Tonnikalapihvi

auttakaa te viisaammat

Miten tonnikalapihvit paistetaan?
Mikä on paistoaika ja mitä mausteita?

18

8325

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kala

      kato siitä paketista!!! eiköhän siinä lue! ja jos ei niin hae netistä....

    • Piia

      Purkki Tonnikalaa öljyssä
      kananmuna
      2-3rkl vehnäj.
      ripaus suolaa
      (valkopippuria)

      Valuta tonnikalasta öljy pois
      sekoita kaikki aineet keskenään.
      muotoile taikinasta pihvejä ja paista miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeaksi.

      valmiiden pihvien päälle voi halutessa puristaa hieman sitruunaa ja koristella tillillä.

      • Mesu

        Tuoreesta tonnikalasta leikattua pihviä. 2-3 cm pihvi paistetaan nopeasti molemmin puolin, niin että jää sisältä raa´ahkoksi, ei kylmästä pannulle, vaan huoneenlämpöisenä. Oikeastaan aika samalla tavalla kuin lihapihvikin, kypsyys tietenkin oman makusi mukaan.


      • PIIA
        Mesu kirjoitti:

        Tuoreesta tonnikalasta leikattua pihviä. 2-3 cm pihvi paistetaan nopeasti molemmin puolin, niin että jää sisältä raa´ahkoksi, ei kylmästä pannulle, vaan huoneenlämpöisenä. Oikeastaan aika samalla tavalla kuin lihapihvikin, kypsyys tietenkin oman makusi mukaan.

        TUOSTA NYT SELVÄÄ, KYSYMYKSEN VOI TULKITA NIIN ERI TAVOIN, TONNIKALAAHAN ON MONESSA MUODOSSA JA SIITÄ VOI VALMISTAA NIIN MONENLAISTA RUOKAA OLKOON SE TUORETTA TAI SÄILÖTTYÄ, SIISPÄ OLISI HYVÄ JOS KYSYJÄ VOISI TARKENTAA HIEMAN MITÄ HÄN TODELLISUUDESSA TARKOITTAA.


      • Sussu
        PIIA kirjoitti:

        TUOSTA NYT SELVÄÄ, KYSYMYKSEN VOI TULKITA NIIN ERI TAVOIN, TONNIKALAAHAN ON MONESSA MUODOSSA JA SIITÄ VOI VALMISTAA NIIN MONENLAISTA RUOKAA OLKOON SE TUORETTA TAI SÄILÖTTYÄ, SIISPÄ OLISI HYVÄ JOS KYSYJÄ VOISI TARKENTAA HIEMAN MITÄ HÄN TODELLISUUDESSA TARKOITTAA.

        Olen samaa mieltä kanssasi,Olen huomannut tällä palstalla sen että, kun yrität auttaa jotakin, niin sitten aina jollakin on viisaampi vastaus, ja OHJEEN ANTAJAA (ikäänkuin morkataan) jos hän ei ole käsittänyt kysymystä OIKEIN, mutta tapoja on niin monia..


      • meiruoka
        Mesu kirjoitti:

        Tuoreesta tonnikalasta leikattua pihviä. 2-3 cm pihvi paistetaan nopeasti molemmin puolin, niin että jää sisältä raa´ahkoksi, ei kylmästä pannulle, vaan huoneenlämpöisenä. Oikeastaan aika samalla tavalla kuin lihapihvikin, kypsyys tietenkin oman makusi mukaan.

        Hyvä ohje Mesu - pärjään ;)
        Minun tapauksessa kyseessä 2 cm pihvi.


    • alkup.

      Hei,
      tarkoitin siis tuoretta tonnikalaa, anteeksi että muotoilin kysymyksen huonosti. Kiitokset vastauksista, ja kiitos Piialle ohjeesta, aion kyllä kokeilla sinunkin ohjettasi.

      • tietoa

        PIHVIT TUOREESTA TONNIKALASTA (neljälle)       

        4 pihviä tuoreesta tonnikalasta
        2 rkl sitruunamehua
        suolaa ja mustapippuria
        2 pihvitomaattia
        1 kesäkurpitsa
        4 rkl oliiviöljyä
        jauhettua muskottipähkinää
        1 ruukku tuoretta basilikaa

        1.   Ripottele tonnikalapihveille sitruunamehua ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Peitä pihvit kelmulla ja nosta ne kylmään.
        2.   Kasta kuoritut tomaatit kiehuvaan veteen. Poista niistä siemenet ja kuutioi malto. Huuhdo kesäkurpitsat ja halkaise ja koverra pois siemenosa ja viipaloi malto.
        3.   Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa ja ruskista kesäkurpitsaviipaleet kevyesti. Mausta seos suolalla, pippurilla ja muskotilla. Lisää pannuun tomaattikuutiot ja hauduta niitä noin kahdeksan minuuttia.
        4.   Paista tonnikalapihvit jäljelle jääneessä öljyssä paistinpannussa läpikypsiksi, paistoaika 4 - 6 minuuttia. Käännä pihvit kerran.
        5.   Silppua basilikanlehdet ja lisää ne kesäkurpitsa-tomaattiseokseen. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
        6.   Annostele pihvit ja kasvisseos lautasille. Tarjoa lisäksi perunamuhennosta tai keitettyjä perunoita sekä sitruunalohkoja.

           


      • tytteli

        PIHVIT TUOREESTA TONNIKALASTA (neljälle)       

        4 pihviä tuoreesta tonnikalasta
        2 rkl sitruunamehua
        suolaa ja mustapippuria
        2 pihvitomaattia
        1 kesäkurpitsa
        4 rkl oliiviöljyä
        jauhettua muskottipähkinää
        1 ruukku tuoretta basilikaa

        1.   Ripottele tonnikalapihveille sitruunamehua ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Peitä pihvit kelmulla ja nosta ne kylmään.
        2.   Kasta kuoritut tomaatit kiehuvaan veteen. Poista niistä siemenet ja kuutioi malto. Huuhdo kesäkurpitsat ja halkaise ja koverra pois siemenosa ja viipaloi malto.
        3.   Kuumenna 2 rkl öljyä kasarissa ja ruskista kesäkurpitsaviipaleet kevyesti. Mausta seos suolalla, pippurilla ja muskotilla. Lisää pannuun tomaattikuutiot ja hauduta niitä noin kahdeksan minuuttia.
        4.   Paista tonnikalapihvit jäljelle jääneessä öljyssä paistinpannussa läpikypsiksi, paistoaika 4 - 6 minuuttia. Käännä pihvit kerran.
        5.   Silppua basilikanlehdet ja lisää ne kesäkurpitsa-tomaattiseokseen. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
        6.   Annostele pihvit ja kasvisseos lautasille. Tarjoa lisäksi perunamuhennosta tai keitettyjä perunoita sekä sitruunalohkoja.

           


      • Volitans

        Oleellista on se, että pihvejä ei missään tapauksessa saa paista läpikypsiksi. Muuten voit aivan yhtähyvin osataa edullisempaa purkkitonnikalaa ja tehdä siitä jauhelihapihvien taikinan tyyliset pighvit.

        Paistaminen ei eroa lihan paistosta. Oleellista on, että et heitä kylmiä pihvejä pannulle, vaan annat niiden ensin lämmetä huoneen lämmössä. Samalla voit valmiiksi suolata pihvit, niin suola kerkiää suolaamaan pihvin tasaisesti.

        Voit myös marinoida pihvit. Esim. oliiviöljyä ja chiliä. HP kastike sopii myös. pippurit tietenkin.

        Sitruuna kannattaa pirskottaa vasta valmiin pihvin päälle, koska se tavallaan kypsyttää lihaa.

        Paras pannu on parilapannu, mutta tavallinenkin valurautainen toimii.

        Pannu kuumaksi ja pihvi pannulle. Itse olen todennut, että noin 1 1/2 - 2 cm paksuille pihveille sopiva paistoaika on, kun liha on reunasta kypsynyt puoleen väliin niin käännetään. Ja sama aika toiselta puolen. Näin pinnat saavat kauniin värin ja sisus jää raa-aksi.

        Lienee selvää, että raakana syötävän lihan on oltava aivan tuoretta. Parhaiten tämä selviää haistamalla. Itse olen huomannut, että pakastetut tonnikalapihvit ovat aina olleet varma valinta. Sen sijaan tuoreena kaupassa myytäviä olen oppinut ostamaan vain ensimmäisenä myyntipäivänä, vaikka kauppiaat pitävät fileitä useammankin päivän tiskissä. Kalaan kannattaa pyytää mukaan jäitä, jotta kylmäketju ei katkea. Eli kala tulisi säilyttää 0 C:ssa, kunnes tulee paistamisen aika.


      • Anonyymi
        Volitans kirjoitti:

        Oleellista on se, että pihvejä ei missään tapauksessa saa paista läpikypsiksi. Muuten voit aivan yhtähyvin osataa edullisempaa purkkitonnikalaa ja tehdä siitä jauhelihapihvien taikinan tyyliset pighvit.

        Paistaminen ei eroa lihan paistosta. Oleellista on, että et heitä kylmiä pihvejä pannulle, vaan annat niiden ensin lämmetä huoneen lämmössä. Samalla voit valmiiksi suolata pihvit, niin suola kerkiää suolaamaan pihvin tasaisesti.

        Voit myös marinoida pihvit. Esim. oliiviöljyä ja chiliä. HP kastike sopii myös. pippurit tietenkin.

        Sitruuna kannattaa pirskottaa vasta valmiin pihvin päälle, koska se tavallaan kypsyttää lihaa.

        Paras pannu on parilapannu, mutta tavallinenkin valurautainen toimii.

        Pannu kuumaksi ja pihvi pannulle. Itse olen todennut, että noin 1 1/2 - 2 cm paksuille pihveille sopiva paistoaika on, kun liha on reunasta kypsynyt puoleen väliin niin käännetään. Ja sama aika toiselta puolen. Näin pinnat saavat kauniin värin ja sisus jää raa-aksi.

        Lienee selvää, että raakana syötävän lihan on oltava aivan tuoretta. Parhaiten tämä selviää haistamalla. Itse olen huomannut, että pakastetut tonnikalapihvit ovat aina olleet varma valinta. Sen sijaan tuoreena kaupassa myytäviä olen oppinut ostamaan vain ensimmäisenä myyntipäivänä, vaikka kauppiaat pitävät fileitä useammankin päivän tiskissä. Kalaan kannattaa pyytää mukaan jäitä, jotta kylmäketju ei katkea. Eli kala tulisi säilyttää 0 C:ssa, kunnes tulee paistamisen aika.

        kirjoittaja tietää mistä puhu.

        Asuin pitkään Afrikassa ja kalastelin mm. tonnikala itse ja sain melkein tilauksesta aina sen mitä haluasin, eli sellaisia 8-20 kg:n yellowfin ja muita.

        Ongelmaksi koeimme sen, että meidän paikallinen kokki paistoi ne varmuuden vuoksi aina kuivaksi, eikä se mitään herkkuja ennen silloin ole. Toisaalta meillä ei ollut asia hänen valtakuntaansa. Mutta kun hän lähti vanhuuden vuoksi, paistoimme välillä itse ja oli se elämys, kun muutama tunti siten merestä saatu tonni oli oikein paistettuna jo lautasella.


    • Tuna-ri

      6 annosta

      1,05 kg tuoretta tonnikalaa (pihveinä)
      4 rkl korianterinsiemeniä (paahdettuna)

      Mausteseos
      1 1/2 kpl limettiä (kuoriraaste , mehu)
      1/2 dl seesamiöljyä
      2 rkl hillottua inkivääriä (hienonnettuna)
      2 rkl fariinisokeria
      1/3 kpl tuoretta chiliä (silputtuna)
      1 tl suolaa
      1 dl tuoretta korianteria (silputtuna)

      Koristeluun
      2 kpl limettiä (lohkottuna)
      1/2 dl tuoretta korianteria

      Sokeriliemeen säilöttyä, hillottua inkivääriä löydät lasipurkkiin pakattuna yleensä kaupan hillohyllyltä. Makeantahmeiden inkivääripalojen hienontaminen käy kätevästi valkosipulipusertimella!

      Ota tonnikalapihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Kuivaa pihvit talouspaperilla.

      Rouhi paahdetut korianterinsiemenet ja pyöritä kalapihvien kyljet rouheessa.

      Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään.

      Paista nopeasti kuumalla parilalla raidat kalapalojen pintaan, sivele paistettuun pintaan runsaasti mausteseosta. Älä kypsennä liikaa, vaan tarjoa pihvit parhaimmillaan eli sisältä punaisina. Tarjoa pariloitujen tonnikalapihvien lisänä kookosriisiä ja paahdettuja terttutomaatteja.

      •Käytä kahta parilaa tai paistinpannua, niin saat pikapaistettua tonnikalapihvit samanaikaisesti.

      •Lämmitä ruokalautasia vartin verran 50-asteisessa uunissa, niin annokset pysyvät lämpimänä pidempään.

      • Kokki 62

        Olet oikeassa, ei missään tapauksessa läpikypsiä tonnikalapihvejä.
        Puolesta minuutista minuuttiin per puoli linee aika sopiva riippuen pihvin paksuudesta jioka olisi hyvä olla noin tuuman verran. Itse en pidä korianterista missään muodossa ja käytän muita mausteita ja sitruunaa.


      • semifressi

        Itseasiassa joissakin ruoissa jopa tonnikalakin kypsennetään läpikypsäksi kuten eräässä Anna's Mad-ohjelmassa Portugalissa, mitä Annakin ihmetteli. Mutta kun se oli sen seudun perinne.

        Noin yleisesti ruoat halutaan valmistaa liian raakoina, mikä "perinne" on melko uusi - sushikin on melko uusi innovaatio - sata vuotta sitten jaappanilaiset söivät flesunsa läpikypsinä.

        Eräässä burdään-jaksossa Hokkaidolla Tony maistoi useita ruokia, jotka oli valmistettu vastoin nykyistä käsitystä jaappanilaisesta ruoasta eli kypsänä ja hyvin maistui silti.

        Tseffithän haluavat nykyään melkein kaiken sätkivän lautasella - jopa siankin verisen punertavana vaikka esim. Evira kehottaa kypsentämään ruoan hyvin ennen nauttimista - näin välttyy monilta taudeilta ja loisilta.

        Ruoalla kuten elämälläkään ei oikeastaan kannata urheilla - lyö vasten kasvoja ennenpitkään.


      • Runksronks
        semifressi kirjoitti:

        Itseasiassa joissakin ruoissa jopa tonnikalakin kypsennetään läpikypsäksi kuten eräässä Anna's Mad-ohjelmassa Portugalissa, mitä Annakin ihmetteli. Mutta kun se oli sen seudun perinne.

        Noin yleisesti ruoat halutaan valmistaa liian raakoina, mikä "perinne" on melko uusi - sushikin on melko uusi innovaatio - sata vuotta sitten jaappanilaiset söivät flesunsa läpikypsinä.

        Eräässä burdään-jaksossa Hokkaidolla Tony maistoi useita ruokia, jotka oli valmistettu vastoin nykyistä käsitystä jaappanilaisesta ruoasta eli kypsänä ja hyvin maistui silti.

        Tseffithän haluavat nykyään melkein kaiken sätkivän lautasella - jopa siankin verisen punertavana vaikka esim. Evira kehottaa kypsentämään ruoan hyvin ennen nauttimista - näin välttyy monilta taudeilta ja loisilta.

        Ruoalla kuten elämälläkään ei oikeastaan kannata urheilla - lyö vasten kasvoja ennenpitkään.

        Jep mieluimmin ylikypsää ja pehmeää, kuin kalseaa al dentteä.


      • Anonyymi
        Kokki 62 kirjoitti:

        Olet oikeassa, ei missään tapauksessa läpikypsiä tonnikalapihvejä.
        Puolesta minuutista minuuttiin per puoli linee aika sopiva riippuen pihvin paksuudesta jioka olisi hyvä olla noin tuuman verran. Itse en pidä korianterista missään muodossa ja käytän muita mausteita ja sitruunaa.

        juuri näin tehtynä se on herkku


    • Anonyymi

      Madeiralla olen saanut muistaakseni syötäviä tonnikalapihvejä. Täällä kotimaassa paistoin kerran pakastettuja pihvejä ja puiseviahan niistä tuli, kun meillä ei puoliraakaa syödä.
      Nyt löysin ohjeita, joissa kalan saa kypsentää kunnolla, täältä (kokki kokannee suomen kielellä Espanjassa): https://www.carloskokki.com/702

    • Anonyymi

      Ahi ahia paistan pannulla. Maustumaan sulatuksen jalkeen, kautan pakastetta, cajunia, ripsu valkosipulia, soijaa. Misoa joskus koeilin, muutta en ole mison ystava. Pannulla pinnat kunnolla paistetuksi, sisalta sellainen puoliraaka.

      Itse en syo raakaa kalaa, muuta kuin sushissa ja tonnikalassa. Tonnikala menee pilalle jos paistaa lapensa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe