Kierukka pois - kuivunko ja menevätkö halut?

Nautinnautin

Kokemuksia, mitä seuraa, kun kierukka poistetaan vaihtari-iässä? Ensimmäinen (ja varmaankin viimeinen) kierukka ollut nyt kuusi vuotta ja sopinut erinomaisesti. Ennen sitä limakalvot olivat jo kuivumaan päin, mutta kierukan laiton jälkeen täysin terveet ja toimivat limakalvot ja kiihottuminenkin luonnollista niin korvien kuin jalkojen välissä. Nyt lääkäri pyysi harkitsemaan, otetaanko kierukka pois. Olen tyytyväinen olooni ja pelkään, että limakalvot kuivuvat ja että halutkin menevät. Kai niitä jotain terveydellisisä riskejä on pitkästä käytöstä, joten joskus se värkki on otettava pois, mutta mielelläni nauttisin seksistä, kun se tuntuu elämässäni kaikkein parhaalta juuri nyt. Toivottavasti pelkoni on turha. Papassa oli jotain merkkejä kuivuudesta, ihmettelin miksi ne siinä näkyvät, kun en muuten itse huomaa.

5

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roosa-58

      Täytän kohta 57, ja luulin päässeeni yli vaihdevuosista lievin oirein. Joskus huonommin nukuttu yö, välillä kuumottaa muutaman minutin ja välillä palelee. En tiennyt oliko kuukautiset loppuneet ja milloin, koska minulle laitettiin hormoonikierukka 9 vuotta sitten ja se vei runsaat kuukautiset mennessään.

      Kierukka poistettiin lokakuussa. Oli gynen mukaan tehnyt tehtävänsä. Kaksi viikkoa sitten alkoi vuodot uudestaan. Gyne kirjoitti 10 päivän Primolut Nor kuurin, kun muuten vuodot olisivat voineet jatkua miten pitkään tahansa. Nyt tulivat sitten kaksi päivää kuurin loppumisen jälkeen runsaina kun Niagaran putous ja niin kivuliaina, että 600 mg Buranaa ei tuntunut missään.

      Pahinta tässä on se, että menopaussi ja sen jälkeiset vaihdevuosioireet ovatkin nyt sitten vasta edessäpäin.

      Harkitsen vakavasti uutta hormoonikierukkaa. Primojen syöminen ja tyhjennysvuodot ei houkuttele. Gynen mukaan uudesta hormoonikierukasta on se hyöty, että sen kanssa voi käyttää esim. estrogeenigeeliä jos vaihdevuosioireet vaativat. Kaikista horomooneista on varmaankin jotain haittaa, mutta tässä tapauksessa estrogeenidominanssi on nyt kuitenkin hoidettava keltarauhashormoonilla. Joten se mikä sopii yhdelle, ei sitten sovi kaikille.

      • anninanen

        Minä laitatin h.kierukan uudelleen ku kyllästyin runsaisiin vuotoihin vaihtareissa. Olin pari vuotta ilman. Nyt oottelen että tiputteluvuoto loppuu. Aloitin e-geelinkin lähinnä mielialaongelmiin, kuumotuksia ei juuri ole. Olo näyttää tasaantuvan pikkuhiljaa. Seksi maistuu...jne.


    • lievästi_hikoileva

      Olen käsittänyt, että nimenomaan estrogeeni ylläpitäisi limakalvoja. Keltarauhashormoniahan ei edes tarvita, jos kohtu on poistettu. Eli estrogeeni on vaihdevuosien hoito, ja keltarauhashormonilla ehkäistään estrogeenin haittoja (kuten kohdun limakalvon liikakasvu ja sitä kautta syöpä). Keltarauhashormonia käytetään myös vuotohäiriöihin.

      Jos käytät estrogeeniä, tarvitset joka tapauksessa keltarauhashormonia kohdun suojaksi, eli miksei kierukka voisi olla paikallaan? Muussa tapauksessa estrogeenihoidon jälkeen tarvitset jossain muodossa keltarauhashormonia joka tapauksessa, ja hoidosta voi seurata kuukautiset.

      Itse en käytä hormoneja, joten toivottavasti en sotkenut asioita kovin pahasti keskenään! Siitä olen joka tapauksessa sataprosenttisen salentti, että kuivia limakalvoja hoidetaan nimenomaan estrogeenillä. Vaihdevuosi-iässäkin voi välillä omat hormonit toimia paremmin, välillä huonommin, joten limakalvojen kunto ei ehkä johdu kierukasta, vaan omien munasarjojen tuottamasta estrogeenistä.

      • Eri_kierukoita

        Muistettakoon myös se että kierukoita on erityyppisiä. Vain hormoonikierukalla on näitä ulkoisia vaikutuksia. Esimerkiksi kuparikierukka ei vaikuta mitenkään hormoonitoimintaan.


    • Anonyymi

      Onko Hormonikierukka jätetty kenellekään kohtuun, jos vaihdevuosioireita ei ole sillä tavoin, että estrogeeni lisää tarvitsisi. Tarkoitan, että hormonikierukka suojelisi kohtu/munasarjasyövältä ja niitä ehkäsemään Mirena laitettaisiin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5245
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3277
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe