AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Tekemistä ja näkemista Turussa?

Tekemistä ja näkemista Turussa?

13 Vastausta 4 632 Lukukertaa
Olen menossa Turkuun pariksi päiväksi (pääsykokeisiin) joten pitäis kai muutakin tekemistä keksiä kun hotellihuoneessa istuskeleminen :] Onko siis ehdottaa paikkoja, jotka kannattaa ehdottomasti käydä kattomassa? Saa myös ehdottaa hyviä paikkoja missä voi käydä Syömässä! Linnankadulle majotun niin siitä läheltä etenkin.

Turun linna, Kauppahalli ja joitakin kahviloita ja museoita oon ajatellu käydä katsastamassa. Kannattaako muuten vuokrata pyörä vai liikkua julkisilla? Kiitäs :]

Vinkkejä ja vihjeitä

Parempi kun kierrät kaukaa Turun,niin ei sitte tule pettymyksiä ihmisten ahdasmielisyydestä ja muukalaisvihasta eikä tartte täällä ruikuttaa kuinka turkulaiset on töykeitä ja Turku kauhee paikka.
Eli toisin sanoen pysy poissa Turusta.

Jos nyt kuitenkin päätät tulla tänne ja Linnankadulle majoitut niin siinähän sulle olis tekemistä kun köröttelet julkisella satamaan vaikka myymään itseäs!

Kakolaan

Käy katsomassa Kakolaa.Mielenkiintoisia retkiä järjestetään sinne.20 euroa maksaa opastettu kierros.

Tervetuloa

Huolimatta ( Piikkiöläinen ) joka tykkää olla ikävä kaikille. Tuomiokirkko on todella mielenkiintoinen paikka vaikka onkin kirkko. Kun kauan sitten muutin turkuun niin pidin sitä todella ainutlaatuisena paikkana. Hyviä ilmoja sulle.

Turun hyvä veli/sisar -järjestö

Turun hyvä veli/sisar -järejstön toimintaan voit perehtyä Turun kaupungin valtuuston tai hallituksen istunnoissa.Varo turuntautitartuntaa -tarttuu hyvin herkästi!!!!!

Rokotukset

Vaikka Turku onkin Suomessa kehitysmaa-aluetta,niin Turuntautiin on kehitetty rokote samalla tavalla kun malariaa ym. trooppisia tauteja vastaan.Kunhan muistaa vaan ottaa rokotuksen.Turkuun voi toki tulla ilman rokotuksiakin,mutta vaarana on ettei Turusta pääse enää pois eli muuttaa pysyvästi Turkuun ja samalla vuodessa-kahdessa muuttuu yhtä sisäänpäinkääntyneeksi,ahdasmieliseksi ja epäsosiaaliseksi kun turkulaiset yleensä.Ja tietty kateelliseksi.

Jugendo

Hyvä rokote on käydä stadissa, se auttaa aina.
Voi vaikka tutustua kauniiseen kauppatoriin tai Senaatintoriin.

http://www.hel.fi/wps/portal/Helsinki/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/fi/Helsinki/Uutiset/Uutiset&CACHEPARAM=jugendkaupunki#jugendkaupunki

Turussa nähtävillä on Wikke ja kultatalo. Ah, ne ovat niin upeita!

Ihme parkua

Mikset sitten muuta Helsinkiin, ai niin sinähän asut siellä jo. Mitä nyt voimme ongelmallesi tehdä?

Ole hiljaa

Sulta nyt ei kukaan ole kysynyt mitään joten jätä ne älykkäät mielipiteesi sinne rusinapellolle!

KYLLÄ on

Hotellissasi on varmaan Turku esitteitä.Niissä on melkein kaikki mahdolliset paikat esiteltynä.Onhan meillä täällä vaikka mitä nähtävää yms.

Hoho!

Osuin siis täysin oikeaan!

kävellen

Jos majoitut Linnankadulle niin kävellenkin pääset sekä linnaan että tuomiokirkkoon, myös Kakolaan.

Jos luonnosta tykkää niin Ruissalossa kannattaa käydä, mutta sinne pitää jo mennä joko bussilla tai pyörällä.

Oluelle voi poiketa vaikka jollekin jokipaatille. Ja joen yli pääsee (siltojen lisäksi, eh heh) Förillä, joka siis on lautta jolla pääsee rannalta toiselle (Turusta Åboon ja takaisin).

Omat suosikkipaikkani

Olitpa saanut tosi ääliömäisiä ja epäasiallisia vastauksia.

Mutta asiaan. Kiipeä Vartiovuorenmäelle, sieltä on hienot näköalat. Samalla kannattaa piipahtaa Käsityöläismuseossa ja ostaa vaikka vanhanajan karamelleja matkaevääksi.

Jos tykkäät museoista, Aboa Vetus Ars Novan keskiaikaisten rakennusten rauniot on pakko kokea.

Kun pääset pääsykokeista, piipahda kahvilla Mansikkapaikassa. Turun parhaat kakut ja lounastakin tarjoillaan. Löytyy Piispankadulta läheltä yliopistoa. Ravintoloista suosittelen Haraldia (Aurakadulla), Mamia (Linnankadun alussa) ja Blankoa (myös Aurakadulla, lähempänä jokea). Yliopistoa lähempänä on Trattoria Romana Hämeenkadulla. Kauppahallissa on erinomainen sushiravintola, Yliopistonkadulta Anttilaa vastapäätä löytyy lounasravintola (toisessa kerroksessa), josta saa hyvää japanilaista kotiruokaa. Indima Puutorilla tarjoilee intialaisia herkkuja.

Jos on kaunis päivä, kävele keskustasta Aurajoen viertä Förille, siitä yli ja sitten joen toista rantaa Tuomaansillalle yo-kylän lähelle. Siinä näkeekin jo kaupungin keskeisimmät nähtävyydet. Kauniilla ilmalla kannattaa myös suunnata Ruissaloon kävelylle. Pyydä bussikuskia huikkaamaan sinulle, kun olette Kansanpuiston pysäkillä ja kävele siellä rantatietä pitkin niin näet kauniita 1800-luvun lopun pitsihuviloita.

Jos olet kiinnostunut laivoista ja merenkulusta, Forum Marinum lähellä Turun linnaa on oiva paikka.

Oikeasti ihmettelen, kun joku tässä ketjussa antoi ymmärtää, ettei Turussa olisi jugendtaloja. Niitä on säilynyt paljon ja useimmat ovat enemmän keskieurooppalaista tyyliä kuin Helsingin kansallisromanttiset jugendpytingit. Piipahda Taidemuseossa ja kierrä samalla Puolalanpuistossa, jos haluat katsella kauniita rakennuksia.

Kaunis paikka kävellä on myös Turun vanha hautausmaa. Sinne on seurakunta tehnyt opaskartankin, jonka avulla voi etsiä kuuluisuuksien hautoja. http://www.turunsrk.fi/attachments/hautausmaa/turunhautausmaa_karttaesite.pdf

Ainakin

Turun Sofiankadulla (Portsassa) on joka keskiviikko mielenkiintoinen
KESKUSTELUILTAPÄIVÄ, jossa jokainen tuntuu puhuvan yhteen ääneen. *`?!><*'¨^¨´+#&%...
Olin siellä kerran, ja nyt olen joka keskiviikko.
Se on klo 14.00 - 18.00.

Nähdää siellä!
 /   /  /  / Tekemistä ja näkemista Turussa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta