AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Minne Kanarialla ja koska?

Minne Kanarialla ja koska?

104 Vastausta 6 412 Lukukertaa
Eli talven aikana oltais lähdössä, ei olla koskaan käyty talvella etelän matkoilla....Mihin paikkaan kannattas Kanarialla mennä kun mukaan tulee 1- ja 3 -vuotiaat lapset? Finnmatkoja ollaan katseltu, koska isompi toivoisi pääsevänsä bamsekerhoon...Toki muukin käy.
Myös hotellia saa ehdottaa, lasten kanssa matkustaessa toivomme helppoutta (esim. ruoka) ja rauhallisuutta.

Ja mikä olisi hyvä ajankohta matkustaa, noin ainakin säiden puolesta?

Ihan sama minne

mutta vasta maaliskuusta eteenpäin sillä muuten siellä paleltuu. Tai jos viihtyy niissä 18-20 c lämmöissä niin sitten milloin vaan, vaikka tammikuussa. Yksi hyvä paikka Puerto Rico ja Lanzarotella Carmen. Ja muista varmistaa että uima-allas lämmitetty. Yksi hieno paikka oli myös Lanzarotella Blaya Blanca ja siellä hotelli Flamingo. Hieno paikka ja mahtavat näköalat joka asunnosta merelle ilman lisämaksua.

Gran Canarian

oli tammikuussa 2008 koko lomamme ajan ylin päivä-lt >+25C eikä pilviä missään. Meille varmaan sattui poikkeuksellisen hyvä viikko...

hmm

Itse olen käynyt canarialla monesti. viimeksi olin hiihtolomalla '09 puerto ricossa, lämpötilat olivat n.30 asteen paikkeilla, eli siis helmi-maaliskuun vaihteessakin lämmintä jo piisaa. Suosittelen puerto ricoa, varmasti paistaa aurinko. Viimeksi puerto ricossa mukanani olivat myös 4 ja 2-vuotiaat pojat, hyvin viihtyivät.

Blaya Blanca

Katso seuraava keskustelu Suomi24: sivuilta, joka koskee Lanzarotea ja siellä Blaya Blancaa.
http://keskustelu.suomi24.fi/node/4854068
Itse en lähtisi pienten lasten kanssa Puerto Ricoon. Olemattomat rannat ja isot korkeuserot. Suosittelen Lanzarotea.

Lämmintä ainakin riittää!

Edellinen kirjoittaja unohti mainita että Ricossa on myös kaksi "vesipuisto" aluetta; Toinen siinä ihan rannassa ja toinen ostarista pohjoiseen alle kilsan päässä joissa pienten lasten valvominenkin onnistuu hyvin. Korkeuserot ovat totta, mutta tuskin kovin suuri haittatekijä nuorille ihmisille? Lämpöä riittää omien kokemuksien mukaan lokakuusta huhtikuuhun (20-30 astetta), kesällä en ole käynyt, mutta tuskin lämpö vähenee kesäaikanakaan. Amadoresin ranta on muutaman kilsan päässä joka on paljon parempi kuin Ricon oma ranta. Taksit ovat edullisia jos pikkumatkoja ajelee ja bussiyhteydet toimii jos haluaa käydä esim. Palmasissa tai Inglesissä.

Tarkkaan ottaen

on matkaa Amadoreksen rannasta Puerto Ricon rantaan.

rannat Puerto Ricossa

Kyllä siellä on uusi mahtava ranta kävelymatkan matkan päässä vanhasta rannasta.
Amadores rannalta löytyy kaikki mitä tarvii. Valkoista rantaa tosi pitkästi, ja lapsille sopivan matalaa.

Bahia Feliz

Kai Kanarialle voi aina mennä. Itse tulimme juuri sieltä ja olimme Bahia Felizissä. Siellä oli juuri oikeanlaista pienille lapsille. Puhdasta, rauhallista, Bamse ja muut kaverit, altaita lapsille. Takaisin menemme.

Samaa minäkin..

Suosittelisin, nimittäin Bahia Felizia. Riippuu tietenkin ihan siitä paljon on valmis laittamaan rahaa matkaan. Itse olen matkannut nuorempana Kanarian saaria ympäriä, mielestäni kaikissa on jotain hyvää.. Lanzarote on myös mukava paikka, Playa Blancassa suht rauhallista ja muutenkin pieni paikka, Carmen kasvanut hurjasti siitä kun itse olin siellä joskus aikoja sitten. Lanzarote ei kylläkään ole niin vihreä kuin muut saaret. Fuerteventurakin vois olla aika mukava paikka. Ja Teneriffa oli pienenä mun suosikki. Vaikea valinta. :) Bahia Feliziin taidan kuitenkin päätyä tässä suosittelussa, jos perheen kanssa meette.

Kanaria on viimeinen paikka minne turistin kannattaa mennä

Sopulipaikka tuo kanaria, muualla olen käynyt varmasti 100 kertaa, kanarialla kerran ja jäi viimeiseksi. En valitsisi tuota ensimmäiseksi turistikohteekseni missään mielessä. En ymmärrä mikä sinne vetää? Minut joku tuttu houkutteli mukaan ja petyin pahan kerran, rahaa ravintolan muistan huijanneen ainakin.

No mutta

on sitten tosi paljon kokemusta Kanariasta ja Kanarian matkoista. Kerro heti lisää meille tietämättömille. Kyllä sä kerran Kanarialla käyneenä oot tosi asiantuntija! Ja mikähän on se muu kohde jossa oot ollu 100 kertaa? Jotta mekin tyhmät tiedettäis että minne mennä. Mitä sä muuten Kanariapalstalla teet?

provo mikä provo

vain ne jotka eivät tunne kanarian saaria käyttävät yleisnimitystä kanarialla käynti.paikkoja on lukuisasti ja hyvinkin eri makuun.mikähän on sellainen maa jossa ei jonkinasteista huijausta joku yrittäisi.itselleni on käynyt niin hyvä tuuri ettei,noin 65-70 espanjassa käynneillä ole mitään varastettu eikä edes huijattu.lienenkö ylivarovainen.x- kanarialle koetetaan löytää helpompia juttuja joita hänkin voisi ymmärtää.eihän kaikilla ole samat eväät.

Kannattas käydä

Joskus muuallakin, niin voisit vertailla.

onhan

sitä tullut vierailtua parissakymmenessä eri maassa,m.m. kaikki välimeren pohjoisrannan maat lukuunottamatta jugoslavian pirstaleita,aina albaniaa myöden.myös turkki ja bahrain ovat tuttuja.thaimaahan saavat mennä muut.missä vielä pitäisi käydä?mikä on oma vertailupohjasi.

Lähinnä työmatkoja

Lukase profiili.

työmatkalla

olen käynyt muutaman kerran virossa.muut reissut n.s. seuramatkoja.

Virossa

Pari kertaa työmatkalla, vanhan sekä nykyisen vallan aikana. Ennen yhdistin reissuihin lomaakin, mutta nykyään ei juuri kiinnosta vaan heti kun saan hommat valmiiksi niin takaisin kotia nauttimaan kotiaskareista.

Kummasti veri vetää?

Ihmettelen suuresti, jos olet 1 kerran käynyt kanarialla, et siitä pitänyt, ja sen jälkeen 100 kertaa ängennyt itsesi niihin ihaniin lomapaikkoihin, niin mikset roiku siellä "muitten" kohteiden sivuilla????

Oletkohan ns HUIJARI?????

Kohteliaasti ihan sinulle ilmoitan, että HÄIVY ja jätä sivistyneet ihmiset keskustelemaan!

Hyvää 101 matkaa sinne jonnekin myös!

Kanarialla

Elikkä, kävimme Kanarialla Puerto Ricossa viime helmikuun lopussa. Lämmintä oli, muttei pienelle neidillekään liian kuuma. Mukana oli siis kolmen vanha lapsi.

Olimme Aurinkomatkojen kohteessa hotellissa nimeltä Riu Vistamar. Finmatkatkin tekee siihen samaan hotelliin matkoja. Vistamar on tasokas hotelli. Lapsiperheiden suosiossa. Lapsille oma kerho päivisin ja illalla lasten show jne. Hotelli on all inclusive, eli ruoka ja juoma sisältyy hintaan. Itse pidin tätä järjestelyä todella hyvänä, koska ruokaa oli saatavilla koko ajan. Lasten kanssa tosiaan kun ei ole kiva lähteä metsästämään erinäisiä ruokapaikkoja. Suosittelen lämpimästi paikkaa. Hinta toki aterioiden sisältyessä hintaan hieman kalliimpi, mutta ei ravintoloissakaan syöminen siellä ole halpaa.

Helmikuun lopusta alkaen kannattaa lähteä, silloin alkaa jo olemaan lämmintä. Ja Puerto Ricohan on tunnettu saaren lämpimimpänä kohtana:)

Jos ei halua pulittaa ihan niin paljon, on siellä myös laaja valikoima erilaisia huoneistohotelleja, joissa voi sitten itsekin kokkailla.

Toivottavasti oli apua, hauskaa matkaa=)

helmikuun alku

puerto ricossa, välillä paistoi aurinko lämmintä n. 22 ja välissä sateli, tuuli tuntuu olevan pysyvä elementti varsinki kun asuimme puerto ricon korkeimmalla paikalla. ei oikein tullut mieleen sillon lähteä uimaan mereen tai vesipuistoon polskimaan, aika kylmää oli. mukava paikka muuten, taksit tuo ja vie muutamalla eurolla joten korkeus erotkaan ei haittaa, tosin lapsista voi olla tylsä paikka. miten olisi maspalomas? ainakin pitkät hiekka dyynit ja lähellä iglesiä. bahia feliz vaikutti kyllä rauhalliselta paikalta. voin kyllä suositella muuten kanariaa mutta jos haluaa tosi lämpimään niin sitten jonnekkin muualle.

paras paikka

FUERTEVENTURA.. rauhalinen ja kaunis

fuerteventura

Missä päin fuerteventuraa olitte? Me lähdettäis Caleta de Fusteen. Varataan sieltä huvila. Olisko mitään hyviä vinkkejä?
Kiitos!!

siellähän

kuin vanhoissa venäläisissä elokuvissa :D

Italiaan kannattaa matkata

Ei muuta kuin Italiaan, se on ehdottomasti parhaimpia valintoja. Sisilia numero Uno!
Sieltä löytyy aitoa tunnelmaa eikä tolkuttomasti turisteja, kun valitsee ajankohdan siltä kannalta. Lämpöä riittää niin ilmastosta kuin ihmisistä.

FUERTEVENTURA

Fuerteventura, paikka corralejo hotelli lasmarismas, todella rauhallinen ja kaunis paikka sopii erittäin hyvin myös lapsiperheille. suosittelen. lasmarismas hotelliin voit tutustua myös netissä, laita googleen hotellin nimi niin näet kuvat paikasta. Helmikuussa lämmintä 20-22 astetta.

laaduton paikka

ei kanarialle, ei koskaan. Menkää johonkin missä on vähemmän suomalaisia, se on parempaa lomaa. tosi täältähän ei oikeen tehdä matkoja kuin kanarialle ja rootokselle ja nyt eksoottiseen pulkaariaan sanni piitsille, siellä vko 2tähden kasarmissa ja pelkkää ryyppäämistä. on vittu tosi hauskaa. haha hah vyölaukkukansa ei osaa vaatia parempaa, niin kohteet on samat vuodesta toiseen ja aivan järkyttävillä hinnoilla!

Surkea provo

Tähän ei oikeasti edes kannattaisi vastata, koska niin syvältä on äijän jutut. Juupajuu, vyölaukkukansa. Unohdit muuten ne tuulipuvut, lisäksi ärtsopan ja juhlamokat.

Jos on fyffeä, voi matkustaa minne tahansa kiinnostavaan kohteeseen. Monille se on joku Kanarian saarten paikoista. Jollekin kesäaikana sitten "pulkaarian sanni piitsi". Joku matkustaa Nykkiin, joku Thaikkuihin, Malesiaan, Havaijille, Pariisiin, Lontooseen, Islantiin. Kaikkia on kokeiltu. Silti Kanarian saaret vetää puoleensa aina kerran pari vuodessa. Miksiköhän?

Jos on taskuvaras

Tai muuten rikollinen niin kanaria on sopiva paikka.
Jos olet ihan tavallinen heppu niin menkää kauko-itään, ei maksa yhtään enempään.

Aika

olet nimimerkkisi valinnut!

Provo

koeta ny vähän petrata ennen talvikautta sillä aika ankeeta on jos tuota samaa vanhaa vitsiä joutuu vielä ensin talvenkin täällä lukemaan. Kandeis provojenkin edes vähän kehittyä kirjoituksissaan. Alkaa nuo jutut jo haukotuttamaan!

Ja siltikin

mukaan. Provoja riittää niin kauan kun te tahvot niihin tartutte.

Ja ihan

sulle, tahvo!

Lapset tykkää vedestä

Lapset tykkää juosta pehmeässä hiekassa meressä. Lapset tykkää vesipuistoista ja eläinpuistoista. Lapset tykkää pulikoida hotellin lastenaltaassa. Lapset tykkää istua niissä jokaisen ostoskeskuksen heiluvissa autoissa.

Jos minulla vielä olisi tuon ikäisiä lapsia, niin ilman muuta menisin Playa del Inglesiin. Ja hotellin ottaisin niin läheltä rantaa kuin mahdollista.

Tauteja massaturistipaikoista - ihottumaa, vatsatauteja, tartuntatauteja..?

Tauteja noista massapaikoista tulee. Lentokenttäkin on kuuluisa Kanarialla pahimmasta onnettomuudesta miesmuistiin - lähes kaikki kahden koneen matkustajat, oliko n. 1000 mitä lienee.
Pikkuravintoloihin ei voi luottaa, maksoin toisen pöydän laskun(oli muuten isompi kuin omani ehheehe), mutta kun en tupakoi, se paljasti huijauksen nopeammin.
Ranska, Saksa parempia vaihtoehtoja. Rantalomistahan saa ihosyövän tai ainakin kovin ryppyisen ihon ajan myötä, joten kaupunkilomat ovat minulle must!

Kaupunkilomat

ja itse pidän paljon Barcelonasta, Budapestista, Moskovasta ja kaikista Italian ihanista vanhoista kaupungeista, mutta pienten lasten kanssa kaupunkilomailu ei ole parasta mahdollista viihdettä heille!
Ja kun tämä palsta on edelleen Kanarian palsta, niin täällä keskustellaan Kanarian matkoista. Sä voinet siirttyä hehkuttamaan tonne:
http://keskustelu.suomi24.fi/debate/2925

Taas oot raukka nimittäin eksynyt väärälle foorumille. Osta kompassi!

Asfaltilla tassuttelu on mukavampoo

Äklöttää kun lapset aivopestään kanarialla - minä en vienyt kuin kerran - eikä lapset sitten enää sinne halunneet. Euroopasta löytyy kosolti kohteita ja lapset tykkää ihan paremminkin näistä. Kokeilkaa, älkää aina viekö massapopulipaikkoihin. Itävallasta-Saksasta-Ranskansta-Italiasta löytyy yllättävän mielenkiintoista, samoin vaikka vain kanaalin saarilta!
Rantaruskettajat ovat eri rotu sitten. Aurinko ruskettaa kauniisti, mutta tuo syöpävaaran ja rypyt iholle kymmenen, kahdenkymmenen vuoden päästä. Sitten vain ihon kutistajalle, jotta rypyt oikenoo.
Kanaria, manner-Espanja ja Thaimaa ovat veropakolaisten ja huijarien asuinsijaa, samoin taitaa tuo Florida kantaa osan Suomesta rahaa huijanneita.

Onnittelut

ja itse asiassa koko kesän surkeimmasta provosta. Pitäisköhän sun keksiä jotain vähän parempaa ja sitten vasta aukaista se nettiyhteys.

Olimme

toissa talvena 2 ja 4-vuotiaiden lasten kanssa Puerto de la Cruzissa jossa ennen kaikkea Loro Parque viehätti lapsia kovasti samoin kauniit puistot ja rannat. Uimassa käytiin Martianez -altailla jossa on myös lämmitetty lastenallas. Lähellä oleva miniatyyrimaalma oli myös kiva.
Viime talvena olimme Puerto del Carmenissa ja nyt vuotta vanhemmat lapset tykästyivät kovastikin meressä pulikoimiseen ja rancho teksas kylään.
Molemmat paikat ovat pienten lasten kanssa mukavia, turvallisia ja viihtyisiä. Oli paljon hyviä ravintoloita ja vanhemmillekin sopivaa katseltavaa ja osteltavaa.
Vesipuistoa ei lapsemme vielä osanneet kaivata, mutta tulevana talvena etsimme varmaankin kohteen josta löytyy joitain teemapuistoja pikkuveijareiden viihdykkeeksi.
Matkailemme aina helmikuussa jolloin molemmilla vanhemmilla on lomaa.

Eiköhän sinunkin

Olla kotimaassa, mieti nyt ees vähän.
Kannat rahas ulkomaille ja sinuntakia maapallo paskaantuu pilalle.
Tulevat sukupolvet tulee kiroamaan tuollaisten heidän elämänedellytysten tahallaan pilaamisen.
VIHAATKO LAPSIAS TODELLA NIIN PALJON?

Ihan sairasta

Mieti nyt vähän mitä kirjoitat . Jos siihen edes kykenet mutta epäilenpä että et pysty. Yksi ihminen siis mielestäsi pilaa kko maapallon???
Hei camoon, ensiavussa kyllä auttavat, jos omat dropit ei riitä.
Ymmärrätkö ollenkaan, että perheet matkustelevat mielellään yhdessä ja eikös se ilma pilaannu yhtä hyvin kotimaanmatkoilla, täh? Keskity nyt hoitamaan itsesi kuntoon ja palaa palstalle sitten kun on jotain järjellistä sanottavaa.

Juuri tuollasia

Oman napansa ympärillä pyöriviä paskoja on kanariakin täynnä."Enhän minä matkailemalla pilaa maapalloa, ne on ne muut jotka käyttää kerosiinia".
Tajuatko yhtään mitään yleensäkkään?
Lentomatkustaminen tuhoaa maapallon ilmakehää ja näinollen lastemme elin mahdollisuutta.
Olet todella omahyväinen idiootti ja SAIRAS koska vihaat tulevia sukupolvia ja haluat itsellesi vain kaikkea kivaa.

Me täällä

keskustelemme kanarian saarista niin kauan kuin se on sallittua ja sinne matkustamme niin kauan kunnes se kielletään luonnonsuojelun ja ilmastonmuutoksen nimissä.
Tämä on väärä foorumi sulle, tuolla löydät hengenheimolaisiasi
http://keskustelu.suomi24.fi/debate/5433

Niinpä niin

Muista oikeasti ne iltalääkkeet.

Edelleen toistan sen, että yhden perheen lomailulla ei maapallon ilmakehän tilaa pelasteta. Ei myöskään tulevia sukupolvia. Sitäpaitsi elinmahdollisuus on yhdyssana.

Mutta väliäkö tuolla. En vihaa tulevia sukupolvia, en myöskään nykyistä. Eiköhän se ole lainsäätäjien ja vallassa olevien tehtävä huolehtia päästöistä ja systeemistä noin yleisesti. Että keskity sinä nyt vaan saamaan itsesi kuntoon ja tule vasta sen jälkeen palstalle aukomaaan suuria ajatuksiasi. Minähän en käytä kerosiinia, se on sitä löpöä, mitä lentokoneisiin survotaan täysin laillisesti, eller hur? (=suomeksi vai mitä).

En minä, just joo!

Mistä teitä sikiää?
Tiedätkö yhtään tekosi seurauksia?
Oletko yhtään miettinyt jos kaikki ois kaltaisiasi?

En vihaa!

Siis minä ja perheeni paskaamme ja mitä ilmeisemmin myös tuhoamme maapallon kun kerran vuodessa lennämme lomalle Kanarian saarille?

Ehkä me tarvitsemme tuota lomaa jotta jaksamme opettaa sinunkin lapsiasi koulussa jotta heistä kasvaisi kelpo kansalaisia eikä mitään oppimattomia mänttejä. Samalla omat lapsemmekin saavat tutustua uusiin paikkoihin, ihmisiin, ruokiin jne. ja toivon mukaan heidän näkemyksensä avartuu, he oppivat uusia asioita ja tulemaan toimeen uusissa tilanteissa ja uusien ihmisten kanssa samalla kun he saavat nauttia lomasta.

Ehkä se yksi vuotuinen Kanarian matka sitten pilaa maapallon, mutta toisaalta me kyllä kierrätämme, kompostoimme, käytämme vain julkisia kulkuvälineitä ja polkupyöriä, suosimme lähi- ja luomuruokaa, säästämme energiaa mahdollisimman paljon, ostamme suurimman osan vaatteista ja huonekaluista kirppikseltä, harrastamme luonnonsuojelua, SPR-toimintaa ja olemme monelle vanhukselle ns. ystäväperhe jne.

Mitä sinä teet muuta kuin jätät Kanarian matkan väliin?

Nuo kierrätykset, sun muut

Hommathan on selvyyksiä, ei viihtis edes mainita.
Jos olet opettaja niin luulisi sinun sen ymmärtävän.
Kaltaisiasi on liikaa.Pitäisi aikuisen ihmisen tajuta mitä lentomatkustaminen aiheuttaa."Enhän minä sotke ja saastuta", voi ääliö sentään.
Ajatteleisit lastesi tulevaisuutta, mieti vähän.
Sun pitää vihata lapsias todella paljon kun haluat pilata maapalloa.
Kun et omia tenavias arvosta, niin ajatteleisit edes toisten lapsia.
Tuo miten yrität perustella matkailuas on lähinnä kuvottavaa.

Jos itse

etelänmatkoilla niin miksi ihmeessä täällä sitten jeesustelet? Istu sinä kotonasi, me matkataan taas ensi talvenakin Kanarialle!

Mitä

tosiaan itse teet maapallon tai oman elinympäristösi hyväksi?

Tutkin paskaamaasi palloa

Ei näytä ihmisillä olevan vieläkään tajua siitä mikä pilaa maapallon ilmakehää.Surullista jos opettajissakin on noin tietämättömiä/ välinpitämättömiä.
Eli tulee vaan lisää välinpitämättömiä ihmisiä, kun opettajakin näyttää esimerkillään miten maapallo paskataan.

Kerrankin joku

Kerrankin joku sanoo asiat suoraan.On todella itsekeskeistä tuhota maailmaa.

Tosiaan!

Olemmehan se jo kauan tienneet että maailma on tuhoutumassa kiitos saasteiden, sotien, ilmastonmuutoksen, tautien ym. mutta syyllinen on ollut hakusessa. Mutta onneksi sekin nyt tiedetään kiitos aktiivisen ja tiedostavan palstalaisen: Maailman suurin uhka on opettajaperhe joka käy kerran vuodessa Kanarialla!!!
Ja sitten ne p*skiaiset vielä yrittävät esittää kunnon kansalaisia toimimalla mummojen kaverina! Kaikkihan sitä tekevät!! Rosvot kiinni sanos entinen poliitikko!

Jos kaikki ois tollasia

Enhän minä mutta muut sotkee, minä vaan käväsen kanarialla. tajuatko yhtään mikä ero on polttaa kerosiini maankamaralla tai ilmatilassa josta menee suoraan otsoonikerrokseen.
Jos kaikki ois tollasia ääliöitä niin.......
Yritähän vaan perustella itsellesi jotta saat paremman omatunnon.Helevitin tekopyhä kyllä olet. Lasten vihaaja.
Siis mielestäsi kaikki mitä ei ole lailla vielä kieletty on sallittua ja suositeltavaa?

Mitä

lentomatkustelua vastustavat tekevät matkailupalstalla? Vai käyttekö Kanarialla soutuvenellä vai ehkä purjekoneella?
Toisaalta ihan mukava että provot ovat keksineet hieman uudemman aiheen kuin Kanarian kylmyys, Thaimaan ihanuus tai Kanaria junttipaikkana!

Et sitten

itse käytä muita kulkuvälineitä kuin polkupyörää ja omia jalkojasi. Et lämmitä taloasi ja saunaasi puilla, etkä polta myöskään fossiilisia polttoaineita kuten öljyä, kivihiiltä ja maakaasua, etkä käytä näillä tuotettua sähköä tai lämpöä!
Jätteesi eivät päädy kaatopaikalle eikä jätevetesi jätevedenpuhdistamoon, etkä harjoita maataloutta jossa syntyisi metaanipäästöjä.
Et käytä kylmälaitteita, liuottimia, vaahtomuovia, lannotteita etkä torjunta-aineita jne.
Niin, ja et ole tai omista toimivaa tulivuorta!

Se on niin helppo heittää kivellä toista kun itse on syytön. Mukamas syytön. Jos olet itse luopunut lentomatkustelusta niin se on vain jäävuoren huippu kun aletaan puhumaan mitä sinä voisit tehdä ilmansaasteiden vähentämiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.
Syyllistä sinä minua joka matkustelee lentäen, minä voin syyllistää sinua ehkä jostain muusta, edellyttäen että haluaisin tämän enempää provoilla matkailufoorumilla.

Lapsellinen lastenvihaaja olet

Siis lentomatkailet omaksi huviksesi , taidatpa vielä käydä hiihtoputkessa, jäähallilla, uimahallissa, golffia........

Maaläpö lämmittää taloni, kaatopaikoille ei ole jätteeni menneet enää moneen vuoteen, siihenkin voi vaikuttaa valinnoillaan.

On järetöntä matkailla lentäen. Vihaat todellakin paljon lapsiasi, mutta miksi?
Mitä pahaa ne ovat tehneet?

Surettaa kun suomessa on noin yksinkertaisia opettajia. Voi laps parkoja.

Mistä

että olen opettaja? Kukahan nyt on yksinkertainen.

monenlaista säästämistä

Ei tule maalämpöö ilimatteeks, ei. Tarvitaan sähkövoimalaitos pyörittämään pumppuja. Kyllä tulee äkkiä kylymä maalämpötaloos, jos sähköt katkee. Juu ja sitten tarvitaan terästehtaat, että saaraan muut tarvikkeet hommaa pyörittämään. Tarvitaan pikkasen öljyä polttavat autot, jotka kuskaa sunkin ruokas ensin tuottajalta kauppaan ja sieltä kotiovelle ja taas sähköö, että kaupan kylmäaltaat pysyy toiminnassa. Koitappas tulla toimeen ilman terästä, puuvillaa (varsinainen tuholainen) ja sähköö. Ei oo onnistunu Linkolakaan!

Ei tule, ei

Mutta käytän vain pakon sanelemat luonnonvarat.Onko mielestäsi lentomatkustaminen pakollinen elämänedellytys?

Mitä

muutakin sen eteen että lentomatkustaminen vähenisi kuin että provoilet matkailupalstalla? Oletko ehkä kirjoittanut aiheesta asiallisemmin muilla palstoilla? Milloin lopetit lentomatkustuksen? Oletko lopettanut myös yksityisautoilun? Lomailetko vain kotonasi? Mitä teet maailman hyväksi muuta kuin kettuilet ihmisille? Todista nyt jotain!

Hieno homma

Sullahan alkaa omatunto pelaan ja tajuat mitä paskaa turismi on maapallolle.

Huonompi homma

Sulla ei ala vieläkään aivot pelaan etkä tajua että olet eksynyt väärälle foorumille.

Vielä huonompi homma tuo

Maapallon omaksi huviksi tuhoaminen.Todella sairaan itsekkäitä juntteja, minä ite selkärangattomia.

Yksi ihminen joka lentää kanarialle aiheuttaa 11100 kg hiilidioksidi pääästöjä!!!!

Keskiverto asunnon lämmitys suomessa 4400 kg.Eli jos nelihenkinen perhe matkustaa kanarialle niin sillä hiilidioksidi määrällä lämmittäs kotiaan 10 vuotta.
On aivan turhaa puhua jostain kierrättämisestä ja bussilipuista sekä polkupyöristä, ne on niitä lillukanvarsia.

Milloinhan nämä nerot ymmätää että ovat pahimpia saastuttajia yksilötasolla???
Näitä kirjoituksia kun lukee niin luulisin etteivät koskaan vaan keksivät tekosyitä ja pilaavat lastemme elinolosuhteet.
Jos on pakko matkustaa töitten takia niin se on eri asia ja niitäkin matkoja voi korvata videoneuvotteluilla, kokemusta on,
Jos siltikin on niin tyhmä ettei tajua tosiasioita niin olkaa siellä ulkomailla 5-10 vuotta niin se lieventää edes hieman aiheutettua vahinkoa.

Ihan kauniisti!

Miten olisi jos aloittaisit tuon vouhotuksesi esim. jollain sellaisella foorumilla joka käsittelee esim. paskavesien suoraan mereen laskemisen estämiseksi tai teollisuuden päästöjen vähentämiseksi maailmanlaajuisesti; Kiina ja Jenkit ensteks ja Venäjä ja Intia vähän perässä unohtamatta Japania!?
Taidat kaivata rauta-aikaa jolloin elettiin vielä ilman sen kummempia saasteita, mitä nyt paska tuohosi jo tuolloin vesistöjä taajamissa esim. Lontoo.
Tänne nuo sinun tekstisi ei kuitenkaan kuulu, joten viitsitkö lopettaa aiheeseen liittymättömän kirjoittelusi!?
Ystävällisesti: Vilperi

Totuus kirpaisee

Meillä sentään on mahdollisuus tehdä valintoja lastemme hyväksi mutta lapsillamme ei koska me juntit vaan röyhkeästi lennämme etelän lämpöön.

Kun tutkit hiilidioksiidi päästöjen syntyjä tarkemmin niin huomaat miten tärkeitä on yksilön valinnat.On helppoa vaan listata väkirikkaita valtioita syyllisiksi vaikka aivan tavalliset ihmiset siihen ovat pahimmat syylliset.Pervoa touhua.

Mikä sattuu ?

Ajattelinkin lähteä Kanarialle hyvissä ajoin soutuveneellä. Kun lähden vaikka loppukuusta olen ehkä maalis-huhtikuussa perillä. Eväitä en ota vaan vetelen uistinta matkalla. Itämerestä ei taida enää kalaa saada, kun se on niin pirun saastunut, se matka on siis oltava dieetillä. No se on toisenkautta hyväkin, ei saastu enää lisää, kun ei tule ulosteita. Tässä vaan mietiskelen, lähtisikö puuveneellä vai...ei perhana ei lasikuituvenettä, puuta sen olla pitää. Taidan maalata sen jo valmiiksi kirkkain värein, soveltuu paremmin etelän vesille. Nyrkkiä puin kaikille lentsikoille mitkä yli lentävät.....että per...... saastuttajat, voi olla että menee pelkäksi nyrkkien heilutteluksi koko matka, sen vuoksi on syytä ottaa pari lakanaa purjeeksi. Kun sitten aikoinani pääsen Puerto de la Cruziin, minulle ojennetaan varmaan kaupungin avaimet, tammenlehvien kera ja pullo Doradaa. Takaisin ajattelin tulla maitse, ensin veneellä Marokkoon, myyn sen hyvällä hinnalla Kanarialle meneville pakolaisille, koska kunnon suomalaista puuvenettä ei voita mikään. Marokosta ostan kamelin, ja ratsastelen pikkuhiljaa Algerian, Tunisian, Libyan, Egyptin kautta Israeliin, jos saan arabikamelin suostuteltua siihen maahan. Kyllä ovat Saksan autobaanalla Porcheissaan ja Mersuissaan ihmeissään kun meikä vetää kiitolaukkaa erämaalaivalla pitkin piennarta. Kamelin myyn korkeasaareen, ja siitä saaduilla rahoilla ostan rollaattorin, sehän alkaa meillä vanhoilla Puerton matkaajilla olla ajankohtainen, siitä vaan 2-tietä Poriin. Ei tullut paljon saastetta, mitä nyt vähän kamelin paskaa ja omat. Siinäpä tuli pitkä litania paskaa, aivan kuten tuolla suurella luonnonsuojelijallakin, onko sulla edes lapsia mitä vois suojella. Voisit vaikka lähteä etelä-amerikkaan ja sitoa itsesi johonkin sademetsän puuhun kiinni protestiksi vaikka suomalaisille sellufirmoille, jotka sumeilematta hakkaavat maapallon keuhkot matalaksi.

Odota!

Minä lähden mukaan!! Olen nimittäin hyvä soutaja ja kalastaminenkin onnistuu melkein vehkeellä millä tahansa, no ainakin tunnen virvelin, mato-ongen, verkot, katiskat, rysät..
Ja tosiaan puuvene ehdottomasti, mutta suosittelen mitä lämpimämmin tervattua sellaista.. vaikka voi helvata, tervahan on niitä maapallon pilaaja-aineita. Mutta toisaalta, tervattu vene on melkein ikuinen. Vaikea on päättää.
Syöttejähän toki matkalla tarvitaan jotta kala käy pyydykseen (edellyttäen että liikkuu), ja mulla kyllä ois tiedossa yks Suomi24 provo jonka hyvinkin vois vaikka pohjaonkeen laittaa. Noh ainakin painoksi ellei se kaloille maistu..
Kui ois? Otatko kimppaan? Ois nääs omat kalastusvehkeet, airot ja pelastusliivit. Luulen että kohtuuhyvä melakin löytyy jahka vähän verkkokoppia pääsen penkomaan.

Mahtuiskohan mukaan?

Mää kanssa tahdon tuollaiselle reissulle; rannikkolaivurin paperit löytyy, tosin ne kait sitten pitäis muuttaa kansaiväliseksi papruiksi. Paatin kokoa olisi kyllä syytä harkita uudestaan koska tuolla vähän isommilla aukeilla väittävät olevan aika tuulista. Kait se jostain vois löytyä perinne purjepaatti niin jäis ne soutamiset vähän vähemmälle ja se ilmastonsuojeluprovo vähintäänin mukaan niitä ekologisia tapoja opettamaan. :)

Miun

puolesta kyllä ja oikein mielellään! Mutta jos on meininki purjeita alkaa kehittelemään, niin tyydyn sitten vain pitämään perää - mela löytyi! Purjeista en nimittäin mitään ymmärrä kun olen tottunut vain perinteisiin airoihin ja pieneen peräprutkuun. Tosin se jouduttaneen unohtamaan kun aie on olla niin maan perusteellisen ekologinen.
Tietysti.. voisihan sille ilmastonsuojeluveijarille olla myös käyttöä venettä eteenpäin vievänä voimana (jos sattuu rasvatyyni). Kuinkahan hyvät jalkalihakset sillä on? Meinaan että jaksaako polskia pitkäänkin..?

Kehitellään

Ajatusta. Ajoissa täytyis lähteä että ei tarvitsisi jäänsärkijän apua Itämerellä. Syksyyn mennessä olisi hyvä olla Ranskanmaalla, etelä-Ranskassa olisi hyvä odotella kevättä, viiniä maistellen ja filmitähtiä tsiikaillen. Helmikuun alussa voisi suunnistaa aurinkorannikolle, ja sieltä Kanarialle. GPS kouraan ja siihen reittipolku ja avot. Automaattiohjaus päälle(Mentira) ja menoksi. Provianttia eli muonitusta mukaan, muutama sardiinipurkki ja 30-40 keissiä juomapuolta, siinä se isompi paatti olisi poikaa. Taidan aloittaa valmistelut tänään eli juomaharjoittelun, koska se on rankin osuus matkasta, korkeanpaikan leiritystä tässä vaiheessa ei vielä kannata alkaa, sillä kunnon oikea ajoitus on erittäin tärkeä. Silloin on kunto kohdallaan, kun "serveesa" alkaa tihkua varpaiden välistä. Muuten olen sitä mieltä, että tuolla "lento" kaverilla on lentopelko ja paha lukihäiriö.

GPS ja kaikuluotain löytyy!! :)

Suurin ropleema taitaa löytyä tuon sopivan aluksen löytymisessä; affenamaalla ja mitä eilen länsisuomen alueuutisissa kuulin niin jossai turkusen lähistöllä tekevät noita perinnepaatteja. Saataiskohan Suomen Joutsen houkuteltua oppilasreissuna matkalle!!?? Tietenkin pitäisi noudattaa noita vanhoja Englantilaisia merimiestapoja, oliko se niin että litra rommia päivässä on miehistön osuus!! Ei siinä enää paljon sapuskaa tarvita tuon lisäksi ja mikäli en ihan väärin muista, niin oluttakin kuului miehistön työsopimukseen!? Aikataulutuksesi on kyllä just niinkuin sen pitää olla, mutta pitää muistaa se että meri toisinaan "vähän" muuttaa aikatauluja.
Tuo viheriäläinen pitää kyllä saada ehdottomasti mukaan että näkee kuinka me saastutetaan sitä vesistöä kun tarpeemme reelingillä käymme tekemässä!! Voipi olla että unohtuis vähäksi aikaa tuo ilmaston saastuttamisen merkitys kun näkis että paljonko sitä paskaa meriin päästetään vuosittain!!
Tuossahan joku aika taakkepäin oli telkkarissa ohjelmasarja "paska juttu" jossa kerrottiin miten eri valtioiden ihmisjätökset on hoidettu ennen mereen pääsyä ja siinä tilastossa me suomalaiset ollaan ihan kärkitasolla!!

Okei!

Olen kuin partiolainen eli aina valmiina! Ilmoittakaa vaan lähtöaika ihan hyvissä ajoin, sillä täältä meiltä kun kestää vähän aikaa polkea sinne rannalle (ekologisesti fillarilla). Vaikka toisaalta, eipä tuo niin iso mutka matkaan tulis jos kävisitte minut venholla noukkimassa, niin säästyisi nuo minun jalkaparat polkemiselta. Katsokaas, menisihän se mukava pieni sisävesipurjehdus noin niinku harjoittelunkin nimissä.. jottei ihan kylmilteen isoon rapakkoon jouduttais soutamaan, huopaamaan tai purjehtimaan.

Se on hyvä jos juomapuoli on kunnossa (olut ja rommi käy oikein hyvin), sillä kyllähän ihminen ilman ruokaa pärjää muttei ilman juomaa. Ja kai sitä jonkun fisunkin saa matkalla koukkuun houkuteltua jotta murua rinnan alle saa. Ja jollei saa niin ollaan ilman. Tai syödään se Ookken kameli. Osaako kumpikaan herroista laittaa ruokaa? Jos ei, niin se on sitten raakaruokintaan siirtyminen ellei viherprovokaan osaa köksätä. Kai se nyt jotain muutakin osaa kuin vain soittaa suutaan?

Mukava että tämä Kanarian saarille pääsy ratkesi näin mukavasti. Tulee edullinen ja ennen kaikkea ekologinen matka hyvässä seurassa. Pitääkin muistaa varata turvaköysi jossa vahva koukku mukaan - meinaan että jos minut kesken matkan heivaatte laidan yli..

Hyvässä surassa!

Nimimerkki: vilperi57 Viesti: * Tää foorumi taas vaihteeksi tökkii joten tuodaan esille tuo vilperi-nicki.

Tuo ruuanalaittopuoli on kyllä jotenkin hallinnassa jos tavallinen kotiruoka maistuu!!?? Tuossa linkki mun tuotoksistani ja tarvittaessa lisää sovelletaan matkan varrella! :)
http://p2.foorumi.info/suomikerho/viewforum.php?f=9&sid=a8ed62fe8da57beca6056d09d26cbe77

Tuskin sinä olet ensimmäinen jordaaniin heitettävää sorttia vaan se viherpiipertäjä sopii varmaan paremmin hainsyötiksi siellä vähän etelänpänä.
Muutama hirvi/peurasäilykekin löytyy himasta ja perunat alkavat olemaan vähitellen nostokunnossa. Joten se sapuskapuolikin on jotenkin hoidettu tuota reissua ajatellen.
T. Vilperi

Yritin!

Yritin poistaa tuon otsikon virheen mutta se ei ole näköjään mahdolliststa tämän palvelimen kautta!!!???

Hyviä ohjeita!

Olen tunnetusti täystuho keittiössä, mutta kun on selvät ohjeet ja hyvät kuvat niin ehkäpä minäkin saan jotain ajoiksi.. tai sitten en, mutta pizzaa ja pannaria pitää heti kokeilla, kuin myös haukea heti kun sellainen saadaan veneeseen narrattua (eilen tuli järvilohi tai -taimen).

Riistan jätän kyllä väliin, kun mulla on tämä henkilökohtainen ongelma eli liiallinen eläinrakkaus :)

P.S. sulla on komia koira!

Ruokaa nekin on!!

Sille taimenelle/järvilohelle suositan savustamista jolloin sen sisältämä rasva pääsee oikeuksiinsa!!
Helppo ohje: suolaa ja sokeria kalan eripuolille ja sitten pönttöön jossa leppä ja katajan oksia kohtuullisesti ja pöntön koosta riippuen valmistumisaika on 20-60 minuuttia. Uudet perunat keitettyinä mukana, niin täydellinen ateria on valmis!!
Kiitokset myös Möykyn puolelta kehuilta. (se koira) Koirista vois keskustella paljonkin, mutta ei taida ihan kuulua tämän foorumin aihepiiriin! :)
Riistasta sen verran että otsikon mukaisesti ruokaa nekin ovat ja tuovat hyvää vaihtelua ruokapöytään sen ainaisen jauhelihan sijasta. Ja kun on itsepyydettyä, niin tuoreus on ainakin taattu.
Kait mun tarvitsee sitten ottaa tuo kokkaushomma hartioilleni ja maustepussukka matkaan kun reissulle lähdetään! :)

Ruokaa ruokaa

toki, mutta mulla kun nyt vaan on korvien välissä rajoitteita tiettyjen eläinten syömisen suhteen vaikka metsästäjän tytär olenkin! Kun en vaan raaski niin en raaski.. Kanarialaista kaniakaan en ole vielä suuhuni pistänyt kun mielessä on se kuva suloisesta pikku pupusta. Ok, jokaisella meillähän on se oma heikko kohtamme ja mulla se on elukat vaikka tunnustaudunkin lihan- ja kalansyöjäksi. Juuh.

Ja keskustellaan vaan koirista (lempiaiheitani), sillä keskustellaanhan täällä Thaimaasta, ilmansaasteista, tuulipuvuista ym. mielenkiintoisesta joka ei välttämättä ihan tämän foorumin aiheisiin ehkä kuulukkaan.. Saavatpahan provot taas sitten lisää vettä myllyynsä!

Ja vielä yksi asia.. Kiittäen savustusvinkistä! Mökin pihassa nököttääkin Narvin savustin jolla ihan mukavasti saa kalansa häkään tapetuksi :) Ja vielä kun saisi oikein pullean lahnan niin vot..

Kaniakin on tullut syötyä! :)

Meillä oli joskus 70 luvulla kaneja ihan ruokatarkoituksessa kasvamassa ja on kanipaistia tullut syötyä kanariallakin ja hauleista päätellen niin sekin kaveri oli kohdannut tiensä pään metsästäjän toimesta!! :)
Ihmiset on vaan jotenkin vieraantuneet tuosta "vanhasta" ajasta jolloin eläimiä sekä kasvatettiin ravinnoksi että myös haettiin niitä syöntikelpoisia elukoita metsästä.
Ei se kaupan tiskiltä haettu jauhelihapakettikaan ole ilman teurastusta sinne tullut, tosin moni nuoremman polven väki luulee näin tapahtuvan. Samoin esim. broilerit; kyllä nekin tapetaan ennen altaaseen menoa! :)
Ihan vinkkinä; alle kiloiset lahnat eivät sovellu savustukseen ruotojensa määrän takia ellei ole sitten taitava kalansyöjä joka toisesta poskesta laittaa kalaa sisään ja toisesta poskesta tippuu ruodot pois. Mulla tuota taitoa ei ole, mutta olen nähnyt ihmisiä jotka sen taidon hallitsee.
Kyllä minäkin noita "vihreitä" ajatuksia kannatan ja varmaan toteutankin paljon enemmän kuin nämä "kaupunkilais" vihreät, mutta järki päässä siinäkin hommassa; kestävän kehityksen periaatteella sieltä metsästä saadaan paljon lisuketta ruokapöytään.
Voisi sinullekin tehdä hyvää sama homma minkä äitini aikanaan teki eräälle "sieniviholliselle"; kyseinen mies ei kuulemma voinut syödä sieniä ja äitini sitten tarkoituksella teki kerran lihapullia kera sienten (varmaan 50 rossaa sieniä taikinassa)ja sen seurana perunamuussi: Ei kuulemma kaveri ollut koskaan niin hyviä "lihapullia" syönyt!! :)
Mitä opimmekaan tästä: Välttämättä se kaupasta haettu lihapaketti ei mitenkään eroa siitä luonnosta hankitusta, vaan valmiina ruokana voidaan erot havaita maussa joka useimmiten kääntyy sen riistan eduksi.

Kyllä..

oikeassa olet Eskoseni.. ei ku Vilperini! Tunnustan kyllä tietäväni että monesti riistaeläin saa nopeamman ja kivuttomamman lopun kuin tuotantoeläin, ja viimeksi mainittujen elämä ei aina ole elämisen arvoista.. puhumattakaan siitä kuinka niitä teurastetaan - hups, nyt tippu elävä sika pataan jne.
Mutta kuten sanoin, niin vika on korvieni välissä vaikka riistaan olenkin tottunut kiitos isäni. Mutta se on tämä ristiriita omassa päässäni, eli miksen syö riistaa tai edes lammasta, poroa tai pupua, mutta nauta ja sika kyllä kelpaa. Tiedostan tämän kyllä, mutta minkäs teet. Mä oon mikä oon..
Toki nälissäänhän sitä syö vaikka pieniä kiviä tai lemmikkikissansa (sori pojat!), mutta jos on valinnan varaa, niin puput saa minun puolestani hyppiä kaikessa rauhassa kun minusta ei niiden tappajaksi ole.

Mutta ymmärrykseni pelaa kyllä vielä sen verran että tajuan logiikkani ristiriidan..

Eli en tuomitse täysipäisiä metsästäjiä vaikka minusta ei siihen hommaan olekkaan.

Syötkö meetvurstia?

Jos meetvursti kuuluu sinunkin valikoimaasi niin panes joskus vilkaisten sen sisällysluetteloa; mä just kattelin omaani: Sianliha, hevonen ja poro näyttivät olevan lihapuolen edustajia!! :)

Elä kiusoo!

Sanoinhan että ristiriitoja on..

No helvetti, syön! Voi polle parkaa.. :(

Nauroin!

Nauroin ainakin puoli minsaa vastauksellesi!!!
Kaikki ei aina ole niin yksinkertaista kuin näyttää!! :)
Joten turhat fobiat pois ja naatitaan ruuastamme ilman sen kummempia kammoja siitä mistä ne raaka-aineet ovat peräisin.

Bueno,

mutta sitten kun me joudutaan se kameli syömään niin sanot mulle että se on tonnikalaa! Vaikka toisaalta, jos tietäisin että lautasella on juurikin se dromedaari jota vielä äsken paijailin.. niin saisitte sitten Ookken kanssa vähän enemmän sapuskaa kun pistäisin suuni suppuun ja lähtisin loitommalle kyynelehtimään.
Se oli niin kaunis kameli..

Kamelia ei vielä ole maistettu.

Strutsia ja villisikaa sieltä eksoottisemmasta päästä olen kyllä syönyt hyvällä ruokahalulla ja eiköhän tuon kamelinkin teurastus suju näillä entisen lihamestarin opeilla; onhan tuota tullut paloiteltua useampikin sika ja näitä riistaeläimiä peurasta kauriiseen ja ne pienemmät sitten päälle.

Mitään

eksoottista en ole syönyt.. ellei siksi lasketa naudan aivoja tai espanjalaista makkaraa johon käytetään elukasta kaikki paitsi sorkat. Jos vain en olisi tiennyt mitä söin niin hyvällä ruokahalulla olisin syönyt.
Cuzano rojo pullostakin jäi se toukka syömättä kun olen niin maito..

http://www.lecellier.nl/tequila/mezcal-cuzano-rojo.jpg

Vedä henkeä

Tuolla vouhkaamisella omat hiilidioksidipäästösi (laske i-kirjaimet ja huomioi yhdyssana!) lienevät jo yhden Kanarialennon luokkaa? Istu alas ja rauhoitu! Johan tuollaisesta hiilidioksidierityksestä sekoavat hyttyset ja paarmatkin, joten varo paukamia!
Ja sitten hieman johdonmukaisuutta, kiitos: Ei siis saa syyttää väkirikkaita maita, vaan aivan tavallisia ihmisiä? Kuule kun ne väkirikkaat maat ovat väkirikkaita, kun niissä on niin jumalattomasti meitä TAVALLISIA IHMISIÄ! Paremmin pelastanet planeetan matkustamalla (muista soutuvene!) niihin väkirikkaisiin maihin ehkäisyneuvojaksi. Ai niin sorry, sinähän oletkin huolissasi lapsiemme tulevaisuudesta, joten tuon ehkäisyjutun voineekin kai unohtaa...

paras

kyl puerto de la cruz oli paras etelässä on niin tylsät maisemat cruzissa paljon viheriämpää

paras

kyl puerto de la cruz oli paras etelässä on niin tylsät maisemat cruzissa paljon viheriämpää

Kanarialla

Kanarialla käyntiin suosittelen syys lokakuuta. merivesi n 25 c myöhemmin kylmenee. Päivät lämpimiä ja yöt sopivan lämpimiä. Meittin penskojen ykkösjuttu on meressä lätriminen. voi kyllä olla tollaselle alle viisivuotiaalle turhan kuumaa päivällä. Las palmasia en suosittele. Kaikki muut kyllä lasten kanssa käy.

Ystävällinen kysymys sinulle

Ajankohdan osalta olen samaa mieltä, paitsi jos valmismatkalle tähtää, ne alkavat siinä lokakuun puolivälissä.
Olen itse Las Palmasin ystävä ja kysynkin sinulta nyt mahd. ystävällisesti, oletko itse koskaan asunut siellä ja muodostanut käsityksesi paikasta?
Muistan itse omilta reissuiltamme, kun asuttiin Inglesissä ja vuokrattiin auto poiketaksemme suuressa kaupungissa - oltiin sen liikennehärdellin kanssa ihan pallo hukassa. Jäi näkemättä Euroopan hienoimpiin kuuluva kilometrien mittainen ranta, viehättävät puistot ja kaikki se oleellinen, mikä olisi myös lasten kanssa liikkuessa ihan relevanttia. Esim. Vantaan Heurekaa muistuttava tiedemuseo Elder siinä Santa Catalinan puiston vieressä.

Jos vertaa pelkästään hintatason puitteissa Las Palmasia esim. Inglesiin tai Puerto Ricoon, Moganista puhumattakaan, ero on huomattava Las Palmasin hyväksi Ja eikös lapset välillä tarvitse ihan kiireetöntä yhdessäoloa vanhempiensa kanssa? Tenavakerho tai Bamseclub vastaavat päivähoitoa, josta ipanat tarvitsevat lomaa siinä, missä me aikuiset töistämme. Pidän Las Palmasia omalla kokemuksellani varsin mainiona kohteena - erityisesti sen hienon rannan takia myös lapsiperheelle.

Las palmas

Las palmas on hieno kohde jos lapset on teinejä tai vanhempia. Onhan sielä liikenne aika hektistä vietettiin sielä päivä ja katseltiin paikkoja. Lasten mielestä tylsää, enkä itsekkään juuri riemuinnut. Ken kaupunkilomasta tykkää niin ei kun sinne. On sielä kuitenkin relampaa kun monessa muussa välimeren kaupungissa.

EI MIHINKÄÄN - UNOHDA MASSAKOHDE

Tuo on kuin liukuhihnapaikka! Olisi kuin helsinkiläiset keskustelisivat keskenään mihin nähtävyyksiin Helsingissä kannattaisi tutustua. Massaturismi on KAMALAA ja laumaeläimet puhuvat vain samoista tylsistä asioista. Minä haluan jotain muuta*** vaikka USA tai Thaimaa ja miksei Intia!

Massaturismista

Ja Thaimaako ei ole sitten massaturismikohde? Ja jenkeissä sekä Kalifornian alue lännessä että Florida idässä on sitä sanan varsinaisessa merkityksessä.
Intiassa Goan alue on turistighetto. Että noihin paikkoihin vaan, jos haluaa "jotain muuta". Ihan omalla kokemuksella Goaan en mene enää ikinä, Kaliforniaan kenties.

Mitä sä luulet noitten em. paikkojen olevan muuta kuin nimenomaan liukuhiihnapaikkoja. Varsinkin jenkeissä se matkustusvolyymi on ihan toista luokkaa. Kun menet hotelliin Losissa ensimmäinen kysymys respassa on se, että voinko saada luottokorttinne. Siitä se lähtee. Kaikki pelaa kuin rasvattu. Liukuhihnalta.

lapset kanarialla

Olemme olleet lasten kanssa eripaikoissa kanarialla. viime keväänä esim.Lantzarotella huoneistohotelli Las Gaviotas, bungalow tyyppinen hotellialue.
Palvelut lähellä. Lämmitetyt altaat ,lapsille sopivat, hyvät uimarannat ja kaupat ja ravintolat vieressä. Ohjelmaa löytyy lapsille alueeta kyllä, Joskin ei varsinaistakerhoa. Ajankohta oli maaliskuu, lämpöä mukavasti, ei liian kuuma. Matka oli aurinkomatkojen. (lentokenttä lähellä, ei aiheuta yöllistä melua)Alue siisti ja rauhallinen niin lapsille kuin vanhemmillekin matkailijoille.
Hyvää ja rentouttavaa lomaa

maspalomas

maspalomas,sopiva lapsienkaa,helmi/maaliskuun vaihde,löytyy papukaijalaaksoa,mahtava vesipuisto,ym,ym,suosittelen..

Maspalomas

Olimme myös Maspalomasissa maaliskuussa Finnmatkojen matkalla. Asuimme hotelli Dunas Maspalomasissa ja sitä suosittelen ehdottamasti lapsiperheelle. Hotellialue oli mahtava, asuimme paritalossa ja jokaisella oli oma pieni piha jossa aurikotuolit. Alueella oli myös monta uima-allasta jotka lämmitettyjä ja löytyi myös yhdeltä altaalta poreallas. Kaunis paikka jossa olisi voinut viettää vaikka koko lomansa. Merenrantaan oli matkaa parisen kilometriä upeaa rantatietä ja rannalla olikin sitten Kanarian mahtavimmat hiekkadyynit. Huvipuisto löytyi myös läheltä hotellialuettamme ja suuri ostoskeskus myös. Taxilla kävimme Playa de Inglesissä joka sijaitsee 7 km päässä Maspalomasista. TÄTÄ KOHDETTA SUOSITTELEN LASTEN KANSSA MATKUSTAVALLE PERHEELLE!

no

olimme teneriffalla playa de las americasissa viime marraskuussa, joka päivä yli 25 astetta ja kaupunki oli aika rauhallinen, toki yö-elämääkin siellä oli mutta ei meteliä laisinkaan. Jos erilasilta palstoilta katselet paikkaa koskevia keskusteluita ,löydät paljon valituksia että siellä olisi niitä torakoita (jotka ei isoja), mutta minä en ainakaan nähnyt yhtään elävää torakkaa viikon matkamme aikana, ainoastaan yksi kuollut löytyi. Elikkä jos rantalomaa haet suosittelen paikkaa!! http://www.hotspotz.co.uk/canary-islands/tenerife/index.htm

itsekin americasissa

olimme tammikuun puolivälissä 07 americasissa ja lämmintä riitti. yksi tuulinen päivä ja ellei olisi tuullut niin lämpötila olisi ollut yli 30 reilusti. kanarialla auringosta pitävälle paras mahdollinen alue on saaren etelä-osa. joten ihan mikä paikka tahansa käy mutta Aronan alueella on ehkä lapsiystävällisiä paikkoja enemmän. Itse lähdemme Parque cristobaliin ensi tammikuussa uudelleen americasiin.

pettymys jonka

bahia feliziin viimeisen kerran lapsien kanssa

tUrha valittaa

Meillä siivoojakin nukkui työaikana hotellihuoneemme sängyssä.Pikku juttu , maassa maan tavalla.

Höpöhöpö

Ennenkuin rienaat tota ammattikuntaa kannattaa muistaa että ne tekee töitä hurjilla aikatauluilla ja pienellä palkalla. Melkeen joka päivä tulee uutta porukkaa ja huoneet siivotaan heti kun asukkaat on lähteneet. Sitten ne paikalla asuvat siihen päälle ja yleiset tilat. En usko sanaakaan, niillä ei ole yksinkertaisesti aikaa.

Ja meidän huoneessa

oli orgiat, ku mentiiin sinne. Mut ei haitannu mitään. Katottiin telkkuu ja mentiin koisiin. Aamul ne oli hävinny. Ja tääkin on ihan tosijuttu...Sä uskot. Eiks vaan?

Tenerifalle

Olimme keväällä maaliskuun lopussa Teneriffalla Playa de las Americasissa ja olemme juuri varanneet sinne matkan pääsiäiseksi vuodelle 2010. Kävimme siellä ensimmäisellä etelän lomalla ja nyt todella haluamme sinne uudelleen. Meillä on kaksi tyttöä, 6 ja 8v. Paikka oli todella siisti ja rantoja paljon. Oli tekemistä yllin kyllin viikolle, kävimme eläintarhassa, peter pan-risteilyllä ja vesipuistossa ja sitten ihan vain lomailimme rannoilla ja altailla. Suosittelen lämpimästi tätä paikkaa kaikille lapsiperheille juuri sen puhtauden takia.

Playa del Ingles/Maspalomas

Ellette ole jo varanneet, suosittelisin Playa del Inglesiä tai Maspalomasia Gran Canarialla. Gran Canarian eteläosa on lämpimämmästä ja aurinkoisemmasta päästä Kanarian saaria. Puerto Rico on aurinkovarmin paikka, mutta minusta liian pieni ja paljon portaita (jos rattaita käyttää). Playa del Inglesistä on myös lyhyt matka Puerto Ricon rannalle, jos omassa kaupungissa tuulee tai on pilvistä. Noita Bamse-klubeja taitaa olla vain tietyissä hotelleissa, enkä ole ihan varma, onko niitä Playa del Inglesin puolella, mutta varmasti löytyy Maspalomasin puolelta. Playa del Inglesistä löytyy mitä vaan, on paljon kauppoja ja ravintoloita sekä hienot dyynit. Maspalomas on hiljaisempi puutarhamainen kaupunginosa.
 /   /  /  /  /  / Minne Kanarialla ja koska?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta