olen aikeissa ostaa,,mutta..mutta

ostaako-vai-ei

hirsitalon,joka on ollut kylmillaan 20 vuotta,,katto on ok..pelti..ei vuotoja..
mutta kun revin hirsien päällä ollutta pahvia pois ,niin pieniä läikkejä oli hirsissä,,tosi ne oli ihan kovia hirret meinaan..
nuo pienet läikät oli ikäänkuin hämähäkin verkon peittämiä..hajua ei tuntunut,,eikä kosteutta..jos se on hometta,,onko se ok ..vain pyyhkimällä ne pois,,vai onko ne myos hirsien sisällä..vai vaatiiko tuo esim. uudelleen salvuun?
talo on 1800luvun lopulta.....kiitosta tiedosta

3

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SePerinteinenVastaus

      Teetä kuntatarkastus tai käy ammatti kirvesmiehen kanssa tutustumassa kohteeseen älä missään nimessä kysele suoli24lta

    • 0lli

      Ostin myös vanhan hirsitalon 20 luvulla rakennettu,ja siellä oli tapettien alla samanlaista harmaata verkkoa kuin kerroit,imuroin vain pois enkä ole huomannut mitään jälkeenpäin,mutta parempi on kysellä hirsirakennus ammattilaiselta.Ei kaikki kuntotarkastajatkaan ole edes nähnyt vanhaa hirttä.

      • Tieto.lisää.tuskaa

        Itsellä rakennusalan peruskoulutus korkeamman koulutusasteen jatkokoulutuksineen ja kolmenkymmenen vuoden kokemus rakennusalalta. Erään kerran kun tuli taas tuttavalta kutsu tulla seuraamaan kuinka ostokohteesta tehdään kuntotarkastus paikalle ilmestyi pikkupoika jolla ei vielä kasvanut edes amisviikset. Sen kummemmin viisastelematta ja väheksymättä kuntotarkastajan osaamista omalla pätemisellä heittelin asiallisia kysymyksiä tarkastuksen yhteydessä ja kun poika ei edes tuntenut rakenteiden nimikkeitä saati vikoja niissä siirryin takavasemmalle ilmoittaen ostajaehdokkaalle että tuon pojan tekemällä tarkastuksella ei tule olemaan mitään painoarvoa. Lähtiessään vielä jostain käsittämättömästä syystä kertoi kuinka oli jo joutunut käräjille suorittamistaan kuntotarkastuksista joissa oli antanut terveen paperit hometalolle. Vielä ennen lähtöään kehui asuntoa hyväksi ostokohteeksi pahassa asuntokuumeessa olevalle rouvalle. Myöhemmin saadessani raportin luettavakseni siitä oli jäänyt lähes kaikki merkittävimmät rakenteelliset puutteet jotka tarkastuksen yhteydessä tuli esille merkitsemättä raporttiin jotka huomautuksen jälkeen korjattiin lopulliseen raporttiin mitä seurasi myös pahimpien virheiden lisätarkistukset sekä huom. korjaukset esittämieni vaateiden mukaisesti. Törkein puute erittäin selkeä vuotokohta vesikatteessa suoralla yhteydellä välipohjan rakenteisiin eristeineen minkä tarkastajalle osoitin (ei huomannut itse). Tarkastaja otti kuvat jne. mutta ne kuvat "unohtui" raportista pois mitkä yllättäen löytyi kun niiden perään kyseltiin ja jotka myös lisättiin pyynnöstä lopulliseen raportiin. Ennen kuntotarkastusta omistaja oli valehdellut päin naamaa erinäisistä rakenneratkaisusta ostajakandille joista pahimpia sain lopulta oikaistua. Välttämättömistä korjauksista huolimatta ko. kohteessa oli edelleen niin paljon rakennusvirheitä että kerroin suoraan ostajaehdokkaalle etten missään nimessä suosi kyseisen talon ostoa viitaten tuleviin, erittäin massiivisiin remontteihin ja suuriin puutteisiin kuntotarkastusraportissa. Asiaa ei auttanut yhtään se, että kuntotarkastajan ja myyjän suhde osoittautui lopulta kyseenalaiseksi eli puolueelliseksi. Samasta syystä ne pahimmat puutteet jäi ensin raportista pois koska myyjä oli vaikuttamassa raportin sisältöön. Vitutti ja vituttaa edelleen, sen verran raskaasti myyjä tarkastajan kanssa yhteistyössä yritti ostajaa kusta silmään.

        Yksi esimerkki vastaavien lukuisten joukosta miten korkealla tasolla joidenkin kuntotarkastajien "ammattitaito" on eikä ollut edes törkeimmästä päästä. Yhdessä törkeimmissä tarkastaja oli merkinnyt raporttiin sokkeliperustuksen vaikka talo oli pilariperusteinen ja rankarakenteinen talo oli raportissa merkitty hirsirunkoiseksi yms. yms.

        Tarinan opetus. Jos löytyy mieluinen asunto hankkikaa itse puolueeton kuntotarkastaja älkääkä missään nimessä tehkö ostopäätöksiä myyjän teettämän kuntotarkastuksen tms. perusteella. Jos löytyy edes viitteitä epäkohdista ei muuta kuin laajemmat tutkimukset rakenteiden avaamisineen.

        Avaajalle terveisenä perinnerakentamisen tunteva ammattilainen avuksi. Esim. jopa vakuutusyhtiöiden palkkalistoilla olevat insinöörit yms. AMMATTILAISET laatii vielä tänäpäivänäkin urakoita alihankkijoilleen joissa tehdään korjaussuunnitelmien pohjalta valtavia rakenteellisia materiaali- ja rakennusvirheitä korjattavaan kohteeseen. Monelta kohteelta on pitänyt lähteä päätä puistellen pois kun olisi pitänyt tehdä sutta paskaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      35
      7794
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4616
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      67
      3281
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2176
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1709
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1687
    7. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      17
      1516
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      358
      1498
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1199
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      277
      1088
    Aihe