AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

ASTAKSANTIINI

99 Vastausta 17 082 Lukukertaa
Astaksantiini on mielenkiintoinen uusi tuttavuus minulle, vaikka siitä löytyy paljon puolueetonta TUTKITTUA näyttöä eri sairauksien estämisessä (osassa tutkimustaustalla on luonnollisesti jokin yritys mutta paljon on eri yliopistoissakin tehtyjä tutkimuksia). Sitä on tutkittu mm.
- ihonhoidossa ja suojaamisessa
- vatsan limakaovoon hyvinvoinnissa ja suolistosairaukissa
- neurologisissa sairauksissa
- sydän ja verenkiertoelinsairauksissa
- silmänpohjarappeumassa
- niveltulehduksissa
- vastustuskyvyn lisäämisessä
- syöpäsairauksien estossa

ja myös urheilulääketiede on tehnyt paljon tutkimuksia.

Haittavaikutuksia käyttöön ei ole liitetty, sillä mm. lohen lihassa on puhdasta astaksantiini eli ihminen on syönyt astaksantiinia kymmeniätuhansia vuosia. Täältä keskustelupalstalta sain kipinän alkaa selailemaan verkkoa ja tutkimuksia on todella paljon.

Laitan tähän muutaman relevanteimman joissa myös lähteet on esitetty hyvin:

http://www.astareal.com/pdf/news/8/fuji_december%20nutra%20newsletter.pdf

http://www.astaxanthin.org/

http://www.cyanotech.com/pdfs/bioastin/batl08.pdf

http://www.fcihealthscience.com/references.html

http://www.algatech.com/astax.htm

http://www.astareal.com/m6.html

www.herbresearch.com.au/research-articles/monographs/astaxanthin/download.html

http://www.zhion.com/phytonutrients/Astaxanthin.html

http://www.fujichemical.co.jp/english/newsletter/newsletter_0802.html

http://www.astavita.com/why-references.html

http://www.sportscoach.netmx.co.uk/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1424&mode=mode=thread&order=0&thold=0&POSTNUKESID=9a8d502a4beb6032616d633a50b6cb29

http://www.astavita.com/faq.html

http://www.liebertonline.com/doi/abs/10.1089/152308603321223630

http://www.fujichemical.co.jp/english/astaxanthin.html

http://www.astareal.com/m6.html

On kyllä niin mielenkiintoinen luonnon molekyyli että otin sen jo käyttöön pelkästään lisätäkseni vastustuskykyäni.

asiallista kirjoitusta

Itse olen tutustunut ja käyttänyt astaksantiinia jo pari vuotta. Kiitos hyvästä yhteenvedosta.

Alanpa tutustumaan kaikessa rauhassa päivittääkseni tietämystäni.

Ei ole totta

Katsoin pistokokeena muutamia linkkejäsi. Samat japanilaiset jammut esiintyivät lähes jokaisen firman mainossivuilla. Ja ainakin nuo näkemiseen liittyvät "referenssit" olivat aivan nollatason lehdissä, aivan sama jos saisi jutun läpi vaikka Länsiväylässä, kukaan tai mikään instanssi ei jaksaisi korvaansa lotkauttaa. Mutta maallikoille menee näköjään täydestä.

Kyllä teitä viedään kuin litran mittaa. Sääli että rahanne päätyvät aivan ilman näyttöä ja indikaatiota markkinamiehille.

Tämähän on vaihtoehtohoitojen palsta!

En tunne ko. molekyyliä kovinkaan hyvin. Mielestäni tekemäsi katsaus on kattava, vaikka onhan tuolla yritystenkin, tosin useamman sellaisen eikä vain yksittäisen, tekemiä tutkimuksia. Ihan asiallisilta nämäkin ainakin näin pikasilmäyksellä vaikuttavat. Vaatii syventymistä.

Varsinkaan tällä palstalla, jolla saa luvan kanssa ja pitääkin keskustella vaihtoehtoisista hoidosta, ei kannata välittä tuollaisesta edellä esitetystä kommentista. Tässähän olet kerännyt vain tietoa astaksantiinista laajalti. Ja löytyy listaltasi myös puolueettomia varsin mielenkiintoisia ja laajoja jopa satoja tutkimuksia referoivia katsauksia esim:

http://www.cyanotech.com/pdfs/bioastin/batl08.pdf

http://www.herbresearch.com.au/research-articles/monographs/astaxanthin/download.html

http://www.astaxanthin.org/

, jotka vilkuilin läpi ja aion perehtyä näihin lisää.

Jos tällainen vaihtoehtoisten hoitojen palsta kerran on perustettu niin mielestäni tämä on siis ihan oikea foorumi myös kertoa ja keskustella näistä. Puhutaan vaan molekyylitasolla eri vaihtoehdoista. Tällaiset koosteet ovat ainakin mun mielestä ihan tervetulleita ja antavat pohjaa tutustua kunnolla luonnontuotteisiin. Itse vakuutun paljon enemmän tällaisesta kuin jostain yhden henkilön suusta tulleesta kommentia että jokin yrtti y tehoaa johonkin vaivaan x. Nyt voi ainakin itse muoostaa mielipiteensä vaikka eihän tuollaista listaa ehdi läpikäymään millään.

Näkökulmia varmasti on monia ja ainahan se niin on että joku täällä hyökkää heti tuollaisilla lähes "kirosanoilla" vastaan, mutta en sitä kyllä ymmärrä. Eikö asioista voi keskustella ilman niitäkin ja esittää vasta-argumentteja, jos niitä kerran haluaa esittää asiallisesti ensin tutustuen kunnolla aiheeseen eikä vain huutamalla "p...tä". Tai sitten on parempi olla hiljaa!

Asiallisesti esitettyä

Luin nyt vihdoin läpi nuo kolme mielestäni oleellisinta katsausta. Asiallisesti esitettyä tietoa tästä luonnonainesosasta. Tutkimukset eivät ole mitään ylilyöntejä, vaan asioita käsitellään ihan realistisesti ja objektiivisesti. Täytyy sanoa, että harvoin saa käsiinsä tällaisen, näin laajan ja suurimmaksi osakseen riippumattomien tutkijoiden tekemän kosteen kaikkine niissä mainituine läheineen.

Yksi vaikuttava artikkeli oli nimenomaan tuosta yhdestä astaksantiini-valmisteesta eli Astavitasta tämä: http://www.astareal.com/m7.html

Siinä noiden nuolien takana hyvin summattuna laajat turvallisuustutkimuksetkin. Epäilenpä, että esim. omega-3 -tuotteilta tällainen näyttö puuttuu.

astaksantiini

Olen käyttänyt astaksantiinia 8 mg päivässä kahden vuoden ajan. 1 1/2 vuotta sitten pääsin eroon närästyslääkkeistä ja ongelmat ovat loppuneet nyt tyystin. Vihjeen sain ruotsalaiselta kollegaltani, kun hänelle oli suositeltu astaksantiinia juuri ylävatsavaivoihin, -poltteeseen ja närästykseen.

myös minun vatsaani auttaa

Kärsin kai jonkinlaisesta stressivatsasta ja kun aloin käyttämään astaksantiinia niin ylävatsakivut alkoivat vähetä ja 1/2 vuoden käytön jälkeen en juurikaan ole enää näitä havainnut. Luin jostakin, että jopa Helicobakteeri oltaisiin pystytty karkoittamaan tällä vatsan limakalvolta. Muista vaikutuksista viis, kunhan vain ei tarvitse ylävatsakipuja kärsiä.

Oletko

sen , että tärkein näyttö on jos valmisteesta on apua sen käyttäjälle, silloin rahat ei mene hukkaan, olipa tietellinen näyttö mikä tahansa. Jotkut ihmiset vain haluavat korostaa omaa tietämystään vaikka eivät ymmärrä asioista mitään muuta kuin sen tieteellisen näytön. Kaikki emme ole samanlaisia, samat aineet eivät sovi kaikille. Maallikotkin sen ymmärtävät.

astaksantiini

Näinhän se on; eivät kaikki lääkkeetkään sovi kaikille. Mutta itse uskon kyllä enemmän lääkkeisiinkin, joita on tutkittu ja jotka ovat olleet markkinoilla pitkään. Sama pätee luontaistuotteisiin eli en osta tuotetta josta sanotaan "antaa energiaa", "palauttaa vatsan toiminnan" JOS ei ole minkäänlaista teoreettistakaan, saati sitten kliinistä näyttöä!

jos ei ole tutkittu on toimivuus kysymysmerrkki

Kyllä jokin luontaistuote voi auttaa jollekin vaikkei olisi tutkittukaan. Mutta jos tutkimuksissa ei ole pystytty osoittamaan vaikutusta niin kyseenalaistan kyllä silloin tuon toimivuuden - on enemmän korvien välissä. Ja jos tutkimuksissa osoitetaan ettei vaikutusta pystytty osoittamaan niin sitten sen kyseenalaistan jo moninkertaisesti.

t. Tutkittuun näyttöön uskova.

astaksantiini ja omega-3

Tässä mielestäni yksi hyvä astaksantiinilla suomessa tehty tutkimus, jossa sen osoitetaan suojaavan elimistön LDL-kolesterolia ja tehostavan omega-3 -rasvojen toimintaa. On ainakin puolueetonta tietoa. Tutkijoina Kuopion yliopiston tutkijat.

Effects of astaxanthin supplementation on lipid peroxidation
Jouni Karppi1, Tiina H. Rissanen1,2, Kristiina Nyyssönen1, Jari Kaikkonen3, Anders G. Olsson4, Sari Voutilainen1, and Jukka T. Salonen1,3
1Research Institute of Public Health, University of Kuopio, P.O. Box 1627, FI-70211 Kuopio, Finland. Fax: +358 17 162936. E-mail: jouni.karppi@uku.fi, kristiina.nyyssonen@uku.fi, sari.voutilainen@uku.fi
2The Department of Public Health and General Practice, University of Kuopio, P.O. Box 1627, FI-70211 Kuopio, Finland. Fax: +358 17 162937. E-mail: tiina.rissanen@uku.fi.
3Oy Jurilab Ltd, Microkatu 1, FI-70210 Kuopio, Finland (www.jurilab.com). Fax: +358 17 467 8001. E-mail: jari.kaikkonen@jurilab.com, jukka.salonen@jurilab.com
4Faculty of Health Sciences SE-58185 Linköping, Sweden. Fax: + 46 13 149991. E-mail: andol@imv.liu.se

Abstract

   Astaxanthin, the main carotenoid pigment in aquatic animals, has greater antioxidant activity in vitro (protecting against lipid peroxidation) and a more polar configuration than other carotenoids. We investigated the effect of three-month astaxanthin supplementation on lipid peroxidation in healthy non-smoking Finnish men, aged 19–33 years by using a randomized double-blind study design. Also absorption of astaxanthin from capsules into bloodstream and its safety were evaluated. The intervention group received two 4 mg astaxanthin (Astaxin) capsules daily, and the control group two identical-looking placebo capsules. Astaxanthin supplementation elevated plasma astaxanthin levels to 18.8 µg/l (p<0.001 for the change compared with the placebo group). We observed that levels of plasma 12- and 15-hydroxy fatty acids were reduced statistically significantly in the astaxanthin group (p=0.048 and p=0.047 respectively) during supplementation, but not in the placebo group and the change of 15-hydroxy fatty acid was almost significantly greater (p=0.056) in the astaxanthin group, as compared with the placebo group. The present study suggests that intestinal absorption of astaxanthin delivered as capsules is adequate, and well tolerated. Supplementation with astaxanthin may decrease in vivo oxidation of fatty acids in healthy men.

Key words: Astaxanthin - absorption - safety - lipid peroxidation – C18 hydroxy fatty acids

Introduction

   Lipid peroxidation has an important role in the etiology of many pathological conditions including atherosclerosis [1-3]. Reactive oxygen species (ROS) such as hydroxyl and peroxyl radicals that are produced during normal metabolic processes promote lipid peroxidation in the body. Dietary antioxidant carotenoids such as astaxanthin are believed to prevent lipids from becoming oxidized [4].

   Astaxanthin (3,3’-dihydroxy-,-carotene-4,4’-dione) is a naturally occurring carotenoid with strong antioxidant properties both in vitro and in vivo. Astaxanthin belongs to the xantophyll group characterised by its hydroxyl and keto endings [5, 6] (Figure 1). Astaxanthin has been reported to be a ten times more potent antioxidant than other carotenoids such as lutein, zeaxanthin, canthaxanthin and β-carotene [7]. As with the other carotenoids, astaxanthin can also absorb the excited energy of singlet oxygen onto its carotenoid chain, which evokes degradation of carotenoid molecule but prevents other molecules or tissues from suffering radical-induced damage [4]. Astaxanthin is a more effective scavenger of hydroxyl radicals than -carotene [8]. Due to the unique structure of the terminal ring moiety (hydroxyl and keto endings), the terminal ring of astaxanthin is able to scavenge radicals both at the surface and in the interior of the phospholipid membrane. The unsaturated polyene chain traps radicals only in the membrane [9]. In experimental animals astaxanthin has also been shown to induce the xenobiotic metabolizing enzyme system, the cytochrome P450 enzymes [10]. A disodium disuccinate astaxanthin derivative has been claimed to provide cardioprotection and myocardial salvage; it was reported to reduce the infarct size in rats [11] and dogs [12].
   The main dietary sources of astaxanthin are aquatic animals including salmon, trout, red seabream, shrimp, lobster, and fish eggs [4]. About 450 g of farmed rainbow trout or 800 g of wild salmon contain 4 mg of naturally occurring astaxanthin [13]. However, there are no previous randomized placebo-controlled clinical trials which have evaluated the effect of astaxanthin supplementation on lipid peroxidation and inflammation markers in humans.

   The measurement of lipid peroxidation in human samples is complicated. There not only are no generally applied methods; there is not even any consensus about what measurements represent adequate markers of lipid damage [14, 15]. In this work, we used the plasma C18 hydroxy fatty acids as biomarkers of lipid peroxidation in vivo. The assay measured the concentration of hydroxy derivatives of oleic acid, linoleic acid and linolenic acid.

   The purpose of the present study was to investigate the effect of supplementation of healthy male volunteers with a relatively high daily dose (8 mg) of astaxanthin on the absorption and plasma levels of astaxanthin and other antioxidants, serum lipids, the susceptibility of the combined fraction of VLDL and LDL to oxidation, the tendency lipid peroxidation in vivo and the safety of the supplement, as compared with placebo.    

Subjects and methods

Study design and subjects

   The subjects of the study were healthy non-smoking male volunteers aged 19–33 years with no severe diseases or malabsorption. The study was a randomized double-blind trial based on comparison of two parallel identically sized groups; the intervention group received 4 mg of astaxanthin (Astaxin, AstaReal AB, Sweden) capsules twice per day (n=20) and the placebo group two identical-looking placebo capsules (microcrystalline cellulose) (n=20). The Astaxin capsule contains nutrients, fatty acids, astaxanthin (monoesters, diesters and free form), minerals and amino acids. The treatment period was 3 months. The subjects were required not to take any astaxanthin supplementation at baseline. One subject in the placebo group was disqualified from the statistical analysis because his plasma astaxanthin concentration was high at the baseline measurement. It is most probable that this subject had been consuming astaxanthin supplements against instructions prior to the treatment period. The subjects were advised to keep their exercise and dietary habits unchanged during the study. Four-day food recordings were carried out at the beginning and at the end of the study to monitor any changes in the dietary intake of astaxanthin and other antioxidants.

Measurement of astaxanthin and other carotenoids

   Analysis of trans-astaxanthin was performed using liquid-liquid extraction for sample preparation and high performance liquid chromatography with visible spectrometric detection. Plasma samples and control plasma were thawed at room temperature under conditions of reduced light. To extract the carotenoids, 4 ml of acetone was added to 0.5 ml of plasma in 10-ml glass tubes. After mixing vigorously for 10 s, the tubes were left on a reciprocating shaker for 1 h whilst protected from light. Thereafter 4.0 ml hexane was added and the samples mixed vigorously for 10 s before two-phase separation for 1 h. The upper phase was then removed and dried down under a stream of nitrogen. The dried extract was dissolved in 75-150 μl chloroform:methanol (1:1, v/v). A Rheodyne injection system (model 7010) was used to inject 25 μl of sample into a reverse- phase column (ReproSil-Pur 120 C18-AQ). The carotenoids were eluted using a linear gradient with methanol:water:ethyl acetate, 82:8:10 at the start and 29:1:7 after 20 min, using a Merck-Hitachi L6200A Intelligent pump. Astaxanthin was detected at 474 nm by a Merck-Hitachi L4200 detector. Integration was performed using CSW version 1.5 software.

   Quality control plasma samples and calibration standards were prepared from stock solutions of trans-astaxanthin (>98% pure, Sigma-Aldrich) in acetone, 30 μg/ml. The lower limit of quantification (LLOQ), based on peak area, was 20 ng/ml with linearity demonstrated to 1000 ng/ml. Intra-assay precision values, based upon coefficients of variation of quality control samples were less or equal to 14.0%.

Measurement of other vitamins

   Plasma samples for simultaneous determination of α-tocopherol and retinol were extracted with ethanol and hexane. The concentrations were measured by reversed-phase high-performance liquid chromatography (HPLC) [16]. Briefly, 200 µl of heparinized plasma was extracted with 5 ml of hexane and 1 ml of ethanol containing α-tocopherol acetate as an internal standard. After centrifugation, the hexane layer was separated and evaporated to dryness with a gentle stream of nitrogen. The residue was reconstituted in 200 µl of the mobile phase. The mobile phase consisted of acetonitrile-methanol-chloroform, 47:47:6 by volume. A reversed phase C18 column was used, and peaks were detected at wavelengths of 292 nm for α-tocopherol and 325 nm for retinol (model 168; Beckman Instruments, Fullerton, CA, USA). Pure analytes (Sigma, St Louis, MO) were used as primary standards and their concentrations were determined spectrophotometrically according to Thurnham et al. (1988) [17]. Ascorbic acid was analysed by high-performance liquid chromatography with the ion-exchange method described by Parviainen et al. (1986) [18].

   Erythrocyte and plasma folate levels were measured by radioimmunoassay (Quanta phase II, Bio-Rad, Hercules, California, USA). The whole blood sample for erythrocyte folate determination was hemolyzed and stabilized with ascorbic acid immediately after blood drawing and kept frozen until measured in batches within three months.

Measurement of serum lipids, lipoproteins and fatty acids

   Serum total cholesterol (Konelab, Espoo, Finland), triglycerides (Roche Diagnostics, Mannheim, Germany) were analyzed using enzymatic colorimetric methods. Serum HDL cholesterol was measured after magnesium chloride dextran sulphate precipitation. Serum LDL cholesterol concentration was determined using polyvinyl sulphate precipitation. Sixteen serum fatty acids were analyzed after chloroform-methanol extraction and methylation with sulphuric acid–methanol. The methylated fatty acids were analyzed by a gas chromatograph (HP 5890; Hewlett-Packard, Palo Alto, CA, USA) equipped with a flame ionization detector and an NB-351 capillary column (HNU-Nordion, Helsinki, Finland) [15].

Measurement of the safety parameters

   Activities of alanine aminotransferase and gamma-glutamyltransferase were measured by an automatic analyzer (Konelab, Espoo, Finland). Blood cell profile (hemoglobin, hematocrit, erythrocytes, leucocytes, mean corpuscular volume (MCV) and thrombocyte count) was analyzed by Cell-Dyn 610 blood cell counter (Mountain View, CA, USA).

Measurement of the resistance of LDL and VLDL to oxidation

   VLDL and LDL were separated together from EDTA plasma using a rapid one step gradient ultracentrifugation. Since EDTA blocks the lipoprotein reaction with Cu2+, EDTA was removed from the LDL fraction by using small gel filtration PD-10 columns (Pharmacia, Uppsala, Sweden). Briefly, VLDL+LDL was diluted with oxygen-saturated phosphate buffered saline to a protein concentration of 0.05 mg/ml. The formation of conjugated dienes was initiated by adding 33.5 ml of 100 mM copper chloride (Merck) to 2 ml diluted lipoprotein fraction and the reaction was followed by spectrophotometry at 234 nm [19, 20]. The lag time to the maximum oxidation rate, and the maximum oxidation rate (Vmax) were determined with a Beckman Du 640i spectrophotometer (Beckman Co, Brea, CA, USA). Lag time and maximum oxidation time were standardized against a plasma pool with previously determined values for the lag time and the Vmax.

Measurement of plasma hydroxy fatty acids

   Plasma C18 hydroxy fatty acids (8, 9, 10, 11, 12, 13, 15 and 16-mono hydroxy fatty acids) were measured using a gas chromatograph/mass spectrometer (Agilent Technologies, Espoo, Finland). Plasma fatty acids and fatty acid hydroperoxides were stabilized by hydrogenation using platinum as a catalyst, saponified, esterified by diazomethane, and finally, hydroxy fatty acids were separated from fatty acids by extraction through solid-phase mini-columns. Prior to the analysis, hydroxy groups were methylated with tetramethylammonium hydroxide. Levels of different (methoxy) monohydroxy fatty acid (OHFA) methyl esters were determined by electron impact mass spectrometer. C17 and C19 OHFAs were used as internal standards. Plasma 12-hydroxy fatty acid is known to be sensitive to contamination [15, 21]. Two subjects in the placebo group at the baseline level were omitted due to this contamination problem.

Measurement of endogenous antioxidants

   Serum paraoxonase (PON) activity was measured based on its capacity to hydrolyze paraoxon. The formation of p-nitrophenol was monitored at 405 nm in Tris-HCl buffer, pH 8.0, in the presence of Ca2+ on a microtiter plate (Thermo Electron Oy, Vantaa, Finland) [22]. Uric acid was measured using an enzymatic colorimetric method (Randox Laboratories Ltd, UK).
Measurement of inflammation markers

   The levels of serum interleukin 6 and interleukin 2 -receptor were analyzed by a solid-phase Enzyme Amplified Immunoassay (EASIA) on the microtiter plate (BioSource Europe SA, Nivelles, Belgium). Plasma C-reactive protein (CRP) was determined with a high sensitivity particle-enhanced immunoturbidimetric assay (CRP Latex HS, Roche/Hitachi 911, Roche Diagnostics GmbH, Mannhein Germany).

Measurement of blood pressure

   Resting blood pressure was measured in the morning by a trained nurse with a random-zero mercury sphygmomanometer (Hawksley, Lancing, United Kingdom). After the subjects had rested for 5 min, 3 measurements were taken at 2 min intervals with the subjects seated. The mean of all 3 measurements was used to determine the systolic and diastolic blood pressures.

Assessment of nutrient intake

   The consumption of foods was assessed at the time of blood sampling during the baseline phase of this study. Subjects were instructed on the use of household measures for quantitative recording of their food intake during the 4 day data collection. A nutritionist gave instructions and checked the completed food intake records. Dietary intake of nutrients and foods was calculated using NUTRICA software (version 2.5; National Public Health Institute, Turku, Finland). This software is compiled using mainly Finnish values of nutrient composition of foods, and takes into account losses of vitamins in food preparation. In total, the database contains comprehensive data for 1300 food items and dishes and 30 nutrients [23].

Statistics

   Results are expressed as means  S.D. Differences between baseline and three-month values with the pooled groups were tested by paired samples t-test. Means were compared across the study groups by independent samples t-test. Differences with p<0.05 were considered statistically significant. SPSS software (version 11.5; SPSS, Inc., Chicago, IL, USA) was used for statistical analyses.

Results

   Baseline characteristics are described in Table 1. Age was significantly lower in the astaxanthin group at study baseline when compared with the placebo group. There was no significant difference in the diet based on the energy intake between the study groups at baseline or during the study (Table 2). Astaxanthin was well absorbed from the capsules into systemic blood circulation. In the astaxanthin group, mean levels of plasma astaxanthin were elevated to 18.8 µg/l (p<0.001) during the 3 month supplementation (Figure 2) and it was also well tolerated. There was no gastrointestinal tract distress or any other side effects. Astaxanthin levels of plasma were not detectable at baseline in either group, this being the same after supplementation in the placebo group. There were no significant differences in the changes of plasma ascorbic acid, -tocopherol, retinol or carotenoids such as lycopene, -carotene, zeaxanthin + lutein, cantaxanthin and -cryptoxanthin concentration between the astaxanthin and placebo group.

   The levels of plasma 12- and 15-hydroxy fatty acids declined (by 36% and 60% respectively) significantly in the astaxanthin group (p=0.048 and p=0.047 respectively) during supplementation, but not in the placebo group. There was no difference in the levels of 12-hydroxy fatty acids between placebo and astaxanthin treated groups at 3 months The concentration of plasma 15-hydroxy fatty acid decreased by 22% (p=0.056) in the astaxanthin group compared with the placebo group. There were no other statistically significant differences in serum lipids, lipid peroxidation or serum fatty acid profiles between the study groups

   The levels of erythrocyte and plasma folate increased statistically significantly in the astaxanthin group (change 8% and 14% respectively) (p=0.016 and p=0.003 respectively). However, there were no statistically significant differences in their values between the groups. The increase in the levels of an endogenous antioxidant, serum uric acid, was statistically significant in the astaxanthin group (change 8%, p=0.045), but no significant difference between the study groups was observed. No change was found in plasma paraoxonase activity. No significant differences in the changes among the study groups were found with respect to the concentrations of serum inflammation markers: interleukin-2-receptor, interleukin-6 and highly sensitive CRP.

   The concentrations of plasma alanine aminotransferase and gamma-glutamyl transferase increased statistically significantly in the placebo group compared with baseline levels (change 10% and 25% respectively) (p=0.024 and p=0.029 respectively). There were no changes in their values in the astaxanthin group. The changes in liver enzymes did not differ statistically significantly between astaxanthin and placebo groups (Figure 3 and 4). Neither the changes in basic blood profile (hemoglobin, hematocrit, erythrocytes, leucocytes, MCV and thrombocyte count) nor changes in blood pressure were statistically significant between the study groups.

Discussion

   The present study clearly indicates that astaxanthin supplements are absorbed well from capsules into the systemic blood circulation (Figure 2). There was no effect of astaxanthin on the susceptibility of the combined fraction of plasma VLDL and LDL to copper-induced oxidation lag time, Vmax as compared with placebo. However, we found a trend towards to reduction in the levels of plasma 12- and 15-hydroxy fatty acid during astaxanthin supplementation as compared with the situation in the placebo group. Plasma 15-hydroxy fatty acid is formed by oxidation of polyunsaturated linolenic and linolic acids, which are the fatty acids most sensitive to oxidation. In a previous study, we evaluated the reliability of different C18 hydroxy fatty acids as markers of plasma lipid peroxidation in vitro [21]. We found that during either auto-oxidation or mildly induced oxidation, there is no association between the increase in plasma concentration and the increase in any single C18 hydroxy fatty acid and the initial monounsaturated or polyunsaturated fatty acids in plasma. Theoretically plasma 12- and 15-hydroxy fatty acids are auto-oxidation products of linoleic or linolenic acids. This study deals predominantly with lipid peroxidation in vivo and the oxidation conditions were therefore extremely mild.
   We propose that astaxanthin is a safe dietary supplement; it did not evoke any gastrointestinal tract distress or any other side effects in our study. The changes in plasma levels of alanine aminotransferase and gamma-glutamyltransferase or basic blood cell count did not differ between astaxanthin and placebo group. Astaxanthin did not affect inflammation markers or blood pressure, although the number of subjects in our trial was too small to study in a reliable manner changes in blood pressure. These findings are consistent with the published literature. Recent randomized clinical study suggested that astaxanthin supplementation (6 mg per day) had no significant effect on blood pressure or blood chemistry parameters [4]. In another study, healthy males (n=32) received a single dose of 40 mg of astaxanthin in a lipid-based formulation [6]. The elimination half-life was 16 h and the maximum concentration was achieved within 8 h. The high dose was well tolerated and the most common adverse event was headache, which was thought unlikely to be attributable to the treatment. Coral-Hinostroza and co-workers (2004) [24] studied the plasma appearance of astaxanthin (doses 10 mg and 100 mg after 4 weeks) in three middle-aged male volunteers (41-50 years). In that study, the maximum plasma level was reached 11.5 h after administration of unesterified astaxanthin. Safety tests did not revealed any clinically important changes in blood pressure or blood chemistry and no adverse effects were reported. Also, Osterlie et al. (2000), and Spiller et al. (2003) were unable to detect any adverse effects [25-26]. In a recent experimental animal study long-term administration of large doses of astaxanthin (50 mg/kg) for 5 weeks was claimed to have beneficial effects in protection against hypertension and stroke in spontaneously hypertensive rats [27].

   In plasma, polar carotenoids such as astaxanthin, lutein or zeaxanthin, are transported with VLDL, LDL and HDL [24]. It is suggested that their function is to protect lipid molecules from oxidation. Oxidation of LDL is associated with the development of atherosclerosis [28, 29]. Iwamoto and co-workers (2000) [30] determined the in vitro and ex vivo effects of astaxanthin on LDL oxidation. Oxidation was performed by using 400 µmol/l of 2, 2'-azobis (4-methoxy-2, 4-dimethylvaleronitrile) in vitro with astaxanthin tested at increasing concentrations (12.5, 25.0, and 50.0 µg/ml). The oxidation lag time prolonged dose-dependently (31.5, 45.4, 65.0 min) compared with the placebo (19.9 min). There were 24 volunteers in that ex vivo study. The LDL lag time increased dose dependently at astaxanthin doses of 1.8, 3.6, 14.4 and 21.6 mg for 14 days compared with the control group. Therefore, these results may suggest that consumption of marine animals as sources of astaxanthin can inhibit LDL oxidation and theoretically might contribute to the prevention of atherosclerosis.

   The effect of astaxanthin and alpha-tocopherol or carotenoids on lipid peroxidation has been examined in many studies [31-33]. The protective effects of astaxanthin and canthaxanthin against Cu2+-initiated peroxidation in large phosphatidylcholine unilamelar vesicles were studied. It was found that both carotenoids increased the lag period, though astaxanthin exhibited more potent activity due to its unique structure [31]. The O2 quenching rate constants of alpha-tocopherol and carotenoids such as beta-carotene, astaxanthin, canthaxanthin, and lycopene in liposomes for inhibiting lipid peroxidation were determined. The quenching rate constants of alpha-tocopherol and all the carotenoids tested in two photosensitizing systems were almost identical [32]. These results revealed that alpa-tocopherol or carotenoids when combined with astaxanthin might not be able to prevent lipid peroxidation more than that achieved by astaxanthin alone. In another study, the effect of xanthophylls and alpha-tocopherol in decreasing UVB-induced lipid peroxidation and stress signalling in human lens epithelial cells was evaluated. Data obtained in that study suggested that xanthophylls such as astaxanthin are more potent than alpha-tocopherol at protecting human lens epithelial cells against UVB insult [33].

   Lipid peroxidation has also been studied in laboratory animals. Jakobsson and co-workers (2004) [34] evaluated the influence of alpha-tocopherol and astaxanthin on (LDL) oxidation and atherosclerotic lesion formation in Watanabe heritable hyperlipidemic (WHHL) rabbits. Concentrations of plasma lipids, lipoproteins and lag time in copper-induced LDL oxidation were followed for 24 weeks. In that study, alpha-tocopherol, but not astaxanthin, prolonged the lag time in LDL oxidation. The effect of a astaxanthin-rich algal meal together with vitamin C on lipid peroxidation was examined in mice. Lipid peroxidation was significantly decreased in mice treated with the astaxanthin-rich algal meal and vitamin C compared with that of animals not treated at all or those treated with the control meal [35].

   In the present study, the intervention group received 4 mg of astaxanthin twice daily for 3 months. The dose used lowered plasma 12- and 15-hydroxy fatty acid levels, whereas there was no effect on the lag time of combined LDL + VLDL fraction ex vivo. There is a previous study in which astaxanthin doses were greater than 8 mg/day and LDL lag time increased significantly as compared with placebo [30]. The same effect was observed also with laboratory animals (WWHL rabbits) [33]. It is possible that the astaxanthin dose must be higher than 8 mg to achieve any impact on the lag time.

Conclusion
   
   In conclusion, the present study indicates clearly that astaxanthin was absorbed well from capsules and was safe. In addition, we found decreases in the levels of plasma 12- and 15-hydroxy fatty acid following long-term astaxanthin supplementation. We propose that astaxanthin supplementation may decrease in vivo lipid peroxidation in healthy men.

Acknowledgments

This study was supported by AstaReal AB, Sweden, and Academy of Finland (Grant # 45155 to K. Nyyssönen and Grant # 80185 and 201688 to S. Voutilainen).

All correspondence should be addressed to: Kristiina Nyyssönen, PhD, Research Institute of Public Health, University of Kuopio, P.O. Box 1627, FI-70210 Kuopio,
Finland.
Email: kristiina.nyyssonen@uku.fi
Phone: +358 17 162955, Fax: +358 17 162936

References

1. Salonen, J.T., Ylä-Herttuala, S., Yamamoto, R., Butler, S., Korpela, H., Salonen, Nyyssönen, K., Palinski, W., Witztum, J.L. (1992) Autoantibody against oxidised LDL and progression of carotid atherosclerosis. Lancet. 339, 883.

2. Salonen, J.T., Nyyssönen, K., Salonen, R., Porkkala-Sarataho, E., Tuomainen,    T.-P., Diczfalusy, U., Björkhem, I. (1997) Lipoprotein oxidation and    progression of carotid atherosclerosis. Circulation. 95, 840.

3. Salonen, J.T. (1995) Epidemiological studies on LDL oxidation, pro- and antioxidants and atherosclerosis. In:Free Radicals, Lipoprotein Oxidation and Atherosclerosis. Bellomo G, Finardi G, Maggi E, Rice-Evans C (eds). Richelieu    Press, London.

4. Guerin, M., Huntley, M.E., Olaizola, M. (2003) Haematococcus astaxanthin: applications for human health and nutrition. Trends. Biotechnol. 21(5), 210.

5. Kurashige, M., Okimasu, E., Inoue, M., Utsumi, K. (1990) Inhibition of oxidative injury of biological membranes by astaxanthin. Physiol. Chem.    Phys. Med. NMR.
22, 27.

6. Mercke Odeberg, J., Lignell, A, Pettersson, A., Hoglund, P. (2003) Oral bioavailability of the antioxidant astaxanthin in humans is enhanced by incorporation of lipid based formulations. Eur. J. Pharm. Sci. 19, 299.

7. Naguib, Y.M. (2000) Antioxidant activities of astaxanthin and related carotenoids. J. Agric. Food. Chem. 48(4), 1150.

8. Rousseau, E.J., Davison, A.J., Dunn, B. (1992) Protection by beta carotene and    related compounds against oxygen mediated cytotoxicity and genotoxicity: implications for carcinogenesis and anticarcinogenesis. Free. Radic. Biol. Med. 1992, 13:407.

9. Goto, S., Kogure, K., Abe, K., Kimata, Y., Kitahama, K., Yamashita, E., Terada, H. (2001) Efficient radical trapping at the surface and inside the phospholipid membrane is responsible for highly potent antiperoxidative activity of the carotenoid astaxanthin. Biochim. Biophys. Acta. 6, 1512(2), 251.

10. Gradelet, S., Astorg, P., Le Bon, A.M., Berges, R., Sushetet, M. (1997) Modulation of aflatoxin B1 carcinogenicity, genotoxicity and metabolism in rat liver by dietary carotenoids: evidence for a protective effect of CYP1A inducers. Cancer. Lett. 114, 221.

11. Gross, G.J., Lockwood, S.F. (2004) Cardioprotection and myocardial salvage by    
a disodium disuccinate astaxanthin derivative (Cardax). Life Sci. 28, 75(2), 215.

12. Gross, G.J., Lockwood, S.F. (2005) Acute and chronic administration of disodium disuccinate astaxanthin (Cardax) produces marked cardioprotection in    dog hearts. Mol. Cell. Biochem. 272(1-2), 221. In process.

13. Andersen, H.J., Bertelsen, G., Christophersen, A.G., Ohlen, A., Skibsted, L.H. (1990) Development of rancidity in salmonoid steaks during retail display. A comparison of practical storage life of wild salmon and farmed rainbow trout. Z. Lebensm. Unters. Forsch. 191(2), 119.

14. Salonen, J.T. (2000) Markers of oxidative damage and antioxidant protection: Assessment of LDL oxidation. Free. Rad. Res. 33, S41.

15. Mursu, J., Voutilainen, S., Nurmi, T., Rissanen, T.H., Virtanen, J.K., Kaikkonen, J., Nyyssönen, K., Salonen, J.T. (2004) Dark chocolate consumption increases HDL cholesterol concentration and chocolate fatty acids may inhibit lipid peroxidation in healthy humans. Free. Radic. Biol. Med. 1, 37(9), 1351.

16. Nyyssönen, K., Porkkala, E., Salonen, R., Korpela, H., Salonen, J.T. (1994)    Increase in oxidation resistance of atherogenic serum lipoproteins following    antioxidant supplementation: a randomized double-blind placebo-controlled clini¬cal trial. Eur. J. Clin. Nutr. 48, 633.

17. Thurnham, D.I, Smith, E., Flora, P.S. (1988) Concurrent liquid-chromatographicassay of retinol, alpha-tocopherol, beta-carotene, alpha-carotene, lycopene, and beta-cryptoxanthin in plasma, with tocopherol acetate as internal standard. Clin. Chem. 34(2), 377.

18. Parviainen, M.T., Nyyssönen, K., Penttilä, I.M., Seppänen, K., Rauramaa, R., Salonen, J.T. (1986) A method for routine assay of plasma ascorbic acid using high-performance liquid chromatography. J. Liq. Chromatogr. 9, 2185.

19. Nyyssönen, K., Porkkala-Sarataho, E., Kaikkonen, J., Salonen, J.T. (1997) Ascorbate and urate are the strongest determinants of plasma antioxidative    capacity and serum lipid resistance to oxidation in Finnish men. Atherosclerosis.    130(1-2), 223.

20. Kaikkonen, J., Nyyssönen, K., Porkkala-Sarataho, E., Poulsen, H.E., Metsa-Ketela, T., Hayn, M., Salonen, R., Salonen, J.T. (1997) Effect of oral coenzyme Q10 supplementation on the oxidation resistance of human VLDL+LDL fraction: absorption and antioxidative properties of oil and granule-based preparations. Free. Radic. Biol. Med. 22(7), 1195.

21. Kaikkonen, J., Tuomainen, T.P., Nyyssönen, K., Morrow, J.D., Salonen, J.T. (2004)    C18 hydroxy fatty acids as markers of lipid peroxidation ex vivo and in vivo.    Scand. J. Clin. Lab. Invest. 64(5), 457.

22. Mackness, M.I., Harty, D., Bhatnagar, D., Winocour, P.H., Arrol, S., Ishola, M., Durrington, P.N. (1991) Serum paraoxonase activity in familial hypercholesterolaemia and insulin-dependent diabetes mellitus. Atherosclerosis. 86, 193.

23. Rissanen TH, Voutilainen S, Virtanen JK, Venho B, Vanharanta M, Mursu J, Salonen JT. (2003) Low intake of fruits, berries and vegetables is associated with    excess mortality in men: the Kuopio Ischaemic Heart Disease Risk Factor    (KIHD) Study. J. Nutr. 133(1), 199.

24. Coral-Hinostroza, G.N., Ytrestoyl, T., Ruyter, B., Bjerkeng, B. (2004) Plasma appearance of unesterified astaxanthin geometrical E/Z and optical R/S isomers in men given single doses of a mixture of optical 3 and 3'R/S isomers of astaxanthin fatty acyl diesters. Comp. Biochem. Physiol. C. Toxicol. Pharmacol. 139(1-3), 99.

25. Osterlie, M., Bjerkeng, B., Liaaen-Jensen, S. (2002) Plasma appearance and distribution of astaxanthin E/Z and R/S isomers in plasma lipoproteins of men    after single dose administration of astaxanthin. J. Nutr. Biochem. 11(10), 482.

26. Spiller, G.A., Dewell, A. (2003) Safety of an astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis algal extract: a randomized clinical trial. J. Med. Food. 6(1), 51.

27. Hussein, G., Nakamura, M., Zhao, Q., Iguchi, T., Goto, H., Sankawa, U., Watanabe, H. (2005) Antihypertensive and neuroprotective effects of astaxanthin in experimental animals. Biol. Pharm. Bull. 28(1), 47.

28. Steinberg, D., Parthasarathy, S., Carew, T.E., Khoo, J.C., Witztum, J.L. (1989)    Beyond cholesterol. Modifications of low-density lipoprotein that increase its    atherogenicity. N. Engl. J. Med. 320, 915.

29. Navab, M., Fogelman, A.M., Berliner, J.A., Territo, M.C., Demer, L.L., Frank, J.S.,Watson, A.D., Edwards, P.A., Lusis, A.J. (1995) Pathogenesis of atherosclerosis. Am. J. Cardiol.
28, 76(9), 18C.

30. Iwamoto, T., Hosoda, K., Hirano, R., Kurata, H., Matsumoto, A., Miki, W., Kamiyama, M., Itakura, H., Yamamoto, S., Kondo, K. (2000) Inhibition of low-density lipoprotein oxidation by astaxanthin. J. Atheroscler. Thromb. 7(4), 216.

31. Rengel, D., Diez-Navajas, A., Serna-Rico, A., Veiga, P., Muga, A., Milicua, J.C.    (2000) Exogenously incorporated ketocarotenoids in large unilamellar vesicles. Protective activity against peroxidation. Biochim. Biophys. Acta. 15, 1463(1),179.
32. Fukuzawa, K., Inokami, Y., Tokumura, A., Terao, J., Suzuki, A. (1998) Rate constants for quenching singlet oxygen and activities for inhibiting lipidperoxidation of carotenoids and alpha-tocopherol in liposomes. Lipids. 33(8), 751.

33. Chitchumroonchokchai, C., Bomser, J.A., Glamm, J.E., Failla, M.L. (2004) Xanthophylls and alpha-tocopherol decrease UVB-induced lipid peroxidation and stress signaling in human lens epithelial cells. J. Nutr. 134(12), 3225.

34.Jacobsson, L.S., Yuan, X.M., Zieden, B., Olsson, A.G. (2004) Effects of alpha-tocopherol and astaxanthin on LDL oxidation and atherosclerosis in WHHL rabbits. Atherosclerosis 173(2), 231.

35. Wang, X., Willen, R., Wadstrom, T. (2000) Astaxanthin-rich algal meal and vitamin C inhibit Helicobacter pylori infection in BALB/cA mice. Antimicrob. Agents.    Chemother. 44(9), 2452.

astaksantiini + omega

Tuosta tutkimuksesta en paljookaan ymmärrä, mutta minun lääkärini selitti että omega-3 -valmisteet tulisi aina ottaa antioksidantin kanssa etteivät ne härskiintyisi heti elimistössä ja suositteli astaksantiinia omegoiden lisäksi.

Täysin samaa mieltä!

en usko että tämä luonnón mukainen aines tekisi vain tuhoa elimistössä mutta siihen sisältää varmasti joitakin haittavaikutuksia esimerkiksi muiden aineiden yhdistelmillä! JOTEN OLKAA TARKKOJA SIITÄ MITÄ SUUHUNNE PISTÄTTE! KAIKKI EI OLE NIIN TÄYDELLISEN TERVEELLISTÄ MILTÄ VAIKUTTAA!

luontaistuotteiden asiantunemuksella

Astaksantiini on kiitsätämättä yksi parhaísta luonnosta löytyvistä molekyyleistä. Joku kysyy tällä palstalla, mikä on paras astaksantiini-tuote. Toki näissäkin pieniä eroja on, mutta luonnon Haematoccous Pluvialis -nimisestä mikrolevästä eristetty astaksantiini on puhtain. Ja tuo makeanveden levä sisältää eniten astaksantiinia. Kun tätä "kerätään" luonnollisesti

tutkittuun ja turvalliseen luottava

Itse olen käyttänyt Astavitaa kolme vuotta ja flunssat pysyneet poissa. Tuossa Astavitan astaksantiinissa kiinnostaa erityisesti juuri se, että sitä on tutkittu niin laajasti ja myös turvallisuustutkimukset on tehty toisin kuin monien muiden luontaistuotteiden kohdalla.

http://www.astavita.fi/tiedostot/astaksantiini_turvallisuus.pdf

Mielenkiintoisia artikkeleita (ainakin osa)

Juurruin lukemaan poimimiasi artikkeleita / katsauksia / julkaisuja, kun kiinnostus heräsi.

Hyvin poimittu yhteenveto. Ethän edes ota kantaa tuloksiin ja joku menee jo sinua heti kritisoimaan.

Tällaista keskustelua ja tutkimusten "kaivamista" juuri tarvitaan, että jokainen saa niiden perusteella luoda kuvan myös koululääketieteen ulkopuolelle kuuluvista luonnontuotteista. Meneppä nyt kysymään lääkäriltä jotain esim. tästä tuotteesta, niin tuskin edes tietää sen olemassaolosta. Tuossa allahan on puitu myös tätä asetelmaa, että lääkärit eivät ota näihin mitään kantaa, mutta toisaalta se olisi mahdottomuuskin. Eihän kaikkea voi hallita.

Tietoa pitää vain itse kerätä. Itse olen kaivanut esiin kaikki tärkeimmät omega-3 -sivustot ja arvioinut niiden perusteella, paljonko omegoista todella tiedetään ja millainen tuon omega-3:n koostumuksen tulisi olla parhaimmillaan.

Ja noita "päälle käyviä p-ihmisiä" tulee aina. Jätetään omaan arvooonsa...

Onko astaksantiineissa eroja?

Kysyisin, onko näissä astaksantiineissa eroja? Sitähän saadaa näköjään monesta lähteestä ja markkinoilla useita tuotteita? Googlesta kun hakee astaxanthin, niin tulee esim:

http://www.solgarnordic.com/fn/product.php?id=302
http://www.naturamedia.fi/suncaroten/
http://www.astavita.fi/
http://www.hyvinvoinnin.fi/pdf_katalogit/tuoteryhma_479_kuvat_taysiesittely.pdf

ja ulkomailta löytyy paljon eri valmistajia. Jopa edullisempia kuin suomessa myytävät.

kyllä on

Astaksantiinia saadaan monesta lähteestä mutta eniten sitä on Haematococcus Pluvialis -nimisessä mikrolevässä. Astaksantiini tuotanto levässä alkaa esim. UV-säteilyn vaikutuksesta eli se on tuon levän puolustautumiskeino / henkiinjäämiskeino. Sitten astaksantiini kootaan ja tämän jälkeen työtä yhteyttä levään ei sitten enää olekaan. Löytyy myös lohenlihasta, mutta lohi on huono astaksantiinin lähde, koska sitä on siinä niin vähän. Milenkiintoistahan on, että astaksantiinia lisätään lohiviljelmiin, jotta lohet jaksaisivat kasvaa nopeammin eli niiden lihassolut pysyisivät suojassa nopean kasvun aiheuttamalta stressiät. Tämä 500-1000 -kertaa E-vitamiinia tehokkaampi antioksidantti suojaa siis myös kalan lihassoluja.

UV-suoja

Minulla astaksantiini ainakin suojannut ihoani. En pala enää auringossa yhtä herkästi kuin ennen.

Astavita

Jos tutkimuksissa todistettu, että antaa 200-kertaisen suojan esim. beetakaroteenia vastaan, niin en usko, että muo Kiira Korven sanat ovat pelkästään tekaistu.

t. tuote jaktkuvast käytössä.

suojaa ihoa

Mäkin olen huomannut, että Astavita todella suojaa ihoa. En ole auringonpalvoja enkä sellaiseksi haluakaan, mutta palan herkästi. Nyt tulin 3 viikon etelänmatkalta, rusketuin tasaisen hyvin enkä palanut kuten aiemmin. Astavita auttanut mua myös finniongelmissa: iho siloittunut ja finnit kasvoilta kadonneet. Tuotetta olen käyttänyt pari kuukautta.

t. nainen 25v

Astavitasta apua aurinkoon

Olen 36-v nainen. Iholtani vaalea ja palan herkästi. 1/2 vuotta olen käyttänyt Astavitaa ja nyt etelänmatkalla otin aurinkoa (toki suojavoiteet käytössä) ja sain todella hyvän rusketusen enkä palanut ollenkaan kuten tähän asti lähes joka kerta, vaikka suojakerroin on ollut 30. Suosittelen ainakin sellaisille, joiden iho palaa herkästi.

finneihin apua saanut

Olen 22-v tyttö. Minulla Astavita on auttanut finneihin. En alkuun uskonut ollenkaan et jokin luontaistute voisi viedä finnit mukanaan, kun olin jo monta Roacutan kuuriakin syönyt. Mutta 3 kk:n käytön jälkeen näin vain tapahtui. Nyt pidän jatkuvassa käytössä.

loistava tuote finneihin

Mä olen 24-v kundi ja kärsinyt murrosiästä lähtien aknesta selässä ja kasvoilla. Useita Roacutan kuureja syönyt. Sitten aloin käyttämään Astavitaa 2 kaps. päivässä. Ensin tuntui, että finnit pahenivat, mutta tajusin, että elimistö työntää ylimääräistä rasvaa pois ja parin kuukauden kuluttua finnit alkoivat "kuivua" pois ja iho silittymään. Nyt iho paremmassa kunnossa kuin 10 vuoteen.

Astavita todella toimii

Vihdoinkin jokin auttoi mun finneihin. Aloitin 2 kk sitten käyttämään Astavita Sport -nimistä valmistetta 2 kaps/vrk (Astavitaa en löytänyt) ja nyt finnit selästä ja kasvojen alueelta hävinneet kokonaan. Alkuun tilanne vähän paheni, mutta kuukauden kuluttua alkoivat finnit kuivumaan ja iho kuoriutui ja siistiytyi ja on nyt ihan silonen! Loistojuttu!

t. nainen 24 v

finnit kadonneet!

Astavita ollut nyt käytössä 4 kuukautta ja 5 vuoteen elän "finnitöntä" elämää. En enää ihmettele, miksi Kiira Korpi, Astavitan käyttäjä, näyttää niin freshiltä :) - Paras luontaistuote, mitä koskaan olen käyttänyt.

Margit 31 v
Tässä on nyt kyllä jo myyjät vähän liikaa innostuneet kirjoittelemaan tänne :) joka viesti samalla kaavalla, kuoriutuu ja kuivuu jee jee. tyttö 16v ja pekka 52v jne

Käykö kaupan?

Miten olette saanut sitä myytyä?

ilmeisen hyvin

astaksantiini näyttää olevan sen verran mielenkiinnon kohteena oleva luonnontuote tällä hetkellä, että kysyntä kasvaa yli 10 % vuosi eli ilmeisesti siis myynti menee hyvin:

http://www.admworld.com/naen/ahn/astaxanthin.asp

kyllä sen myynti ainakin kasvaa

Astaksantiini näyttää myyvän ihan hyvin eli eri valmistajat antavat tästäkin avoimesti tietoa - ei kai sitä myytäisi ellei se myös toimisi:

14-Feb-2008 - European demand for astaxanthin has risen, according to an international supplier of the powerful antioxidant.

Valensa International has said it will increase its capacity for extracting Haematococcus pluvialis, an algae used to make the carotenoid, after demand outstripped supply.

The firm said capacity will increase by a fifth to meet increasing demand in the European and Asian markets. The astaxanthin will also be pesticide and allergen free.

The move mirrors predicted growth in the astaxanthin market. In summer, a report by Global Analysts said sales of astaxanthin will rocket over the next few years as consumers turn to natural, healthy ingredients.

Analysts said the world astaxanthin market stands to hit the €159m ($219m) by the year 2010.

The benefits of astaxanthin are said to be numerous, and include enhancing eye health, improving muscle strength and endurance and protecting the skin from premature ageing, inflammation and UVA damage.

It has also been suggested that Astaxanthin has a free radical fighting capacity worth 500 times that of vitamin E.

The Haematococcus pluvialis microalgae is part of the diet of fish like salmon and lobster and its rich astaxanthin content is responsible for the pink colour in their flesh.

Astaxanthin, a carotenoid, has in the past been manufactured mainly for feeding to farmed salmon to enhance their colour. But recent studies suggesting that astaxanthin is a more powerful antioxidant than the vitamins C and E, and even other carotenoids such as lutein, lycopene and beta-carotene, have spurred new sales to supplement makers.

Valensa introduced its astaxanthin product - Zanthin - to the European market at Vitafoods in Geneva last May, following the UK Food Standards Agency approval that it may be marketed as a dietary supplement at a maximum dose of 4 mg daily in EU member countries.

Dr Rudi Moerck, president of Valensa, said: "There is growing interest and excitement about the potential of astaxanthin - the world's most potent antioxidant with clinical trial data indicating support in areas such as eye health, neurological health, immune support, inflammation reduction and skin health. Recently, the demand for a high quality, pesticide-free source of the product has outstripped supply."

http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?id=83257-valensa-astaxanthin

kysyntä kasvaa koko ajan

Juuri noiden tutkittujen terveysvaikutustensa takia kysyntä kasvaa koko ajan:

30-May-2006 - BioReal Sweden's (formerly AstaReal) has harvested its first crop of astaxanthin-producing microalgae from its new bioreactors, after almost doubling capacity in order to meet rising demand from Japan.

The company, a subsidiary of Fuji Health Sciences-owned BioReal in Hawaii, took the decision to expand capacity six months ago.
Annual growth of the global market for astaxanthin for human use is thought to be at least 15 per cent, with current estimates valuing the market at $15-20m (€12.4-16.6m) per year. Although Fuji also has its own astaxanthin-growing operations in Japan, most of the astaxanthin produced by BioReal Sweden is destined for the Japanese market where there are more than 100 retail products on the market.

"We also see growing demand in Europe too," åke Lignell, general manager of BioReal Sweden, told NutraIngredients.com.

BioReal Sweden's astaxanthin was last year approved as a new dietary ingredient in the US, but Lingnell said that the Hawaiian parent company currently focuses on that market.

In Sweden the company can now produce "several tonnes of biomass per year", although he was not able to give precise capacity figures. The first batch is about 200kg of biomass, with six per cent pure astaxanthin.

The Swedish facility, located on the archipelago outside Stockholm, also has the potential for further expansion at relatively short notice, if industry demand requires.

This is flexibility is possible because the algae is grown indoors in bioreactors, under intensive, fully-controlled conditions that Lignell compared to "an intensive green house for tomatoes". The company now has the expertise to quickly build new bioreactors without a long run-in period.

Astaxanthin is produced by the haematacoccus pluvialis algae when water supplies in its habitat dry up to protect itself against the effects of UV radiation. Research has shown it to have a similar structure to lutein and zeaxanthin, but there are indications that it has an even stronger antioxidant activity.

BioReal offers astaxanthin as a biomass with more than five per cent pure astaxanthin, 90 per cent of which for human nutrition. Five per cent is for animal nutrition, and the remaining five per cent for 'designer eggs' - that is, where astaxanthin is used in place of synthetic pigments for a brightly coloured yolk.

Lignell explained that the decision to change the company name from AstaReal to BioReal was taken because AstaReal is also the name of the product. This has caused some confusion, especially in the US.

Prior to its acquisition by Fuji in 2003, the company was known as BioProcess, and before that as AstaCarotene.

Fuji also has another astaxanthin-producing subsidiary in the US, called AstaVita (formerly GoForLife).

Fuji has world patents for the use of astaxanthin in physical and muscle endurance, gastric health, fertility and for the immune system disorder Crohn's disease. It also has a patent pending for eye fatigue and visual acuity.

Valensa (formerly US Nutra) holds both US and world patents for its use in retarding and ameliorating central nervous system and eye damage, and Hawaii's Cyanotech holds three patents - for carpal tunnel syndrome, for cold and canker sores, and as an internal and topical sunblock to prevent skin damage from UV radiation.

http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?id=68033-bioreal-astareal-astaxanthin

astaksantiini-valmisteita

Astaksantiini-pitoisia valmisteita löytyy monenlaisia mutta maailmalla ei ole kuin pari yritystä joilla on oikeus tuottaa ihmiskäyttöön soveltuvaa astaksantiinia. Eli niiden puhtaus on taattu. Kannattaa siis perätä astaksantiinin alkuperää eikä vain pakkaajaa. Astaksantiiniahan käytetään muuhunkin kuin ravintolisiin ja kysyntä ei kasva pelkkien kapseleiden ansiosta. Hyvä täysin puhdas ja tutkittu astaksantiini-valmiste on esim. Fujin valmistama patentoitu ja dokumentoitu Astavita.

Kuinka tämä nyt näin voi kiinnostaa

Kuinka tällainen juttu nyt näin voi kiinnostaa? Saahan noita tutkimuksia esittää ja jokainenhan niitä netistä erilaisista tietokannoista löytää. Eihän tässä puhuta kuin yhdestä luonnonaineesta - sama kuin puhuisi mustikkauutteesta ja sen vaikutuksista ja kokaisi niistä katsaukset ja mainitsisi että on niitä on tutkittu siellä ja täällä...

Jos jollakin on mielenkiintoa / aikaa selailla nettiä niin selatkoon. Itselleni riittää kun vain itse koen saavani jostain apua - vaikka sitten porkkanoiden syömisestä...

kiinnostaa myös huippu-urheilijoita

Astavitaa käyttävät monet maailman huippu-urheilijat. Ja miellä mm. Kiira Korpi. Jos ainesosa läpäisee lajijärjestöjen seulat, niin silloin kyylä siitä on koettu saatavan kunnon apuakin treenaukseen. Mitä tahansa tuoteta ei lajijärjestöt huoli. Ja Astavita näyttää olevan Suomen liikunnan ammattilaistenkin suosittama tuote.

Voi herran jumala sentään!!!!!

Kuinka voi olla noin TOLLO. KIIRA KORPI on ostettu mannekiini tuotteelle...

monen seulan läpäissyt

USA:n triathlonistit käyttävät myös astaksantiinia, joten kovan seulan on mennyt läpi. Ja eihän yksikään urheilija käytä valmistetta, jota lajiliitto ja heidän lääkärinsä eivät pysty suosittelemaan.

Luonnollisesti

Jokaisella on puolestapuhujansa. Janne Anonen makaa sohvalla, Tommi Evila mainostaa omia tuotteitaan. Kiira on varmasti valinnut tarkkaan, minka taakse asettuu. Nitahan pahaa tassa nyt sitten on? Ei voi kuin ihmetella, kun aina vaan asioita katsotaan negatiivisessa valossa!?

siksi?

Siksi katsotaan vinosti koska tämä ei ole myynninedistämiskanava. Harvoin olen nähnyt näin huonosti peitettyä hopotus kampanjaa. Lopettakaa se myyminen täällä ja ostakaa vaikka mainostilaa lehdestä..

kateellisia vai mitä

on kyllä ihme juttu, että joku laittaa astaksantiinista molekyylinä tänne tiettyjä tutkimuksia ja nyt keskustelu kääntyy Kiira Korpeen, joka varmasti ei haluaisi edes osallistua mitenkään keskusteluun, mutta on jonkun tuotteen puolella. Lopettakaa kaikki Kiiran solvaaminen. Hänellä ei ole osaa eikä arpaa tähän keskusteluun, vaikka astaksantiinin puolesta puhuukin (ja varmasti japanilaiset tutkimukset ja ylipäänsä Japani Kiiralle tärkeä paikka eli ymmärrän myös, että hän osallistuu juuri tällaisen tutitu, turvallisen ja vaikuttavan tuotteentaakse).

ei täällä kukaan Kiiraa solvaa!!

Niitä tolloja solvataan jotka luulevat että Kiira olisi ollut niin kiinnostunut astaksantiinista että hän nimenomaan itse sitä käyttäisi, näitä naiveja pellejä minä solvaan!" Kiira ottaa rahat pois niinkuin hänen kuuluukin tehdä

kateellisten panettelua

Kyllä minä ainaskin käytän mielummin sellaista ravintolisää a) jota jokin urheilija uskaltautuu mainostamaan, b) jonka urheilijan lajijärjestö on hyväksynyt, c) josta on runsaati näyttöä.

Astavitaan olen tyytyväinen. Omega-3 myös käytössä.
Ostettu on raukka,mutta kyllä mun miehinen terveys kohentuu pelkästään kiiraa katsellessa :) ei tarvi ees ostaa tuotetta. Ihan kiva kun mainostaa. Myy itseään siis eli ulkonäköään!

loistava tuote

Itse aloin käyttämään astaksantiinia (Astavita) 2 vuotta sitten kun ensimmäistä kertaa siihen törmäsin. Ylävatsakipuni katosivat 2-3 kuukauden kuluttua, flunssia ei ole tuona kahtena vuonna ollut ja ihostanikin tullut nuorekkaampi. Jotain ihme taikaa tässä tuotteessa on. Ja muita ravintolisiä en käytä.

pliis

Hopottaja mainonta alkaa olla aika pasee
Käyttäänyt astavitaa jo kaksi tuntia ja kaikki syylät tippuneet ja potenssi parantunut ja kokoajan seisoo. :)

Astavita

Itse olen käyttänyt Astavitaa 1 1/2 vuotta. Iho pysynyt hyvässä kunnossa tuon ajan. Ei pala auringossa vaikken mikään auringonpalvoja olekaan. Viikko sitten tulin pitkältä etelänmatkalta ja sain tosi hyvän rusketuksen. Valitettavasti nyt kun katsoo ikkunasta, niin Suomen kesä ei paljon UV-suojaa näytä kaipaavan...

väsyneet silmät

Itse olen näyttöpäätetyöskentelyä tekevä toimistoihminen (nainen 43-v). Aloitin Astavita Vision nimisen valmisteen käytön, kun kysyin apteekista, että eikö todellakaan silmien kuivumiseen, väsymiseen ja ajoittaiseen punoitukseen/vuotamiseen ole olemassa mitään vaihtoehtoista hoitoa. Farmaseutti neuvoi, että astaksantiinista on tehty asiallisia tutkimuksia ja antoi minulle vielä tutkimusmateriaalin käteenkin. Luin sen ja hain tuotetta, jota nyt olen käyttänyt n. puolisen vuotta. Ongelma on ratkennut 90 %:sti. Suosittelen kokeilemaan!
Tämäkin on mainos. Poistukaa täältä totta vie!
miksi sinua niin kovin ahdistaa muiden ihmisten vitamiinien tai luontaistuotteiden käyttö , eikö se lie jokaisen oma asia mitä suuhunsa laittaa. Voisit esim. vaikka itse poistua täältä , kun asia ei kerran sinua kiinnosta etkä asiaan uskokaan niin en ymmärrä miksi haluat roikkua tässä viestiketjussa :)

Astavita Sport

Astavita Sport on vieläkin loistavampi. Siitä saa 4 mg astaksantiinia / kapseli + b-ryhmän vitamiinit. Ennen käytin Berocca monivitamiinia. Nyt Astavita Sportia ja olen paljon energisempi.

astaksantiini ja flunssa

Muista vaikutuksista en tiedä mutta flunssat on ainakin pysyneet poissa sen aikaa - noin 1 1/2 vuotta - kun olen käyttänyt astaksantiinia ja C-vitamiinia. Onko sitten sattumaa vai ei mutta hyvä näin.

Maallikkokin

Meillä pihakoivuissa on komeat lehdet heti kun aloin syödä atstaksannantiinia. Naapurikin aloitti reilu viikko sitten ja heti tuli kesä, 20 astetta lämmintä! Sen ukko ei uskonut ja sen auto hylättiinkin katsastuksessa, siitäs sai.

T-soluista näyttöä

Kaikkia epäasiallisia kommentin antajia täällä liikkuukin. Myös itse olen saanut pidettyä flunssan poissa. Astaksantiininhan on todettu nostavan T-soluvastetta, millä on tärkeä osuus puolustusjärjestelmässämme. (Puhutaan ns. T-soluvälitteisestä puolustusreaktiosta.) Eikö täällä ole jokin palsta, jossa voi keskustella asioista epäasiallisestikin ja keskitytään puhumaan täällä terveyteen liittyvistä asioista asiallisesti.

Viisaisitko vähän

Viisaisitko vähän, mikä kauppamerkki? En ole ehtinyt lukea ketjua, enkä nytkään ehdi.
Olisin kiitollinen, jos joku antaisi neuvoa, minkä nimimistä tuote on, ja onko se luontaistuotekaupan tuote vai mistä sitä saa?

löytyy useitakin

Astaksantiini -valmisteita löytyy useitakin. Mutta olennaisinta on, että astaksantiini on peräisin mikrolevästä nimeltä Haematococcus Pluvialis. Kyseessä ei ole mikään levätuote vaan levä tuottaa astaksantiinia, kun sitä altistetaan UV-säteilyllä. Myös äyriäisissä ja lohen lihassa on astaksantiinia, mutta jos astaksantiini otetaan näistä, pitoisuus ja puhtaus ei ole sama. Viljelemällä tuota em. levää ja keräämällä siitä astaksantiini saadaan puhtainta astaksantiinia eikä tarvitse vaikuttaa luonnon ravintoketjuun kuten menetelmässä, jossa astaksantiini pyritään ottamaan äyriäisistä tai grill oil:ista.

Astaksantiini -tuotteita saa mm. apteekeista mutta toki luontaistuotekaupoista ja esim. Sokoksen luontaistuoteosastoilta.

Astavita paras

Mielestäni astaksantiini-valmiste nimeltä Astavita on paras. Sillähän noista tutkimuksista suurin on tehty, ja Astavita on maailmanlaajuinen brandi, joka ollut saatavilla jo kymmeniä vuosia useissa maissa ja sehän on peräisin juuri tuosta astaksantiinirikkaimmasta Haematococcus Pluvialis makean veden mikrolevästä.

Mulnssa lähti

Kärsin yskästä ja lievästä lämpöilystä 2 kk. Antibiootteja söin 2-3 kuuria. Sitten lääkärini kehotti kokeilemaan Astavitaa. 3 viikkoa meni ja olin täysin terve. Ihme tuote! En ikinä jätä käytöstä, jos pitää mut näin terveenä!

flunssilta säästynyt

Uskomaton luonnonaines tää astaksantiini. Kaksi vuotta olen Astavitaa / Astavita Sportia käyttänyt ja kertaakaan en ole ollut flunssassa. Yksi työkaverinikin alkoi viime vuonna Astavitaa käyttämään ja eipä hänkään ole sen koommin sairastellut.

alkuperäiseen luottava

Itsekin olen käyttänyt Astavitaa tai sen Sport versiota, vaikka joissakin muissa valmisteissa löytyy astaksantiinia. Tuosta tuotteesta on ainakin riittävästi maailmanlaajuista käyttökokemusta. Flunssat eivät ole vaivanneet siitä lähtien kun 2 vuotta sitten aloin tuotetta käyttämään.

t. Tiina 42 v

Tähän kannattaa tutustua

http://en.wikipedia.org/wiki/Astaxanthin

"Currently, the primary use for humans is as a food supplement. Research shows that due to astaxanthin's potent antioxidant activity, it may be beneficial in cardiovascular, immune, inflammatory and neurodegenerative diseases. Research supports the assumption that it protects body tissues from oxidative damage. It also crosses the blood-brain barrier, which makes it available to the eye, brain and central nervous system to alleviate oxidative stress that contributes to ocular, and neurodegenerative diseases such as glaucoma and Alzheimer's.

A small study examining astaxanthin's use in a supplement in conjunction with Saw Palmetto berry lipid extract found that it significantly increased testosterone and decreased DHT levels in humans."

flunssat tipotiessään

Itse aloitin pari vuotta sitten Astavitan käytön ja siitä lähtien kunnon flunssaa en ole sairastanut. Pientä parin päivän köhää oli viime talvena ja ajattelin et nyt se iskee päälle mutta eipä vaan iskenyt. Annan tästä flunssattomuudesta kyllä kiitokset ainakin osittain Astavitalle. Aiemmin kun olin 3-5 kertaa flunssassa vuodessa ja aina antibioottikuureilla.

hyvä suoja flunssaa vastaan

Vuoden päivät olen käyttänyt Astavita-nimistä astaksantiini-valmistetta 2 kapselia päivässä. Flunssan flunssaa ei ole ollut. Nytkin työpaikalla riehuu todellinen kesäflunssa mutta toistaiseksi ei ole itseeni iskenyt ja toivon kovasti ettei iskekään.

Taru 42-v
Juuri näin! Asiallista keskustelua tänne ei MAINOKSIA!!!!!!!!!

flunssat jääneet

Astavita ollut käytössä kaksi vuotta eikä yhtäkään flunssaa tuona aikana. On sitten uskon asia tai mikä, mutta minulla ainakin toimii.

flunssilta säästynyt

Astavita 3 vuotta käytössä annoksella 2 kaps. / vrk eikä flunssan flunssaa. Loistava tuote. En tiedä vaikuttaako kolesteroliarvoihinkin, mutta kahdessa kokonaiskolesterolini oli laskenut 6,7:stä 4,5:een.

Tuija 45 v
Ja taas MAINOS TÄSSÄ EDELLÄ

Astavitasta apua saanut

Itse käyttänyt Astavitaa yli 2 vuotta eikä flunssan flunssaa. Paras löytämäni ravintolisä. Ja olen huomannut selvät vaikutukset myös ihooni. Ei pala auringossa ja iäntuomien merkkien väheneminen hidastunut ja osittain jopa hävinnyt.

Astavita toimii todella

Itse aloin käyttämään Astavitaa, kun luin tätä viestiketjua aikoinani. Tähän asti olen säästynyt talven flunssilta. Avokonttorissamme 9/10 ollut pois töistä ainakin muutaman päivän - toiset jopa viikkoja, flunssien takia. Puuta pitää koputtaa, mutta kyllä tällä astaksantiinilla jotain vaikutusta on. Ensimmäinen talvi toistaiseksi kymmeneen vuoteen ilman flunssan flunssaa!

onpa

kyllä on eli Haemtoccous Pluvialis niminen makean veden mikrolevä sisältää eniten ja paraslaatuisinta astaksantiinia.

hyväksi havaittu

Itse käytän astaksantiinia, koska harrastan maratonjuoksua. Palautuminen selvästi helpottunut, kun lihakset eivät kipeydy enää pitkien treenien jälkeen. Kahden käyttövuoden aikana eivät myöskään flunssat ole vaivanneet. 8-12 mg/vrk itselleni sopiva annos riippuen treenikaudesta.

urheilussa tutkittu

Toimii varmaan kestävyyslajeissa vielä lyhyitä matkojakin paremmin, mutta itse juoksen 200 metriä ja astaksantiini ollut käytössä pian 3 vuotta. Lihasharjoittelun jälkeen lihakset palautuvat nopeammin. Tästä on ihan tieteellistä näyttöä, sillä astaksantiini estää tulehdussolujen kertymisen paikalle harjoittelun jälkeen. Loistava luonnosta saatava ravinnontäydeke!

Pitkän matkan juoksija

Tuskinpa USA:n triathlonistit ja Ruotsin hiihtomaajoukkue tätä käyttäisivät ellei astaksantiinista olisi todellista näyttöä ja haittavaikutukset suljettu pois. Niin mielenkiintoinen luonnonaine kyseessä, että WADA:kin on testannut, mutta kyseeessä ei ole kuin korkeintaan luonnon doping hyvässä mielessä.

http://www.triathletemag.com/Departments/News/2006/Astavita_and_USA_Triathlon_sign_sponsorship_agreement.htm

Astavitastan avulla

Maraton meni ensimmäistä kertaa elämässäni alle 3 1/2 tuntia. Astavita Sport ollut käytössä vuoden verran. Auttaa ainakin palautumisen nopeutumiseen.

t. m 45-v

astaksantiinia suositeltu

Olen 64-v mies ja minulla on todettu silmänpohjarappeuma. Silmälääkärini on tähän asti kehottanut minua syömään beetakaroteenia sisältävää valmistetta mutta nyt edellisellä tarkastuskerralla hän sanoi, että Astavita olisi tähän vieläkin parempi vaihtoehto. Astavita kuulemma sisältää vain puhdasta astaksantiinia. Siirryin nyt käyttämään tätä valmistetta. Silmänpohjarappeumani ei kuulemma ole edennyt vuosi sitten tehdystä tarkastuksesta ja toivottavasti ei etenekään.

iäkkäämpi

Olen 76-v nainen ja silmänpohjarappaumasta kärsinyt jo vuosia. Silmälääkärini suositteli köyttööni Astavita nimistä tuotetta. Käyttämäni beetakaroteenituotteen lisäksi hän kertoi, että astaksantiini olidi vielä parempi vaihtoehto (?!), koska sillä ei ole mitään haittavaikutuksia. Nyt otan Astavita x 2 / aamuisin ja vointi ihan hyvä.
Toivottavasti silmänpohjarappeumani ei etene. Nyt kaikki arvot olivat samat, kuin vuosi sitten.

itse luotan

Itse luotan beetakaroteeni + sinkki + kupari yhdistelmään silmänpohjarappeuman etenemisen estossa. tuosta yhdistelmästä on tehty laaja kansainvälinen AREDS-tutkimus. Ja ei ole minunkaan silmänpohjarappeumani edennyt, ja silmälääkärini suositellut ko. yhdistelmää minulle.

silmänpohjan rappeuma

Silmälääkärini suositti silmänpohjan rappeumaan Aredan -nimistä tuotetta. Ei vaan tiennyt, mistä tuota Aredan valmistetta saa. Vaiva diagnosoitu jo 2 vuotta sitten, on jokin kuiva muoto ja ennuste hyvä. Astaksantiinista en lääkärissä käydessäni tiennyt kysyä mitään.

Astavitaa suositeltu

Itselleni suositeltiin Astavita Vision nimistä valmistetta apteekissa, kun kärsin kuivasilmäisyydestä ja silmien väsymisestä. Viscotears tippoja olen käyttänyt vuosia mutta nyt käytettyäni Astavita Visionia olen voinut vähentää tippojen käyttöä ja olla jopa ilmankin joitakin päiviä viikossa. Apu tuli kylläkin vasta 2-3 kk:n käytön jälkeen. Tähän vaivaan ainakin tuntuisi toimivan.

Astavita

Itselläni todettiin silmänpohjarappeuma kolmisen vuotta sitten. Alkuun silmälääkärini kehotti syömään yhdistelmää, joka sisälsi mm. beetakaroteenia mutta vuosi sitten hän suositti astaksantiinia, koska se kulkeutuu silmänpohjan tarkannäkemisen alueelle ja suojaa tuon taudin etenemistä vähintään yhtä tehokkaasti. Nyt olen käyttänyt vuoden verran. Ei ainakaan silmänpohjarappeuma ollut edennyt kun 2 vk sitten kävin silmälääkärilläni tarkistuksessa. Näkö tosin oli hivenen heikentynyt mutta kuulemma "ikänäköä".

Astavitan hyväksi havainnut

Itse söin Lanzoa, Somacia ja Nexiumia 4-5 vuotta putkeen. Sitten kuulin Ruotsista, että astaksantiinikin eli Astavita voi auttaa tässä refluksi vaivasa. Aloin heti käyttämään. Nyt vuoden käytön jälkeen refluksioireet hävinneet ja olen päässyt irti muista vatsalääkkeistä. Loistava tuote!

t. meis 56 v.

närästys

mulla meni 2 vk, kun pytyin jättämään Nexiumin pois ja käyttämään vain Astavitaa 2 kaps. päivässä. Lääkärini tutki asiaa ja selvitti, että kannattaa käyttää Astavita Sport nimistä valmistetta, jotta ei kehity b-vitamiiniriippuvaista anemiaa. Sportissa on kaikki b-vitamiinit.

t. Astavita Sportin tyytyväinen käyttäjä

myös tyytyväinen

itse olen kärsinyt lievästä närästyksestä vuosia ja aina silloin tällöin joutunut käyttämään Lanzoa, Losecia, Nexiumia jne. Nyt vuoden verran olen pärjännyt ilman mitään varsinaisia vatsalääkkeitä. Olen käyttänyt Astavitaa tai Astavita Sportia 2 kps päivässä. Vihjeen sain ruotsalaiselta tuttavaltani, joka käyttänyt Astavitaa jo 10 vuotta lievän närästyksen estoon.

astaksantiinilla

En voi kuin kiittää tätä luonnontuotetta. Sain tämän avulla jätettyä astmalääkityksen kokonaan pois (tulehdusreaktio keuhkoissa pysähtyi) ja keuhkotautilääkärinikin sanoin, että mitä ihmettä on tapahtunut ja antoi luvan kokeilla ilman lääkkeitä! Uskomaton luonnon ainesosa.

48 v urheilija

Astavita Sport on osoittautunut kohdallani parhaaksi urheiluravintolisäksi, mitä olen käyttänyt. Ei tietenkään ole pelkästään sen ansiota, mutta koskaan en ole juossut 5 kilometriä alle 20 minuutin ja nyt sen tein, vaikka treenaamiseni on pysynyt samalla tasolla; tosin treenin jälkeen lihakset eivät kipeydy kuten ennen Astavita Sportin käyttöä, jonka aloitin 1/2 vuotta sitten. Muista vaikutuksista en tiedä; no flunssia en ainakaan ole sairastanut.

Hyvä linkki

uskomatonta

En tiedä uskoako enää tätä todeksi, mutta kaksi vuotta sitten olin joka kuukausi flunssassa, lievässä kuumeessa ja kurkkukipeänä. Sitten joku kertoi tästä Astavitasta, jota aloin käyttämään. Nyt reiluun vuoteen ei ole ollut flunssan flunsaa. Elämäni tervein vuosi takana.

Anna 42v

Tätä olen juuri tilannut

Tilasin tästä tuotesarjasta Wellnes packin, jossa on mm. astaksantiinia ja omega kolmosta: http://www.oriflame.fi/prod/catalog/BrandCategory.jhtml?CATID=weSwedBeaComplex_fi_FI

pienet määrät

tuota tuotetta ottaa ainakin 4 päivässä jotta astaksantiinissa saadaan terveysvaikutuksia (= 8 mg). Itse käytän Astavita + Möllerin Tupla. Hyvät rasvahapot ja puhdas luonnon astaksantiini.
Ajattelin, että tilaisin astaksantiinia iHerbistä tai muualta ulkomailta, koska haluan sen veggie-kapseleina. Kaikki puhuvat kuitenkin vain Astavitasta, joten ovatko muut sitten ihan fuulaa?

Suncaroten

Sisältää myös astaksantiinia ,olen käyttänyt Suncaroteenia lomillani Meksikossa ,Brasiliassa ,Thaimaassa ,useita kertoja ja todennut että hyvin toimii.Ei pelkoa palamisesta ja saa hienon syvän rusketuksen.Kuitenkin on käytettävä suoja voiteita.

Astavita 4 vuotta käytössä

Olen käyttänyt Astavitaa 4 vuotta ja en kertaakaan ole ollut flunssassa. Tätä ennen erilaiset virus- ja bakteeriperäiset hengitystieinfektiot kuten kurkkukivut ja keuhkoputkentulehdukset kiusasivat vähintään 3-4 kertaa vuodessa. Suosittelen kaikille flunssasta kärsiville.

Täältä saa edullisesti

Esim. tässä: http://www.iherb.com/Astavita-AstaREAL-Astaxanthin-60-Softgels/11882?at=0

Kampanjakoodilla NEM055 (nollaviisiviisi) saa ekaa kertaa tilaava 5 USD:n alennuksen. Tällä kuittaa postikulut 4 USD, ja paketti tulee hiukan yli viikossa kotiovelle kannettuna.
täytyy sanoa, että ei kiinnosta v****tuakaan, mitä on aksmatisiini, enkä halua tietääkkään, mutta mieleen jää kyllä miten paljon aineen kauppamiehet jaksaa kirjoitella tänne "käyttäjän" käyttökokemuksia.

Kattokaa nyt noita! ne kaikki on tyyliin "epäilin kyllä mutta kun otin niinni meinaan ooppelin ikävä kytkinvika hävis ja katoin netistä ja kyllä se muuten vaivat poistaa ja muuten ooppelista sitä myöten hävis myös peilivika, joku kuspää ajo peilin repsikan peilin paskaks mut ku otin näitä niini peili oli tullu uus" jne jne. :D:D:D

en tiedä mitä se on, enkä usko että toimii. Saman asenteen suosittelen ottamaan kaikkiin näihin.
Vida Astatabs astaksantiini ja Hankintatukku AstaCaps - vahva astaksantiini + E ovat laadukkaitten suomalaisien tehtaitten valmistamia ja edullisia valmisteita.
Ulkomailta kun nykyään näkyy tulevan kaikenlaisia tuntemattomia valmisteita, suosikaa turvallista suomalaista.
Missä tehtaassa valmistetaan?
Jos astaksantiinivalmisteita mielii, kannattaa ne tilata iherbistä (www.iherb.com). Saa selvästi halvemmalla kuin Suomesta! (Myös muut vitamiinit yms lisäravinteet kannattaa tilata tuolta.)

Tällä koodilla saa vieläpä 10 dollarin alennuksen yli 40 dollarin tilauksista (alle 40 dollarin tilauksista alennus on 5 dollaria). Maaliskuun ajan lisäalennuksena postikulut ilmaiseksi 60-80 dollarin tilauksiin (tätä pienemmät tilaukset tulevat 4-6 dollarin postikuluilla).

Tässäpä siis se alennuskoodi: XIN001
Taitaa olla tämä netin keskustelumaailma todellinen huuhaahörhöjen paratiisi. Voin nimittäin sanoa, että hyväuskoisia aina riittää ja kun on sairautensa kanssa hyvin epätoivoinen on valmis uskomaan ja kokeilemaan mitä vaan.

Ne jotka uskoo ei oo tyhmiä, eikä tarvi hävetä vaikka menis joskus lankaan, vaan ne jotka uskottelee on RIKOLLISIA ja niitten pitäs sekä hävetä että saaha ansaitsemansa rangaistus!

Ihan eri asia on sitten positiivinen suhtautuminen elämään ja uusiinkin mahdollisuuksiin(ei tarkoita suhteellisuuden tajun menettämistä kuitenkaan).

Positiivisuus on noin 1000000 kertaa tehokkaampi antioksidantti kuin edellä esitetty kirosana. Ja luku EI perustu tieteellisiin tutkimuksiin. :)

Saa ostaa ja kokeilla, mutta hyvä että on täällä muitakin, joita ärsyttää röyhkeä, moraaliton, epäasiallinen jne. markkinointi.
Mä olin jatkuvasti kipeenä yli puoli vuotta, koko ajan pientä flunssaa ja kuumeilua. Enemmän tai vähemmän epätoivoisena tein tilauksen iherbiin, tilasin vahvaa c-vitamiinia, d-vitamiinia ja tätä astaksantiinia http://www.iherb.com/Nutrex-BioAstin-Hawaiian-Astaxanthin-4-mg-60-Gel-Caps/5929?at=0&l=en&rcode=rim302 ja parin kuukauden käytön jälkeen aloin olla ihan terve eikä sen jälkeen oo ollu mitään :)
En tiedä ketään, jolla oikeasti olisi tullut tästä astaksantiinista konkreettista hyötyä. Pitäisi auttaa akneen, auringossa palamiseen sekä tehdä kehosta jopa 62% voimakkaampi. Itse olen nyt syönyt reilu 11kk tätä Hawaijilla tuotettua 12mg, enkä ole huomannut mitään muutosta. Käyn säännöllisesti salilla ja lenkillä, eikä voimiin ole tullut sen ihmeempää muutosta kuin ennen. Edelleen palan herkästi jo puolen tunnin auringon oton jälkeen. Iho-ongelmia ei ole ollut eikä tullut tänä aikana.
Ennen astaksantiinin aloittamista olin jo muutaman vuoden syönyt omega-3, d- ja k2 vitamiinia, joten luulen että näillä on ollut osansa miksi astaksantiini ei itsellä toimi. Ennen näitä olin pari kertaa vuodessa kipeänä, ja oli myös sitä normaalia talvimasennusta.
Vaikka astaksantiini ei itsellä ja tutuilla toimikaan, en väitä etteikö siitä joillekin olisi hyötyä. Voin jopa suositella kokeilemaan, puolessa vuodessa pitäisi viimeistään tulla jotain vaikutusta, kun ottaa 4-12mg/pvä. Mielestäni kuitenkin turhaa rahastusta, parempi ja edullisempi vaihtoehto on ottaa juuri noita omegoita, d3- ja k2 vitamiinia.
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta