuoksi pariviikkoa, jos jaksan. En vain pysty/ jaksa elämääni. Mielialalääkkeet ei oo auttanut.

        Itselle ja läheisille:
        Ymmärrän täysin tunteesi.


    • Et ole yksin

      Toivoa on aina. Rukoilu auttaa. Elämä on vaan niin kivuliasta.

      Elämän tarkoitus on elämä itsessään. Kun olet saanut elämän lahjaksi, niin elämä täytyy elää. Maailman pahin synti on itsensä unohtaminen. Sinun täytyy oppia rakastamaan itseäsi.

      Voimia!

    • äiti,.,.,.

      tee itsellesi mitään pahaa, itse olen äiti ja sinun äitisi rakastaa sinua eniten tässä maailmassa, sinä olet tärkeä ihminen, sinulla on ihmisarvo. Pyydän että haet apua itsellesi, minä olen vuosi sitten ollut pahassa masennuksen kourissa, ja tiedän tunteen ahdistuneisuus, siis sanan varsinaisessa merkityksessä mitä se tarkoittaa. Usko vaan että asioiden puiminen ammattilaisen kanssa aukaisee pikku hiljaa solmuja. Sinä et saa tehdä itsellesi mitään pahaa! Usko vaan että hyvää on tulossa, kuolema on niin lopullista, sieltä ei ole takaisin tulemista. Sinulla on aivan varmasti hyvä elämä vielä edessä. Vuoden päästä esim. on jo paljon paremmin...lupaathan hakea itsellesi apua! Joulu on monesti aika ahdistavaakin aikaa, kunhan tästä joulusta päästään niin haet itsellesi ammattiapua.!Ajattelen sinua, hyvää Joulua sinulle!

    • itsemurhaa suunnitellut

      Minäkin olen suunnitellut itsemurhaa jo pari vuotta. Viimeiset kaksi kuukautta olen miettinyt sitä jokapäivä. Olen päättänyt päivänkin milloin se olisi hyvä toteuttaa, mutta en pysty tekemään lopullista päätöstä. Vaikka haluaisin tehdä sen, en pysty.

      Jos elämällä on tarkoitus, en halua tietää sitä.

      • pysty tekemään

        lopullista päätöstä, on se merkki siitä, että aikasi ei ole vielä tullut lähteä. Sinun tulisi nyt saada muuta miettimistä, kuin itsariasioita.

        Elämä voi välillä näyttää hyvinkin synkältä ja toivottomalta, mutta silti tilanne voi myös muuttua parempaan suuntaan. Päätä, että muuttuu.

        Mukava, että kirjoitat tilanteestasi edes tänne nettiin, ei ole hyväksi vain omassa päässään pyöritellä asioita. Päiväkirjakin olisi hyvä.

        Mieti, mitä hyvää elämässäsi on ja keskity niihin mahdollisten puutteiden sijaan. Ja arvosta niitä hyviä asioita, onhan niitä sentään joitakin varmaan...

        Toivon sydämestäni, että elämä tuo sinullekin iloisia asioita ja että löydät sitä kautta tarkoituksen elämällesi. Muista, että jokaisella pilvellä on hopeareunus (Helen Keller).


      • Last Mohican

        Sama homma. Itse olen pohtinut, miksi itsensä lopettaminen on kuitenkin niin vaikeaa vaikka tietää, ettei tulevaisuudessa ole enää mitään valoa. Itse olen menettänyt kaiken: työpaikan, puolison ja kotini - kaikki kerralla. Itsensä poispäästämistä ajattelen jokapäivä, mutta sen tekeminen tuntuu samalla todella julmalta - erityisesti läheisiä ajatellen. Itse en kuolemaa pelkää, koska en jumalaan usko. Kuoleman jälkeinen tila on sama kuin ennen syntymää, eli ei mitään. Tavallaan sen tiedostaminen rahoittaa itseäni, kun ymmärrän että ulospääsy on aina olemassa.


    • tässä.................

      taas joku 15v. pissaliisa angstaa niin v*tusti kun ei luvattu joululahjaks sitä raidallista teinihupparia läpäläpälää! Käperrys ny sin äitin kainaloiseen ni jo rupee helopottaa ja voit saada jopa sen hupparin!!

      • alkup. kirjoittaja

        22-vuotias mies, jolle elämästä on tullut pakkopullaa erinäisten ikävien elämänkokemusten kautta.


    • Sirpale

      Samoin. Itse haluaisin täältä lähteä. Päättää päiväni. Mutta kaikki jotka vähänkin minusta välittävät syyttäisivät itseään, eivätkä antaisi itselleen koskaan anteeksi.
      Olen miettinyt vaihtoehtoja miten sen tehdä.
      Olen yksin. Tuntuu ettei kukaan välitä, vaikka tiedän että välittävät. Tuntuu etten ansaitse mitään. Monet haluaisivat auttaa, mutta en halua ottaa vastaan heidän apuaan.
      Haluan olla yksin ja kuolla yksin.

      Sen tiedän jos et halua läheistesi kärsivän. Hae apua. Löydä taas elämä ja onni. Tunne taas se miltä tuntuu olla onnellinen.
      Toisaalta mikä minä olen neuvomaan, kun en halua vastaan ottaa tarjottua apua.

      Haluan vain pois!

    • Ei kannate

      Tuottaisit raskaan surun esim.äidillesi.
      Aitisi miettisi sit mitä hän teki vääärin.
      Itsekkin olen ollut hyvyin sairas, mut tiedä minkä tuskan tuottaisin lähimmäisilleni josko käyttäisin omankäden oikeutta, sil kyl he raksatavat meitä ja heille se olisi todelle vaikeaa menettää, ihminen joka on joutunut kärsimään.Raskaaltahan elämä tuntuu joskus, mut kyl niitä valopilkkuja löytyy, kun vain jaksaa etsiä.Elämän iloa Sinulle!!!!

    • mitenheittäähyvästit

      kaikki 18 vuotta elämästäni on ollut pelkkää paskaa ja itkua, nyt alan lopulta kyllästyä. olen miettinyt itsemurhaa 13v lähtien, olen yksin huolimatta siitä mitä teen tai mitä yritän. olen tehnyt nyt virallisesti kaikkeni asioideni eteen ja viimeiset kaksi kuukautta olen ollut melko varma ettei minusta enää ehjää tule. vaikka olen näin nuori, minua ei jää kukaan kaipaamaan. olen epäonnistuminen. olen syöpä. minua ei olisi koskaan pitänyt tapahtua ja olen häpeissäni olemassaolostani. haluan tämän loppuvan.

    • Itsesuggestio

      Olet hyvässä alussa oppimaan elämään. Paina hyväksymisnappia. Hyväksy itsesi ja ympäristösi. Nyt. Ja taas uudestaan. Kunnes hyväksyt kaiken automaattisesti. Näin se menee. Joka päivä on parempi kuin edellinen.

    • neuvo teuvo

      Haistakaa paska kaikki vitun taulapäät ja tuppikullin runkkaajat

      • jojo10oi

        osta köysi idiootti


    • Tuntematon x.x

      Siis tiiän niin sun tunteen oon nyt täs miettiny puol vuotta et jos tekisin itsemurhan koska elämä on vaa menny päi helvettii eikä jaksa enää yrittää.. mua ahdistaa olla koulussa ja eräät henkilöt rasittaa todella paljon ajattelen mielessäni miten ne kuolisi miten mä tappaisin ne katson niitä murhaavasti en tiedä miksi.. ja nyt itse ajattelen että jos räjähdän tai jotain tapan jonkun oikeasti ! mä en oo paha henkilö olin joskus todella hiljainen mua kiusattiin todella paljon mutta ylä-asteella minusta tuli paljon rohkeampi uskalsin sanoa oman mielipiteeni takas .. mutta nyt en ymmärrä mikä muhun on menny oon vaan nii ahdistunu ..itken aika usein tunnilla koska kaikki ne vanhempien riidat tai mitä näille eräille henkilölle on käynyt käy vain sääliksi itseäni, kaikkia!

    • kuolemakorjaa

      Pystyn jotenkin samaistumaan tuohon tekstiin...

    • Mietivielä

      Anteeksi mutta itsemurhalla et saa rauhaa joudut pahimpaan painajaiseen ...helvettiin. Usko pois se on iso synti mitä tuut tekemään ja tappamalla itseään et ole enään jumalan kanssa se on helvettiä ja helvetti on kitia ja huutoa

    • Itsemurha

      Itselläkin on semmoinen tunne että itsemurha olisi kohdallaan kun elämä alkaa mennä päin persettä ja tyttöystäväkin jätti ja oikeita kavereita minulla juurikaan ei ole nyt vaan mietin että onko se aivan järkevää poistua tästä maailmasta vielä mutta masennus on kova

    • Armokuolema

      Eutanasia on sinua varten.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7441
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      82
      4423
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      58
      2887
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1689
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1667
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      350
      1447
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1322
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1099
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      275
      1048
    Aihe