Miten käyttäydytään perillä kohteessa?

apua-kaipaava-84

Minua kiinnostaisi matkustaa Kööpenhaminaan viikonlopuksi. En ole ikinä ulkomailla käynyt Ruotsia ja Viroa lukuunottamatta - saati sitten lentokoneessa! Minua pelottaa muutenkin miten pärjään Suomen lentokentällä saati sitten siellä Kööpenhaminassa!

Eli kun yritin varata matkaa, missään ei sanottu mitään kuljetuksista lentokentältä hotellille ja takaisin. Luulin, että tämä on automaattista, kun varaa sekä lennon että hotellin yhdessä.

Miten kuljen Kööpenhaminan lentokentältä hotellille, kun hädin tuskin osaan englantia ja miten tilaan taksin hotellilta takaisin lentokentälle?

Niin ja miten saan matkatavarat lentokentällä?

Pelottaa matkustaa. Tämä pelko on estänyt useita ulkomaanreissuja kavereiden kanssa. Nyt pitäisi vain antaa palaa ja mennä avopuolison kanssa joka ei osaa lausua englanniksi edes hyvää päivää ja oma kielitaito on lähes yhtäheikkoa.

Kannattaako tällaisen surkimuksen edes yrittää?

15

814

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nononono.....

      "Kannattaako tällaisen surkimuksen edes yrittää? "

      Yritä pois, koska yrittämättä et opi ikinä mitään.

      Mutta yksi asia on joka olisi jo kannattanut jättää yrittämättä: Tältä palstalta ei kannata kysyä mitään, jos haluaa saada vähänkään järkeviä neuvoja. Toki sellaisia saattaa olla joukossa, mutta enimmäkseen tulet saamaan ohjeita, jodien jälkeen sinua pelottaa entistä enemmän. Turvaudu omiin tuttuihisi ja sukulaisiisi ja koeta puristaa heistä tarpeelliset tiedot.

    • Desisönpösisön

      Kaikki ovat tehneet sen ensimmäisen reissun joskus.

      Kentällä toimi kuten muutkin. Jos on ongelmia, kysy neuvoa. Suomen koneessa on suomalainen henkilökunta ja suomea puhuvia matkustajia, kysy neuvoa.

      Jos et ole pakettimatkalla, lento ja hotelli ovat erikseen.
      Silloin ota taksi tolpalta, kuten Suomessakin. Näytä hotellin osoite lapulla ja ajele hotellille. Takaisin palatessa näytä vaikka päivää ennen lähtöä hotellin respalle lentolippuasi ja sano "taksi?". Et ole ensimmäinen huonosti tanskaa osaava turisti, joten sinua osataan neuvoa eri tavoin.

      Tanskassa kentällä näytä lentolippuasi henkilökunnalle ja toimi ohjeiden mukaan. Jos et ymmärrä, anna sen näkyä päälle.

      Opeta avopuolisolle ne sanat englantia, joita itse osaat. Näin hän ei ole riippuvainen sinusta. Puhukaa keskenänne englantia jo ennen lähtöä, niin saatte harjoittelua.

    • jsdölfjsödljf

      Jep, lähtökohtaisesti lennot hotelli-yhdistelmiin ei sisälly matkoja hotellille/ takaisin. Taksi on sinänsä varma ja helppo, joskin kohtuukallis vaihtoehto. Kirjoita hotellin nimi ja osoite paperille ja anna kuskille. Luottokortit toimii ihan vastaavasti kuin Suomessa ja muutoin rahaa voit vaihtaa jo Suomessa. Oletko maksanut hotellin jo Suomessa? Jos, niin riittää, kun annat tulosteen tilauksesta ja teidän passit hotellin respalle. Respan henkilö kertoo kaikkea diipadaapaa hotellin säännöistä, joita ei tarvitse välttämättä ymmärtää, avaimesta näkee huoneen numeron. Lähtiessä pyydä hotellin respaa tilaamaan taksi (riittää, kun toteat Taxi, please) ja kirjoita vaikka paperille "Airport ja lipusta näkyvä terminaali Terminal XX".

      Kentille kannattaa varata reilusti aikaa. Suomessa heti ovesta tullessa iso taulu, josta näkee mille tiskille pitää mennä. Kentällä myös info (sisääntulosta kerros alaspäin) ja heti sisääntullessa oikealla Finnairin tätejä opastamassa (tämä saattaa kyllä olla nyt muuttunut rahanvaihtopisteeksi). Lähtöselvityksessä saat lipun Boarding passin koneeseen ja jätät ruumaan menevät matkatavarat, sen jälkeen turvatarkastukseen ja sitten odottelemaan lähtöportin läheisyyteen koneeseen pääsyä. Portti näkyy lipusta ja lippuun on merkitty paikka koneeessa. Käsimatkatavaraohjeisiin kannattaa tutustua etukäteen, jotta erityisesti Köpiksen päässä ei tule ongelmia (Helsingissähän ja koneessakin henkilökunta puhuu Suomea). Muutenkin helsinki-vantaan ja Finnairin sivuilla hyvä käydä tutustumassa. Passi ja lippu (tuloste s-postista) sekä lähtöselvityksessä saatu Boarding pass on syytä pitää helposti saatavilla. Varsinaista passintarkastusta Tanskaan matkatessa ei ole.

      Tanskassa ruumaan menneet matkatavarat tulevat matkatavahihnoille, joilla pyörii siis lennolla olleiden matkalaukut. Usein niitä joutuu odotteleen 10-15 minuttia. Oikean hihnan näkee taas kentän monitoreista, mutta helpointa on tiukasti seurata muita suomalaisia oikein hihnan ääreen.

      Paluumatkallakin ennen koneen lähtöä kentällä on varmasti muita suomalaisia, joilta voi kysyä neuvoa. Jokin pieni sanakirja tai sovellus on kuitenkin hyvä olla mukana.

    • g53+v44444ywribjrj45

      Hyvä vastaus edellä. Tosin jos kone ei ole Finnarin, ei henkilökuntakaan puhu suomea. Muista kuitenkin, että matkailualan ihmiset ovat tottuneet kaikkeen, siis aivan kaikkeen, eivätkä hämmästy mistään. Pikemminkin avuton matkailija voi saada parempaa palvelua kuin ylimielinen pukumies.

      Yleistä: Tanskassa hommat toimii kuten Suomessakin. Elekieli toimii aina. Ravintolassa voit vaikka näyttää listalta annoksen kuvaa, jos sellainen on, tai viereisessä pöydässä istuvien annoksia, jos haluat samaa. Jos menet museoon tai mihin tahansa missä on pääsymaksu, kävele lippuluukulle ("Tickets") ja nosta sormi pystyyn sen merkiksi monta lippua, tai osoita miestäsi ja itseäsi niin kyllä ne liput sinulle myy. Toivottavasti sinulla on hyvä kaupunkikartta: pyydä hotellin respaa merkitsemään siihen (tai katso Suomessa kotikoneelta!) missä hotellisi on ja siihen ruksi, niin et eksy kävellessäsi. Baarissa voi osoittaa sormella oluthanaa, saat juotavaa. Hyvässä matkaoppaassa on yleensä myös fraasisanakirja (suomi-tanska tai suomi-englanti) joten voit osoittaa lausetta ihmisille! Esim. lauseen "Missä on lähin metroasema?" vieressä on sama ko. kielellä. Metsä vastaa kuten sinne huudetaan, eli hymy ja kohteliaisuus, pääset pitkälle. Älä v****le ihmisille jotka käsittelevät ruokaasi keittiön puolella, näin niin kuin vinkiksi... Lentämisen perusjutuista löydät tältä saitilta lentäminen-osiosta

      Kööpenhamina lienee parasta kokea kävellen, muuten sitten julkissa maksetaan kuten Suomessakin. Kannattaa tosin ostaa jokin lippu jolla pääsee kulkemaan rajattomasti julkisilla, niitä myydään jokaisessa isossa kaupungissa, eli kai Köpiksessäkin. Tanska on sivistysmaa joten jos ongelmia tulee (eikä taatusti tule) poliisi on luotettava. Turvallisuuden suhteen samat jutut kuin Suomessakin, ja normaaleissa turistikohteissa ei taatusti ole mitään hätää. Tässä nyt mitä äkkiseltään tulee mieleen, muut täydentäköön.

      Matkailu on kivaa, joten älä missään nimessä anna pelkojen estää!

    • g53+v44444ywribjrj45

      Vielä yksi juttu: Tanska on varsin kallis maa. Varaudu siihen. Kalliimpi kuin Suomi, kuulemma.

    • Nyhavnilla fleecessä

      Helpointa olisi opetella matkustamista lähtemällä ns. pakettimatkalle, jossa lento, hotelli ja kuljetukset kohteessa hotellille/kentälle kuuluvat pakettiin. Siellä on myös suomea puhuvia oppaita, joilta voi kysyä neuvoja.

      Kööpenhaminassa voi varmasti liikkua muullakin kulkuneuvolla kuin taksilla, tässä linkki visitcopenhagen-sivulle, jossa tietoa mm. miten lentokentältä pääsee kaupungin keskustaan: http://www.visitcopenhagen.com/transport/how-to-get-around/from-the-airport

      Ja sitten vaan Nyhavnille nauttimaan lämmintä juomaa viltti hartioilla.

    • travelbag

      Ei turhia kannata hermoilla, kerta se on ensimmainenkin. Ja Tanskahan on viela Eurooppaa. Itse matkustellut maissa, joiden kielta en puhunut sanaakaan, ja hotelli loytyi, samoin taksikin ! Viittomakielellakin parjaa.

      Opettele perus sanasto englanniksi, esim haluan taksin, haluan hotelliin, paljonko maksaa jne. Ei ole vaikeaa, kirjoita vaikka lunttilapulle avuksi.
      Kokeneellekin matkaajalle jotkut suuret lentokentat on yhta ruljanssia, sille ei voi mitaan.
      Lyottaydy kaveriksi samaan suuntaan matkustavan kanssa, ja seuraa hanta. Vaaraan koneeseen et voi joutua, kylla neidit siella porteilla tarkastavat liput.

      Lentosi paatyttya kaikki matkustajat, te heidan perassaan, menevat matkalaukut hakemaan, baggage tai luggage osastolle, jossa sitten karsivallisesti odotetaan laukkuja. Siella on pieni kyltti jossa lukee lentosi numero ja mista on tullut, opastukseksi.

      Maaranpaassa hotellisi tilaa kylla taksin sinulle takaisin kentalle.

    • Danmark er dejlig

      Muista sanat Please, Thank you, Excuse me, I'm sorry, sekä käytä niitä elekielesi tukena. Hymyile ystävällisesti. Jotain käytännön hankaluutta selvittäessä on parempi puhua vaikka suomea ja kayttää käsiään kuin tuijottaa kauhistuneen ja umpimielisen näköisenä eteensä. Kommunikatiivisesti vahvat ihmiset ymmärtävät huomattavan paljon nonverbaalisesti, äänenpainoista jne, puhut sitten mitä kieltä tahansa. Ja ota tosiaankin jokin englanninkielen opas matkailijoille mukaan ja lue se jo etukäteen -- on sitten helpompaa tarpeen tullen löytää kirjasta oikea aihepiiri, jos ei itseltä sanat löydy. Kirjastosta tai jopa netistä löytyy sitä paitsi kielikursseja ilmaiseksikin. Ystävälliset arkipäiväiset kohtaamiset paikallisten kanssa ovat ainakin minulle tärkeä osa matkalla olemisen iloa. Jos teet "läksysi" hyvin ja luet etukäteen Kööpenhaminasta, suunnittelet missä haluat käydä jne. olet ehkä myöskin rauhallisemmalla mielellä ja nautit reissusta enemmän. Hyvää ja antoisaa matkaa.

    • pölseri

      Etsi netistä sen lentokentän kotisivut, jonne lennätte (oletan, että kenttä on tässä tapauksessa Kastrup, mutta sama pätee muuallekin lennettäessä). Isoimpien kenttien sivuilta löytyy myös ohjeet, miten kentältä pääsee kaupungin keskustaan ja miten kentälle saavutaan. Samalla voi löytyä muutakin hyödyllistä tietoa... Matkailu avartaa!

    • helppo juttu

      Köpikseen ei tehdä pakettimatkoja eikä myöskään niissä kuulu enää kuljetukset hotelliin automaattisesti. Lennät varmaan Vantaalta Köpikseen. Menet kentälle 2 tuntia ennen lähtöä...teet automaatilla lähtöselvityksen ja annat matkalaukun sen jälkeen.Turvatarkastyus ja menet portille ja perillä sitten menet paikkaan mihin laukut tulee. Seuraa muita koneesta tulijoita....jos et muuten osaa. Otat taksin ja kerrot mihin hotelliin menet. Tulomatkalla sama toisinpäin...ei vaikeaa...ei....
      Tanskassa ei tuo englanti paljon auta mutta hyvin se menee....

    • kokemus-k

      "Tanskassa ei tuo englanti paljon auta mutta hyvin se menee...."

      Tanskassa pärjää oikein hyvin englannilla samoin kuin yllättävän monissa Euroopan maissa nykyään. Olen selvinnyt mainiosti englannilla jopa Ranskassa ja monissa saksan kielisissä maissa joissa ei yleisen käsityksen mukaan englannilla selviä.

    • matkaan vaan

      Kun on laskeuduttu, niin lentokentällä alat seurata matkalaukunkuvaa ja Arrivals tekstiä. Siellä se laukku jossain vaiheessa pyörii hihnalla. Monitorista näkee, minkä lennon matkalaukut tulevat millekin hihnalle.
      sitten valitaan Eu:n sininen tie pois kentältä.
      Kööpenhaminassa lentokentän ja keskustan väli on helpoin mennä junalla. Täytyy vain katsoa mihin päin juna menee, muuten päätyy Ruotsiin.

      Valmismatkat ovat helppoja sellaisellekin, joka ei ole ennen matkustanut. Kavereidenkin kanssa olisivat lentokentät tulleet tutuiksi. Ne ovat kaikki ihan erilaisia , mutta silti niissä on samat perustoiminnot.

    • google811

      Voi jee. Pysy pois maailman kentilta hyva ihminen.

      • Huutelijoita riittää

        Nimimerkki google811 ei näköjään osaa lukea.

        Tämän foorumin nimi on Tyhmät kysymykset, ja on ihan turha ryhtyä täällä jakamaan ylimielisiä kommentteja. Jos olisit tiennyt jotakin kysytystä asiasta, niin olisit voinut vastatakin asiallisesti.

        Mutta ilmeisesti et tiennyt.


    • mukava lennellä

      Googlettamalla Kastrup lentokenttä löytyy aika lailla apua jopa kartta lentokentästä. Pääsee sinne Kööpenhaminaan kentältä junalla ja bussillakin.
      Voit myös ennen matkaasi nähdä hotellisi sijainnin osoitettuna kartalle tietokoneelta.
      Jos menet vain viikonlopuksi niin ethän tarvitse muuta kuin käsimatkatavarat. Kuinka suuri käsimatkatavara laukku sinulla saa olla mukanasi näet lentoyhtiön sivustolta. Turhaan sinne kamalia määriä kenkiä ja vaatteita haalaa muutamaksi päiväksi. jos aiot kävellä paljon niin ota hyvät jalkineet matkaasi.
      Kunhan olet ajoissa lentokentällä niin ei tarvitse hötkyillä ja löytää informaatiopisteitä myös paremmin.
      Jos sinulla ei ole pitkä matka paikkakuntasi lähellä olevalle lentokentälle niin käy ensin tutustumiskäynti siellä ja ilman hoppua kyselet kaikkea mahdollista. henkilökunnalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11201
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3123
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2974
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1734
    9. 85
      1698
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe