yksinäisyys vl:ien keskuudessa

yksinäinen kettu

Monesti puhutaan, kuinka meikäläisyydessä moni asia on paljon paremmin, kuin maailmassa. Silti vaietaan siltä tosiasialta, kuinka moni vl kokee pohjatonta yksinäisyyttä. Ei kavereita ei mitään.
Voiko sellainen elämä olla mielekästä?
Joillekin sopii yksinäinen elämä, mutta mitä, kun joutuu olemaan yksinäinen pakosta.

Ite olen yrittänyt lukuisia kertoja solmia kaverisuhteita meikäläisiin, mutta olen saanut vain torjuntaa. Olen ruvennut kokemaan itseni jollainlailla huonommaksi kuin muut. Sosiaaliset taidot ovat rapistuneet ja rapistuu kokoajan. Itsetunnon huononeminen ei auta yhtään asiaa.
Olen kuullut sivuteitä pitkin, kuinka minustakin on levitetty kurjia juoruja ja nämä juorujen levittäjät ovat olleet uskovaisia.
On kurjaa, että monet uskovat ne sellaisenaan eivätkä tule multa kyselee, mitä mulle oikeasti kuuluu.

Oikeastaan jouduin kalastelemaan syitä, miksi mua kartellaan. Korviini kantautui, että mua ei haluta mihinkään, koska jurisen paljon outoja, olen jollain lailla erikoinen ja katseessani on jotain sairasta. Nämä kun kuulin, se satutti kovasti minua. Olen ujo ja epävarma. Kun olen epäonnistunut lukuisissa yrityksissä, olen tullut niin epävarmaksi, että se näkyy varmasti ulospäin jollainlailla poikkeuksellisuutena.
En tiedä, onko tästä enää tietä parempaan suuntaan. Mieleltäni en ole sairas, mutta itsetuntoni on todella kuopassa.

Kävin tutkituttamassa pääni terapiassa, koska halusin saada selville, mitä oikeasti olen. Jos olenkin jotenkin sairas. Mitään poikkeavuutta ei löytynyt älyssä, mutta sain diagnoosin keskivaikea/vaikeasta masennuksesta. Aika on tehnyt tehtävänsä. Ehkä en kuulukkaan meikäläisten yhteisöön. Tätä olen viimeaikoina paljon miettinyt. Jos löytäisin paikkani jostain muualta.. Nykyinen elämä ei ole millään muotoa mielekästä. Neljän seinän sisällä päivät pitkät tuijottaen seiniä. En jaksa enää edes harrastella mitään.

34

2342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokenut-vl

      Vl-liikkeessä hyvin nopeasti erottuu nuorisossa menestyneiden perheiden nuoriso eli koulutettu nuoriso muusta nuorisosta.

      Monilla paikkakunnilla iltakyliin ei kutsuta kuin hyvin koulutettua nuorisoa.

      Kuvitteletteko, että vl-nuoret olisivat sen suvaitsevaisempia kuin muutkaan.

      Yksinäiset, hiljaiset, ujot, mielenterveysongelmaiset vl-nuoret saavat jäädä yksin.
      He eivät ala ampumaan muita, koska ovat isossa perheessä oppineet kunnioittamaan lähimmäistä (ainakin se hyvä puoli on isossa perheessä).

      Mutta nämä syrjäytyneet vl-nuoret voivat ajautua jopa itsemurhaan.

      • ala ampumaan??

        Tiedän kyllä tapauksen jossa vl-poika on ampunut mustasukkaisena pari ihmistä, että se siitä teoriasta.


      • Anonyymi

        Kajaanissa iltakylä järjestettiin aikonaan monesti eräässä hyvin matalasti koulutetussa perheessä.


    • '''Nainen'''

      Ymmärrän hyvin. Itsekin olen usein kokenut syvää yksinäisyyttä. Olen vl. Minun seuraani ei ole varsinaisesti hakeuduttu juuri koskaan. Monesti on pitkin hampain otettu mukaan porukkaan, jos on otettu. Muistan monet yksinäiset illat asunnollani surren sitä, kun itsellä ei ole mukavaa seuraa. Eräässä asunnossa jopa naapurissa asui vl opiskelijatyttöjä ja sieltä kuului naurunremakkaa kun heillä oli kylä. Se sattui, kun itse olin vain yksin siellä yksiössäni.
      Kaikki eivät ole niin sosiaalisia, iloisia jne. että saisivat helposti kavereita. Kaikilla ei ole sellaista "karismaa". :( Itse tietysti kuulun niihin joilla ei karismaa ole.

      Joskus ihme kyllä olen kohdannut ihmisiä tai ihmisen, jotka/joka pitää persoonastani ja arvostaa minua, mutta se on harvinaista.

      Monesti sattuu, kun puheessa sanotaan että yksinäistä Jumalanlasta ei ole, tai ettei kenenkään tarvitse olla yksin ja jokaiselle annetaan saattomies. Ei se kaikilla ole niin. :(

    • tyypillistä

      kaikissa yhteisöissä. Vanhempienkin ihmisten keskuudessa tapaa porukkakulttuuria ja syrjivää asennetta. Joka paikassa, valitettavasti.
      Ymmärrän surusi. Olet herkkä, syvästi tunteva, herkästi haavoittuva ja ennenkaikkea fiksu ihminen. Sen kyllä huomaa kirjoituksestasi. Mutta Sinun pitäisi vain saada itsetuntoasi kohotettua ja ymmärtää itsekin. että Sinä olet hyvä juuri sellaisenaan, niinkuin Jumala on Sinut luonut.
      Ajattele, Sinä olet hyvä ja saat kelvata muillekin juuri sellaisena kuin olet. Sinä saat rakastaa itseäsi ja Sinun pitää hyväksyä itsesi. Ei Sinun tarvitse yrittää niin paljon muille kelvata. Riittää, kun itse hyväksyt itsesi.
      Ympäristön pitäisi ymmärtää, etteivät sulkisi silmiään, huomaisivat yksinäisen ja tahtoisivat seuraansa. He eivät välttämättä aina edes huomaa, että joku on yksinäinen.
      Tuosta pitäisi seurapaikoilla ottaa esim. puhujien puheeksi. Onko niin tehty?
      Kukaan emme ole toistaan parempia, samalla viivalla ja saman Jumalan luomina olemme arvokkaita kaikki. Eikä meidän tarvitse silti olla samanlaisia. Erilaisuus on rikkautta.
      Voisit itsetunnon kohotukseen yrittää päästä terapiaan. Se on tärkeää, että terapeutin kanssa sujuu vuorovaikutus, kemiat synkkaa. Että tunnet saavasi apua, jos ei, voit yrittää kokeilla toista, jos sellainen on mahdollista.
      Yksi tapa on alkaa harrastaa jotakin ja jos se on innostavaa, sekin auttaa paljon ja kohottaa itsetuntoa. Se voi olla vaikka jotakin yhteisjumppaa vaikka kansalaisopistossa esim. lentopalloa tai käsillä tekemistä, esim. restaurointia. Ihan mitä vaan, mikä kiinnostaa ja missä on muitakin. Missä tehdään jotain yhdessä, eikä ole niin aikaa keskittyä esim, keskusteluun. Voit yrittää hakea niitä vuorovaikutuskoemuksia aluksi muualta, että saisit itsetuntosi palaamaan. Tsemppiä Sinulle! Muista, et ole ainut. Monilla on ollut samanlainen ongelma. Siitä vain pitää päästä yli.

    • tabuja

      jokaiselle yksilölle ja yhteisölle. Kannattaa huomata itsekukin mistä vaikenee: juuri ne tulee nostaa pöydälle ja niistä pitäisi meidän jokaisen toinen toistamme rohkaista keskustelemaan ja puhumaan. Vain näin ne asiat alkaa aukeamaan ja mieli huojentuu kun saa jollekin puhua. Loppujenlopuksi puhetta kyllä maailmaan paljon mahtuu, mutta kuuntelijoita on vähän.

      Mielestäni puhujat erityisesti ovat avainasemassa ettei kukaan jää yksin. Kyllä niitten samamielisten kanssa on helppoa ja mukavaa olla jokaisen, mutta kutsuppa kylään tai mene juttelemaan seuraavan kerran tuo tuolta joka jo päällepäin näkyy yksinäiseltä ja vetäytyvältä.

      Kun ainakin silloin tällöin muistetaan mainita että "veljeä ei jätetä" niin mitä konkreettista tämän eteen kukin voi sanoja tehneensä: ei mitään - hengaillaan vaan niitten kanssa, joitten kanssa on ennenkin veljeilty, eikä ymmärretä tasapuolisuutta ja yhdenvertaisuutta toisiimme nähden; olipa sitten meikäläinen tai heikäläinen.

      Itselläni on kyllä aloitteita, joita en kyllä katso miksikään omaksi ansiokseni, ja katsokin ja seuraan kauanko saan jatkaa yksipuolista kontaktin ottoa joita en ala tässä luettelemaan, sillä jokainen tuntee itsessään onko ollut antajan vai ottajan osassa ihmis-suhteissaan. Ns. yhteisöllisyys on nyt taas jokaisen huulilla ja tiedotusvälineissä, tämä voisi olla muutakin kuin vain vitsi.

    • Anonyymi

      Jt
      Olen 17 vuotias vl nuori, joka on kotoisin pieneltä paikkakunnalta, jossa muita vl ei ole perheeni lisäksi ollut. Koulussa minulla on aina ollut hyviä ystäviä ja kavereita, mutta ne eivät ole vl. Yläkoulussa vanhempani alkoivat käyttämään minua ylä aste illoissa joissa oli muita saman ikäisiä nuoria ja aluksi olinkin innoissani että saisin uusia kavereita. Yritinkin jutelka ja tutustua muihin sielä, mutta lapsuuden aikana porukat oli jo muodostettu ja minä olin ulkopuolinen ja jäin yksin. Suviseurat ovat joka vuosi ollut kurjaa kun kaikilla on hauskaa kavereiden kesken ja itse istun yksin itku kurkussa jossakin ja keksin perheen jäsenille selityksiä miksi en ole kavereiden kanssa. Alkanut tuntumaan että minussa on jokin vikana, vaikka ei lestadiolaisten keskuudessa minulla on kavereita. Kaikki vl tapahtumat ovat vaan alkaneet tuntumaan kokoajan pahemmilta ja pahemmilta yksinäisyyden takia. Monesti itken illalla ja toivon joskus saavani oikean vanhoillislestadiolaisen ystävän jolle voi puhua

      • Anonyymi

        Minulla on sama tilanne. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, jossa muita uskovaisia nuoria ei ollut. Olen jo muuttanut pois, mutta en ole löytänyt ystäviä. Näyttää siltä, että jokainen kaveriporukka on jo lapsuuden aikana muodostunut eikä niihin oteta uusia ihmisiä mukaan.
        Samaistun etenkin kokemukseesi suviseuroista: joka vuosi siellä on niin suuren joukon keskellä, mutta silti yksin. Kaikki aika tulee vietettyä vanhempien seurassa. Ei ole hauska seurata sivusta, kun muut nuoret nauttivat yhteisestä ajasta (vaikka suviseuroissa tärkeintä onkin Jumalan sanan kuuleminen).
        Täytyy vain toivoa ja rukoilla, että meillekin yksinäisille löytyisi joskus edes yksi ystävä.


      • On Sinussa vika, et tajua jättää tuota pahansuopaa lahkoa taaksesi.
        Otan esille biblian tekstin siitä, mitä kannattaa heittää pois; Matteus 18:8 FI1776
        Mutta jos kätes taikka jalkas pahentaa sinun, niin leikkaa ne pois, ja heitä pois tyköäs. Parempi on sinun elämään sisälle mennä ontuvana taikka raajarikkona, kuin että sinulla olis kaksi kättä eli kaksi jalkaa, ja sinä heitettäisiin ijankaikkiseen tuleen.

        Miksi, jos pahasta pitää leikata omia raajoja, niin kumpi on tärkeämpi, sinä vai ne raajat, joten helpoin on heittää pois tuo Lahko, ja etsiä kristityn seurakunnan.
        Sieltä löydät satavarmasti kavereita ja muuttumatonta sanaa Jeesuksen rakkaudesta.


      • Anonyymi
        pinnasänky kirjoitti:

        On Sinussa vika, et tajua jättää tuota pahansuopaa lahkoa taaksesi.
        Otan esille biblian tekstin siitä, mitä kannattaa heittää pois; Matteus 18:8 FI1776
        Mutta jos kätes taikka jalkas pahentaa sinun, niin leikkaa ne pois, ja heitä pois tyköäs. Parempi on sinun elämään sisälle mennä ontuvana taikka raajarikkona, kuin että sinulla olis kaksi kättä eli kaksi jalkaa, ja sinä heitettäisiin ijankaikkiseen tuleen.

        Miksi, jos pahasta pitää leikata omia raajoja, niin kumpi on tärkeämpi, sinä vai ne raajat, joten helpoin on heittää pois tuo Lahko, ja etsiä kristityn seurakunnan.
        Sieltä löydät satavarmasti kavereita ja muuttumatonta sanaa Jeesuksen rakkaudesta.

        Painu Pinnasänky sinne pinnojesi taakse ja pysy siellä.


    • Anonyymi

      Loppujen lopuksi ihminen jää aina yksin. Kuolemassakin ihminen on yksin. Tällöin kysytään, kuka on yksin. (Koskenniemi, Schopenhauer). Tuonpuoleisessa on vastassa joitain joillekin.

      • Niinkö. Tässähän käsitellään yksin jäämisen ongelmaa, objektia ja aina se on SRK.
        Asiat asioina.


    • Anonyymi

      Miksi ihmiset eivät osaa olla yksin? Itse en koe yksinäisyytenä, koska kun on sujut itsensä kanssa voi olla toisen ihmisen vieressä ja tuntee sanomattakin. Kummallinen palo olla koko ajan jotain sosiaalista, mediaalisesssa ei mitään ympäristössä ja yleensä unohtaa itsensä.

      • Anonyymi

        Hommatkaa oma kaveri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hommatkaa oma kaveri.

        Hommatkaa koira, ei tarvitse olla yksin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hommatkaa oma kaveri.

        Koiran kanssa ei voi mennä joka paikkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hommatkaa koira, ei tarvitse olla yksin.

        Haluaisin nähdä iltakylän, joka koostuu vaan koirista :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hommatkaa koira, ei tarvitse olla yksin.

        Koirien keskellähän tässä joutuu yksin elämään.


    • Anonyymi

      Juu samat kokemukset itsellä nuoruudesta. Olen nykyään perheellinen mutta edelleen yksinäinen mutta hyvä niin, jää aikaa tehdä omia itseä kiinnostavia juttuja. Ei kyllä mitkään yhteisöt kiinnostakkaan yhtään. On niin että mikäli on jollakin tavalla poikkeava jonka joku muu määrittää ei yhteisöön oteta paitsi joksikin palvelijaksi ry:n typeriin talkoisiin sinne kyllä kelpaa köyhät ja rammat . Nykyään lähinnä näytän keskaria kaikille yhteisöille. Ei kannata jäädä väkisn roikkumaan tyrkylle että jospa kelpaisin vaan suunnata muualle parempiin tekemisiin elämässä.

    • Anonyymi

      No minä olen yksinäinen kans mutta saa ainaski sitten kokata mitä ruokaa haluaa ja voi kuunnella mitä musiikkia haluaa,Toisinaa tulee alkosta haettua kans kivaa juotavaa.

    • Anonyymi

      Se on viisainta erota tästä vl-uskosta ja liittyä johonkin parempaan uskontoon. Säilyy mielenterveys hyvänä tai saattaa jopa kohota! Itse tein niin en ole katunut

    • Anonyymi

      Eikö ole omaa keskustelu foorumia yksinäisille vl:ille.jossa saisivat jaka ajatuksia ja sitä kautta luoda uusia ystäväpiirejä sen kautta !???

      Ei luulisi olevan iso ponnistus sellainen tehdä.

      • Anonyymi

        Tuo olisi kyllä hyvä ajatus. Yksinäisten pitäisi itse sellainen luoda, ei siihen välitä paneutua sellainen, jolla on jo riittävästi ystäviä ympärillään. Sitten siitä pitäisi tiedottaa, niin että kaikki sellaista foorumia kaipaavat osaisivat sinne suunnistaa.


    • Anonyymi

      viistoista vuott a oltu yksin enkä kyllä palaa entiseen koskaan !

      ei minkäänlaista ongelmaa missään asiassa.

    • Anonyymi

      Nuoret menkää urheiluseuraan, niitä on melkeen joka paikkakunnalla. Sieltä saate kavereita. Se on huono jos ei ole kavereita.

    • Anonyymi

      Olisko joku yksinäinen neitokainen, joka olisi kiinnostunut 40 täyttäneen mukavan ja huomaavaisen uskomassa olevan miehen seurasta. En itse ole yksinäinen, olen hyvässä työpaikassa ja töissä saan sosiaalisia kontakteja riittävästi asiakkaiden ja alaisten kanssa.
      Haluisin olla ystävä jollekkin yksinäiselle tai seuraa kaipaavalle.

    • Anonyymi

      Tule meille kylään, jutellaan!

      • Anonyymi

        Voisin tullakkin kylään. Minkä ikäinen sä oot, mies vai nainen ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisin tullakkin kylään. Minkä ikäinen sä oot, mies vai nainen ?

        Naisihminen olen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naisihminen olen.

        Laita vaikka kikissä viestiä nikille: MakeVL tai sposti: MakeVL(et) hotmail. com


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita vaikka kikissä viestiä nikille: MakeVL tai sposti: MakeVL(et) hotmail. com

        Et ole naisihminen laittanut viestiä, voisko joku muu vl-taustainen nainen viestitellä ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ole naisihminen laittanut viestiä, voisko joku muu vl-taustainen nainen viestitellä ?

        Vapaat vl-taustaiset naiset eivät pysty kirjoittelemaan, heidät on peloteltu niin hyväksi, netti on täynnä pahuutta, kehenkään ei voi, eikä saa luottaa, jos ei ole vl.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vapaat vl-taustaiset naiset eivät pysty kirjoittelemaan, heidät on peloteltu niin hyväksi, netti on täynnä pahuutta, kehenkään ei voi, eikä saa luottaa, jos ei ole vl.

        Aika omituista , ettei ketään kiinnosta vapaa, uskomassa oleva, kiva työssäkäyvä mies.


    • Anonyymi

      Tuttua on. Olen köyhästä kodista johon syntyi lapsia liukuhihnalla vajaat parikymmentä vuotta. Ei ollut ruuhkaa vieraista eikä meitä kyselty juuri mihinkään mukaan. Puhumattakaan isommista juhlista joihin meitä ei koskaan kukaan kutsunut. No, empä sitten ole koskaan yrittänyt saatikka lähtenyt kenenkään juhliin. Pitäkööt rikkaat hauskaa keskenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe