AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Paljonko maksaa wc-istuimen asennus?

Paljonko maksaa wc-istuimen asennus?

11 Vastausta 3 293 Lukukertaa
Olen siis ostamassa Rautiasta wc-istuinta ja ottaisin sieltä samalla asennuksen. Paljonko se pelkkä asennus maksaa?
sieltä rautakaupasta samalla kun ostat sitä halpispönttöö.

Halpis?

Jos rautiasta ostaa halpispöntön, taitaa päästä maksamaan siitä kuitenkin ihan kunnon hinnan... :)

Asennus on sellainen 15 minutin homma, jos paikka on valmiina. Tekee vähän käsistään kätevämpi kaveri itsekin. Liima maksaa jonkun 10 euroa tuubi, pönttö reunuksineen vajaan satasen. Asennus varmaan vielä 100 euroa.

Alkuperäiselle: Rautia tuskin tekee pelkkää asennusta. Mutta aina voi kysyä, eikä se maksa mitään. Edes Rautiassa.

heheeheeeee

PK-seudulla pyörii pönttö asennuksineen noin 500 egen kieppeillä, sisältää noin 200-300 egen kunnon markkinajohtajan pöntön, asennuksen, tarvikkeet sekä vanhan poisviennin yms verot maksavalla putkityövakuutuksen omaavalla firmalla.
Hulivilit sitten asentavat 100 egua maksavan pöntön toisella satasella, verot maksamatta, vakuutuksia ei ole ja asiakas maksaa jos tulee vesivahinko (vakuutusyhtiö vain nauraa), sitten tulee tämä 500egen kunon firma korjaamaan ja laskuttaa 1000 egeä pelkästä uuden pöntön asennuksesta, ja tämä tarina on valitettavasti totta.
Jos kerran maksaa 500, miksi laskuttaisi 1000?????
Eikö löydy ketään sukulaista tai ystävää, joka tekisi asennuksen? Noin simppeliin hommaan ei kannattaisi ottaa vierasta ja maksaa "turhasta"!

Jos asunnossa on aikaisemminkin ollut pytty, sopii se luultavasti suoraan paikoilleen. Saatat joutua myös hankkimaan supistavan nipan, jos uuden pytyn kiinnitys poikkeaa entisestä. Sopivan nipan löytäminen saattaa ensikertalaisesta olla vähän hankalaa, kun ei "otsallaan" pysty sanomaan lvi-liikkeessä nipan kokoa.

Kannattaa vielä muistaa, jos alkuperäinen pytty ei ollut ruuveilla kiinni lattiassa, ei sitä uuttakaan saa kiinnittää ruuveilla. Kylpyhuonesilikoni riittää kiinnitykseen hyvin. Meillä on kaikki kolme pyttyä liimattu silikonilla lattiaan.

^Heh^

Väärin, väärin ja väärin...
Arvasin, että kirjoitukseni saattaisi ärsyttää jotain putkiasennuksia työkseen tekevää. Et sitten allekirjoita, että kaikki okt:ssa tehtävät putkiasennukset ovat myös ns. "maallikon" tehtävissä?

Vastasit yksitoikkoisesti "väärin" kolmesti. Eli tarkoitat, että jokainen kappale olisi väärin? Eka kappale tuossa tulikin jo kommentoitua.

Vessan pytyissä pitäisi olla standardikiinnitys vesiputkelle. Näin ei kuitenkaan aina ole. Tiedän tämän kokemuksesta, kun sattuneesta syystä vaihdoin asuntomme kaikki kolme pyttyä eri paikkoihin. Siis sijainnit vaihtuivat, yhtään uutta pyttyä ei ostettu. Tuloksena melkoinen häslinki kiinnitysten kanssa...

Pytyn kiinnityksessä lattiaan pitää olla tarkkana. Mitä arvelet tapahtuvan, jos uusi asukas päättääkin vähän kääntää pytyn asentoa ja kiinnittää pytyn sitten propuilla ja ruuveilla lattiaan jos lattiassa on lattialämmitys?

ruuveilla

ruuveilla heheheee.

tässä jotain

Jopas onkin hyviä neuvoja ja nuo kai onnistuu jos tosiaan ei ole ongelmia.
Ongelmia alkaa sitten tulla jos se vanha pytty on valutettu kiinni eli pytyn jalassa on betonimälli ja ilman muuta pytty ei lähde kuin särkemällä pois.Sitten sen tötsin piikkaus vie oman aikansa tai voi onnistua istuttamaan uusi tilalle jos sisämitta riittää.
Jos siinä on betonimälli niin lattiata ei ole vesieristetty ja voi pultatakin uuden kiinni.Nykyiset pytyt kuitenkin kiinnitetään miltei aina massalla.

Kalusteet uusiksi

Miten irroitetaan silikoonilla kiinitetty wc-pönttö? Pitäisi saada ehjänä!
Pianolangalla.
 /   /  /  / Paljonko maksaa wc-istuimen asennus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta