Masennus ja ahdistus parisuhteen jälkeen

Vesku_t77

Hei,

Olen jo vuosia sairastanut masennusta, joka nostaa päätään aina vastoinkäymisten tullessa eteen. Erityisesti parisuhteen päättyminen aiheuttaa todella ahdistavan ja lamaannuttavan olotilan. Olen tässä miettinyt, että voisiko terapia auttaa oppimaan käsittelemään asioita, sillä tällä hetkellä olen todella huono siinä ja alan olemaan kyllästynyt olemaan epäsosiaalinen sohvapotilas. Kerron viimeisimmästä suhteesta esimerkin ja toivon, että vastaavanlaisten tunteiden kanssa painineet ja mahdollisesti terapiaa kokeilleet osaisivat antaa edes jonkunlaista suuntaviivaa.

Seurustelin suht lyhyen ajan naisen kanssa, jonka olin tuntenut jo hieman yli vuoden. Minusta alkoi heti alusta tuntumaan täysin poikkeuksellisesti siltä, että suhteesta voisi oikeasti seurata jotain paljon suurempaa. Olin myös vahvasti siinä uskossa, että toisestakin osapuolesta olisi tuntunut jotakuinkin samalta, tämä siis hänen puheidensa pohjalta. Suhde kuitenkin päättyi lyhyen ajan jälkeen, kun toinen osapuoli ahdistui eikä halunnut sitoutua. Asiasta jäi käsittämätön läjä kysymysmerkkejä, koska sitä itse ei ymmärrä, mutta ei myöskään halua toista osapuolta alkaa painostamaan, koska hänestä oikeasti välittää. Vaikea sitä jälkeenpäin on uskoa, että toisen tunteet olisivat sitten vielä lähellekään samalla tasolla olleet, tai hän ei olisi vielä luovuttanut. Asiaan toki vaikuttaa myös asuminen eri paikkakunnilla, mutta etäisyys ei ole mahdoton missään nimessä.

Tämä nyt oli lyhyt kuvaus viimeisimmästä vastoinkäymisestä, josta ylipääseminen tuntuu kohtuuttoman vaikealta ottaen huomioon, että suhde ei kestänyt kovin kauaa. Tunteet tosin olivat vahvat alusta asti. Tämä nyt ei kuitenkaan ollut ainoa tapaus, joka on aiheuttanut todella ahdistavan olotilan henkisesti ja fyysisesti. Miten te muut, joille yli pääseminen on vaikeaa, olette asiassa edenneet? Minkälaisia terapiamuotoja voisitte suositella omien kokemustenne pohjalta? Pakko asialle kuitenkin on jotain tehdä, tai alkaa olla vaikeaa uskaltaa lähteä suhteeseen ainakaan täysillä, kun pelkää taas satuttavansa itseään.

2

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älämieti

      Lopeta tunteilu ja ala kaatamaan naista.

    • KokemustaOn

      Älä edes yritä parisuhteita ennen kuin olet parantunut depressiosta. Olet ilmeisen tunteellinen ihminen, ja sellaiselle parisuhteiden yrittäminen depression päälle, tai alle on sama kuin pelaisi venäläistä rulettia rulla täynnä. Sori, älä masennu lisää mutta näin on. Ensin itse kuntoon. Eikä toisesta osapuolesta ole reiluakaan odottaa liikaa, saati edellyttää terapiakapineen tai hoitajan roolia.

      Eräs vaihtoehto tietenkin on tuo yllämainittu tunteiden deletointi, se antaa vapauksia muillakin elämänalueilla..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1940
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      136
      1343
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1019
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      972
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      935
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      112
      902
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      751
    Aihe