AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Sisä ryl 2000

8 Vastausta 4 366 Lukukertaa
Mitä virkaa em. kirjalla, jos ei sitä käytetä siihen mihin se on suunniteltu?

mikä se sitten on ?

xxxx

Rylli

Se sisältää rakentamisen yleisiä laatuvaatimuksia ym. ym. jotka on tämän päivän ammattilaisille ja asiantuntijoille täysin utopiaa. Käytäntö on ihan toisenlainen.
Ei kuulemma pääse palkoille, jos tekee liian hyvää eli täyttää yleisten vaatimusten vähäisimmätkään (karkeimmat) toleranssit.

Höpö höpö

RYL on lähes poikkeuksetta määritteenä projektituotannon urakoissa. Jos sitä ei pientalotuotannossa osaa käyttää kannattaa pohtia oman ammattitaidon riittävyyttä. Ja jos laatutaso lasketaan tarkoituksellisesti RYLlin alapuolelle ollaan hakoteillä.
Olin 10kk töissä pientalotehtaalla, jossa rylliä ei noudatettu. Vesieristykset tehtiin törkeän piittaamattomasti, josta sertin suorittaneena valitin työnjohtajalle, joka ei vähääkään piitannut. Niin, jos sitä ei pientalotuotannossa osaa käyttää, kannattaa pohtia aivan muita hommia. Näin pomolle totesin ja minut siirrettiin toiseen yksikköön, kun "valitin turhasta".
RYL on, laki on, mutta on ihmisiä, joilla ei ole mitään työmoraalia eikä velvollisuudentuntoa sitä toista ihmistä kohtaan, jolle taloa rakennetaan.

RYL on ehdottoman hyvä

Talot tehdään ja sisustetaan turvallista asumista ja elämistä varten. RYL antaa työohjeet ja vähimmäisarvot esim rakenteiden kosteuden ja tasaisuuden suhteen. Jos joku rakentaja tai asentaja pyrkii tekemään näitä määräyksiä heikompaa tai huonompaa työtä, sellaista tyyppiä ei kannata palkata pilaamaan kalliita materiaaleja ja homehduttamaan taloaan.
RYL ei ammattilaisille ole utopiaa, vaan se on "raamattu". Edesvastuuttomia asentajiksi itseään kutsuvia tyyppejä on varsin paljon liikenteessä ja heihin törmää lähinnä omakotitalojen työmailla. Asialliset rakennusliikkeet tilaavat alihankkijoiltaan asennus- ja työpalveluja ja työn edellytyksenä on RYL:lin mukaiset suoritteet. Jos joku niissä pyrkii oikomaan, löytää itsensä varsin pian käräjiltä tai/ja konkurssilistoilta.

Palkan edellytyksenä pitäisi olla sovitun työn tekeminen. Jos näin ei ole, se alkaa täyttää jo petoksen tunnuspiirteet. Edesvastuutonta on myös puhua tilaajalle, että "rylli nyt on mitä on, mutta näin näitä on aina tehty".
Työ ei varmasti ole liian hyvää, jos vasta alimmat vaatimukset täytetään.

Kuka menee sellaisen hammaslääkärin tai kirurgin kynsiin, joka alkutöikseen juttelee tällaista, että ei tässä pääse palkoille, jos ohjeita ja toleransseja noudatetaan.

Voitko kertoa,

millaisesta tapauksesta on kysymys?

Kerron kerron

Malttakaa poijjaat vartoo vähän niin pistän tulemaan.
Nyt taisku venattu jo yli 8 vuotta. Tuleeko sitä kohta vai hä ?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta