En kestä enää alkoholia

Ilmanko

Lopetettuani Mirtatzapin lääkityksen olen tullut sellaiseksi että pystyn kyllä juomaan alkoholia, mutta elimistöni ei kestä sitä enää. Vaikken ole edes humalassa ja menen nukkumaan niin parin tunnin kuluttua herään tosi kamalaan oloon. Sydän hakkaa ja tuntuu että ei pysty ollenkaan enää nukkumaan. Kun söin lääkettä ja otin hieman alkoholia ei koskaan tullut tälläisiä oireita.

12

88

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rdthrthr

      Hyvä juttu ja onnea! Raitista loppuelämää!

    • tappavatlääkkeet
    • e56du

      Mirtsut ei ole mielestäni kovinkaan pahasta jos käytät vain pientä annosta. Annosta isontamalla olen huomennut seuraavia haittoja: Tulee hilsettä, lihaskasvu heikentyy, asioita jää hoitamatta (tää on jännä. Mielestäni olen ihan selvä, mutta jotenkin motivaatio on heikentynyt. Olen laiskempi), jotenkin ankeampi olo ja seksiä tekee mieli vähemmän. Seisoo kyllä muttei kovaa panetusta. Kun pidän taukoa huomaan vastaavasti seuraavia hyötyjä olla ilman: Hilse katoaa, lihasmassa lisääntyy, motivaatio kasvaa, panettaa todella paljon ja luonnollisemman tuntuisesti.

    • ViinaKuuluu70luvulle

      Noista lääkkeistä en tiedä, mutta fakta on että alkoholi on myrkkyä ihmiselle ja pieni osa ihmisistä ei kestä sitä ollenkaan. Eikö elämässä ole monta muuta asiaa joista voisi nauttia sen sijaan? Itse lopetin lotrauksen kauan sitten kun huomasin haitat paljon hyötyjä isommiksi, mm. urheiluharrastuksen ja petipuuhien saralla.

    • älä_polta_aivojasi

      Alkoholi on kevyttä myrkkyä verrattuna esimerkiksi mirtatsapiiniin. On tekopyhää tai tietämättömyyttä demonisoida alkoholia, jos samalla suhtautuu rohkaisevasti eri niin sanottujen psyykenlääkkeiden käyttöön.

      Aloittaja ei kertonut kuinka kauan lopettamisestaan on kulunut joten on vaikea arvioida missä suhteessa mistäkin ilmiöstä olisi kysymys. Nämä 'psyykenlääkkeet' voivat jättää pysyviä aivovaurioita jälkeensä, jolloin esimerkiksi mielihyvän kokemukset voivat laimentua huomattavasti. Silloin esimerkiksi alkoholi ei tuota samalla tavalla enää nousuhumalan kokemusta, ainoastaan fyysiset oireet, pyörrytyksen jne. mitä humalaan liittyy. Samalla tavalla seksistä häviää nautinto ja kaikesta muustakin niin ikään. En ihmettele yhtään, jos alkoholin vaikutus olisi aivovaurioiselle hyvin erilainen ja siten myös koko käyttö- ja krapulakokemus.

      • w3rw

        Höpö, höpö. Juoppa muutama viikko alkoholia päivittäin niin huomaat että kyllä se viina aika kovaa kamaa on. Ei useimmat huumeetkaan ole yhtä pahasta kuin alkoholi. Ainakaan jos pysytään kohtuullisissa annoksissa.


      • w4art

        Tarvitseeko sitä alkoholia edes käyttää jos jotain lääkitystä pitää käyttää? Se alkoholilla läträys vie lääkkeistä tehot. En kyllä puolla myöskään SSRI-lääkitystä, mutta mirtazapiini on mielestäni ainakin nukahtamislääkkeenä ihan ok. Parempi ja turvallisempi kuin joku Imovane. Jos minä saisin päättää mitä lääkärit määräisivät unettomuuteen niin diapameja ja mirtazapiinia että valitse näistä. Pamitkaan ei oo pahasta jos ei nyt vuotta putkeen syö.


      • w4art

        Aa.. Aloittaja oli jo lopettanut lääkityksen. Olen myös itse lopettanut mirtazapiinin ja täytyy myöntää että on unihäiriötä ja ahdistusta. Haluaisin käyttöön pamit ja mirtat jotta niillä voisi vuorotella. Alkoholista en kauheasti perusta, mitä nyt pari juon silloin tällöin ja ei kyllä huonoa oloa tule, eikä kyllä enää krapulaakaan vaikka joisi vähän enemmänkin.


      • älä_polta_aivojasi
        w3rw kirjoitti:

        Höpö, höpö. Juoppa muutama viikko alkoholia päivittäin niin huomaat että kyllä se viina aika kovaa kamaa on. Ei useimmat huumeetkaan ole yhtä pahasta kuin alkoholi. Ainakaan jos pysytään kohtuullisissa annoksissa.

        Alkoholia harvoin juodaan päiviä putkeen saatika viikkoja. Mirtatsapiinia ja muita "masennuslääkkeitä" vedetään usein vähintään useita kuukausia, monesti vuosia päivittäin. Alkoholi siinä määrin kuin sitä kestoverto kansalainen käyttää on lasten mehua verrattuna esimerkiksi mirtatsapiiniin tai SSRI-aineisiin ja niiden tavanomaiseen käyttötapaan verrattuna.


      • 34t34

        "Alkoholia harvoin juodaan päiviä putkeen saatika viikkoja"

        20% suomalaisista on alkoholin suurkuluttajia eli he juovat itsensä huppeliin päivittäin tai vaihtoehtoisesti ryyppäävät rankasti koko viikonlopun. 10% on suoranaisia juoppoja.


      • Äläpäs.vähättele
        älä_polta_aivojasi kirjoitti:

        Alkoholia harvoin juodaan päiviä putkeen saatika viikkoja. Mirtatsapiinia ja muita "masennuslääkkeitä" vedetään usein vähintään useita kuukausia, monesti vuosia päivittäin. Alkoholi siinä määrin kuin sitä kestoverto kansalainen käyttää on lasten mehua verrattuna esimerkiksi mirtatsapiiniin tai SSRI-aineisiin ja niiden tavanomaiseen käyttötapaan verrattuna.

        No ei todellakaan ole mitään lasten mehua. Suuri osa suomalaisista juo sekä liikaa, että liian usein. Kunnon känni vaikuttaa elimistöön aika pitkään. Sen lisäksi alkoholin käyttö laskee serotoniinitasoja ja sitä kautta masentaa. Siihen päälle vielä unen laadun huonontuminen, niin masennus vielä pahenee. Vielä siihen päälle alkoholinkäytön aiheuttamat raha- ja ihmissuhdeongelmat, niin soppa on valmis.


    • wer4t

      "Alkoholi siinä määrin kuin sitä kestoverto kansalainen käyttää on lasten mehua"

      Tämä on valitettavasti yleinen harha. En puolustele SSRI-lääkkeitäkään, mutta alkoholin on todettu monissa tutkimuksissa olevan maailman vaarallisin huume. Tässä nyt vaikka vähän lähteitä väitteeni tueksi:

      http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=5724989

      http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tutkijat-suomessa-meneillaan-alkoholikatastrofi/1889630

      http://www.economist.com/blogs/dailychart/2010/11/drugs_cause_most_harm

      https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/ehkaiseva-paihdetyo/ehkaisevan-paihdetyon-laatu/paihteiden-riippuvuus-vertailu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5225
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3267
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1820
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1395
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe