Kannettava tietokone ja Ressun lukio

Kannettavalukioon

Hei! Ressun lukiosta tuli viesti, että kaikilla opiskelijoilla pitää olla kannettava tietokone käytettävissä. Hyvä asia, että tietotekniikkaa hyödynnetään, mutta minua jäi vaivaamaan muutama kysymys, johon ehkä lukiossa jo opiskelevat osaisivat vastata.

Kuinka usein tietokone on käytössä? Tarvitaanko konetta joka päivä? Jokaisella oppitunnilla? Vai onko tietokone käytössä joissain tietyissä aineissa (esim. ma / fy /ke) vai yleisesti kaikissa?

Mikä on mielestäsi sopiva laitteen koko (13" / 14" / 15") lukiokäyttöön? Jos sinulla on käytössäsi miniläppäri, käytätkö kotona isommalla näytöllä varustettua laitetta?

Käyttävätkö opettajat sähköisiä materiaaleja? Olettavatko opettajat, että oppilailla on sähköiset materiaalit käytössä vai riittääkö oppikirja?

Kiitos jos jaksat vastata. :)

5

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jokukakalie2

      Riippunee vähän opettajastakin, kuinka paljon konetta käytetään. Ressun lukion systeemeistä en tiedä. Koneen koko taitaa olla pitkälti makuasia. Pientä on hyvä kuljettaa matkassa, mutta isompi on muuten kätevämpi.

      Voiko lukio muuten pakottaa ostamaan kalliin tietokoneen? Eikö oppikirjahankinnoistakin tule jo aika suuret kustannukset?

      • jokukukalie2

        Jos vaikka jollakulla on jo valmiiksi pöytäkone kotona, mutta sitä ei voi käyttää, koska sitä ei voi ottaa mukaan, pitääkö vain ostaa se läppäri? Eihän työpaikoillakaan käytetä omia koneita vaan työnantajan koneita.


      • pikkuseikkavaa
        jokukukalie2 kirjoitti:

        Jos vaikka jollakulla on jo valmiiksi pöytäkone kotona, mutta sitä ei voi käyttää, koska sitä ei voi ottaa mukaan, pitääkö vain ostaa se läppäri? Eihän työpaikoillakaan käytetä omia koneita vaan työnantajan koneita.

        " Eihän työpaikoillakaan käytetä omia koneita vaan työnantajan koneita."

        Koulu ja työpaikka ovat eri asioita sikäli, että koulussa työtä tehdään ja opitaan itselle, ei koululle. Työpaikalla työtä tehdään työnantajalle. Työnantaja hankkii kaiken työssä tarvittavan, myös työntekijän, jolle maksaa palkan työstä.


    • 34tbverv43vt4v3w34tv

      Jokainen lukio pyrkii lisäämään tietokoneiden käyttämistä johtuen sähköistyvistä ylioppilaskirjoituksista, jotka ovat jo ajankohtaisia nyt lukion aloittaneille. Oletettavasti opettajat eivät erikseen vaadi ainoastaan sähköistä materiaalin käyttämistä, jollei siitä ole erikseen ohjeistettu, joten perus oppikirjat riittänee.

      Suosittelen hankkimaan koneen, jossa on tuo näytön koko ainakin se 15'' tai enemmän, mutta tämä on tietysti jokaisen henkilökohtainen asia. Itse vain tykkään katsella suuremmalta näytöltä asioita, jolloin esimerkiksi voi pitää rinnakan tekstinkäsittelyohjelmaa ja nettiselainta vaikkakin koululaukku koko kyllä kasvaa. Lisäksi yleensä suurinäyttöisissä koneissa on erikseen se numeronäppäimistö oikealla puolella ja mahd. cd/dvd-asema, joka ainakin itselleni oli tärkeä.

      Akun kestossa kannattaa huomioida, että sen pitäisi ainakin oppitunti tai kaksikin kestää ilman latausta. Parasta olisi jos kestäisi koko koulupäivän, sillä aina ei välttämättä luokassa ole latureita varten riittävää määrää pistorasioita tai ne on muuten hankalasti sijoitettu.

      Kannattaa muuten tutustua digabin nettisivuihin, jossa on ohjeistettu tuosta sähköisestä kirjoituksesta. Siellä on myös lista kokeessa sallituista ohjelmistoista, joita kannattaa hyvissä ajoin ruveta käyttämään, eikä jättää harjoittelua vasta lukulomalle. Suurin osa ohjelmista on lisäksi ilmaisia ja ne toimivat vanhemmissakin/ei-niin-tehokkaissa koneissa.

      • Siitäselähtee

        Op:lle kommentti että ei taida Ressunkaan aines parasta olla. Eikö se isäpappa voisi ostaa markkinoiden tehokkaimman kannettavan ? Polvelle vaan istumaan...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      32
      7191
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      78
      4274
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      55
      2582
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2136
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1679
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1657
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      340
      1391
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1222
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      56
      1067
    10. Viikonloppua

      Oikein ihania huomenia. Pysytään positiivisina. ☕🍂🌅🧡🌞☺️❤️
      Ikävä
      76
      1030
    Aihe