12mm puserrusliittimen kierre?

kierrettä

Mikä on 12mm puserrusliittimen kiristysmutterin kierre? Onko se 1/2" vai 3/8"?

15

3838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korkeampaa_matematiikkaa

      Ei ymmärrä. Siis onko millisessä liittimessä tuumainen kierre? Täytyy mennä huomenna kysymään pankista onko minun rahat tilillä sittenkin Ruotsin kruunuja?

    • Etpä_niin

      Jos et ymmärrä niin ei ehkä kannata jatkossa vastailla asioihin joita ei ymmärrä. En minäkään vauva- hevos- tai golf-palstoille mene ihmettelemään ja vastailemaan, että "en ymmärrä yhtään mitään".

      Liittimeen menee siis 12mm putki. 15mm vastaavassa liittimessä kiristysmutterin kierre on 1/2". Onko 12mm:sessä sama vai onko se 3/8"? 10mm:sessä lienee kiristysmutterin kierre sama kuin 12mm:sessä?

      • vauva_hevospalsta

        Etpä niin ymmärrä tai tiedä vaan esität arveluja. Taidat olla savolainen. "voip olla niinnii, voip olla toisinnii".


    • Yhteiskunnanlutakka

      Se riippuu valmistajasta.

    • hepotatti

      3/8 kierre. 10 mm voi olla myös pienempi kuin 3/8

      • kolmekasi

        Seuraava pienempi koko olisi 1/8". Ei se niin pieni ole 10mm liittimessä. Sekä 10mm että 12mm liittimissä kierre on 3/8".


      • hepotatti
        kolmekasi kirjoitti:

        Seuraava pienempi koko olisi 1/8". Ei se niin pieni ole 10mm liittimessä. Sekä 10mm että 12mm liittimissä kierre on 3/8".

        Oisko kuitenkin 1/4? Ja kyllä, voin putkimiehenä sanoa että niitä löytyy. Mutta pääsääntöisesti 3/8 kierre.


    • Elämäntapainkku
      • noualavutelainen

        Ihme putkimies, ettei ole autossaan helmiä tuota varten! Voipi olla, että ei ollut halki; niitä on muoviputkille sellaisia, joissa on se kaksisuuntainen katko joka kiristyy umpeen kun on oikein kiristetty. Kuparille se helmi on koko rengas, ja kiristyy kuristaen putkea niin paljon, kuin sitä joku kiristää. Ikinä en ole nähnyt "haljennutta" helmirengasta.
        Haisee kusetukselta, että pieni lisäkiristys olisi lopettanut vuodon.???


    • Riippuu todellakin valmistajasta ja vaihtoehtoja on enemmän kuin nuo mainitsemasi.
      Ollessani töissä rautakaupan LVI - osastolla tuli usein asiakkaita jotka olivat keittiöremontin yhteydessä heittäneet tiskipöydän mukana vanhan hanan puserrusliittimineen romulavalle ja etsivät sopivaa kiristysmutteria 8 mm puserrusliittimelle. Kyseiseen kokoon on todellakin useita vaihtoehtoja ja siksi en ilman tarkempia tietoja voinut auttaa asiakasta.
      Olenkin usein ihmetellyt, miksi moisesta asiasta ei voida tehdä jonkinlaista standardia tai EU - direktiiviä. Puserrusliittimiä käytetään paljon ja luulisi olevan helppoa määrittää helmen koon perusteella määrittyvä kiristysmutterin kierrekoko.

    • Kyllä_on

      Kyllä 10mm ja 12mm helmen kiristysmutteri jokaisessa liittimessä mitä on tullut vastaan, on ollut kierteeltään 3/8". 8mm helmen kiristysmutterin kierre 1/4" ja 15millisen 1/2" jne.

      • Noinhan se yleensä on, jos kyseessä on pelkkä puserrusliitin. Tilanne muuttuu, jos putki liitetään sulkuventtiiliin. Joillakin valmistajilla on saman kokoinen kiristysmutteri 8 - 15 mm putkille. Tulee halvemmaksi vaihtaa vain porauksia putken ja helmen koon mukaan kuin tehdä kaikille kokovaihtoehdoille erikokoiset kiristysmutterit ja kierteet sulkuun.


      • Kyllä_on
        tekninen1 kirjoitti:

        Noinhan se yleensä on, jos kyseessä on pelkkä puserrusliitin. Tilanne muuttuu, jos putki liitetään sulkuventtiiliin. Joillakin valmistajilla on saman kokoinen kiristysmutteri 8 - 15 mm putkille. Tulee halvemmaksi vaihtaa vain porauksia putken ja helmen koon mukaan kuin tehdä kaikille kokovaihtoehdoille erikokoiset kiristysmutterit ja kierteet sulkuun.

        Näin on tehty 10mm ja 12mm liittimien kanssa. Kierre on sama, mutta aukon koko eri. En ole törmännyt esim. 8mm tai 10mm puserrusliittimeen jossa mutterin kierre olisi ollut 1/2" enkä toisaalta 8mm liittimeen jossa kierre olisi ollut 3/8". 15mm putkella loppuu tila kesken jos mutteri olisi pienempi kuin 1/2".


    • olisekin

      oikeita vastauksia onkin ketjussa eli 15=1/2 ja 12= 3/8, 10 liittimissä saattaa olla hajontaa suunta jos toiseenkin. Ennen vanhaa TA-liittimissä oli 22 runko-osa johon laitettiin mutteri ja helmi jopa 8 milliin saakka!! Oli juhlavan näköinen lavuaarin alla komeet 1/2 kilon messinkimurikat! :)

      • dsfsffdsa

        eikö noita TA FPL puserrusliittimiä ole edelleenkin


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4493
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      116
      4095
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2740
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      21
      1653
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      92
      1590
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1563
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe