AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Loviisassa huumeongelma??

Loviisassa huumeongelma??

18 Vastausta 1 409 Lukukertaa
Mediaa seuranneena herää kysymys, missä Loviisassa mennään huumeiden osalta? Usein on otsikoissa erilaiset huumejutut. Ja ilmeisesti nuorempi väki liikkeellä kaman kanssa. Mielipiteitä?

Onhan niitä

joka puolelta saa kamaa jos haluaa...
Todella moni vanha koulukaveri ja entinen luokkalainen narkkailee. Sääli näitä monia entisiä hienojakin ihmisiä. Surullista katseltavaa, kun joskus siellä kylillä käy pyörähtämässä. Koittakaa päästä ja selvitä.

Monesti taitaa käydä niin, että ongelma leviää helposti kaveripiirissä ja samassa ikäluokassa. Ehkä tilanne ei ole kaikissa ikäryhmissä yhtä surullinen.

Huumeet on täällä

Huumeongelma ollut Loviisassa jo kauan. 80-luvulta lähtien on tasaisesti kamat vieneet ihmisiä pois normaali elämästä ja jopa tuon puoleiseen saakka. En tiedä mikä tilanne nyt 2011, mutta epäilen sen olevan aika paha.

Lasten vanhemmilta odottaisin yhteisöllisyyttä. Ei saa ajatella "meidän lapset ja muiden kakarat" vaan pidetään kaikki huolta lapsistamme. Onhan tämä helvetin kliseistä, mutta kun ei tunnu kaikille olevan selvää se, että lapsi tarvitsee äidin ja/tai isän, jotka asettavat rajat ja antavat rakkautta.

Ei ole kyttäämistä tarkistaa, kertooko lapsi menoistaan totuuden tai missä hän liikkuu. Vaatikaa saada tietää ja olkaa kiinnostuneita. Toki vanhemmat pääsevät helpommalla kun ei tarvitse asetella rajoja saati valvoa ja vaatia niiden noudattamista. Onhan se niin pirun rankkaa vääntää niistä koko ajan, mutta muistakaa, että ilman kotiintuloaikoja oleva lapsi ei ole "itsenäinen ja ikäistään aikuisempi teini" vaan turvattomuutta kokeva ja rajojaan hakeva lapsi.

vaikeaa on

Nuoret salaavat taitavasti vanhemmiltaan puuhansa. Parhaani yritin mutta eivät kerro mitään ja raivoavat yhä kun vuosia sitten keräsin vähän kavereiden numeroita kännyköistä joihin soitinkin sitten jos kännykkä suljettiin kotiintuloajan jälkeen.

Vanhemmat voivat vain rajallisesti vaikuttaa, maailma imee nuoret mukaansa ja aika voimaton siinä on lopulta.

Mistä?

Se mua on ihmetyttänyt jo pitkään, että mistä niitä huumeita saa. Luulis että niistä ei kannata kamalasti huudella. Jos mulle tulis nyt tarve saada jotain, en kyllä tietäis keneltä pitäis kysyä...

pahempi on

ydinlaitos ongelma.säteilevä kaupunki loviisa.
Jo monta vuotta sitten niitä huumeita myytiin aivan avoimesti Loviisan torilla sunnuntaina jumalanpalveluksen aikaan vihreästä Tojotasta ja käytiin hakemassa lisää kun erä loppui. Olisin kirjannut rekisterinumeron ylös poliisia varten vaan ei ollut kynää matkassa.
Nyt se on aina mukana... Ja kamerakin...
Nostetaan tämä taas pintaan. Koko ajan on uutisissa että on ajeltu huumeissa ja lääkkeissä. Siis meidän Loviisassa. Mistä tämä uusi ilmiö johtuu? Eikö voida tehdä mitään?
mitäs jos vaikka vanhemmat alkaisivat katsoa lastensa perään ja laittaa rajoja?
niin ja kaikki mikä on kieletty on kiinostavaa!
vanhemmat kyllä yrittävät parhaansa. ei niitä nyt ensimmäisenä syyllistetä. nuorissa on aina niitä jotka rikkoo kaikki rajat.

yhden paikallisen poliisin poika on käyttäjä. siinä on konstit aika vähissä kun vahinko on tapahtunut.
Ei huumeet mikään uusi ilmiö Loviisassa ole. Saaminen on vaan helpottunut ja aineet halventuneet. Vahvempia haetaan vielä jonkin verran pk-seudultakin. Lääkkeiden ja viinan sekakäyttö on helpompaa kun reseptejä pameihin saa ihan terveyskeskuksestakin.
Pienessä kaupungissa kun "kaikki tuntee kaikki", on helpompi saada kaikkea paskaa...
samoin kun pienessä kaupungissa voi olla jotkut aineet paljon halvempia kuin esim. pk-seudulla, koska kysyntä on paljon pienempää
Asia on tosi kuin kivi, vaikka te kuinka hakkaatte miinusta...
Nauttikaa teidän nipari nulikoista :D
Pitäskö perustaa joku oma porukka, jotka etsii, paljastaa ja poistaa narkkeja toiminnasta? Kodinturvajoukot? Noista tyypeistä ei oo muuta ku harmia koko muulle yhteiskunnalle. Tekeekö poliisi Loviisassa mitään narkeille?
ei kai loviisan kytät mitään saa aikaan...vai muistaako joku että ne olis tehny jotain narkkiongelmalle? saati sit muille ongelmille täällä
Loviisa on tyypillinen pikku paikka, jossa on yksi iso työllistäjä. Isot ikäluokat ovat aikanaan muuttaneet kaupunkiin työn perässä, minkä jälkeen kaupunki on alkanut kuihtua ja isojen ikäpolvien lapsille ei ole oikein opiskelu taikka työpaikkoja tarjolla. Nuoremmat ikäpolvet ovat sitten olleet liiaksi joutilaana ja joutilaana ollessaan joku keksii, että huumeiden kanssa toilailu on hyvää ajanvietettä.
Esimerkiksi Salo ja Salon nokian tehtaat, Raahe ja rautaruukki ovat saman tyylisiä paikkoja. Vanhemmat ovat juurettomia ja lapset toimettomia.
Olen itse viettänyt Loviisassa jonkin osan nuoruuttani 80-90-lukujen taitteessa ja muistojeni mukaan Loviisa oli aikamoisen nuukahtanut paikka silloin. Lama, työttömyys ja pysähtyneisyyden henki ovat päälimmäiset muistoni ja enkä ollenkaan ihmettele, että ikäpolvestani on ihmisiä ajautunut huumeiden pariin taikka lopettanut päivänsä oman käden kautta.
Halvat ja huonot aineet tulee idästä, paremmat lännestä. Ja tiedän mistä puhun ja paljastan kun saan pitävän näytön. Poliisi ei tee mitään vaik tietää kun raha tai hyvinvointi puhuu, ostettu siellä rikosnimikkeistä itsensä ulos.
näin on
 /   /  /  / Loviisassa huumeongelma??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta