AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kannentiivisteen vuoto

Kannentiivisteen vuoto

10 Vastausta 6 035 Lukukertaa
Huollossa sanottiin, että kannentiiviste vuotaa autossa. Öljyä oli talviseisonnan jälkeen vuotanut maahan ja nytkin näyttää vuotavan jonkin verran. Jäähdytysnestessä lilluu öljyä jonkin verran mutta jäähdytysnestetttä ei kuitenkaan kulu normaalia enempää.
En kuitenkaan lähtenyt vielä suurempaan huoltoon koska aika arvokasta touhua on. Vaihdatin öljyt ja öljynsuodattimen.
Eli kysymys kuuluu. Mitä haittaa moottorille on ajan mittaan jos kannentiiviste vuotaa? Osaan seurata naisimmeisenä kuitenkin öljyn määrää sekä jäähdytysnestepuolta.

Se riipuu vähän

jos se esim. päästää sitä nestettä sylinteriin ne menee sieltä öljyn joukkoon ja heikentää moottorin voitelua ja pitkään jatkuessa voi myös venttiilikin kannesta haljeta!

Tuokin esittämäsi vaihtoehto, että sitä öljyä menee jäähdytysnesteen joukkoon heikentää ajankanssa jäähdytystä ja moottori voi ylikuumentua ja silloin myös isompi vauriovaara

Muuten oikein,

mutta pieleen meni.
Öljyn joukkoon joutuva pakkasneste muodostaa pikimäistä töhkää, joka tukkii kaikki paikat moottorissa: suotimen, öljykanavat, hirttää laakerit kiinni.
Pieni määrä ei tätä tehne vaan isompi määrä ja kunnolla kuumaksi ajettuna. Eli kansitiivisteen vaihdon sijasta saattaakin saada tehdä koko moottorin vaihdon tai täysremontin.
On näitä nähty...

Pyhpyh

tuki mitään vaan muuttuu lähinnä vaahdoksi ja voitelunpuutteessa sitten tapahtuu tuo laakerien hirttäminen!

Pakkasneste ja öljy ei muodosta mitään pikeä, eikä pikimäistä töhnää

"Lapsen

tieto, naisen muisti, vaan ei partasuun urohon".
Kokeilepa omallasi jos uskallat! Minä en uskalla, olen niitä niin monta nähnyt.

Sinun juttusi ovat muutenkin kuin se4llaisen joka ei ole

edes nähnyt, on näitä nähty, juttujasi meinaan.

Kaasuttelin tänään

Kaasuttelin tänään autolla pienillä vaihteilla moottoria rasittaen ja putsasin jäähdytysnesteen öljystä ja kas kummaa öljyvuoto lakkasi kokonaan? Nyt oli kuuma moottori. Kuinkahan on asianlaita huomenna? Onkohan öljyvuotoa taas kun moottori on kylmennyt?
En ymmärrä näitä moottorien oikkuja. Täytyy luottaa kuitenkin huoltomieheen, joka sanoi, että kannentiiviste vuotaa ja asia pitäisi huoltaa pois.

Ei vuoda juurikaan

Olen testaillut autoa. N.10km pysähdyksen jälkeen moottorista valuu n. 1 ruokalusikallinen öljyä. Jäähdytysnesteeseen ei nouse enää öljyä, eikä jäähdytysnestettä kulu. Mikä oli siis vikana? Ei ehkä kannentiiviste kuitenkaan.
Epäilen, että olen vaihdattanut paikallisella Essolla öljyt ja öljynsuodattimen kahden viime vuoden aikana. Ihmettelin ainaljyn vaihdon jälkeen miksi vaihdettu öljy on niin mustaa? Öljyä oli kyllä lisätty. Eli olikohan öljynsuodtinta tai öljyä edes kunnolla vaihdettu? Nyt vaihdatin merkkihuollossa ja öljy oli puhtaan näköistä niinkuin vaihdon jälkeen pitää olla.

Tamän palstan seriffi

Kysyisin vaan millä konstilla näppäimistön toimintaan voi vaikuttaa?
Kannattaa se kannentiiviste vaihtaa kuitenkin varmuuden vuoksi!
Jore hengailetko nistien kanssa....?
 /   /  /  / Kannentiivisteen vuoto

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta