Omakotitalon myyminen / Helsinki

myyntiin

Mitä olette mieltä kannattaako hankkia välittäjä myymään omakotitalo vai myydä itse? Kohde on itse rakennutettu ja sisäosat itse tehty, vuonna 2012 valmistunut n. 700 neliön tontilla sijaitseva okt hyvällä ja rauhallisella alueella Länsi-Helsingissä sekä hyvien liikenneyhteyksien lähellä. Myyntihinta tulisi olemaan n. 500 000 euroa. Olemme saaneet jo tuttavan ehdokkaaksi myymään taloa, mutta nyt pohdituttaa, että kannattaako maksaa muutamia tonneja välittäjälle. Meillä on paremmin tieto koko rakennusprosessista ja osaisimme paremmin esitellä mahdolliselle ostajalle taloa. Mutta onko siinä jotain riskejä, jos ei välittäjää käyttäisi. Syy, miksi luovumme asunnosta on se, että tahdomme muuttaa pienempään ja toiselle alueelle työpaikkojemme takia, asunnossa siis ei ole mitään vikaa.

14

255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BauHerr

      Myyjä vastaa joka tapauksessa likimain kaikesta, joten välittäjästä ei ole riskin karttamisessa apua lainkaan.

      Olen myynyt itse ja ulkoamilla käyttänyt välittäjiä lähinnä se vuoksi, että eri kulttuureissa tingitään eri tavoilla.

    • MyyiteMyyiteMyyite

      Joo ei noin halpaan kämppään kannata välittäjää ottaa. Eihän sulle muuten itelle jää mitään. Kauppakirja netistä ja silleen. Tosi kätevää eikä siinä mitään riskejä ole.

    • talolllinen

      Itse möin neljä omaa huoneistoa itse, mutta omakotitalon ollessa nyt myynnissä otin siihen välittäjän. Tieädn, että myyjä vastaa kaikesta viime kädessä itse, mutta aion ottaa välittäjän kautta taloon vakuuutuksen, joten siksikin on näppärä. Eli möisin itse asunnon, okt:n laittaisin välittäjälle.

    • Välittäjästä on etua, mikäli kiinteistön myyntiprosessi on täysin hukassa eikä innostusta sen selvittämiseen ole.

      Joissain tapauksissa välittäjän yhteyksistä potentiaaliseen ostajakuntaan on myös etua, mutta kuullun perusteella kiinteistön pitäisi olla sen verran helposti myytävissä, ettei tällä kertaa tuollaiselle ole tarvetta.

      Kerro kämpästä vähän lisää, niin lupaan harkita itsekin tarjouksen tekemistä. :)

      • sekä_että

        Tässä tapauksessa suosittelen myymistä itse. Myyjä on talon paras asiantuntija eikä näin uudessa kohteessa pitäisi muutenkaan olla mitään erityisiä haasteita - riittää, ostajalla on riittävän paksu lompakko.

        Itselläni on kokemusta sekä itsenäisestä myynnistä että välittäjien käytöstä. Vanhempieni vanhan perheasunnon myyntiä hoiti välittäjä ja hän totisesti tienasi hintansa - kun kyseessä on 25 vuotta vanha paritalon puolikas, joka on jo kipeästi pinta- keittiö- ja KPH remontin tarpeessa, niin oli aika kova veto löytää ostajakandidaatti, joka oli erikoistunut hankkimaan remonttikuntoisia asuntoja, remontoimaan ne omin kätösin, asumaan 2 vuotta täyteen ja sitten seuraava työn alle. Ei ole pihaustakaan kuulunut sieltä jälkikäteen, koska ostaja tiesi tasan tarkkaan, millaiseen läjään oli kättään työtämässä. Se talo ei siis todellakaan ollut mikään helmi! Eli siihen kun olisi joku merkonooni tarttunut ja vasta jälkikäteen tajunnut ostaneensa 25 vuotta vanhan talon, niin raastuvassa olisi tavattu...

        Yksi kerrostalohuoneisto tuli myytyä itse, mutta tämä oli liki uudessa talossa eli eipä haasteita. Vahan talon kämpän myynnissä tuli tätä ennen käytettyä välittäjää, mistä myöhemmin itseäni kiitin. Sattui duunissa olemaan hirveä kiire samaan aikaan, joten itse myyminen olisi satavarmasti mennyt perseelleen - en olisi ehtinyt/viitsinyt kaikkiin yhteydenottoihin vastailla jne eli olisin saanut potentiaaliset ostajat kyrpiintymään ja karkaamaan muualle. Välittäjä hoiti homman ja sanoi vain, milloin minun on syytä korjata luuni pois tieltä...


    • sumppuon

      700neliöö?Tontti?Mulla on autopaikka pihassa isompi!!!Tuo hinta voisi olla kohdallaan jos tuohon tontin kokoon laittaa vielä yhden nollan perään ja tuo kämppä on meren rannassa...

      • turvenuijatstna

        Hölmö maalainen. Mennään 5 km itään niin Lauttasaaressa voidaan laittaa hintaan, ei tonttiin, nolla lisää. 4 -13 miljoonaa on siellä omakotitalojen hinta. Ketään ei kiinnosta jos sun autotalli on vaikka 500 ha siellä nälkämaalla. Ei se ole mikään arvoinen kuitenkaan.


    • remppamies1

      "Myyntihinta tulisi olemaan n. 500 000 euroa. Olemme saaneet jo tuttavan ehdokkaaksi myymään taloa, mutta nyt pohdituttaa, että kannattaako maksaa muutamia tonneja välittäjälle."
      Tarkoitit kymppitonneja, kun välittäjät ottaa 4% päältä.
      Mikä vakuutus korvaa ja kenelle ?

    • mekkk

      Vaikka on itse tehty talo niin kannattaa ottaa piilovirhevakuutus ja jos vuotaa joku liitos vesijohdoissa jota et tiedä niin vakuutus niiden varalle ja maksaa myyjälle tonnin ja myy itse. Jos haluaa pasta kaikista vastuista taloa myydessä niin se on myytävä julkisella huutokaupalla koska huutokauppaa ei koske mitkään kuluttajansuojat. Sama homma on pakkohuutokaipoisaa ei myyjä ole missään vastuissa rekenteista.

      • ebolaeiolekivavirus

        OKT:ssa vakuutuksen hinta 1950 euroa tarkastus 1450 euroa, tarkastus saa olla enintään 6kk sitten tehty. Jos talo on ollut yli 6kk myynnissä ja sen myötä tarkastus yli 6kk vanha niin sen päivitys on 50% uuden hinnasta = 725 euroa. Siihen vielä energiatodistus 500 euroa. Noihin hupenee 3900 euroa ja jos homma kestää 6-12kk niin tarkastuksen päivityksen kanssa 4625 euroa. Vakuutus on otettava ennen kaupantekoa eli jos paperit on allekirjoitettu niin turha enää 5 minuutin päästä soittaa Raksystemsiin että hei tarvittaisiin tää vakuutus...

        Ja siinä vakuutuksessa saattaa olla enimmäiskorvausmäärä, sekä euromääräinen "pohjaomavastuu" sekä tietty %-omavastuu. Eli jos vaikka ostaja rupettelee kaupan jälkeen että olet 150.000 euroa velkaa piilovirheestä, niin vakuutus saattaa kattaa vaikka vain 75.000 euroon asti, josta vähennetään esim. 15% omavastuu 11.250 euroa sekä pohjaomavastuu esim. 3.500 euroa. Jolloin vakuutus kattaakin vain 60.250 euroa. Ja se loppu n. 90.000 euroa jää sinun kipeäksi eli maksettavaksi. Ja niihin vakuutus- yms. maksuihin meni n. 4000 euroa. Että kannattaa tutkia ehdot tarkkaan piilovirhevakuutuksesta.

        Itse tyytyisin sellaiseen kotivakuutukseen joka kattaa oikeudenkäyntikulut MYÖS silloin kun itse olisin syyllinen osapuoli (ainakin IF). Enkä lähtisi kallista lisävakuutusta ottamaan. Sinällään erittäin fiksua että piilovirhevakuutuksen voi ottaa. Ihme ettei noita ole useammalla firmalla tarjolla. Ehkä aihetta olisi.


      • mekkk

        Kun on ottanut vakuutuksen niin se lopuusumma mitä vakuutus ei korvaa menee ostajan eli asunnon uuden omistajan piikkiin niin helpottaa ja ei ostajan kannata ruveta oikeutta käymään kun ei tiedä mitä oikeus päättää.


    • eikannatamyydä

      Asuntomyynnin verovapaus illuusiota. Kiinteistö välittäjät kuittaa ko kulun verran palkkiona. Siihen sitten jännitys virhevastuusta. Sekin maksaa tuhottomasti ja varmaan asiantuntijat kynäiulleet hauskat paperit. asunnon osto kallista verot myynti kallista palkkiot ja vastuut

    • otanosaa

      700neliön tontilla? Itsellä on isompi autopaikka pihassa! 2012 rakennettu?Ei kai vaan rahat loppuneet? Vouti haluaa vissiin avaimet?

      • sontavarvasprle

        Sama hölmö maalainen, jäikö levy päälle? Onko p.askanlöyhkä sumentanut nupin kun mesoat taas samaa kuin yllä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14891
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3079
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3075
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3074
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3074
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3070
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3065
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3064
    Aihe