Pääomatulot kunnallisverolle

mxvn

koska pelkkiä pääomatuloja nostavat käyttävät kuntapalveluja perheineen ilmaiseksi. Pääomatulot myös progressiiviselle tuloverolle kuten palkkatulotkin ovat. Sama myös osinkotuloille.

37

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pålk

      Kannatetaan.

      • mdgdds

        Kyllä!


      • TyöKunniaan

        Jees. Ahkeran duunarin lisäarvoa tuottavia työn ansiotuloja tulisi verottaa vähemmin kuin laiskan maaten ansaittuja kuin Manulle illallinen tulevia pääomatuloja, joiden tappioita voi vielä vähentää 5 vuotta verotuksessa veronmaksajien laskuun. Miksen saa Loton, Vikingloton ja Eurjojackpotin tappioita vähentää? Meinaan ihan sama juttu eli riskipelejä omalla vastuulla molemmat.
        Myös perinnöt kuuluvat samaan laiskan maaten saatujen tulojen sarjaan, niiden verotusta ei todellakaan pidä laskea, saati poistaa.

        Pääomatulot, bonukset ja optiot saman progressiivisen jenkilöverotuksen piiriin jossa ovat työn ansiotulot. Maksimiprosentiksi vaikka 50% kun nyt se saattaa olla ansiotuloissa jopa 60%. Tulot saman henkilöverotuksen piiriin, koska työtä ja sen tuomaa lisäarvoa ja ahkeruutta pitää kannustaa makaamisen sijaan.


    • jaska4

      Pää kiinni kommari!

      • djhdss

        Pää kiinni kokkare!


      • djhds

        Hyppää kaivoon kokkare!


    • gmnf

      Ok aloitus.

    • rikkaus.

      metsänmyyntiverot kunnille.

    • ei voi

      koska laki-veromaistereilla kaikilla noita tuloja. ei niitä millään voi verottaa,eihän. ei!

    • mhgfd

      Hyvä aloitus.

    • Manulle_illallinen

      Verotietoja katsellessa huomio kiinnittyy kyllä monessa tapauksessa siihen, että jollain henkilöllä pääomatuloja on erittäin paljon verrattuna ansiotuloon. Kukapa ei haluaisi saada tulonsa erittäin pienellä veroprosentilla verotettuna. ;)

      • ncgdfd

        Miljonääreillä pienemmät verot kuin alemman keskiluokan tulonsaajalla. Suomen verosysteemi suosii veroluikurieta.


      • jdfhfs
        ncgdfd kirjoitti:

        Miljonääreillä pienemmät verot kuin alemman keskiluokan tulonsaajalla. Suomen verosysteemi suosii veroluikurieta.

        Totta.


      • Kermisveroluikurit
        ncgdfd kirjoitti:

        Miljonääreillä pienemmät verot kuin alemman keskiluokan tulonsaajalla. Suomen verosysteemi suosii veroluikurieta.

        Äänestä kokoomusta, kepua, sinisiä ja rkp:tä sekä kristillisiä niin sama meno jatkuu tulevaisuudessakin.


    • PoroPorvari

      Pääomaverot maksetaan valtiolle ja jaetaan valtiontukina kunnille.
      .
      Varokaa idiootit puheitanne, jos pääomaa verotetaan yhtäkään enempää se pakenee Suomesta ulottumattomiin.
      .
      Pitäkää keittiötaloustieteilijät mielessä sekin, että pääomiksi joutaneet rahat on vertotettu ja nyljetty jo monella tavalla ennekuin ne ovat puhtaaksi tulleet sijoitustoimintaan uudelleen kierrätettäväksi.

      • vjfgdd

        Kaikki tulot verotuksessa samalle viivalle kuten oli ennen kepu Ahon porvarihallituksen pääomatulojen ja palkkatulojen verotuksen eriyttämistä jolloin pääomatuloille määriteltiin palkkatuloja kevyempi verotus joka on johtanut tolkuttomiin tuloeroihin Suomessa.


      • Kohtuus

        Pienituloisen selkänahasta lienee mahdotonta nylkeä enää enempää kuin mitä nyt tapahtuu, ellei heitä ole tarkoitus kupata hengiltä?


    • Talousnero

      Ei veroja kannata maksella. Parempi, ku pitää rahat ittellä, ni ei mee harakoille.

      • flkfs

        Kokkare veroluikuriko se siellä aivopieree.


      • Talousnero

        Sitoutumaton oman elämän sankari. En välitä politiikasta paskaakaan. Kaikki samaapaskaa.


    • mfgds

      Veroluikurit kuriin!

    • Samanveroisia

      Olen pienituloinen, mutta maksan pääomatuloista 30% veroa. Toisaalta pääomatuloista ei kerry myöskään eläkettä. Olisin valmis muuntamaan pääomatuloni ansiotuloksi, mutta silloin niiden olisi hyvä kerryttää myös eläkettä, kuten muutkin ansiotulot.

    • pari_pointtia

      vuonna 2013 keskimääräinen pääomatulo oli noin 4000 eur vuodessa.

      Toiseksi, pääomatuloista maksetaan jo veroja, ja on maksettu paljon ennenkuin niitä voi nostaa

      • gsfss

        Kokoomuspuppua.


    • orgmummeli

      Hyvä, että joku muukin on samaa mieltä kanssani. Olen jauhanut tätä asiaa palstalla aikaisemmin.

    • Halla-ahon_äänestäjä

      PÄÄOMATULOJEN VEROTUSTA EI SAA KIRISTÄÄ VAAN LASKEA KOSKA PÄÄOMATULOT NYKYISINKIN MENEVÄT ULKOMAALAISILLE KUTEN AMERIKKALASILLE ELÄKESÄÄTIÖILLE. KUNTIEN TALOUTTA EI VOIDA SITOA PÄÄOMATULOIHIN JOIDEN VAIHTELEVUUS ON VALTAVA, NOKIAN VARAAN JOS JOKIN KUNTA OLISI LASKENUT MENONSA, SE OLISI NYT KONKURSSISSA

      EDUSKUNNASSA ISTUU KAKSI SOSIALISOINTIPUOLUETTA eli
      ISLAMINVIHREÄT JA KREMLINPUNAISET,
      JOTKA HALUVAT SOSIALISOIDA PÄÄOMATULOT ULKOMAALAISTEN kuten amerikkalaisten ja englantilaisten käyttöön? Obama, Cameron, Hollande ja Merkel kiittäisivät näitä suomalaisvastaisia, New Yorkissa ja Lontoossa ovat suurimmat pörssit, jotka kahmisivat yritykset alihintaan asiakkailleen, eläkeyhtiöilleen ja sijoitusrahastoilleen eli osingot ja tuotot menevät silloin ulkomaille

      Kyse ei ole mistään "suomalaiset sijoittajat muuttavat ulkomaille kun Wahlroos"-ilmiöstä vaan olemassaolevasta tilanteesta, jossa ulkomaalainen ostaa suomalaiset parhaat firmat, tontit, rakennukset jne.

      Sijoittajia on paljon ja he voivat vaikuttaa http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/79239-meita-suomessa-800-000-ja-omistamme-30-mrd-eu-harmiton-harrastus Lounasmeri väittää, että osakesäästämistä kohdellaan Suomessa harmittomana harrastuksena, ”johon ei tarvitse veroporkkanoin ketään kannustaa”. Tämä on hänen mielestään erikoista ja haitallista Suomen taloudelle.

      Osakkeissa on riskiin lisäksi kaksinkertainen verotus, joka heikentää suomalaisten halua sijoittaa (kaksinkertaisessa verotuksessa tuotosta maksetaan ensin yhteisövero 20 % ja sitten pääomavero (25,5 - 28,05 %) ja luovutusvoitoista maksetaan 30 - 33 %). Suomalaisten sijoitushalut vähenevät ja ulkomaalaiset ostavat tuottavat suomalaisyritykset, jolloin osingot maksetaan ulkomaille. Esim. Nokia on koko ajan ajan ollut lähinnä amerikkalainen yhtiö ja on sitä edelleen, tämän vuoden Nokian noin 500 miljoonan euron osingoista on maksettu aina ja maksetaan nytkin suurin osa ulkomaille mm. USA:han. Helsingin pörssin kaupasta noin 2/3 käydään ulkomaisten pankkiirien toimesta.

      Pääomatuloja ei voida verottaa yhtä voimakkaasti kuin palkkaa, koska palkan ja pääomatulon erot ovat selvät. (Yleisesti palkka kuuluu työntekijälle, voitto omistajalle, optiot keksijälle). Palkka on turvattu monella tavalla. Palkkaan sisältyy aina sosiaalietuja eli eläke-etu, sairasvakuutus ja siihen voi liittää työttömyysturvan ja palkka maksetaan heti eikä peritä konkurssissa takaisiin. Pääomatuloihin ei kuulu sosiaalietuja ja ne saa aina jälkikäteen (osingot noin vuoden jäljessä), myyntivoitot joskus jopa vuosikymmenien jälkeen eikä inflaatiokorjausta ole. Lisäksi palkansaaja on jo palkoissaan makanut sijoitusten verot.

      Esimerkkinä tulokohteiden eroista on ympäristön tuhonnut Talvivaara, jossa työntekijät saivat koko ajan palkkaa (ei peritä takaisin konkurssissa), mahdollisia sairaskorvauksia, tarvittaessa ansisidonnaista ja lopulta jopa eläkkeen tekemisistään, sijoittajat eivät koskaan saaneet voittoa eivät osinkoa ja menettivät konkukurssissa kaiken. Valtio eli kaikki veronmaksajat maksavat ympäristötuhot, niitä ei peritä Talvivaaran palkansaajilta. Palkkatulo on suojattu eikä sitä joudu maksamaan takaisin, mutta sijoittajat menettävät kaiken, työtön saa kuitenkin ansiosidonnaista

      KYSYMYS SINULLE SUOMALAINEN. Suomalainen, haluatko jatkaa suomalaisfirmojen tuloksen maksamista ulkomaille? Etkö? Älä siis äänestä islaminvihreää VIHREÄÄ LIITTOA eikä kremlinpunaista VASEMMISTOLIITTOA

      Osakesäästäjien lehti (http://osakeliitto.fi/) on kysynyt puolueitten kantoja nykyiseen osinkotulojen kaksinkertaiseen verotukseen ja julkaisee tulokset 13.3.2015 ilmestyneessä VIISAS RAHA -sijoituslehdessä 2/2015
      http://www.osakeliitto.fi/page1.php?hid=347

      SOSIALISOINTIPUOLUEIDEN KANNANOTOISSA VAADITAAN VEROTUKSEN KIRISTÄMISTÄ PALKKAPROGRESSIOLLA, joka siirtäisi osakeomistusta ulkomaalaisille. Kannanotot eivät ole tätä globalisaatiopäivää vaan pahinta impivaaralaisuutta


      VIISAS RAHA -sijoituslehti 13.3.2015 2/2015 s. 16

      VIHREÄN LIITON VASTAUS: Tuoreessa vero-ohjelmassamme esitämme, että alle 2000 euron pääomatulot vapautettaisiin verosta. Se edistäisi pääomien sijoittamista yrityksiin ja luomaan uutta kasvua. Joukkorahoitetaan Suomi nousuun! UUDISTUS RAHOITETTAISIIN VAHVISTAMALLA PÄÄOMATULOVEROTUKSEN PROGRESSIOTA, mikä ylläpitäisi samalla oikeudenmukaista tulonjakoa.

      VASEMMISTOLIITON VASTAUS: Yhteisöveroa maksavat muutkin kuin pörssiyritykset. Muun muassa kiinteistöistä maksetaan veroja. Jotta verotus olisi oikeudenmukaista, pitää listaamattomien yhtiöiden veroedut poistaa ja verottaa kaikkia tuloja tasavertaisesti (palkkaa, eläkettä ja pääomatuloja) yhdessä YHTENÄISESSÄ PROGESSIIVISESSA TULOVEROTUKSESSA.

      Kommentti
      Vasemmistoliitto puhuu asian vierestä eli kiinteistöveroista. Mutta tosiasia on, että valtio ja kunnat joutuvat korottamaan ENERGIAVEROJA (nostaa kaukolämpömaksuja) JA KIINTEISTÖVEROJA KOSKA JOSTAIN RAHAT VERONMAKSJAJILTA ON otettava hallitsemattomaan maahanmuuttoon

      • cnhgfd

        Kaikki tulot samalle viivalle verotuksessa kuten oli ennen kepu Esko Ahon paorvarihhalitusta joka eriytti palkka ja pääomatulojen verotuksen jolloin pääomatuloja alettiin verottaa lievemmin kuin palkkatuloja.


      • fhtz
        cnhgfd kirjoitti:

        Kaikki tulot samalle viivalle verotuksessa kuten oli ennen kepu Esko Ahon paorvarihhalitusta joka eriytti palkka ja pääomatulojen verotuksen jolloin pääomatuloja alettiin verottaa lievemmin kuin palkkatuloja.

        Juuri näin.


    • cvfd

      Veroluikurit kuriin.

    • ssdcxcxcxcx

      Sama maanviljelijöillä!
      Vauraissa maatalousvaltaisissa kunnissa ei kunnan palveluille löydy maksajaa.
      Kartanot eivät maksa mitään ja käyttävät kuitenkin kunnan palveluita.
      Tuet pois rikkailta ja palvelut maksullisiksi. Näin myös voitaisiin vähentää veroja.

      • dfdsfasds

        Totta ja hyvin usein kartanon omistajat hyödyntävät veroparatiiseja


    • realismi

      onko vaihtoehtoa jos talous tästä kurjistuu?

    • typerää_propagandaa

      Kyllä valtio maksaa valtion osuuksissa pääomatuloverojen maksajan osuuden kunnille.

      Se on vain propagandaa esittää, että sen pitäisi tulla suoraan.
      Tyhmät ei taas ymmärrä, ne on helppo sumuttaa kannattamaan vaikka mitä.

      • fjdhdds

        Ei maksa.


    • ewrqwrq

      ehdottomasti kannatan aloittajan mielipidettä!!

      • cfwhdu

        Kiitos.


    • näin.on.nähtävä

      "Pääomaverot maksetaan valtiolle ja jaetaan valtiontukina kunnille."

      Siis kunnallisveroa sekä valtion tuloveroa maksava on alistettu kaksoisverotukselle. Jommastakummasta luovuttava lain mukaan. Myös hänen valtion tuloveronsa jaetaan valtiontukina kunnille.

      Voitinpa lötössä 10 miltsii ja aattelin ruveta tuolla pääomalla tekemään rahaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14836
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    4. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    6. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3035
    7. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3035
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3034
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3029
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3026
    Aihe