Ilmastonmuutos, uskontoa vai tiedettä?

Aina kun näitä Ahvion kirjoituksia lukee, on hyvä edes vähän tutustua Amerikan politiikkaan ja siellä republikaanien äärisiipeen. Tapansa mukaan Ahvio kun asettaa suoraan sieltä ”mielipiteensä”, niin myös tässä ilmastopolitiikassa.

Ahviolla on hyvin radikaalit mielipiteet ja hän oikoo aina sieltä, missä aita on matalin.

Miten hän perustelee sen, ettei ihmisen toiminta vaikuta ilmastonmuutokseen ole? Ei oikeastaan mitenkään.

Hän viittaa tutkijoiden näkemyksiin, jotka valtaosin ovat jo nykyään sitä mieltä, että ihmisen toiminta vaikuttaa ilmastoon.

”…ilmastotutkijoiden keskuudessa ei edelleenkään vallitse minkäänlaista yksimielisyyttä…”

”Ei ole olemassa ”asenteettoman neutraalia” tai absoluuttisesti kaikista sitoutuneisuuksista vapaata kirjoitusta tai näkökulmaa…”.
”Luonnontieteiden aloilla ei kuitenkaan juuri mikään ole ”vedenpitävästi” tai absoluuttisesti eli ei-väiteltävissä olevasti todistettu.”

Niin, eikä niidenkään tiedemiesten näkemykset jotka kiistävät asiat, ole neutraali.

”Tästä huolimatta luotettavan totuudellista ja tässä mielessä objektiivista tietoa ja objektiivisia kirjoituksia voi olla ja on…”

Nyt hän kumoaa äskeisen väitteensä. Ahvion mielestä ei tieteessä voi olla konsensusta (yhteinen näkemys, yhteisymmärrys) edes olemassa vaan se kuuluu politiikkaan.

Eräs kommneoitja tuo esiin mm. tämän puolen:

”Legatesin ja Van Kootenin ”tutkimus” jonka taustalla on vähemmän ”neutraali” taho; ”…kyseessä kreationistien ja muiden konservatiivisten kristittyjen julkaisuja.””
”…ei tuota tieteellistä tutkimusta muuta kuin pseudotieteenä, jonka on osuttava yksiin evankelisten amerikkalaisten rahoittajatahojen (esim. Kochin veljekset, Koch Industries) päämäärien kanssa. Sellainen päämäärä on esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden kulutuksen ylläpitö ja edistäminen.”


Mitä ilmeisimmin tämä juontuu Yhdysvaltojen poliittisesta kiistasta, ja siitä että kaikki hiileen ja öljyyn perustuva rajoittaminen häiritsee joidenkin yhtiöiden voitontavoittelua liikaa?

Kirjoittaja mainitsee myös: ”Juha Ahvio, viimeistään tohtoriopintojen yhteydessä sinulle takuulla kerrottiin, että jos pääsyä originaaleihin lähteisiin ei ole, niin sekundaarisiin lähteisiin tulee varauksellisesti.
Ahviolle jää 12000 tutkimuksesta käyttöönsä 3%. tutkimuksista, kun taas minun näkökuntaani puolustaa 97% oikeista tieteellisistä tutkimuksista koskien ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta. 11640 tutkimusta on siis pelkkä salaliitto…”

Niin, tämä on Ahvion kohdalla toistuvaa.

Ahvio esittää mielipiteensä:

”Itse sen sijaan olen… esittänyt huomattavasti vivahteikkaamman ja maltillisemman kannan, jonka mukaan todellisia syitä ilmastonmuutokselle voi olla useita erilaisia tai voi olla niinkin, ettemme vielä tiedäkään ilmastonmuutoksen syytä tai syitä.”.

Totta, siksi sitä tutkintaan koko ajan ja tähän saakka vain näyttää siltä, että ihmisellä on oma osuutensa. Mutta taustalla on toinenkin asia:” kestävän kehityksen” eli Agenda 21:n ideologisuskonnollisten vaatimusten...” jonka tavoitteena on ”… yksi maailmanvaltio ja maailmanhallitus…”, joka Ahvion mielestä on millään tavoin ole salaliitto.

Jätteiden lajittelu, vesien ja maavarojen järkevä käyttö ja energian säästäminen ovat siis kaikin tavoin paha ja kartettava asia. Samoin sen miettiminen miten käytämme uusiutumattomia luonnon varoja. Muuten syyllistymme ”äärivasemmistolaiseen” ”kulttuurimarxilaiseen ilmiöön joka monikansallisten yritysten sekä miljonäärien kautta ; ”…esittävät tavoitteekseen koko maailmantaloutta sääntelevän ja johtavan globaalin keskushallinnon luomisen ja yksityisen omistusoikeuden rajun rajaamisen ja laajojen maa-alueiden ottamisen valtiolliseen omistukseen ja valvontaan…”.

Näitä ”äärivasemmistolaisia” ovat mm-. ”öljy-yhtiö Shell, 81:n suuryritykstä kuten Applen, Bank of America, Coca-Cola, Facebook, General Motors, Goldman Sachs, Google, Hewlett Packard, IBM, IKEA USA, Kellog’s, McDonalds Corporation, Microsoft, Nike, Pepsi-Co, Siemens Corporatio, SONY tai Starbucks.”

Ja muistakaa että ”Yksityisten miljardöörien ja heidän säätiöidensä kautta kierrätettävän ja jaettavan rahoituksen lisäksi ilmastonmuutosuskontoa pakotetaan aktiivisesti jokaisen kansalaisen uudeksi maailmankatsomukseksi…”. Joten älkää enää kehuko Sorosia; ” miljardööri George Soros ja hänen Open Society -säätiöidensä rahoitustuki punavihreille yhteiskunnallisille hankkeille” on tie ”väärään uskontoon”.
Eikä Venäjääkään pidä ihannoida; ” Venäjä on ohjelmallisen rahallisesti tukenut amerikkalaisia ja muita läntiseen politiikkaan vaikuttavia vihreitä toimijoita…”

Se mikä tekee näistä ”äärivasemmistolaisia” on tämä: ”…lukeutui niihin vajaaseen 400:aan yritykseen, jotka vetosivat kesällä USA:n korkeimpaan oikeuteen homoavioliittojen voimaan pakottamisen puolesta…”

22

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatkoa:

      Kaiken takana on ”Biosentrisen ekovihreän Gaia-uskonnon globaali edistäminen…”. Miksi kristittyjen Ahvion mukaan ei pidä lähteä ”kestävän kehityksen” tai minkäänlaisen luonnonsuojelun toimintaa mukaan on ”…mitä ilmeisin tosiasia siitä, että vihreä Gaia-uskonto ei suhtaudu kovin sympaattisesti klassisen kristinuskon mukaiseen maailmankatsomukseen eikä juutalaiskristilliseen avomaailmaan…”


      Eräs kirjoittaja kysyy ”Miksi ilmastonmuutoksen kieltäminen on kristityille niin kovin tärkeää?”

      ”Totuuden ja todellisen luonnontieteellisen tiedon arvostaminen edellyttää..., että väitteelle ihmisperäisestä ilmastonmuutoksesta ei anneta absoluuttisen uskonnollisluonteista totuuden asemaa… ja kun ”…ei ole sitovaa näyttöä siitä, että se olisi tosi tai ainoa mahdollinen selitys.”

      Ahvio kyllä myöntää että ”…luonnon tarkoituksellinen tuhoaminen on synnillistä…” mutta ”meillä on vahvat historialliset perusteet vastustaa globaalin keskusjohtoisen ekososialistisen maailmanhallituksen pystyttämistä…”.

      Kyse on myös siitä, millaista kapitalismia pitäisi toteuttaa:

      ”ilmastoagendan mukaisiin poliittisiin päätöksiin vahvasti sitoutunut valtiokapitalistinen Big Business crony capitalism –hengessä (uustermi joka tarkoittaa esim. kasinokapitalismi tai kaverikapitalismi)..”
      ”Valtiokapitalistiset poliittiset monopoli- ja kartellioikeudet ovat paitsi täysin vastakkaisia vapaalle markkinataloudelle myös johtavat vähitellen sosialismiin…”

      Joten ”kunnon” kristitty kai kannattaa vapaata markkinataloutta ehdoitta ja kyselemättä??

      Että näin sitä politiikkaa tehdään ihmisten uskonnollisilla tunteilla.

      • lkjhygtre

        Kymmeniä vuosia on ollut tiedossa, että maapallon pohjois- ja etelänapa vaihtaa paikkaasa hitaasti. Siis maapallo pyörii toiseenkin suuntaan eikä vaan oman akseliansa kiertäen vaihtaakseen meille vuorokauden aikoja.

        Näyttöä siitä on mm kymmeniä vuosia sitten Siperian "ikuisesta" jäässä olevien alueiden löydöt, mm palmuja. Muttama viikko sitten löytyi turkineläin laji jota ei ole maailmassa nykyisin elevänä.
        jne...

        Poliitikot eivät ota kantaa asiaan... autoilijat ne heidän mielestä ilmaa pilaavat joten niiltä pitää lypsää rahaa.... Lentäminen ei saa maksaa mittään vaikka Thaivanissa käynti jokaisen matkustajan osalta saastuttaa ilmaa enemmän kuin 2 keskiverto autoilijaa vuodessa. Heitä ei veroteta, rikkaiden etu...


    • Nimimerrki ”tyrel” on koettanut ketjussa http://keskustelu.suomi24.fi/t/13923674/eurooppa-muuttuu-oletko-valmis todistella salaliiton olemassa olosta ja tehnyt ”tausta työtä” jopa todistaakseen sen.

      Salaliittoja toki on olemassa kuten tiedämme Wikileaksin sekä Wolksvagenin tapauksista. Mutta onko olemassa jokin ”eliitti” joka pyrkii maailmanvaltaan?

      JO muinaisessa Kreikassa oli samanlaisia ”näkymättömiä” salaliittoteorioita ja keskiajalla ne rehottivat.
      Tuolloin syytettiin juutalaisia salaliitosta epidemioista. Myöhemmin on Vapaamuurarit olleet Ranskan vallankumouksen takana, baijerilaisesta illuminaatista on tehty monia teorioita, mukana on Siionin viisaat ja uusnatsit uskovat juutalaisten kontrolloivat kansainvälisiä järjestöjä se hallituksi (ZOG) ja nyt on tämä ”eliitti” juttu.

      Mutta on ”tyrel” vastannut mm. kysymyksiin siitä, keitä tuossa ”eliitissä” on? Miten sada ja tuhannet ihmiset voivat toimia niin salassa, ettei mitään konkreettista liitosta löydy?

      Vai ovatko tämän tyyppiset salaliittoteoriat uusi uskonto? Ne tarjoavat uuden tavan olla ”uskova” ja päästä salaperäiseen maailmaan käsiksi. Ne tarjoavat viihdykettä ja antavat tunteen elämänhallinnasta.

      ”… tieto arkipäivän pinnan alaisista tapahtumista on hallussa paremmin kuin muilla ihmisillä. Kaikkivoipuuden eli omnipotenssin tunteen nojalla voi pitää itseään muita fiksumpana.”

      ”Jännittävää maailmassa ovat kaikki ne salatut ja kätketyt selitykset, joiden haltija uskovainen on.”

      Vahvasti dualistinen näkemys tuntuu selkeältä vaikka mikään ei ole sellaista, miltä se näyttää.

      Salaliittoteoriat ovat nousseet uskonnon asemaan ja alkavat näin palvella sitä tehtävää josta Marx jo aikoinaan sanoi ”Uskonto on oopiumia kansalle.” .

      ”…salaliittoteorioiden kanssa ahkerasti askarteleva ihminen on vallankäyttäjien kannalta harmiton, koska hänellä on niin kiire hakea todisteita teoriansa tueksi, ettei hän ehdi tai välitä kysyä vallankäyttäjien kannalta aidosti kiusallisia kysymyksiä.”
      http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194689357358/artikkeli/puheenaihe salaliitto on nykyihmisen uskonto.html

      Ovatko täällä siis jotkut uskovat luomassa uutta uskontoa johon on siteeksi laitettu kristillisyyttä joukkoon?

    • ”…ilmastotutkijoiden keskuudessa ei edelleenkään vallitse minkäänlaista yksimielisyyttä…”

      Täyttä sontaa, ilmastomuutoksen kiistävät lähinnä esim. öljyteollisuuden äänitorvet mutta riippumattoman tutkimusen parissa vallitsee konsensus: ilmastoinmuutos on tapahtumassa ja ihmisen toiminnalla on siihen vaikutusta.

      Detaljeista sitten kiistellään sekä vaikutuksista, ilmastonmuutoksen nopeudesta jne. mutta sitä peruslähtökohtaa ei kiistetä etteikö hiilidioksidin syytäminen ilmakehään aiheuta ilmaston lämpenemistä, CO2:n vaikutukset tunnetaankin parhaiten ja sen mallinuskin on varsin helppoa mutta enemmän kysymyksiä on sitten esim. aerosolien ja ns. feedback-mekanismien mallintamisessa, merivirtojen muutoksista, napajäätiköiden sulamisen vaikutuksista jne.

      Voisi kuvitella ettei uskonnollisella julistamisella ja ilmastonmuutoksella olisi mitään tekemistä keskenään mutta ilmastonmuutoksen kieltäminen on USAsta uskonnollisen oikeiston ja sitä tukevan öljyteollisuuden agenda ollut jo kauan ja tätä agendaa on myös iskostettu kannatjille. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt. Saman laulun sanat on näköjään sitten omaksunut Ahviokin.

      Mutta olen törmännyt myös erikoisempaan teoriaan ilmastomuutoksesta, syynä olisikin ionosfäärinssä tapahtuvat muutokset jotka aiheuttaisi HAARP :D

      • Niin, se on huvittavaa miten Ahvio saa esitettyä asian ristiriitaisesti. Aina on tieteessä tilanne, jossa kaikki eivät ole täysin yksimielisiä, mutta konsensus syntyy siitä, että enemmistö on päätynyt samaan johtopäätökseen.

        ”…ilmastomuutoksen kiistävät lähinnä esim. öljyteollisuuden äänitorvet…”

        Niin, se ei tullut esille että miksi öljy ja esim. kivihiili ovat niin hyviä asioita, jotta näiden yhtiöiden toimintaa pitää tukea.

        Kun Ahvio vastaa kysymykseen ”Miksi ilmastonmuutoksen kieltäminen on kristityille niin kovin tärkeää?”, on tuloksena vain sekavaa tarinaa. Yllättäen vedotaan siihen tieteellä ole ” sitovaa näyttöä siitä, että se olisi tosi tai ainoa mahdollinen selitys.”. Vaikka todisteli ensin juuri päinvastaisia asioita.

        Toinen vastaus oli ”…vahvat historialliset perusteet vastustaa globaalin keskusjohtoisen ekososialistisen maailmanhallituksen pystyttämistä…” joka jättää monia kysymyksiä auki. Mitkä ovat ”historialliset perusteet”, miten ne esim. liittyvät Raamattuun tai kristittyjen perinteisiin? Sitten vihjaus ”maailmanhallituksesta” eli salaliittoteoriaan. Eli onko kristittyjen uskottava noita teorioita ja mitä niistä?

        ”…ilmastonmuutoksen kieltäminen on USAsta uskonnollisen oikeiston ja sitä tukevan öljyteollisuuden agenda ollut jo kauan…”

        Näin on. Siksi kai huomio koetetaan kohdistaa niihin yhtiöihin, jotka ovat kilpailijoita? Ettei tarvitse tehdä omassa tuotannossa kalliita muutoksia?

        Tuo oli aivan uusi salaliittoteoria:

        “HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program ) aiheutti mm. Islannin tulivuoren purkauksen sekä Haitin traagisen maanjäristyksen. HAARP pystyy myös manipuloimaan säätä ja kohta varmaan Golfvirtaakin.”

        ”Ymmärrän toki, että salaliittoteoreetikko näkee tässä salaliiton ainekset, koska päärahoittajiin kuuluu mm. Yhdysvaltojen ilmavoimat sekä laivasto ja yksityisiä organisaatioita (Illuminati).”
        http://veikkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/56388-vuoden-2010-salaliittoteoriat

        Ihan hyvä lisä tähän.


      • Vaikka uskoisimmekin ettei fossiilisten polttoaineiden käyttö aiheuta kasvihuoneilmiötä tai happosateita ja muita haittoja niin mitä häviäisimme luopumalla siitä pikkuhiljaa ja korvaamalla sen käyttöä uusiutalla energialla? Emme mitään, päin vastoin.

        Öljy aiheuttaa koko tuotteensa ongelmia koko elinkaarensa ajan, aina sen etsimisestä, poraamisesta, kuljetuksesta ja jalostamisesta loppukäyttäjään saakka, se on aiheuttanut vakaviakin konflikteja, globaaleja sekä paikallisia tai on ainakin ollut yksi konfliktin komponentti, se on vienyt miljoonilta ihmisiltä elinkeinon, sen avulla voidaan heilutella talouksia ja hallituksia jne.

        Ajatellaan jotakin kehitysmaata jossa on aurinkoenergialle otolliset olosuhteet ja se tuottaisi vaikkapa 50% sähköstään aurinkoenergiana. Kuka häviäisi ja kuka voittaisi? Ainakaan tämä maa ei häviäisi mitään.

        Kuitenkaan aurinkoenergian suurimpia hyödyntäjiä eivät ole ne maat joissa olosuhteet olisivat otollisimmat mutta voisivatko ne tuottaa vaikkapa puolet sähköenergiastaan aurinkoenergialla?'

        Ehkä:

        http://www.tiedetuubi.fi/aurinkosahko-ei-ole-vitsi

        Mutta ylipäätään on niin, että öljyteollisuus käy vain viivytystaistelua, uusiutuvan energian tuotanto halpenee jatkuvasti, hyötysuhteet paranevat ja uusia teknologioita kehitetään.Niitä tutkii ja kehittää myös öljyteollisuus, kyllä sekin tietää, että tulevaisuus ei ole öljyssä mutta toisaalta ne tietenkin haluavat hyödyntää täysimääräisesti olemassa olevaa teknologiaa: öljyteknologiaa sekä olemassaolevat öljyvarat.


      • a-teisti kirjoitti:

        Vaikka uskoisimmekin ettei fossiilisten polttoaineiden käyttö aiheuta kasvihuoneilmiötä tai happosateita ja muita haittoja niin mitä häviäisimme luopumalla siitä pikkuhiljaa ja korvaamalla sen käyttöä uusiutalla energialla? Emme mitään, päin vastoin.

        Öljy aiheuttaa koko tuotteensa ongelmia koko elinkaarensa ajan, aina sen etsimisestä, poraamisesta, kuljetuksesta ja jalostamisesta loppukäyttäjään saakka, se on aiheuttanut vakaviakin konflikteja, globaaleja sekä paikallisia tai on ainakin ollut yksi konfliktin komponentti, se on vienyt miljoonilta ihmisiltä elinkeinon, sen avulla voidaan heilutella talouksia ja hallituksia jne.

        Ajatellaan jotakin kehitysmaata jossa on aurinkoenergialle otolliset olosuhteet ja se tuottaisi vaikkapa 50% sähköstään aurinkoenergiana. Kuka häviäisi ja kuka voittaisi? Ainakaan tämä maa ei häviäisi mitään.

        Kuitenkaan aurinkoenergian suurimpia hyödyntäjiä eivät ole ne maat joissa olosuhteet olisivat otollisimmat mutta voisivatko ne tuottaa vaikkapa puolet sähköenergiastaan aurinkoenergialla?'

        Ehkä:

        http://www.tiedetuubi.fi/aurinkosahko-ei-ole-vitsi

        Mutta ylipäätään on niin, että öljyteollisuus käy vain viivytystaistelua, uusiutuvan energian tuotanto halpenee jatkuvasti, hyötysuhteet paranevat ja uusia teknologioita kehitetään.Niitä tutkii ja kehittää myös öljyteollisuus, kyllä sekin tietää, että tulevaisuus ei ole öljyssä mutta toisaalta ne tietenkin haluavat hyödyntää täysimääräisesti olemassa olevaa teknologiaa: öljyteknologiaa sekä olemassaolevat öljyvarat.

        Totta, öljy koko tuotekaarineen on suuri ongelma. Ajattelen tässä myös kestävää kehitystä kahdella tapaa – uusitumattomien luonnonvarojen hupeneminen sekä kierrätys. Muovi on yksi öljytuote, josta on seurannut pelottavan laaja ongelma koko maapallolle.

        Kun öljy ja hiili ovat olleet ainoat vaihtoehdot, ei muita energiamuotoja ole edes kehitelty. Yrityksen eivät laita rahojaan kehitykseen kuin siltä osin, missä näyttää olevan markkinarakoa. Kun rajoituksia alettiin laittamaan, niin vasta silloin mm. aurinko ja tuulienergian kehittämiseen laitettiin varoja.

        Itselleni on aikamoinen yllätys että joku kristillisen etiikan vastaisesti näin suoraan tukee ”mammonan” valtaa ja hyväksyy maailman tuhoamista sanomalla, ettei ole mitään hätää.


    • Missäs Räyhis ja muut patmostytöt ja -pojat ovat, kun ei kontribuutioita näy eikä kuulu? Kyllä nyt ainakin pimpinvirkkausviesti tarvittaisiin todistamaan että Ahvio se on oikeassa taas vaikka miljoona vääräuskoista ilmastontutkijaa muuta väittäisi.

      • No, luulen, etteivät he enää uskalla käydä keskustelua näistä asioista? Voi olla että saattaisi silloin paljastua etenkin se, miten räikeästi vastoin Jeesuksen opetuksia Ahvio toimiin? Tai jotain muuta vastaavaa…


      • pitääkö.virkkaus.nyt
        mummomuori kirjoitti:

        No, luulen, etteivät he enää uskalla käydä keskustelua näistä asioista? Voi olla että saattaisi silloin paljastua etenkin se, miten räikeästi vastoin Jeesuksen opetuksia Ahvio toimiin? Tai jotain muuta vastaavaa…

        Mitäpä jos he eivät viitsi nähdä vaivaa teidän skitsoihin mielipiteisiin vastata?


      • pitääkö.virkkaus.nyt kirjoitti:

        Mitäpä jos he eivät viitsi nähdä vaivaa teidän skitsoihin mielipiteisiin vastata?

        Tai mitäpä jos eivät vain osaa vastata mitään järjellistä?


      • pitääkö.virkkaus.nyt
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tai mitäpä jos eivät vain osaa vastata mitään järjellistä?

        Miten järjettömyyksiinne voi vasta järkevästi?


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Tai mitäpä jos eivät vain osaa vastata mitään järjellistä?

        Taitaa olla niin että vie aikansa kääntää ajatukset vastoin järkeä sekä sitä kristityt moraalia, jota on oppinut aikoinaan? Nyt pitäisikin aloittaa se mammonan ylistys ja kaikenlaisen riiston, saastumisen ja yltiökuluttamisen suvaitseminen….


      • pitääkö.virkkaus.nyt kirjoitti:

        Miten järjettömyyksiinne voi vasta järkevästi?

        Jaa kuten esimerkiksi "joko pimppi on virkattu umpeen" ja vastaaviin heikosti kehittyneen viisivuotiaan tasoisiin kysymyksiin?


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Jaa kuten esimerkiksi "joko pimppi on virkattu umpeen" ja vastaaviin heikosti kehittyneen viisivuotiaan tasoisiin kysymyksiin?

        Pitäisiköhän alentua vastaavaan? Ei sentään…


      • pimpitpii
        mummomuori kirjoitti:

        Pitäisiköhän alentua vastaavaan? Ei sentään…

        ei sinun tarvitse vastata. jokainen voi lukea riviesi välistä, että ummessa on :D


      • pimpitpii kirjoitti:

        ei sinun tarvitse vastata. jokainen voi lukea riviesi välistä, että ummessa on :D

        Trolli alkaa räkytyksen silloin kun ei ole asiaa. Joten teen päätelmän jälleen kerran, ettei kukaan ole ymmärtänyt Ahvion teksteistä mitään.


      • mummomuori kirjoitti:

        Trolli alkaa räkytyksen silloin kun ei ole asiaa. Joten teen päätelmän jälleen kerran, ettei kukaan ole ymmärtänyt Ahvion teksteistä mitään.

        Koska Ahvio on patmoslainen ja korkeasti oppinut, hän on automaattisesti oikeassa ja Hyvin Viisas. Etenkään kokonaisuuden ymmärtämistä ei tällöin tarvitse lainkaan tapahtua patmosfanin kaalissa.


      • RepeRuutikallo kirjoitti:

        Koska Ahvio on patmoslainen ja korkeasti oppinut, hän on automaattisesti oikeassa ja Hyvin Viisas. Etenkään kokonaisuuden ymmärtämistä ei tällöin tarvitse lainkaan tapahtua patmosfanin kaalissa.

        Niin, siltä tämä jo alkaa tuntua.


    • ijhbvgfx

      Ihmistä pitää kouluttaa uskontunnustuksen kaltainen järjetön ja mitään ymmärtämätön jotta ei ymmärtäisi itseään valehtelemalla elättäviä.

      • Mitähän tuo taas tarkoittaa?


    • Nimerkille "oljet.pölisee" lisää lukemista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Au Pairit Maltalla - Keskustelua !!

      Keskustelua uudesta kaudesta. Täällä kaikki jaksot katsottu kun verot pakko maksaa.. Myyn ulkopuolelle jättäminen oli su
      Tv-sarjat
      257
      2897
    2. Suomalaisia valmistautuneena pakenemaan

      https://yle.fi/a/74-20084635 “Auto on aina tankattuna ja pari laukkua valmiiksi pakattuna, jos tulee äkkilähtö.”
      Maailman menoa
      383
      1864
    3. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      68
      1799
    4. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      88
      1559
    5. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      114
      1315
    6. Ei kiinnosta idän humpuuki

      Onko kukaan ihminen koskaan hyötynyt idän opeista pätkääkään? Ei ole, uskallan väittää!
      282
      1085
    7. Ikävöin sinua nainen

      Vaikka lopetin yhteydenpidon kokonaan. Ehkä joskus ymmärrät, et se oli ainoa järkevä vaihtoehto. Ei rakkaus lopu siihe
      Ikävä
      43
      988
    8. Ristinryövärin kastamattomuus?

      KASTAMATON RISTINRYÖVÄRI Ristinryövärin pelastumista ilman kastetta on joskus käytetty perusteena sille, ettei kasteell
      Luterilaisuus
      276
      962
    9. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      101
      851
    10. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      31
      845
    Aihe