Tuulivoimaloiden Muoniossa ja Porissa, sama hylkää

Tuulivoimariitelyistä

Kaatuneetkin kaavat maksavat maltaita tuulivoimaloille (23.9.15) Satakunnan Kansa. Porissa on kaavoitettu luonnos tuulipuistoalueeksi Jakkuvärkin alue. Tämä on Porin kaupungin Viasveden kylällä, myllyt tulisivat merensannasta vähän yli 1,5 km päähän. Rakentamiset olivat hyväksymässä suurimman osan isouden maa- alueista omistajat. Suunnitteluohje muuttikin valtuusto noin 1 km, etäisyydestä myllyistä 2 km etäisyyteen. Muoniossa Ylimuoniossa Mielmukkavaaran tuulipuistokaavan hylkäämisestä päätti kunnanvaltuusto. KHO päätöksestä oli oikeus tuulivoimayhtiöllä valittaa.
Porissa ja Muoniossa kyseisen kaavoituksen hyväksymisen takana oli sama vaikutusalueidensa perhe. Omistaen meren rannalla omakotitalon, yrityksen ja vapaa ajan asunnon ja Muoniossa Utkujärvellä vapaa ajan asunnon. Heidän käsitys oli, että kummallakaan paikkakunnalla ei ole tuulimyllyjen rakentamisesta oikeastaan mitään haittaa. Niin Porissa, kuin Muoniossakin hylkäävien päätösten takana ovat niin sanotut sirpaleomistajat. Joille erittäin vähäinen vaikutus, keräsivät tuulipuisto rakentamisen vastustamiseen nimiä. Muoniossa- Porissa samainen omistaja henkilö vastasi, että vastustamisen nimikeräykseen nimiä kerännyt ja jos toinen päinvastoin saa samaisilta nimiä.
Muonion kuntalaisten ja Porin kaupungin asukkaat, jos äänestäisivät ja molemmat kaavat ehdotukset olisivat tulleet hyväksytyiksi. Mutta jos mentäisiin asialliseen vaikutukseen, tärkeimmäksi tulee vaikutusalueen rakennukset asukkaineen, maa ja vesialueiden omistajat. Mitä tapahtuisi, kun puistojen hyväksymisen takana olleet maa- alueidensa ja vesialueen omistajat suhtautuvat kielteisesti, sekä siihen voi syntyä ikävät seuraukset puisto vastustajille. Haitta voi olla pelkästään jos yrittää kalastaa vesialueen omistajan vesi alueella.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipäätäeikähäntää

      Mitä sekoilet?

    • tyylivoimaakirjoitteluun

      Kassu rauhoitu; vieläkään sinun kirjallisesta artikulaatiostasi ei ota pirukaan selvää.

      • tuulimistätuuli

        Kyllä pojan pitäis päästä peruskouluun


    • Sepäsiitä

      Hän kertoo olevansa suurmaanomistaja ja valta on hänellä. Mutta kassuli sirpaleet tuottaa onnea,ei raha.

    • Satakuntalainen

      Anteeksi. Kassu olikin Atomivoimalan takana Pyhäjokeen. Ero vain kunhan sitä ei Venäläiset rakenna. Toisin kävi mitä Kassu oli linjaamassa. Tuulipuistojen osalta hän ei ollut kielteinen. Nyt sitä Kassu saikin näpeilleen, kun oli tuuliasiassa hyvin näköisenä väittelyssä Porissa. Hän vai nauroi jos Atomivoimala posahtaa, voi sen sijaan tuulimylly tuottaa sähköä. Samoin lausui, kunhan niitä rakentelisi Suomalaiset. Tunnen Porissa onko Kassu Kalevi. Onhan niitä Muoniolaisiakin muuttaneita monta Porissa ja taisitte manata väärää ropeloimisesta.

    • Legitimoitu

      Avauksesta Kassua arvosteleva kirjoittaja. Jaha se, joka ei osaa lukea on traumaattisesti sairas ( artikulaatiota viisaudellaan kirjoituksellaan). Ehkä kaksi suuntainen ja herännyt omilla lauseillaan, mitä ainoastaan toistamiseen on vain opetettu kirjoittamaan. (nulliteetti, mala- bona fide)

    • KaleviP

      Valitettavasti en omistele yhtään huvilaa ja on vanhaa tietoa. Toiseksi kiinteistöosuudet minulla ovat vähäisiä yhtymäomistuksessa suvussa. Olen lähinnä ennakoinut tulevaisuuden mahdollisuutta. Venäjää painostetaan EU toimesta. Suomen omavalmiudessa pelkään, että jos Venäjä katkaisee sähkön ja energian myynnin yhdellä kertaa vastapainostuksella Suomelle. Osaatteko ajatella mitä Suomelle tapahtuisi ja nyt vasta rakennetaan energia valmiutta EU maiden välillä siirto valmiuksina.

      • Töpselikiinni

        Jos Venäjän töpseli irtoaa! Me ostetaan sitä sähköä pohjoismaisesta sähköpoolista .
        Välityskyky riittää ja sähkö ikäänkuin valuu sinne missä tarve.


    • taitaapavennäävoittaa

      Minkhäänlainen se on tämä "Porissa ja Muoniossa kyseisen kaavoituksen hyväksymisen takana oli sama vaikutusalueidensa perhe".

      Vaikutusalueidensa perhe ?? Eikhään kaikila perheilä ole vaikutusalue ?

      • Väentönsujelupäällikkö

        Olet aivan oikeassa kirjoituksessasi. Myöskin olen hyvin hämilläni ja myönnän olleeni tuulipuistojen rakentamisen hyväksymisessä takana Porissa ja edelleen Muoniossa. Tulin liian voimakkaasti näkösälle. Mutta mitä tapahtuu?. Venäläiset saivat Pyhäjokeen rakennettavaksi atomivoimalan. Venäläiset ovat aina omiensa takana, nyt kun he rakentavat atomivoimalaa Pyhäjokeen. Heitä muuttaa sinne rakennustöihin ennalta arvaamaton huikea määrä. Siellä jos syntyy riita Venäläisten kanssa ja pyytävät kotimaastaan heitä avustamaan riidan torjumiseksi. Venäläiset lähtevät hyvin herkästi avustamaan kotimaisiaan vaikka sotilaallisesti mihin maahan tahansa. Tämänhän näitte Ukrainassa ja takana myös aina rikkauden tavoittelu itsellensä. Siinä olet aivan oikeassa myös. Niin Porissa, kuin Muoniossa päättää asiat vaikutusalueiden perhe. Toivottavasti ei ole Venäjän iso perhe myöhemmin.


    • Kukapelkää

      Ryssät tulloo, haulikko esiin..
      Ei ne taida sinne Poriin ensin tulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe