16 päävoitollista päävoiton antavaa viikkoa

eivoittoa

Mainostetaan 39 lottomiljonääriä tänä vuonna mutta tosihan on, että päävoitollisia viikkoja on vain 16 ja eiköhän nyt oo jo 48 viikko tänä vuonna menossa. Aika vähissä ovat. Onko kerätty vaan isoa pottia ja etitty rivi, jota ostettu porukkapelinä, että on saatu sitten ne 39 miljonääriä????? Aika ihmeelliseltä vaikuttaa noin pieni päävoitollisten viikkojen määrä kun katsoo vuosia taaksepäin.

13

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohdintoja

      Olet oikeassa ja olen kirjoittanut jo moneen kertaan samasta asiasta. Koko ajan
      päävoitollisten kierrosten määrä vain alenee... vaikka lottoa myydään.
      Selvästi järjestelty juttuhan toi on, ei tuollainen suoraviivainen alenema päävoitollisten viikkojen määrässä muuten selity.

      • 10-14

        "Pohdintoja" on kyllä sen luokan aivovaurioinen paranoidi, ettei paremmasta väliä. Asian ydin on yhä edelleen siinä, että Veikkauksen ei tarvitse huijata tai "järjestellä" yhtään mitään, koska se voittaa joka tapauksessa. Ei se pyörittäisi näitä pelejä, elleivät pelien todennäköisyydet olisi sellaisia, että homma on ns. saletti.

        Päävoittojen esiintyminen on tietysti vähentynyt, koska loton pelaaminen on vähentynyt. Mutta kun kyse on sattumapelistä, ei kovin suoraviivaisia johtopäätöksiä voi muutenkaan vetää; esimerkiksi koko vuosi ilman yhtään täysosumaa on ihan mahdollinen. Esimerkiksi vuotuinen vaihtelu 15-35 täysosumakierroksen välillä menee ihan normaaliin hajontaan.

        Veikkaus ei juuri julkaise tietoja yksittäisten viikkojen pelivaihdosta paitsi mainostaessaan poikkeuksellisen isojen jättipottien kasvua. Mutta uskallan veikata, että perusviikon pelivaihto on enää jossain 6 miljoonan euron nurkissa. Perustan tämän siihen, että pelaamisen tiedetään kasvavan potin myötä; on siis erittäin epätodennäköistä, että yhden voitottoman kierroksen jälkeen pelattaisiin vähemmän kuin ensimmäisellä kierroksella, mutta potti on viime aikoina noussut vain 1,2 miljoonalla toiselle kierrokselle. Sen perusteella uskon, että aito pelivaihdosta syntyvä potti ensimmäisellä kierroksella olisi vain jossain miljoonan euron paikkeilla. Veikkaus todennäköisesti pönkittää (täysin sääntöjen mukaisesti) ensimmäistä kierrosta vararahastostaan, koska ei halua näyttää pelaamisen vähentymistä antamalla päävoiton pienentyä vastaavasti.


      • Pohdintoja

        Osittain olen kyllä samaa mieltä, osin en, mutta selvästi enemmän saavat tehdä työtä nykyään tuloksensa eteen, hintojen korotus, tuplausten lisääminen, en usko että auttavat pelaajien määrän lisäämiseksi. Niiden tarkoitus on vain yrittää pitkittää avunsaajien osuuksien leikkaamista, urheilu, kulttuuri jne jne
        Kyllä vaan vuodesta 1986 eli nykymuotoisen loton koko ajan päävoitollisten kierrosten määrä aleneva.
        Mainostus, eli työtä saavat tehdä, nyt pottia mainostetaan jo pyhänä ja alkuviikosta. Ei vielä 10 vuotta sitten tarvinnut noin paljon mainostaa/markkinoida.


      • Pohdintoja

        "Päävoittojen esiintyminen on tietysti vähentynyt, koska loton pelaaminen on vähentynyt. Mutta kun kyse on sattumapelistä, ei kovin suoraviivaisia johtopäätöksiä voi muutenkaan vetää"

        Niin ja suurimpana syynä loton pelaamisen vähenemiseen, on voittoluokkien poistot, jolloin pienin voitto 4 oikein ja 10 euroa.


      • 10-14
        Pohdintoja kirjoitti:

        "Päävoittojen esiintyminen on tietysti vähentynyt, koska loton pelaaminen on vähentynyt. Mutta kun kyse on sattumapelistä, ei kovin suoraviivaisia johtopäätöksiä voi muutenkaan vetää"

        Niin ja suurimpana syynä loton pelaamisen vähenemiseen, on voittoluokkien poistot, jolloin pienin voitto 4 oikein ja 10 euroa.

        "Niin ja suurimpana syynä loton pelaamisen vähenemiseen, on voittoluokkien poistot, jolloin pienin voitto 4 oikein ja 10 euroa."

        En usko. Mitä väliä niillä pikkuvoitoilla on? Ei mitään.

        Varsinainen syy loton pelaamisen vähentymiseen on Eurojackpot, jossa on pienempi voittomahdollisuus mutta rajusti isompi potti tarjolla.


    • Pohdintoja

      Veikkaus laskee sen jos 1. osuma menee jakoon 10 hengelle, 10 osumaksi.

      • 10-14

        Niin, mitä sitten? Jos jokainen voitti vähintään miljoonan, niin siitähän tuli 10 uutta lottomiljonääriä. Eihän tuota voikaan mitenkään muuten laskea.


      • Pohdintoja

        Kukin laskee tavallaan :) Itse en laske noin. Eikä laske muuten virallinen laskentakaan kuin täysosumia, ei sitä, jos täysosumat jakautuvat osiin.


      • 10-14
        Pohdintoja kirjoitti:

        Kukin laskee tavallaan :) Itse en laske noin. Eikä laske muuten virallinen laskentakaan kuin täysosumia, ei sitä, jos täysosumat jakautuvat osiin.

        Jos 28 miljoonan voitto jakautuu 10 osaan (kuten taisi muutama kuukausi sitten käydä), niin siinä tuli YKSI täysosuma mutta KYMMENEN uutta lottomiljonääriä. Ja aloituksessa ja Veikkauksen mainoksessa oli kyse nimenomaan lottomiljonäärien, ei täysosumien määrästä. Joten Veikkaus laski oikein ja sinä väärin.


    • feikkaus.on.paskaa

      39 miljonääriä lisää pelkästään tänä vuonna, BUAHAHAHAHAA!! Johan tuollainen näkyisi vaikka missä. Eikös suomessa pitäisi olla jo tuhansia feikkaus-miljonäärejä...

      • 10-14

        Niinkuin missä kuvittelet sen näkyvän? Hyvin harva suurvoittaja kertoo lähipiirinsä ulkopuolelle asiasta mitään, makselee vain asuntolainansa pois ja ehkä vaihtaa autoa (jos sitäkään; jossain oli juttu pikkupaikkakunnan autokauppiaasta, jonka mukaan hänelle on huono juttu, jos uutisoidaan paikkakunnalle osuneen päävoiton; kukaan ei sen jälkeen vähään aikaan uskalla vaihtaa autoa, ettei luulla voittajaksi...)

        Lottoa on pelattu hiukan yli 40 vuotta. Jos joka viikko olisi täysosuma napsahtanut jonnekin, olisi niitä miljonäärejä nyt parituhatta. Kun välillä on tullut useita täysosumia kerralla eikä läheskään joka viikko napsahda, niin kimppapelivoittajatkin huomioiden todellinen luku lienee 1000-1500 välillä. Se on suunnilleen 0,3 proMILLEA väestöstä.

        Toisaalta: sinäkin saatat tuntea jonkun sellaisen. Et vain tiedä sitä, sillä miksipä hän sinulle kertoisi?


      • Pohdintoja

        Niin, kait se on vähän niin kuin kusisi housuunsa: Vähän aikaa se lämmittää...

        Eli kannattaa odotella vaan ihan rauhassa, eikä hötkyillä liikaa, joo.

        Vaikka asiasta paljon puhutaan ja sitä hehkutetaan.


    • feikkausOy

      Suurin osa voittajista on kusetusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1812
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1459
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1245
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1150
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      261
      935
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      922
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      805
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe