AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Inssi kusi

Inssi kusi

37 Vastausta 4 756 Lukukertaa
Hei !

Minulla oli eilen inssi ja se kusi että heilahti. Voiko inssi tosiaan hylätä, koska ajoin "liian" varovasti. Hiljensin vain suojateille ja ajoin max 5-10 "alinopeutta". Inssikuski taitaa olla kaahari ja sitä ottaa pannuun ku ajoin alinopeutta :-)

No onhan se

takia suotavaa että ajetaan vähintäänkin sitä sallittua nopeutta, tietenkin hiljennellään jos tilanne niin vaatii, tietyö yms.

Inssi ehkä päätteli että olet liian arka vielä??

...

Joo niin päätteli, en normaalisti ajele niin hissukseen :) Mutta mulle sanottiin et inssis pitää ajaa varovasti :). Päätin valittaa tästä hylkäyksestä, niin katsotaan mitä sieltä vastataan.

täällä taas

inssi valitti että tulin liian vauhdikkaasti risteyksiin kun tulin niihin n. kävelyvauhtia. Muutenkin ajoin inssin ns. paise jalassa jotta ei tulisi kaahailtua, mutta silti inssi valitti vauhdista. Muutenkin inssi oli semmoista pelleilyä staarinajan kyykyttämisillä et eipä tuolla ollut paljoakaan tekemistä turvallisuuden tai käsittelyn testauksen kanssa. Lähinnä kyse oli inssin omasta pätemisen halusta (ei ilmeisesti tykännyt että oli kokemattomampi liikenteessä kuin testattava....).

No, läpi meni silti et ei sen enempää...

Insissä hylätyille

Kun inssissä tulee hylky niin se tarkoitta sitä ettei ole vielä valmis aloittamaan ajoharjoittelua yksin.

Hylätyt on poikkeuksetta ajaneet niin vähän etteivät edes itse tajua töpeksineensä.

Useimmat valittaja ei vaan tajua että ajokortti on vaan lupa opetella ajamaan liikenteen seassa eikä tarkoita sitä että osaa ajaa hyvin.

Inssi

Hahahahahahahahhah... ei sitä autoa nyt NIIN vaikea ole ajaaa!!!

Tuntuu olevan liikennesäännöt

Se auton ajotaito ei riitä tutvolle vaan pitää osata liikennesäännöt.

tietosi kusee

Inssissä ei todellakaan ole kyse siitä osaako ajaa :) se ei riitä todellakaan. riippuu tutvosta joka on. Koin itse just paskan tutvon joka hylkäsi ilman riittävää syytä. Epäilen myös että hän on homo ja haluaa toisenkin kerran kattoo mua. Sen verran tyhmän näkönen jätkä oli kyseessä.
Entäs jos inssissä hylätään henkilö joka on ajanut ennen inssiä YKSIN sanotaan vaikkapa 150000 kilometriä, niin muuttuuko hän yhtäkkiä huonoksi kuskiksi jos ei pääsekään inssiä läpi?

Valitus järjestys

Arvelisin että jos teet valituksen niin instanssi mihin sen toimitat pyytää ao. inssin lausuntoa asiasta ja saat sen vastauksena... ja terveiset, että voit valittaa oikeuteen ja kierre jatkuu...
Enemmän luotetaan inssin, kuin oppilaan omaan arvioon.

Helpommalla pääset kun ajat inssin uusiksi.
"Vähintäänkin sitä sallittua nopeutta"???????

Nopeusrajoitus on suurin sallittu nopes hyvissä olosuhteissa. Ihan vaan tälleen sivuhuomautuksena ja pilke silmäkulmassa. :)

KERRO SE SAATANAN NIMI

Kerro sen tutv on nimi, niin osaa muutkin varoa tuota kusipäätä, ei tosta huutelusta muuten ole mitään hyötyä

Oletko tosissasi?

Oletko tosissasi että inssiin voi vaatia jonkun tietyn tutvon.

tutvon vaihto pitäisi onnistua

kun itse juttelin autokoulusihteerin kanssa, että saisin saman tutvon, vaikkei läpi mennytkään. hän ehdotti, että uutta inssiä varattaessa hän lisäisi kohtaan "lisätietoja" että haluan saman tutvon.... Uskoisin, että onnistuu myös toisin päin :D

Otan sen selville

Jos se viesti mulle oli tarkotettu, niin aion kyllä ottaa sen nimen selville. Ehkä seuraava työni on hankkia hänelle potkut :). Tutvo sano perusteluiksi mm. Ei kuulema tasa-arvosessa risteyksessä saa pysähtyä ja katsoa oikealta tulevia (?), Ei kuulema saa hidastaa suojateille (?), Ei saa ajaa "liian" varovasti (?) ja Yksikaistaisella tiellä väärä ryhmittyminen (??). Sanokaa onko tossa mitään virhettä? Ei todellakaan ole. Ja uusinta inssistä en aio maksaa pennin pyörylää.

Otan sen selville

Jos se viesti mulle oli tarkotettu, niin aion kyllä ottaa sen nimen selville. Ehkä seuraava työni on hankkia hänelle potkut :). Tutvo sano perusteluiksi mm. Ei kuulema tasa-arvosessa risteyksessä saa pysähtyä ja katsoa oikealta tulevia (?), Ei kuulema saa hidastaa suojateille (?), Ei saa ajaa "liian" varovasti (?) ja Yksikaistaisella tiellä väärä ryhmittyminen (??). Sanokaa onko tossa mitään virhettä? Ei todellakaan ole. Ja uusinta inssistä en aio maksaa pennin pyörylää.

Inssissä repputtaminen

Ihan turhaa on keskittyä jonkin inssin nimen kaivamiseen ja valittamiseen. Opettelet jutut, harjoittelet ajamaan ja menet reippaasti ja huolellisesti ajamaan sen inssin pois. Ei se ole mitään tavallista ajoa ihmeempää. Jos et pääse inssissä läpi, niin et ansaitse korttia. Jos inssi yrittää saada Sinut hermostumaan tai huutamaan hänelle, niin et lähde siihen mukaan. Ei ne ilman syytä ketään reputa. Muistakaa, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan. Hyvällä käytöksellä ja asiallisella ajolla kortti tulee takuuvarmasti.

Ammattiautoilija; 3 inssiä, kaikki kerralla läpi

Autoilija

Eihän siinä inssin reputtamisessa muuten mitään ongelmaa ole kuin se että olet 50-200 euroa köyhempi koska "tarvitset" lisää ajotunteja.

Mutta niin, olkaa nöyriä ja osoittakaa että teillä on kypsyyttä toimia liikenteessä. Oikealla asenteella kun on liikkeellä niin kyllä inssi katsoo pikkuvirheet sormien läpi.

Inssiajo

Mistä niitä kusipäitä oikein tulee tähän Suomen liikenteeseen kun tolla lailla hylätään.
Tässä menee niitä lippalakkipoikia lippa takaraivolla ja stereot jytisee niin, että taulut tippuu seiniltä.

Niin on nyrkki ohjauspyörässä kello 12 kohdalla ettei paljon päänuppia takaa näy.
Kaipa niille on opetettu miten ohjauspyörästä pidetään kiinni.

Autokoulun opit unohtuu heti kun pääsee elvistelemään autolla.

oma eka inssiajo meni mtn hyvin..9DS9DIF

MUUTEN MENI HYVIN, mut hylkäys tuli yksisuuntaiselle kääntymisestä oikeaan reunaan, kun olisi pitänyt ajaa vasenta reunaa. autokoulu opetkin sano sitä tutvoa mulkuksi joka hinkkaa samoja nurkkia mielellään.

EIKÄ!

Oliko sulla inssi Itäkeskuksessa? Voi vittu.. Mulla tuli samasta hylky viime maanantaina.. :( Muuten kans hyvä ajo mut ykssuuntasella ryhmityin vasemmalle käännyttäessä oikeaan reunaan ja tutvo löi jarrut pohjaan. En edes tiennyt että pitäisi mennä vasempaan reunaan, kun ei olla ikinä ajotunneilla ykssuuntasilla käyty :( Huomenna uus inssi ja paskat housuissa, on sen verran kallista lystiä toi uusiminen.
Stadihan on täynnä yksisuuntaisia. Aika luokatonta jos ei ole opetettu ryhmittymistä yksisuuntaiselle. Nämä ovat ihan perusliikennesääntöjä ja pitää olla hanskassa ennenkuin lähtee tukkimaan teitä Espalle.

Muutenkin aivan älytöntä Stadissa ajattaa jossain Malmilla ja Itiksessä. Keskustaan, Kallioon tai Töölöön pitäisi sekä autokoulunopettajien että tutvojen viedä oppilaat ajelemaan. Jos siellä handlaa homman niin kyllä Itiksessä ajelee vaikka laput silmillä.

Yksisuuntasista

Tossa kyseisessä kohassa ryhmittyy väärin varmaan 10v kokemuksella olevat kuskitkin, se tulee ihan puskista ja kaikki muut ympärillä olevat tiet ja 5km sätellää mitä siinä ehti ajaa 2 suuntasia ja tismalleen samanlaisia kun tää 1 suuntanen.
Kyl ne tutvot tietää noi paikat missä saa helposti tekemään virheitä, jossei vaan ole varmaa vielä kuskista.

sama homma tääälä!

Tuli tänään hylky yks-suuntasella väärästä ryhmittäytymisestä, ja olin enemmän vasemmassa reunassa kuin oikeassa, siis vasemmalle käääntyessä.. mutta en "tarpeeksi"..
Tutvon nimi joku Ossi, vanha parrakas äijä.

Musta tuntuu että se vie sille samalle yks suuntaselle kaikki kestä ei oo varmoja, nimittäin se on itä-helsingin ainoa 1 suuntanen katu :) No viikon päästä uusiks..

1 suuntaiset kadut

Itä-Helsingistä löytyy Vesalasta sekä Marjaniemestä 1 suuntaiset kadut.
Molemmat ovat kyllä pituudeltaan alle 200m.

Juu, kusasihan tuo.. =/

Noh mutta, niin nolo moka ja omasta takaa tuli, että enemmän hävetti kuin harmitti.
Hirvee jännitys päällä koko inssin ajan, noh muutaman kerran ajellaan open kanssa ja sitten uusiksi yrittämään :>

Inssi oli asiantunteva ja mukava, tosin hän ajatutti kyllä todellakin siellä, missä virheen helpoiten tekee =/
Onnea vaan muillekin yrittäjille :-)

Inssikuskista riippuu

Itse sain kortin ('yksinharjoitteluluvan') reilu viikko sitten. Inssimaikka oli joku 30 v tehnyt niitä hommia. Ajokokeen aikana heppu rupatteli rauhallisesti ja neuvoi hyvissä ajoin. Keskustelun viestien perusteella inssimaikkojen laatu vaihtelee melko paljon. Ajokoe oli Itäkeskus-Herttoniemi -alueella, jossa ajomaikka oli ajattanut viimeiset kuusi ajokertaa, ilmeisesti kaukaa viisaasti.

Yritettiin viimeisellä ajokerralla ajomaikan kanssa etsiä jotain 1-suuntaista Kontulan ostarin kulmilta, osa inssimaikoista ajattaa kuulemma niitä.

Millane on Inssin ajo eli ajo koe???

kertokaa jotain??? onks vaikee?? millane ? mite pitkä reitti esim ? miten on ajettava...jos ajaa iha sopivasti..kuhan ei esim yli nopeutta..vaik mielumi vähä hiljempaaki...vai ei tietenkää liia hiljaakaa...mut mikähä ois sopivaa..ja toki oikeel vaihteel jne... vähä jännittää..kai se menee läpi iha.. ei kai se kää kovi hankala oo..ku ei teoriassakaa oo..ja montako virhettä saa olla?? ja millasia virheitä?? ja voiko sen töpexiä helposti?? riippuuko opettajasta?

Inssin läpi mennyt

Ei ole vaikea jos keskityt ajamiseen, Inssi kyselee tunteeko kaupunkia jne. Saattaa sanoa ajatetaanpa tuonne kauppatorille ja reitti on vapaa. Hän toki neuvoo mikäli et tiedä reittä. Suosittelen ajamaan mittari lähellä nopeusrajoitusta. Tarkkaile kuitenkin nopeuttasi riittävästi! Inssi kestää noin 15 - 30 minuuttia. Jännitys ei ole pahasta, kunhan ajaessa muistat keskittyä ajamiseen, et inssiin. Hänkin on vain ihminen, tekee samoja asioita kuin sinäkin!
Virheitä saa olla, mutta virheitä jotka aiheuttavat vaaratilanteita johtavat hylkäykseen. Älä aja keltaisia päin, ihan vinkkinä :D Ja jos vaihtuu juuri, niin katso siihen keskipeiliin ennenkuin jarrutat (siitä kun en katsonut putkahti virhe meikäläiselle)

Inssin töpeksii helposti, jos ei keskity. Useimmiten yksisuuntaisilla mennään väärälle kaistalle tai katukivetys ylitetään. Joskus jalankulkijat unohdetaan. Peilien käyttö on tarpeen. Oman ajovuoron luovuttaminen väärin perustein (toinen kolmiontakaa ja annat tilaa -> hylky) Muista varmistaa risteykset, älä aja liian lujaa tasa-arvoiseen..

Tässä jotain mitä nyt tuli mieleen...
Ainiin, ei ole epätavallista saada hylkyä ! Tsemppiä, hyvin se menee :)

jep kiitos

sen näkee sit ku on inssi kiitos tsempistä ja pienistä ohjeista...toivotaa..ei iha lähipv oo viel se .. viel muutama ajo jälel -- mut kiitos etukätee..teoria koe oli ainaki iha iisi..vaik moni sano et on vaikee..ei ollunna..en sit tiiä mut onneks kävi mäihä..kävis lotossaki.... :D jospa se tietääki onnea kuka tietää..pitääki lotota :D
Onko kokemuksia Aleksis kiven kadulta lähtevistä insseistä? Esim mitä kautta tutvo ajattanut?

Ja kaupunki oli

Eli missäpäin asustat?
Aleksis Kiven katu löytyy monesta kaupungista
Totta =) Helsingin Aleksis kiven kadusta on kysymys
itse ajoin myös ensimmäisen inssin viikko takaperin. Hylkäys tuli ja syyksi ilmoitettiin liian alhainen ajonopeus. ajonopeus ei ikinä ollut 5-10 km/h enempää maksiminopeudesta mitä alueella saa ajaa. eli aivan vastaava tilanne kuin sinulla. Hylkääjä oli tämä samainen osteriossi, jolla näkyy olevan joku kiintiö paljon hänen on hylättävä ajokokeen suorittajia. ongelmahan tässä on se, että ajokokeen suorittajalla ei ole minkäänlaista oikeusturvaa ja nämä ossit, kössit ja muut rikolliset voivat sanoa ajokokeen suorittajan tehneen mitä tahansa, koska heidän rehellisyyttään ei kyseenalaisteta. Koko homma tuntuu kusetukselta ja rahastukselta. Korruptiolta. Foliohatut päähän, koska tätä taistelua salaliittooa vastaan emme voita, ellemme tee valitusta jokaisesta väärin perustein hylätystä kokeesta.
Itse ajoin be inssin muutama viikko sitten. Valittamista oli vain liian suuressa nopeudessa. Pyrin pitämään mittarissa max 5kilsaa yli rajoituksen, koska mittarivirhe on omassa autossa kaupunkinopeuksissa noin 5km/h. Tutvo kertoi palautteessa, että jos mittari näyttää yli 10km ylinopeutta, tulee hylky.
Eli kannattaa ajaa ennemmin ylinopeutta kuin alinopeutta. Alinopeudesta tulee helpommin hylky.
sama vitun osteri ossi hylkäs mut tänään.. saatanan läski..
ei ehkä kannata syyttää tutvoa, sillä jos joudut ajamaan uudelleen hänen kanssaan niin kaikki menee pieleen kun vihaat häntä..
Ensin ABCE.sitten ABCE CE ja tänä vuonna ajoin DE-kortin. Eli nyt löytyy kortista ABCE CE DE
Kaikki kirjalliset ja inssit on menneet ekalla läpi.
Lisäksi löytyy puolustusvoimien T-kortti.

Kyllä se inssi vaan jännitti kun ajoin tänä vuonna tuon DE-kortin, vakka kortti ollut vuodesta -85 ja kilometrejä takana yli miljoona.
 /   /  /  / Inssi kusi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta