olen aikeissa ostaa,,mutta..mutta

ostaako-vai-ei

hirsitalon,joka on ollut kylmillaan 20 vuotta,,katto on ok..pelti..ei vuotoja..
mutta kun revin hirsien päällä ollutta pahvia pois ,niin pieniä läikkejä oli hirsissä,,tosi ne oli ihan kovia hirret meinaan..
nuo pienet läikät oli ikäänkuin hämähäkin verkon peittämiä..hajua ei tuntunut,,eikä kosteutta..jos se on hometta,,onko se ok ..vain pyyhkimällä ne pois,,vai onko ne myos hirsien sisällä..vai vaatiiko tuo esim. uudelleen salvuun?
talo on 1800luvun lopulta.....kiitosta tiedosta

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SePerinteinenVastaus

      Teetä kuntatarkastus tai käy ammatti kirvesmiehen kanssa tutustumassa kohteeseen älä missään nimessä kysele suoli24lta

    • 0lli

      Ostin myös vanhan hirsitalon 20 luvulla rakennettu,ja siellä oli tapettien alla samanlaista harmaata verkkoa kuin kerroit,imuroin vain pois enkä ole huomannut mitään jälkeenpäin,mutta parempi on kysellä hirsirakennus ammattilaiselta.Ei kaikki kuntotarkastajatkaan ole edes nähnyt vanhaa hirttä.

      • Tieto.lisää.tuskaa

        Itsellä rakennusalan peruskoulutus korkeamman koulutusasteen jatkokoulutuksineen ja kolmenkymmenen vuoden kokemus rakennusalalta. Erään kerran kun tuli taas tuttavalta kutsu tulla seuraamaan kuinka ostokohteesta tehdään kuntotarkastus paikalle ilmestyi pikkupoika jolla ei vielä kasvanut edes amisviikset. Sen kummemmin viisastelematta ja väheksymättä kuntotarkastajan osaamista omalla pätemisellä heittelin asiallisia kysymyksiä tarkastuksen yhteydessä ja kun poika ei edes tuntenut rakenteiden nimikkeitä saati vikoja niissä siirryin takavasemmalle ilmoittaen ostajaehdokkaalle että tuon pojan tekemällä tarkastuksella ei tule olemaan mitään painoarvoa. Lähtiessään vielä jostain käsittämättömästä syystä kertoi kuinka oli jo joutunut käräjille suorittamistaan kuntotarkastuksista joissa oli antanut terveen paperit hometalolle. Vielä ennen lähtöään kehui asuntoa hyväksi ostokohteeksi pahassa asuntokuumeessa olevalle rouvalle. Myöhemmin saadessani raportin luettavakseni siitä oli jäänyt lähes kaikki merkittävimmät rakenteelliset puutteet jotka tarkastuksen yhteydessä tuli esille merkitsemättä raporttiin jotka huomautuksen jälkeen korjattiin lopulliseen raporttiin mitä seurasi myös pahimpien virheiden lisätarkistukset sekä huom. korjaukset esittämieni vaateiden mukaisesti. Törkein puute erittäin selkeä vuotokohta vesikatteessa suoralla yhteydellä välipohjan rakenteisiin eristeineen minkä tarkastajalle osoitin (ei huomannut itse). Tarkastaja otti kuvat jne. mutta ne kuvat "unohtui" raportista pois mitkä yllättäen löytyi kun niiden perään kyseltiin ja jotka myös lisättiin pyynnöstä lopulliseen raportiin. Ennen kuntotarkastusta omistaja oli valehdellut päin naamaa erinäisistä rakenneratkaisusta ostajakandille joista pahimpia sain lopulta oikaistua. Välttämättömistä korjauksista huolimatta ko. kohteessa oli edelleen niin paljon rakennusvirheitä että kerroin suoraan ostajaehdokkaalle etten missään nimessä suosi kyseisen talon ostoa viitaten tuleviin, erittäin massiivisiin remontteihin ja suuriin puutteisiin kuntotarkastusraportissa. Asiaa ei auttanut yhtään se, että kuntotarkastajan ja myyjän suhde osoittautui lopulta kyseenalaiseksi eli puolueelliseksi. Samasta syystä ne pahimmat puutteet jäi ensin raportista pois koska myyjä oli vaikuttamassa raportin sisältöön. Vitutti ja vituttaa edelleen, sen verran raskaasti myyjä tarkastajan kanssa yhteistyössä yritti ostajaa kusta silmään.

        Yksi esimerkki vastaavien lukuisten joukosta miten korkealla tasolla joidenkin kuntotarkastajien "ammattitaito" on eikä ollut edes törkeimmästä päästä. Yhdessä törkeimmissä tarkastaja oli merkinnyt raporttiin sokkeliperustuksen vaikka talo oli pilariperusteinen ja rankarakenteinen talo oli raportissa merkitty hirsirunkoiseksi yms. yms.

        Tarinan opetus. Jos löytyy mieluinen asunto hankkikaa itse puolueeton kuntotarkastaja älkääkä missään nimessä tehkö ostopäätöksiä myyjän teettämän kuntotarkastuksen tms. perusteella. Jos löytyy edes viitteitä epäkohdista ei muuta kuin laajemmat tutkimukset rakenteiden avaamisineen.

        Avaajalle terveisenä perinnerakentamisen tunteva ammattilainen avuksi. Esim. jopa vakuutusyhtiöiden palkkalistoilla olevat insinöörit yms. AMMATTILAISET laatii vielä tänäpäivänäkin urakoita alihankkijoilleen joissa tehdään korjaussuunnitelmien pohjalta valtavia rakenteellisia materiaali- ja rakennusvirheitä korjattavaan kohteeseen. Monelta kohteelta on pitänyt lähteä päätä puistellen pois kun olisi pitänyt tehdä sutta paskaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2062
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      167
      1599
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1537
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1348
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1280
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      277
      1137
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      132
      1041
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1022
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1003
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      53
      857
    Aihe