AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Wallas mökille ja aurinkokennon perään

Wallas mökille ja aurinkokennon perään

8 Vastausta 2 381 Lukukertaa
Mökillä aurinkokenno ja sen perässä 180Ah akku, tästä akulta olisi matkaa n.40m toiselle mökille jonne olisi tarkoitus asentaa wallaksen m2600 lämmitin. Jos laitan wallaksen viereen toisen akun esim 65Ah ja yhdistän nämä kaksi akkua toisiinsa 6 neliön kaapelilla niin purkaako tämä pienempi akku isompaa? Voiko tuota virran suuntaa suojata pelkillä diodeilla? Wallakselle tulee gsm ohjaus joka ottaa virtaa 10mA ja wallas 0,2-0,4A = 4,8-9,6A h/24h.

Lämmitintä tarkoitus käyttää harvemmin, pääasia että ohjaus on valmiudessa kokoajan.

älä kytke

Älä kytke kahta akkua 40m johdolla toisiinsa. Ei auta vaikka olisi enemmänkin neliöitä. Nosta jännite elektroniikalla ja vie pienemmällä kaapelilla toiseen kohteeseen ja sinne PIENI laturi.

wallas

eli invertterillä 230v ja sinne pieni laturi perään. akun meinasin kyllä wallaksen viereen laittaa kun syö sit jonkun verran tehoa kun poltin palaa

Toimiikos tämmöinen

Tuo inventteri ja toinen laturi syövät koko ajan ylimääräistä virtaa -> ei hyvä aurikopaneelikäytössä. Joten voisiko kytkeä toisen paneelin ohjausyksikön nykyisen rinnalle siten, että nykyinen lataa kuten ennenkin, mutta uusi yksikkö lataisikin saunamökin akkua? Tällöin aurinkopaneelien virta menee ensin aina siihen akkuun, joka on tyhjempi. Toinen säädin voisi olla vaikka siellä saunamökissä akun vieressä.

Toisaalta tuo 40m riittävän paksua sähköjohtoa maksaa jo jonkin verran, joten olisiko yksi vaihtoehto joku pieni 30-50W paneeli saunamökin katolla ja sille oma säädin sekä akku?

No voihan nenä...

Mitä kummaa,että vielä väliin inventteri.
Samaa akkuahan siinä tyhjennetään,ei ole ikiliikkujaa vielä keksitty.

Wallas

Eiköhän se 6 neliön kaapeli riitä sille Wallaksella ja jätä se akku lisäakuksi varsinaiseen mökkiin.

ei lähde käymään

Eli wallaksen välittömässä läheisyydessä mahdollisimman lyhyillä johdoilla tulee olla akku, koska sytytysvaiheessa hehkutulppa ottaa kovan virran. Lataus on helppo järjestää elektroniikalla siten, että invertteri ei ole koko ajan päällä.

Wallas .. ..

Jos et ole vielä ostanut lämmitintä niin osta se isompi m3000 tai onko se nykyisin M30.
Minulla on mökissä(65 m2) yksi ja toinen saunamökissä(30m2). Sais olla lämmitystehoja kuitenkin enemmän.

Sama jo

Minulla on sama juttu ja tässä siihen ratkaisu. Neuvot viisaisiin sähköasioihin sain tuolta elektroniikan osaajilta, kiitos heille. (en löytänyt linkkiä tähän hätään)

Lämmittimen käynnistys ei onnistu "kauko"akulla, koska käynnistyksen vaatima virta I[A] on suuri, akkujännite putoaa liiaksi ja lämmitin automaattisesti lakkaa toimimasta.

Lämmittimen viereeen asennettavan "kännistys" ts, lisäakun lataaminen onnistuu panelien lähellä olevalla "rinnakkais"akulla kauempaakin, koska latauksen vaatima virta on pieni käynnistysvirtaan verrattuna.

Tarvitaan vain "iso" diodi, akkujen välille. Tällainen löytyi autosähköliikkeestä, latausdiodi. Maksoi 5€.
Diodi estää käynnitysakun purkautumisen muuhun tarkoitukseen kuin itse käynnistys-seremoniaan.

Tämän olen todennut hyvin toimivaksi saarimökillämme ja vielä vaativaan talviaikaan - ja siis silloin kun toivoo lämmittimen todella kännykällä käynnistyvän.
 /   /  /  / Wallas mökille ja aurinkokennon perään

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta