Luvaton tie tonttimme läpi

TORPPARI

Ostimme ns.mummonmökin maalta ja minne on rasitetodistuksessa tieoikeus....tämä asia on ok...
Kauppa tapahtui talvella ,mutta lumien sulettua paljastui että saunan sekä Wc:n vierestä menee toinen
ns.metsäautotie jota eräs kyläläinen käyttääkin tosi ahkerasti traktoriajoissaan...Tämä ns.karttapolku menee pihapiirissämme eikä rasitetodistuksessa ole tästä mainintaa....Onko mitenkään mahdollista että hänellä olisi oikeus kulkea siitä ilman meidän lupaa .Kauppakirjassa on lisämaininta jossa myyjä vakuuttaa että kaupan kohteeseen ei liity muitakaan rasitteita kuin mitä rasitetodistuksesta käy ilmi..
Tämä ko.ajelija pilaa meidän muuten niin hyvän vapaaajan mökkiilmapiirin....Mitä tehdä kun ajelija ei pysähdy neuvottelemaan...Kuulemma hänellä on oikeus ajaa siinä -ja ikuinen käyttöoikeus minun pieneen
peltoosuuteen ? Joskus tuntuu että nämä suurtilalliset pitävät maittensä lähellä omaa lakia ?Ojat vai portti?

31

7176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos hänellä on osoittaa joku asiakirja joka antaa hänelle sen oikeuden. Jos sitä ei näy kiinteistörekisteriotteessa(!), niin sen täytyy olla yli 50 vuotta vanha, mutta kestävät yleensä oikeudessa. Onneksi näitä tapauksia ei enää ole montaa, koko maa huomoiden.

      Eikä teidän tieoikeuskaan ilmene rasitustodistuksesta(!), vaan kiinteistörekisteriotteesta. Tieoikeus on rasite, ei rasitus.

      • TORPPARI

        No joo ehkä sanamuoto oli hieman väärin,,,,,olen tutkinut kiinteistörekisteriotteet -ja soittanut maanmittauslaitokselle asiasta...siellä on vahvistettu että ko.paikalla ei ole tietä eikä tieoikeutta kenelläkään ainakaan heidän tietojen mukaan....Täytynee yrittää pysäyttää tämä ajelija jollakin esteellä että näyttäisi sen oman todistuksen asiasta...Jos joku sellainen ilmenee kauppakirja on mitätön !!!
        Harmittaa vain kun tuo ajaja vaikuttaa tosi omapäiseltä ,kun ei pysähdy neuvottelemaan....Ajaja näyttää kyllä alle 50-v. Periytyykö tuollaiset sopimukset isältä pojalle ????


    • mk

      tien poikki jos se ei ole merkitty mihinkään rasitteeksi ja sillä hyvä ja tarpeeksi kaukaa mökistä ja riittävän syvä eli parimetriä syvä ja parimetriä leveä monttu niin ei traktorikaan ylitä eikä kulkijalla ole mittän sanomista jos ei ole esittää mustaa valkoisella.

      • oma rauha

        Meillä myös naapuri luulee omistavansa kaiken minkä näkee. Tie poikki, jos kulku häiritsee. Jos ei löydy paperia kulkuoikeudesta, niin oikeutta ei ole. Estä kulku! Meillä laittoi naapuri puomin meidän tielle! Poliisi soitti naapurille ja käski siirtää puomin omalle maalleen.


    • Sohvatiikeri

      Eiköhän ole parasta ottaa poliisiin yhteyttä ja kysyä neuvoa.

      Se naapuri kumminkin soittaa poliisin heti paikalle jos estät hänen kulkuaan.

    • traktor

      Varmaankin olette kaupunkilaisia.Maaseudulle kuuluu traktorit ja muut.Kaikille metsäpalstoille pitää kulku jostain olla.Jos ahdasmieliset omistaisi kaiken maan, siihen metsätalous loppuisi.Itse omistan talon ja mökin,yksikin kysyi kerran että saako ampua vesilintuja,sanoin siitä vaan kun et kohti mökkiä ammu.Isälläni on kaunis jokivarsipaikka,aina on paikalliset kalamiehet saaneet rannassa ja tontilla kulkea.On otettu vain mukavana asiana kun saa seurata että saavatko harria tai taimenta.Jos ette nyt aivan asu mökillä niin antakaa raktorin vaan silloin tällöin mennä,ei kannata riitelemään ruveta.Tämä oli vain mielipide,mutta näin täällä ii-joki varressa.

      • TORPPARI

        Missäköhän tuon rajan pitäisi,,,,maalla asuneena -ja maatöitä tehneenä voisin silti sanoa että ei ne traktorit kuulu toisen pihapiiriin ...2m. saunasta -ja 2m. Wc:stä ajava traktori kyllä kysyy jo melkoista
        huumorimieltä ...Onneksi sentään saunan sisäänmeno on toisella puolella rakennusta...
        Ilmeisesti tämä "maalainen" ei omaa neuvottelu eikä puhelahjoja ....Hänellä ei ole tarvetta kulkea mailleen tätä kautta..(maanmittauslaitoksen palvelut)..Kyllä minusta tuntuisi oudolta vaikka vaan kävellä jonkun tuntemattoman pihapiirin läpi puhumattakaan traktorilla ajamisesta...
        Riistakamera on taltioinut ko.ajelut talteen joskus miltei joka päivä viikolla ....Mielestäni en ole ahdasmielinen mutta jos ostat jos maitoa -ja saatkin piimää valitatko jos et pidä piimästä?


    • nääs...

      jos ei ole rasite todistuksessa mainittu, eikä muutakaan pätevää kirjallista sopimusta ole olemassa niin silloin ei ole kulku oikeutta jos ette keskenään toisin sovi. Nämä aikoinaan entisten isäntien suullisesti keskenään sopimat "pikkujutut" on todella ongelmallisia. Toisinkin päin... tie, yms. kulkuoikeus, vesijohto yms... kun tarttis korjata/uusia vesijohtoja tai muutoin kulkea jostain niin osaa olla hankalaa. Toisaalta teidänkin tapauksessa varmasti toinen osapuoli tietää oikeutensa, tai oikeastaan niiden puutteen, mutta jos liikenne ei aivan yötäpäivää kulje pihanne läpi niin varmasti olisi asioita joista voisi sopia korvausta kulkuoikeudesta. Tien aurausta, hiekan tuontia, polttopuita, pullo... jos vain molemmat on valmiita sopimaan. Jos ei niin sitten oja tontin reunaan ja riittävän iso. Sitten viä kun joku sano ettei kehtais edes kävellä toisen pihan poikki niin eip siihen anna oikeutta edes jokamiehen oikeus. metsissä saa kävellä ja poimia marjoja, mutta pihaan ei ole asiaa ilman hyvää syytä. Poikkeuksen tietysti tekee jos pihapiirin läpi kulkee yleinen tie tai tie johon käyttö oikeus.

      • saastamala

        Vai on mennyt traktori 2m piästä saunan nurakalta.
        Kun miä olin turkkuses töis 2kk nii siin aeva korva viires tosi seenä
        toos puale sellaane naas henkilö pit sellaast huutto lähes kok yän.

        Jo luullis et anttasit oll maallaiste iha ommis rauhois.

        Vähä pakka nauratta tein jutut. Oikke traktor ruppe häirittemä.


      • tiellä

        Oma kokemus.
        Muutaman viljelijänkäyttämä tie pelloille meni erään talon pihan läpi, niin oli aikanaan sovittu. Talo myytiin ja uusi asukas vaati käyttökieltoa ja uuden tien tekoa.
        Viljelijät ottivat yhteyden maamittausinsinööriin ja tie yksiköitiin käyttäjien kesken.
        Tämä traktorimies voi pyytää tieoikeutta samalla tavalla ainakin, jos käyttöoikeus perustuu vanhaan sopimukseen.
        On tainnut myyjä olla sinulle epärehellinen.


      • 34234344
        saastamala kirjoitti:

        Vai on mennyt traktori 2m piästä saunan nurakalta.
        Kun miä olin turkkuses töis 2kk nii siin aeva korva viires tosi seenä
        toos puale sellaane naas henkilö pit sellaast huutto lähes kok yän.

        Jo luullis et anttasit oll maallaiste iha ommis rauhois.

        Vähä pakka nauratta tein jutut. Oikke traktor ruppe häirittemä.

        phutteko te sastamalassa noin? jos puhutte, lopettakaa. Se on vammaisen kuuloista.


    • laki..auttaa

      pihn läpi ei saa kulkuoikeutta jos ei ole ennestään rasitetta ..jos mennään oikeuteen niin oikeus katsoo toisen kulkureritin mistä ei aiheudu häiriötä eikä kotirauhan rikkomista asukkaalle ja tie siirretään sinne...toisakseen jos mitään paperia ei ole ei ole myöskään kulkuoikeutta..toisakseen pitää olla perusteet miksi pitää päästä kulkemaan..? voihan olla että aikoinaan toinen puoliso on antanut luvan kulkea, mutta vastaan tulee avioliitolaki .eli yhteistä maata ei saa luovuuttaa eikä myydä ilman toisen suostumusta...eli nuo suanailloissa miesten keskinäiset kulkulupaukset on tyhjiä....jos joku hakee rasitetta pihan läpi niin pitää olla tosi painava syy että sen saa...? jos pihaasi käytetään oikotienä niin sen saa puomittaa milloin haluaa koska läpikulkua ei tarvita....jos sekään ei toimi, niin puomi ja kummallekkin avain...tuskimpa kehtaa aukoa ja sulkea sitä...eikö ollutkin yksinkertaista....suulisilla lupauksilla ei ole mitään merktystä...mutenhan pysyisimme valloittamaan kenen tontin tahansa ja häiriköimään....sekä rikkomaan kotirauhaa..jos ei ole rasitetta ja pellolle pääsee muuta kautta niin siihen pihanläpi ei saa kulkuoikeutta...näin on ja sanoo laki..

    • Hoitokunnassa

      Jokaiselle kiinteistölle pitää olla kulkureitti. Yleesä tämä tieoikeus annetaan päätilan kautta. Jos teidän mökki ja siitä kulkevan metsän omistajan tilat ovat olleet samaa tilaa, on metsään kulkuiokeus mahdollisesti muodostettu mökin maalle. Tämän pitää näkyä mökin rasitetodistuksessa, tämän saa maanmittaustoimistosta. Mikäli metsään on merkitty tieoikeus jostain muualta, on metsänomistajan käytettävä tätä reittiä. Yhdelle tilalle ei voi olla kahta tieoikeutta.

    • Luottamus mennyt

      Yritän lyhyeesti kertoa, tätä on kestänyt pian 3 vuotta.

      Meillekin kävi samoin kun Torpparille, mutta tämä on omakotitalo ja maalla, paikka oli ollut asumattomana 20 vuotta, eikä kiinteistörekisterissä merkintää tierasitteesta vain tieoikeus ja samoin myyjän vakuuttaa kauppakirjassa ettei kiinteistöä rasita mikään.
      Lohkomistilaisuuden toimitusasiakirjassa (lohkomominen tehtiin n. vuosi oston jälkeen) ei merkintää tiestä, eikä tien käyttöoikeuksista. Tuli sitten kunnon talvi ja naapurin setä alkoi aurata tietä, kysyimme millä oikeudella ja mitä varten tietä auraa. Sanoi että saa ihmiset kulkea. Otimme yhteyttä maanmittaistoimistoon ja kysyimme millä oikeudella naapuri auraa tietä, saimme vastaukseksi että jos näkyy tien jäljet siitä saa kulkea, emmekä saa tukkia tietä millään lailla eikä estää kulkua tiellä, mutta eihän meillä ole tie rasitetta merkittynä mihinkään.

      Tästähän vasta alkoikin varsinainen liikenne, kuljettiin millä sattui, ja tämä häiritsi kotirauhaamme. Sitten paloi käämit kun kerran tulin kotia ja joku oli käynyt kaatamassa puita meidän tontilta (perjantai), tietysti oli naapuri, tuli röyhkeesti jatkamaan puunkaatoa sunnuntaina, vaikka kielsimme jatkoi vain.

      Olimme myös poliisin yhteydessä yksi sanoi ettei tarvitse sietää häirintää, ja laitoimmekin niin tien tukkoon, että pääsi kävellen muttei enää autoilla. Eipä mennyt montaa päivää kun poliisi soitti ja käski poistaa esteet, tai joudutaan käräjille. Oli keskustellut maanmittausinsinöörin kanssa.

      Laitoimme yksitystietoimituksen vireille jossa haimme tien lakkauttamista koska tie ei ole tärkeä eikä kulku millekään kiinteistölle, naapuri pääsee pelloille toisen lyhemmän kautta, eikä omista mettäkään lähimain.

      Toimitus käytiin ja sielä rekisteröintiin tienkäyttöoikeus 5 kiinteistölle (eli emäkiintöistä lohkotut, naapuri oli ostanut emäkiinteistöstä pellot v. -95 ja -08) ja sovittu että tietä pidetään kunnossa niinkuin aina ennenkin ja eikä kenellekään makseta korvauksia. Tämä oli sinänsä outoa kun toimitus käytiin ruotsinkielellä ja me olemme suomenkielisiä eikä ymmärretty mitään toimituksessa, eli me emme olleet sopineet mitään.

      Pöytäkirjasta (kun saimme suomennoksen) kävi ilmi että pohjana meni vanha sopimustie (100 vuotta) ja tie mainitaan ekan kerra v.-45 joka oli tehty kuluksi sille kiinteistölle josta meille lohkaistiin pala. Myyä keneltä ostimme paikan oli sitten jossain vaiheessa joutunut rakentamaan uuden tie kiinteistölle toisen kautta joka näkyy tieoikeutena.

      Valitus maaoikeuteen, siellä tie olikin sitten 350 v. vanha, voitimme maaoikeudessa. Mutta laiha lohtu, naapuri muiden miesten kanssa rakensi viime kesänä uuden tien, osa tiestä menee n.10 m rajasta, eli taas tällainen SOPIMUSTIE.

      Kyläläisille lenkki polku vaikka on 6 m levee, ja siinä nyt talvella päristelee raktorilla... odotan kauhulla kesää mitä naapuri vielä keksii. Kauhee lähtee kotoota kun ei tiedä mitä on naapuri taas tehnyt. Paikka on metsän reunassa jossa varaan 40 hehtarii metsää ei naapurin omistuksessa. Ja naapuri tuhonnu hienot maisemat.... Aina kun astun ovesta pihalle sydän itkee verta kun näkee "tuhot".

      Opetus on se ÄLÄ luota kiinteistrekisteriin, sielä voi piillä sellainen kun "LAKANNEET YHTEISET ALUEET", TEE oma arkistotutkimus jos vähänkää näkyy tien merkkejä, TULEE LOPPU PELEISSÄ HALVEMMAKSI.
      vielä tässä mennään maaoikeuden jälkimaininkeihin maanmittaustoimistoon kuulemaan kuka maksaa kellekin korvauksia tien sulkemisesta. Ja sekin vielä että yksityistietoimitus tuli meidän maksettavaksi.

      Ja näin jälkiviisaana, ei olisi kannattanut ostaa koko paikkaa, vaikka tuntui että tämä on mun koti. Ja yksi juttu vielä harkitsen 10 kertaa ennenkuin muutan ruotsinkieliseen kuntaa täälä ei laki ole sama suomenkieliselle.

      Maalla asuvat ei ymmärrä kaupungista muuttaneita että haluaa asua rauhassa ja omassa hiljaisuudessa luonnon keskellä....

      Jos olisimme tienneet mihinkä helvettiin joutuu, olisi ollut helpompaa myydä pois tai jos olisi tajunnut että kiinteistörekisteriotteeseen eikä lohkomistilaisuuden pitäneeseen maanmittausinsinöörin voi luottaa.



      Nyt olen niin oppinut kantapään kautta ja melkeen 8 tuhatta euroa köyhempänä ja jos paikasta joudumme muuttamaan pois kiusan teon takia, tulen varmasti seuraavassa kiinteistökaupassa nuuskimaan joka nurkan, paperin, paikan historian ja toivottavasti myyjä sanoo rehellisesti, että NAAPURI ON RASITE:D

      • joopajoo

        Otan osaa...

        Uusi tiehän ei kulje enää teidän tontin kautta (maaiokeuden ratkaisu) eli ei tullut tierasitetta?

        Mökin oston yhteydessä olisi kannattanut ostaa talousmaata tarpeeksi ympäriltä että uusi metsätie kulkisi tarpeeksi kaukana.
        Kiinteistöveroa maksetaan rakennuksista ja rakennuspaikasta n. 3000m2, muu on talousmaata ja hinta sen mukainen.

        Nyt lisämaan ostaminen ei varmasti onnistu riitelyn jälkeen eikä se vaikuta enää uuden tien linjaukseen koska se on tehty ja maaoikeudessa päätetty

        Kasvattakaa esim kuusiaita tontin rajalle näkösuojaksi, vähän se helpottaa tuskaa


      • luottamus mennyt
        joopajoo kirjoitti:

        Otan osaa...

        Uusi tiehän ei kulje enää teidän tontin kautta (maaiokeuden ratkaisu) eli ei tullut tierasitetta?

        Mökin oston yhteydessä olisi kannattanut ostaa talousmaata tarpeeksi ympäriltä että uusi metsätie kulkisi tarpeeksi kaukana.
        Kiinteistöveroa maksetaan rakennuksista ja rakennuspaikasta n. 3000m2, muu on talousmaata ja hinta sen mukainen.

        Nyt lisämaan ostaminen ei varmasti onnistu riitelyn jälkeen eikä se vaikuta enää uuden tien linjaukseen koska se on tehty ja maaoikeudessa päätetty

        Kasvattakaa esim kuusiaita tontin rajalle näkösuojaksi, vähän se helpottaa tuskaa

        Pieni kommentti

        Meillähän ei alunperinkään ole ollut tierasitetta. Tie josta tuli meille rasite yksityistietoimituksessa on ollut ennen ainut kulkuyhteys ostamaamme kiinteistöön,

        eli tie joka on ollut tieoikeutena kääntyi yksityistietoimituksessa tierasitteeksi.

        Uusitie rakennettu kiinteistölle joskus -90


      • Kohtalotoveri

        Kovin on tuttu tarina. Maalla ilmenee käsittämätön taipumus tehdä myyrän työtä toisten tonteilla. Olen tullut siihen tulokseen, että jonkinlaista kateutta se on. Kiusantekoa kertakaikkiaan!


      • luottamus mennyt
        luottamus mennyt kirjoitti:

        Pieni kommentti

        Meillähän ei alunperinkään ole ollut tierasitetta. Tie josta tuli meille rasite yksityistietoimituksessa on ollut ennen ainut kulkuyhteys ostamaamme kiinteistöön,

        eli tie joka on ollut tieoikeutena kääntyi yksityistietoimituksessa tierasitteeksi.

        Uusitie rakennettu kiinteistölle joskus -90

        Tässä vielä ihmettelisn sitä, kun emme saaneet maaoikeuden päätöstä omalla äidinkielellä (suomenkielellä) Eli joutuisimme kustantamaan käännöksen maaoikeuden päätökstä itse. Kyselinkin yhdeltä kielenkääntäjältä käännöksen hintaa, arvio oli 1200 € alv.... arvio viime vuodelta nythän alvikin on noussut.

        Jotenkin tuntuu tosi epäoikeuden mukaiselta.....

        Olisi vaan ihan kiva tietää sanatarkasti mitä tässä 13 sivuisessa päätöksessä lukee....


    • luottamus mennyt

      Maanmittaustoimistosta tuli postia yksityistietoimituksen maksusta, vähän yli 1500 euroa. Ei naurata yhtään.

      Toivottavsti teidän tieongelma ratkesi halvemalla tavalla.

      Olkaa ihmiset tarkkoja kun lähdette ostamaan maalta mummonmökkiä varsinkin jos haette sieltä sitä ns. omaa rauhaa.

      Kiinteistörekisteriotteeseen ei voi luottaa.....

      • Häirikön uhri

        Minulla on vastaavanlainen kokemus hävyttömästä naapurista. Perin isältäni isovanhempieni rintamamiestalon kaikkine oikeuksineen yhteisiin alueisiin yhdeksän vuotta sitten. Tontin reunassa n. 3 metrin päässä ulkorakennuksesta kulkee vanha, 50-luvulla perustettu yhteinen tie, jota aikoinaan käytettiin hevoskärrytienä. Asuintalo on n. 6 metrin päässä tiestä.Tie oli yhdystie maatioilta varsinaiseen kylätiehen ja oma mökkini on tämän tien ja kylätien risteyksessä mäen päällä. Tien varrella oli silloin 2 rintamamiestilaa,joilla ei ollut autoa tai traktoria. Kun maatalous loppui ja kylän kautta rakennettiin asfaltoitu tie näiden maatilojen toiselle puolelle, alempana olevalle tilalle ja myöhemmin rakennetuille taloille tehtiin yhdystie uudelle tielle. Vanha yhteinen tie pusikoitui ja on siitä asti ollut kyläläisten lenkkipolku. Kun yhteiset tiet lakkautettiin v. -77, maapohja palautui isovanhemmilleni, joiden tontista se aikoinaan oli lohkaistu, ja nyt siis on minun omistuksessani. Missään ei lue, että tontillani olisi mitään rasitetta. Viime kesään asti kaikki meni hyvin. Kylän lenkkeilijät eivät minua häiritse, olen kyselijöille sanonut, että saavat vapaasti kulkea, mutta mökkiläinen, jolla on perintönä oikeus yhteisiin alueisiin, alkoikin leventää tietä ja karsia puita ja pensaita tontiltani omin lupinensa ja vieläpä varasti puut (n. 20 kpl) - tietysti silloin kun en ollut paikalla, niinhän varkaat tekevät. Hän kulki päivittäin eestaas skootterillaan ja pikkutraktorillaan tonttini läpi - kiusallaan, koska olin hänelle siitä huomauttanut. Maanmittausinsinööri oli aikaisemmissa lohkomisissa todennut, että tien tekeminen haittaisi kohtuuttomasti minun tonttiani, joka on kapea ja jonka talousrakennus muutenkin katkaisee. Naapuri ei hyväksynyt päätöstä, muttei kuitenkaan tehnyt virallista valitusta - ilmeisesti kustannusten vuoksi. Hän ei todellakaan tarvitse tätä tietä, koska hänellä on 6 metriä leveä yhdystie omalta tontiltaan toiseen suuntaan. Kaiken lisäksi hän väitti, että minulla ei ole kulkuoikeutta tätä kautta omalle tontilleni! Mitä me voimme näille häiriköille, jotka ilmiselvästi ovat jonkin pakkomielteen tai ihmisvihan vallassa? Tuntuu siltä, että muita saa kiusata, koska laki sen sallii. Vaikka tältäkin häiriköltä saisi tieoikeuden poistettua oikeusteitse, loppuisiko häiriköinti silti? Epäilen.


      • Toimitsijamies 1
        Häirikön uhri kirjoitti:

        Minulla on vastaavanlainen kokemus hävyttömästä naapurista. Perin isältäni isovanhempieni rintamamiestalon kaikkine oikeuksineen yhteisiin alueisiin yhdeksän vuotta sitten. Tontin reunassa n. 3 metrin päässä ulkorakennuksesta kulkee vanha, 50-luvulla perustettu yhteinen tie, jota aikoinaan käytettiin hevoskärrytienä. Asuintalo on n. 6 metrin päässä tiestä.Tie oli yhdystie maatioilta varsinaiseen kylätiehen ja oma mökkini on tämän tien ja kylätien risteyksessä mäen päällä. Tien varrella oli silloin 2 rintamamiestilaa,joilla ei ollut autoa tai traktoria. Kun maatalous loppui ja kylän kautta rakennettiin asfaltoitu tie näiden maatilojen toiselle puolelle, alempana olevalle tilalle ja myöhemmin rakennetuille taloille tehtiin yhdystie uudelle tielle. Vanha yhteinen tie pusikoitui ja on siitä asti ollut kyläläisten lenkkipolku. Kun yhteiset tiet lakkautettiin v. -77, maapohja palautui isovanhemmilleni, joiden tontista se aikoinaan oli lohkaistu, ja nyt siis on minun omistuksessani. Missään ei lue, että tontillani olisi mitään rasitetta. Viime kesään asti kaikki meni hyvin. Kylän lenkkeilijät eivät minua häiritse, olen kyselijöille sanonut, että saavat vapaasti kulkea, mutta mökkiläinen, jolla on perintönä oikeus yhteisiin alueisiin, alkoikin leventää tietä ja karsia puita ja pensaita tontiltani omin lupinensa ja vieläpä varasti puut (n. 20 kpl) - tietysti silloin kun en ollut paikalla, niinhän varkaat tekevät. Hän kulki päivittäin eestaas skootterillaan ja pikkutraktorillaan tonttini läpi - kiusallaan, koska olin hänelle siitä huomauttanut. Maanmittausinsinööri oli aikaisemmissa lohkomisissa todennut, että tien tekeminen haittaisi kohtuuttomasti minun tonttiani, joka on kapea ja jonka talousrakennus muutenkin katkaisee. Naapuri ei hyväksynyt päätöstä, muttei kuitenkaan tehnyt virallista valitusta - ilmeisesti kustannusten vuoksi. Hän ei todellakaan tarvitse tätä tietä, koska hänellä on 6 metriä leveä yhdystie omalta tontiltaan toiseen suuntaan. Kaiken lisäksi hän väitti, että minulla ei ole kulkuoikeutta tätä kautta omalle tontilleni! Mitä me voimme näille häiriköille, jotka ilmiselvästi ovat jonkin pakkomielteen tai ihmisvihan vallassa? Tuntuu siltä, että muita saa kiusata, koska laki sen sallii. Vaikka tältäkin häiriköltä saisi tieoikeuden poistettua oikeusteitse, loppuisiko häiriköinti silti? Epäilen.

        Vuonna 1977 siirrettiin yhteisten teiden maapohja viereisiin tiloihin, joihin ne parhaiten soveltuivat. Jos ne tilat, jotka olivat tieosakkaita, tarvitsivat tietä edelleen, ne saivat tieoikeuden entisen yhteisen tien alueelle. Jos tämä naapurisi ei ole käyttänyt tietä säännöllisesti. häh ei voi omavaltaisesti tulla tieosakkaaksi. Tällaiset kiistakysymykset ratkaistaan tietoimituksessa, jota haetaan maanmittaustoimistosta.


      • Anonyymi
        Toimitsijamies 1 kirjoitti:

        Vuonna 1977 siirrettiin yhteisten teiden maapohja viereisiin tiloihin, joihin ne parhaiten soveltuivat. Jos ne tilat, jotka olivat tieosakkaita, tarvitsivat tietä edelleen, ne saivat tieoikeuden entisen yhteisen tien alueelle. Jos tämä naapurisi ei ole käyttänyt tietä säännöllisesti. häh ei voi omavaltaisesti tulla tieosakkaaksi. Tällaiset kiistakysymykset ratkaistaan tietoimituksessa, jota haetaan maanmittaustoimistosta.

        Ojalaki. Jos tie on ollut käytössä v.-77 jolloin ojalaki tuli voimaan niin tiehen on tällöin muodostunut tierasite. Jos tie ei ole ollut käytössä niin maat palautuvat tiloille keskiviivaperiaattella ja näin ollen siihen ei ole muodostunut rasitetta.


    • vittumitäsakkia

      Minä saatan joutua lopettamaan meidän kylän pöljän kuskin entisen paskahousun joka viime aikoina on alkanut rallaamaan traktorilla tontin viereltä mailleen .

      Noin kymmenen vuotta sitten ostin rintamamies talon.

      Ensin ajoi rallia toinen porukka monttupyörillä ja kyttäsivät ,keskellä yötäkin ajoivat puolen kahden aikaan,nyt eivät enään ajele nykyään ,mutta toinen maan omistaja jolla metsää on ajelee tietä jota me asukkaana käytämme.

      Tiessä ei ole maksuja,kukaan sitä muu ei laanuta kuin minä joka asun,nytkin on pahat painaumat useamassa kohtaa tiessä,tien pituus on peltojen läpi on 500m pihaan.

      Tämä entinen pöljä maajussi ajaa nyt henkensä uhalla siinä tajuamatta ehkä viimeisiä ajojaan,olen luonteentani erittäin kiltti määrättyyn saakka,tälle eläkeläisjussille on vaimoni laittanut viestin aikaisemmin tuosta traktori trallista keväällä,ei mene jakeluu hyvällä.

      Tämä ukko ajeli tänäänkin aamustaheti jäljestä kuuden tontin viereltä mailleen metikköön,meni viisi minuuttia ja palasi kärryineen taas pois,eilen illalla tätä ravaamista oli useaan kertaan ja mitään ei näkynyt kärryssä,tiemme alkaa olla karmeassa kunnossa 500m pitkä tie joka kulkee savisten peltojen läpi.

      Ei viitsin paskajussin takia istua elinkautista linnassa ja vain tien takia toki olen kuulut tuon levittelevän juttuja minusta takavuosina,muuten tämä on rauhallinen asua jonka takia ostin paikan,en mahda mitään hermoilleni kun mitta on täynnä se sumenee täysin.

      Tontille vie noin 3m leveä tie ja tontin viereltä kulkee 3m levyinen tie jota toki saa käyttää onhan siihen oikeus ,mutta ei silloin kun on rospuutto keli ja tuo tie on meidän kotitie.

      Nämä maiden omistajat eivät osallistu sorien ajoon tai vastaavaan kulkeminen kyllä kelpaa.

      Päätin tosin etten itsekkään enään lanaile ja haikaile kunnostamisesta,yhtenä vuonna pilasivat tukkirekoilla ja siitä painaumat tiessä muistona,mitään eivät todellisuudessa saaneet korjattua.

      Vituttaa nuo entiset paskajussit jotka pitäs pudottaa siihen paikkaan kun valmetin keula näkyy tiellä ,olen 100% varma jos minulla olisi ase olisin ampunut ja selvin päin ja noin mitättömästä asiasta,kun ukko ei älyä ettei torpassa asu nyt normaali jamppa valkolainen vaan mustalainen.En käytä romaani asua tai tuo muutoin esille mitenkään .

      Nyt saatana ajoi uudestaa,tämän kirjoituksen aikana perkele.Että nuo entiset maajussit on saatanan idioottia ,lopettaa ne perkelleet täytyy.

      Mustalaisen

      • vittumitäsakkia

        Pieni lisäys,nyt se taas meni tyhjällä peräkäryllä ,traktorin edessä on kauhakuormain mutta hiekkaa ei tuo tälle tielle vaikka on oma saramonttu josta saa kotinsa viereltä hiekan.

        Tämmöinen on tuo pikkukylän entinen maajussi ,täysin idiotti.

        Te maajussit lähinnä vanhempipolvi ette ole kaksisen tasoisia älyltänne,nuoremmat ovat jo fiksua porukkaa mutta vanhat paskasontaukot eivät ole.


    • vittumitäsakkia

      Nyt se paskajussi ajaa taas ,ei tätä kauaa katota alle 20minuuttia ajoi.

      • pellelle

        Jussi tekee töitä. Sinä itket kännissä.

        Kumpi on parempi?


      • vittumitäsakkia
        pellelle kirjoitti:

        Jussi tekee töitä. Sinä itket kännissä.

        Kumpi on parempi?

        Voitko kertoa mitä töitä tekee? en ole kännissä vaan selvinpäin,tätä ne ei vanhemmat turaukot käsitä juuri,luullaan että aina ollaan humalassa,en ole käyttänyt alkoholia 10 vuoteen.

        Eli tämä entinen maajussi ajaa sinne metsään kärryn ja etukuormaajan kanssa,mitään ei näy kärryssä ,peltoja ei ole hänellä täällä,asuu useamman kilometrin päässä ja ajelee eilisillasta ja nyt aamun edes takaisin.

        Kun kerran nyt olet viisas niin lataseppa sanoa mitä se tekee?olethan ilmeisesti samankaltainen joka ei älyä,jos tiedät vastauksen niin et olekkaan ihan pöljä niin ylempänä annoit itsestäsi kuvan.

        Kerroppa niin nähdään jäitkö pöljäksi vai neroksi?


      • vittumitäsakkia

        Sinne metsään ajetaan tyhjällä kärrillä tai mitään ei näy,etukuormaajassa ei ole mitään,sama toistuu kun palaa sieltä.

        Mitä homma se on aamusta? tie on aika vetinen koska eilen saatoi,ukko ei aja hiekkoja tielle jota se nyt särkee tuolla jyrällä.

        Nuoremmat kyllä älyää kunnioittaa toisten ainoaa tietä,mutta vanhat turaukot on aivonsa menettäneet ja kuuluvat pääosin idiootteihin turaukkokastiin.


    • vittumitäsakkia

      Taas se ajaa ja särkee tietä.

      Tälläinen ajo käy hermoon kun säretään tahallaan tie eikä jälkiään kumminkaan tulla hoitamaan.

    • vittumitäsakkia

      Nyt näin mitä tuolla turaukolla oli .

      Peräkärryssä lisälaitojen kanssa on soraa joka juui ja juuri näkyi.

      Meidän tien siis polkee ja ajaa omille metsämailleen soraa,ei varmasti kunnosta 500metrin tie osuutta joka on meidän ainoa kulkuyhteys .

    • Mökkisuhailut

      Törmäsin samaan ongelmaan sukumme kesämökille naapurimme kanssa. Yritimme keskustella asiasta hänen kanssaan useita kertoja tuloksetta. Jouduimme lopulta turvautumaan oikeudelliseen apuun, jonka ansiosta saamme nyt olla rauhassa omalla kesämökillämme ilman naapurin suhailua tontillamme. Saamani palvelu oli todella nopeatempoista ja ensiluokkaista, eikä ollut liian kallis lompakolle. Suosittelen vahvasti! Käyttämäni toimiston Facebook-sivu on https://www.facebook.com/LakiasiaintoimistoKariUotiOy/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe