Kun ihmisellä on

Pyhä Henki niin hän on YHTÄ Jeesuksen todistuksen Isän ja Pojan kanssa? Tarkoittaako sana YHTÄ että tämä Matti Meikäläinenkin on muuttunut Jumalaksi?

32

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummikainuusta

      Ei tarkoita. Ihminen ei muutu Jumalaksi. Luotu ei voi muuttua Luojaksi. Pyhä Henki on meidän sinetti, joka kertoo, että meidät on lunastettu Jumalan valtakuntaan. Pyhällä Hengellä on yllättävän paljon "tehtäviä", Hän rukoilee puolestamme, opettaa meitä jne. Mutta Pyhä Henki kirkastaa aina Kristusta ja ohjaa Kristuksen luokse. Pyhä Henki toimii Jeesuksen tahdon mukaan. Toisin sanoen, Pyhä Henki ei voi toimia vastoin Raamatun sanaa. Hän pysyy aina "kartalla" eli Sanassa. Pyhä Henki on "persoona" ei siis voima tai voimavaikutus, mutta Hän voi ikäänkuin toimia voimallaan meidän kauttamme. Me emme saa sitä voimaa itsellemme, emmekä voi käyttää sitä oman tahtomme mukaaan.
      Saamme yhden voitelun, kun saamme Pyhän Hengen. Muuta voitelua ei ole.
      No, nyt varmaan saan joittenkin niskakarvat pystyyn, mutta näin olen asian käsittänyt.

      • Eli tarkoitat ettei Matti Meikäläinen muutu jumalaksi vaikka hän on hengessä YHTÄ Isän ja Pojan kanssa. Olet oikeassa sillä YHTÄ oleminen ei tarkoita että Mattikin olisi jumala.


      • ikjnbgvr

        Jajas...
        Jospa se Pyhä Henki on sellaisten tuki, jotka eivät usko herra saatanaa palveleviin herra jumalia!
        Paavali oli aikansa herra jumala joka palveli saatanaa.
        Lutheri oli hänen työn jatkajana saman herran herra jumala joka kiesi luterilaisia palvelemasta muita kuin häntä jumalana, siis luterilaiset eivät saa palvella Jumalaa ja Jeesusta.
        Jumalan Valtakunnan kaltaisena syntynyt lapsi, joka saa kasvaa ja varttua aikuiseksi hengellisesti tasapainoisen Luoja antamilla lahjoilla on IHMINEN joka on herra jumalista ja niiden opeista vapaa IHMINEN.
        Jeesus siunasi lapsia ja tavalla tai toisella lapsia toisin kohteleville Jeesus antoi myllynkivien käyttö ohjeet IHMISEN suojelemiseksi.

        Ottakaa huomioon, että kristityt ovat uskovaisia, ei Jumalallisuuden tietoudessa olevia kristillisiä.
        Siis kristityt ja kristilliset ovat eri ryhmiä.
        Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskovaisia
        Kristilliset = Jeesuksen seurakuntalaisia
        Älkää sotkeko näitä toisistaan eroavia oppeja ja seurakuntia toisiinsa!
        -
        yksi, kristittyjen seurakuntien perustajista....
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
        "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."

        Usko ei pelasta oppi...
        http://www.lukio.palkane.fi/raamattunet/paavkirj.html

        http://www.ortodoksi.net/tietopankki/henkilot/pyhat/uuden_testamentin_pyhat/apostolit/apostoli_paavali.htm
        #Nykyinen Raamatun tutkimus kiistelee useiden kirjeiden autenttisuudesta. Kirjeestä hebrealaisille kiistellään erityisesti ja siitä on kiistelty jo alkukirkon ajoista asti. Se ei ilmeisesti ole apostoli Paavalin kirjoittama. Kuinka tahansa, kirkon Raamatun kohtia sisältävä luettelo esittelee nämä kaikki Paavalin kirjeinä. Tähdellä merkittyjä kirjeitä pidetään todennäköisesti Paavalin seuraajien kirjoittamina.
        Kirje roomalaisille
        Ensimmäinen kirje korinttilaisille
        Toinen kirje korinttilaisille
        Kirje galatalaisille
        Kirje efesolaisille *
        Kirje filippiläisille
        Kirje kolossalaisille *
        Ensimmäinen kirje tessalonikalasille
        Toinen kirje tessalonikalasille *
        Ensimmäinen kirje Timoteukselle *
        Toinen kirje Timoteukselle *
        Kirje Titukselle *
        Kirje Filemonille
        Kirje hebrealaisille * #

        ja paavali itse oli rikollinen saatanan palvelija joka ei eroa saatanasta saanut:
        1.Korinttolaiskirje:
        15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos

        2 Korinttolaiskirje 12:
        7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
        8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

        Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historia todistaa.

        -

        Jeesuksen perustamien seurakuntien ihmisten joukossa eon vain kristillisiä.
        Ilm. 2:1-29
        Näistä, Jeesuksen perustamista seurakunnista ei ole yhtään kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten seurakuntia:
        Pergamos
        Tyatira
        Sardes
        Smyrna
        Filadelfia
        Efeso
        Laodikea

        JEESUKSEN evankeliumia Johanneksen mukaan:
        10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
        Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!
        LUOPUMALLA YHDESTÄ "HEISTÄ" LUOPUU "HEISTÄ:"

        Siis kolminaisuus oppi on rikollisen kristinuskon eksytystä!

        Ei Jeesusta seuranneet Jeesusta KRISTILLISET ristille asettaneet vaan RIKOLLISET kristityt joiden oppi elää edelleen ja nyt ei pilkata kuninkaaksi vaan jopa Jeesusta elukkana teurastamisen opein.

        Jeesuksen evankeliumi Johanneksen mukaan;
        1:11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.

        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
        7:19 "Eikö Mooses ole antanut teille lakia? Ja kukaan teistä ei lakia täytä. Miksi tavoittelette minua tappaaksenne?"


      • woewoe
        lappix kirjoitti:

        Eli tarkoitat ettei Matti Meikäläinen muutu jumalaksi vaikka hän on hengessä YHTÄ Isän ja Pojan kanssa. Olet oikeassa sillä YHTÄ oleminen ei tarkoita että Mattikin olisi jumala.

        Minäkin on yhtä hengessä parhaan kaverini kanssa, mutta emme silti ole sama henkilö. Hengessä yhtä oleminen tarkoittaa samanmielisyyttä. Ihminen on sen verran epätäydellinen, että kukaan ei varmasti ole pystynyt hyvästä yrityksestä huolimatta olemaan sataprosenttisesti yhtä hengessä Jumalan kanssa. Langennut luonto pistää vastaan. Ja siksi tarvitsemme armoa.


    • trivia

      Mitä se ihminen tekee jos tukeudutaan siihen että joku toinen tekee hommat hänen puolestaan. Tuliko luovan ja ajattelevan ihmisen muuttua jonkun ulkopuolisen tahdottomaksi robotiksi? Työelämässä asia olisi hyvä. Toinen tekee työt mutta palkka juoksee itselle. Ehkä.....onko se oikein?

      • mummikainuusta

        Ei Pyhä Henki tee asioita meidän puolestamme, vaan on meidän oppaamme täällä. Kenenkään ei ole pakko tehdä Hänen opastuksensa mukaan. Kuitenkin, juuri Hän auttaa ymmärtämään Raamattua ja auttaa monen muun asian kanssa. Ei uskovasta tule ropottia, vaikka ehkä se joskus olisi helpompaa olla ropotti kuin ihminen.
        Se on monelle ihmiselle vaikeaa, että Jumala on meidät pelastanut ja tehnyt kaiken tarvittavan sitä varten. Me vain otamme kaiken lahjana vastaan. Omaan pelastukseemme ja uskonelämäämme emme itse voi lisätä mitään. Se on armoa!


      • woewoe

        No ei sinne päinkään. Jumala on antanut meille aivot, lahjat ja valinnanvapauden, jotta niitä käytettäisiin.

        Jumala on toki antanut sanassaan ohjeet hyvään elämään. Osa niistä on päätynyt maalliseen lainsäädäntöönkin. Mutta niidenkin noudattaminen on vapaaehtoista. Toki niiden noudattamatta jättämisellä on seurauksia ihmisen elämään.

        Ainoa asia, minkä Jumala on antanut meille valmiina lahjana, on pelastussuunnitelma Jeesuksen kautta. Mutta senkin voi joko ottaa vastaan tai hylätä. Jumala ei luonut meistä marionetteja, koska Hän haluaa meidän tulevan luoksensa omasta halustamme.


    • Kun Jeesus sanoi että hän on YHTÄ Isän kanssa, niin muuttuiko Jeesuskin Isäksi?

    • Out_of_Africa

      Apostoli Michael Howard hyvin opettaa tuosta, kun hän sanoo että ihmisen sielullinen, synti joka asuu ihmissielussa, kamppailee ihmisen hallinnasta uskovan ihmisen hengessä "asuvaa"( sijainti ) JUMALAN Pyhää Henkeä vastaan. Pyhä Henki ei pakota, vaan vaikuttaa ihmisen omantunnon kautta, ja uskova on kuuliainen Hengen Äänelle, joka tuo uskovan mieleen sitä JUMALAN SANAA, jonka ihminen on kuullut ja lukenut.

      • qaqswwaq

        Siis juuri se valaistuminen tai viisastuminen vaikuttaa ihmisessä kun vapauduttiin tietämättömyyden kahleista Eedenin paratiisissa.
        Ihminen sai tiedon hyvästä ja pahasta ,sekä huomasi olevansa alasti metsässä.


      • mummikainuusta

        Tuo tais mennä JDS-opin piikkiin, kun on kyseessä apostoli Michael Howard. En tarkoita sitä, että meidän sielu ja ruumis olisivat erillään hengestä, vaan ne muodostavat kokonaisuuden. Toki, Raamattu ei ihan tarkkaan kuvaa näitä asioita. Mutta koska nämä apostolit opettavat, että Jeesus on hengellisesti kuollut helv:ssä ja siksi ihmisen sielu ja ruumis on kuin tyhjä talo, jossa erilaiset henget voivat liikkua niin sairauksien henget kuin demonit, en ihan voi tuohon opetukseen yhtyä. Siellä taustalla on enemmän vääristymää kuin tuosta nopeasti luettuna voisi ymmärtää.
        Ajatus tuossa sinällään on oikea, sitä en kiellä, että Pyhä Henki tuo Raamatun sanan kautta esille Jumalan tahtoa. Mutta vetoaminen apostoli Michael Howardin opetukseen saa minun hälytyskelloni soimaan.


    • luetaankosanaa2

      Keskustelijoille tiedoksi !

      Lappix ei pidä Jeesusta Jumalana, ja siitä johtuu tämä koko vääntö, jota hän virittelee nyt kiertäen !

      Lappix siis kieltää Jeesuksen olevan Jumala, joka tuli lihaksi !

      Lappix siis ei ota seuraavaa selvää todistusta vastaan, ja siitä johtuvat hänen ongelmansa ymmärtää muutakin !

      1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
      2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.
      3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
      4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.
      14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

      Matt. 1:23 "Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja tälle on annettava nimi Immanuel", mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme.

      • mummikainuusta

        Kiitos tiedosta. Taitaapi olla turha jatkaa?


      • luetaankosanaa2
        mummikainuusta kirjoitti:

        Kiitos tiedosta. Taitaapi olla turha jatkaa?

        Kyllä, juuri noin, se on vain loppumaton suo, jota on raskasta tarpoa !

        Nämä veijarit laittavat näitä ketjuja määrättömästi, joiden tarkoitus siis on vain sen Tosiasian kieltäminen, että Jeesus On Jumala !


      • Todellakin en pidä Jeesusta Jumalana, koska se on totuus, kylläkin Jumalan Poikana. Keneltä Jeesus sai vallan, ketä Hän rukoili ja Hän itse todisti ettei ole kuin yksi Jumala, niin tottakai minä uskon siihen.
        Minäpä kysyn Jeesusta lainaten, oletteko Hänen kanssaan YHTÄ mieltä kun hän sanoi:

        Joh. 17:3
        Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat SINUT, joka YKSIN olet TOTINEN JUMALA, ja hänet, jonka SINÄ olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Luuk. 11:2
        Niin hän sanoi heille: "Kun rukoilette, sanokaa: Isä, pyhitetty olkoon sinun nimesi; tulkoon sinun valtakuntasi;

        Kuka lähetti Jeesuksen jota Hän kutsui totiseksi Jumalaksi? Tarkoittiko Jeesus, että lähetti itse itsensä maan päälle, tarkoittiko hän että jokainen SANA mitä hän puhui oli hänen itse keksimäänsä SANAA ja miksi hän opetti opetuslapsia rukoilemaan Isä Jumalaa eikä itseään jumalana?

        Joku tuossa mainitsikin, että tämä on loppumaton suo. Sitä se on niin kauan kunnes ihmisoppeihin uskovat luopuvat valheesta ja tulevat vapaaksi Jeesuksessa ja totuudessa. Se vaatii vain nöyrtymistä tunnustamaan ihmisoppien eksytyksen.

        Joh.8.
        54 Jeesus vastasi: "Jos minä itse itselleni otan kunnian, niin minun kunniani ei ole mitään. Minun Isäni on se, joka minulle kunnian antaa, hän, josta te sanotte: 'Hän on meidän Jumalamme',
        55 ettekä tunne häntä; mutta minä tunnen hänet. Ja jos sanoisin, etten tunne häntä, niin minä olisin valhettelija niinkuin tekin; mutta minä tunnen hänet ja pidän HÄNEN SANANSA.

        Tuossapa teille totuutta ettette eksy.


      • mitäihmettäsähoriset
        luetaankosanaa2 kirjoitti:

        Kyllä, juuri noin, se on vain loppumaton suo, jota on raskasta tarpoa !

        Nämä veijarit laittavat näitä ketjuja määrättömästi, joiden tarkoitus siis on vain sen Tosiasian kieltäminen, että Jeesus On Jumala !

        Ja luetaankosanaa taas on päättämässä kuka uskoo ja kuka ei! Mikä sinä olet sanomaan, uskooko joku vai eikö usko.


      • luetaankosanaa2
        mitäihmettäsähoriset kirjoitti:

        Ja luetaankosanaa taas on päättämässä kuka uskoo ja kuka ei! Mikä sinä olet sanomaan, uskooko joku vai eikö usko.

        Lappix itse myönsi sen, että ei usko Jeesuksen olevan Jumala !

        Muusta en ole kirjoittanut, joten älä anna väärää todistusta lähimmäisestäsi vihassasi ja katkeruudessasi !


      • jwefnv
        lappix kirjoitti:

        Todellakin en pidä Jeesusta Jumalana, koska se on totuus, kylläkin Jumalan Poikana. Keneltä Jeesus sai vallan, ketä Hän rukoili ja Hän itse todisti ettei ole kuin yksi Jumala, niin tottakai minä uskon siihen.
        Minäpä kysyn Jeesusta lainaten, oletteko Hänen kanssaan YHTÄ mieltä kun hän sanoi:

        Joh. 17:3
        Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat SINUT, joka YKSIN olet TOTINEN JUMALA, ja hänet, jonka SINÄ olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.

        Luuk. 11:2
        Niin hän sanoi heille: "Kun rukoilette, sanokaa: Isä, pyhitetty olkoon sinun nimesi; tulkoon sinun valtakuntasi;

        Kuka lähetti Jeesuksen jota Hän kutsui totiseksi Jumalaksi? Tarkoittiko Jeesus, että lähetti itse itsensä maan päälle, tarkoittiko hän että jokainen SANA mitä hän puhui oli hänen itse keksimäänsä SANAA ja miksi hän opetti opetuslapsia rukoilemaan Isä Jumalaa eikä itseään jumalana?

        Joku tuossa mainitsikin, että tämä on loppumaton suo. Sitä se on niin kauan kunnes ihmisoppeihin uskovat luopuvat valheesta ja tulevat vapaaksi Jeesuksessa ja totuudessa. Se vaatii vain nöyrtymistä tunnustamaan ihmisoppien eksytyksen.

        Joh.8.
        54 Jeesus vastasi: "Jos minä itse itselleni otan kunnian, niin minun kunniani ei ole mitään. Minun Isäni on se, joka minulle kunnian antaa, hän, josta te sanotte: 'Hän on meidän Jumalamme',
        55 ettekä tunne häntä; mutta minä tunnen hänet. Ja jos sanoisin, etten tunne häntä, niin minä olisin valhettelija niinkuin tekin; mutta minä tunnen hänet ja pidän HÄNEN SANANSA.

        Tuossapa teille totuutta ettette eksy.

        Juutalaiset(kin) olivat näreissään Jeesukselle siitä, että hän teki itsestään Jumalan. Mutta mitä tarkoittaa Jeesuksen vastaus?

        Johannes 10:
        34 Jeesus vastasi: "Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'?

        Ps. 82:6
        Kuulkaa! Vaikka olette jumalia, kaikki tyynni Korkeimman poikia


      • luetaankosanaa2 kirjoitti:

        Lappix itse myönsi sen, että ei usko Jeesuksen olevan Jumala !

        Muusta en ole kirjoittanut, joten älä anna väärää todistusta lähimmäisestäsi vihassasi ja katkeruudessasi !

        Kyllä, minä tiedän ettei Jeesus ole jumala. Jumalan poika hän kylläkin on, mutta se on eri asia kun olla itse näkymätön henki = jumala.


      • UskoToivonen

        Oletkos "lappix" varma näkymättömyydestä?

        2. Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.
        3. Ja jokainen, joka panee häneen tämän toivon, puhdistaa itsensä, niinkuin hän on puhdas.
        4. Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.
        5. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä.
        1. Joh. 3.

        Meille ei ole annettu ulottuvuutta nähdä ihmissilmillä henkimaailmaan, mutta kun
        tulee se, mikä täydellistä on, eli " Hänen kaltaisekseen tuleminen", niin usko muuttuu näkemiseksi.

        Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä; sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa.
        Matt. 18:10

        Me tiedämme Hänen ilmestyneen.


      • UskoToivonen kirjoitti:

        Oletkos "lappix" varma näkymättömyydestä?

        2. Rakkaani, nyt me olemme Jumalan lapsia, eikä ole vielä käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.
        3. Ja jokainen, joka panee häneen tämän toivon, puhdistaa itsensä, niinkuin hän on puhdas.
        4. Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.
        5. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä.
        1. Joh. 3.

        Meille ei ole annettu ulottuvuutta nähdä ihmissilmillä henkimaailmaan, mutta kun
        tulee se, mikä täydellistä on, eli " Hänen kaltaisekseen tuleminen", niin usko muuttuu näkemiseksi.

        Katsokaa, ettette halveksu yhtäkään näistä pienistä; sillä minä sanon teille, että heidän enkelinsä taivaissa näkevät aina minun Isäni kasvot, joka on taivaissa.
        Matt. 18:10

        Me tiedämme Hänen ilmestyneen.

        Olen sataprosenttisen varma, koska kukaan ei ole nähnyt jumalaa. Sen vahvisti myös Poika sanoessaan:
        Joh. 1:18
        Ei kukaan ole Jumalaa MILLOINKAAN nähnyt; ainokainen Poika, joka on Isän helmassa, on hänet ilmoittanut.

        Jeesus oli näkymättömän jumalan KUVA Jos tapaan Usko Toivosen, niin silloin näen jumalan KUVAN, mutta Toivonen ei ole silti jumala.

        1. Moos. 1:27
        Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

        1. Kor. 11:7
        Miehen ei tule peittää päätänsä, koska hän on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on miehen kunnia.

        Eli et saa tekemälläkään Jeesuksesta jumalaa. Silti voit itse luulla että asia on niin.


      • UskoToivonen

        Eli ajttelet, että enkelit eivät ole "kukaan" , koska he aina näkevät Jumalan kasvot.

        Ajatteletko, että Johanneksen ilmoitus " Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.", ei pidäkään paikkaansa.

        "Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä."


      • UskoToivonen kirjoitti:

        Eli ajttelet, että enkelit eivät ole "kukaan" , koska he aina näkevät Jumalan kasvot.

        Ajatteletko, että Johanneksen ilmoitus " Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen, kun hän ilmestyy, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena, kuin hän on.", ei pidäkään paikkaansa.

        "Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä."

        Sinä et pysy kärryillä UT. Minä puhuin eri aikamuodossa, eli Jeesus ilmoitti ettei jumalaa ole kukaan koskaan nähnyt. Ja Raamatun mukaan minä, sinä, ja kaikki ihmiset ovat jumalan kuvia, muttei kukaan heistä ole jumala.


      • UskoToivonen

        "lappix" kirjoitti:

        >> minä, sinä, ja kaikki ihmiset ovat jumalan kuvia, muttei kukaan heistä ole jumala. >>

        Ei toki olla, mutta ei olla myöskään Totuus, Valkeus, Maailman Vapahtaja jne..


      • woewoe
        jwefnv kirjoitti:

        Juutalaiset(kin) olivat näreissään Jeesukselle siitä, että hän teki itsestään Jumalan. Mutta mitä tarkoittaa Jeesuksen vastaus?

        Johannes 10:
        34 Jeesus vastasi: "Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'?

        Ps. 82:6
        Kuulkaa! Vaikka olette jumalia, kaikki tyynni Korkeimman poikia

        Tämähän tarkoittaa vain sitä, että ihmiset ovat Jumalan luomia. Eli vertauskuvallisesti Jumalan lapsia tai poikia. Tämähän on tyypillistä Lähi-idän puheenpartta, johon törmää vieläkin.

        Jeesus on Jumalan poika, ei Jumala. Jumala on Hänen isänsä. Kun Jeesus sanoo Isä ja minä olemme yhtä, niin se tarkoittaa että he ovat yhtä hengessä. Se ei tarkoita, että he ovat yksi ja sama.


      • woewoe kirjoitti:

        Tämähän tarkoittaa vain sitä, että ihmiset ovat Jumalan luomia. Eli vertauskuvallisesti Jumalan lapsia tai poikia. Tämähän on tyypillistä Lähi-idän puheenpartta, johon törmää vieläkin.

        Jeesus on Jumalan poika, ei Jumala. Jumala on Hänen isänsä. Kun Jeesus sanoo Isä ja minä olemme yhtä, niin se tarkoittaa että he ovat yhtä hengessä. Se ei tarkoita, että he ovat yksi ja sama.

        woewoe. Totta turiset. Nyt sitten kolminaisuuskiihkoilijat häipyvät jonnekin piiloon kun lainaan Jeesuksen julistamaa Isän määräämää sanaa.:

        Joh.17.
        20 Mutta en minä rukoile ainoastaan näiden (opetuslasten)edestä, vaan myös niiden (Ihmisten) edestä, jotka heidän sanansa kautta uskovat minuun,
        21 että HE kaikki olisivat YHTÄ, niinkuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin (uskovat) MEISSÄ (Isässä ja minussa)) olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt.
        22 Ja sen kirkkauden, jonka sinä (Isä) minulle annoit, minä olen antanut heille (uskoville), että he olisivat YHTÄ, niinkuin me (Isä ja minä) olemme yhtä-
        23 minä heissä (uskovissa), ja sinä minussa-että he olisivat täydellisesti YHTÄ, niin että maailma ymmärtäisi, että sinä olet minut lähettänyt ja rakastanut heitä, niinkuin sinä olet minua rakastanut.

        Ilmeisesti lahkolaisilla ja kirkkouskovaisilla on jäänyt tämä kohta lukematta kokonaan, koska Jeesus todistaa pyhän hengellisen yhteyden ja kirkkauden olevan kaikissa joissa on Pyhä Henki.
        Yhdistävä tekijä on Jumalan Pyhä henki, joka yhdistää Isän ja Pojan sekä kaikki NE, joille se on annettu. Niinpä nämä kaikki PH:n omaavat ovat YHTÄ Isän ja Pojan kautta hengellisesti. Siksipä Jeesus ei ole jumala vaikka hän on YHTÄ Isän ja niiden ihmisten kanssa joilla on Pyhä Henki. Yhdistävä tekijä on nimenomaan PH


      • UskoToivonen

        "lappixin" näkemys on vajavainen.

        Kun Jeesus sanoo: " Minä ja Isä olemme yhtä " , niin Hän on sanonut samalla myös, joka on minun kädessä on Isän kädessä.

        Noin ei ei kukaan uskova voi sanoa.
        Jeesus myös vaikuttaa uskon.

        ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne. ( Apt. 3:16 )

        Ja Jeesus meni lähettämään Pyhän Hengen maan päälle.
        Jeesus on siis Pyhän Hengen lähettäjä.

        7. Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän. ( Joh. 16. )

        Hän on myös itse Totuus, mitä kukaan Totuuden Hengen kuljettama ei voi itsestään sanoa, jne ... jne ... jne ...

        Isän ja Pojan ykseys ei ole verrattavissa uskovien ykseyteen Kristuksessa.


      • UskoToivonen kirjoitti:

        "lappixin" näkemys on vajavainen.

        Kun Jeesus sanoo: " Minä ja Isä olemme yhtä " , niin Hän on sanonut samalla myös, joka on minun kädessä on Isän kädessä.

        Noin ei ei kukaan uskova voi sanoa.
        Jeesus myös vaikuttaa uskon.

        ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne. ( Apt. 3:16 )

        Ja Jeesus meni lähettämään Pyhän Hengen maan päälle.
        Jeesus on siis Pyhän Hengen lähettäjä.

        7. Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän. ( Joh. 16. )

        Hän on myös itse Totuus, mitä kukaan Totuuden Hengen kuljettama ei voi itsestään sanoa, jne ... jne ... jne ...

        Isän ja Pojan ykseys ei ole verrattavissa uskovien ykseyteen Kristuksessa.

        Varmaan minun näkemykseni on vajavainen, mutta sen tiedän ettei Jeesus ole jumala. Sinun kanssa ei ole mielekästä keskustella, koska puhut aivan muusta kuin siitä mikä on keskustelun aihe tai kysymys. Muistutat paljon kieroilevia jehnuja, joten olet Vartiotornin ahkera kuluttaja jossa annetaan neuvot miten ihmiset aivopestään kultin uskoon. EIkä hellaritkaan tee siinä poikkeusta.


    • trivia

      "Kuitenkin, juuri Hän auttaa ymmärtämään Raamattua ja auttaa monen muun asian kanssa."

      Joo. Mutta Jumala ei kuulema kaikkia auta. Vallitsee näet vapaa tahto. Tulisi ensin tahtoa tulla kristityksi ja vasta sitten opiskella oppi. Yleensä tieto kulkee toisinpäin. Tutustutaan aatteeseen tai asiaan ja sitten muodostetaaan siitä käsitys. Mitä vastaat?
      Veikkaan että useimmat ateistit ymmärtävät raamattua paremmin kuin monetkaan uskovat. He tutkivat esitettyjä väitteitä kriittisen ajattelun kautta. Ateismi ei siis ole pointti vaan pointti on olemassaoleva tietoa jotakin väitettä vastaan.

    • mitäihmettäsähoriset

      Ja tiedoksi. Jeesus on Jumalan Poika.

      • dddrdrr

        nii-in... kunnes kristityt Hänet tappoi!

        Ei Jeesusta seuranneet Jeesusta ristille asettaneet vaan RIKOLLISET kristityt joiden oppi elää edelleen ja nyt ei pilkata kuninkaaksi vaan Jeesusta elukkana teurastamisen opein.
        Jeesuksen evankeliumi Johanneksen mukaan;
        1:11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.
        Jeesuksen evankeliumia Johanneksen mukaan:
        7:19 "Eikö Mooses ole antanut teille lakia? Ja kukaan teistä ei lakia täytä. Miksi tavoittelette minua tappaaksenne?"

        Siis kristityt ja kristilliset ovat eri ryhmiä.
        Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskovaisia
        Kristilliset = Jeesuksen seurakuntalaisia
        Älkää sotkeko näitä toisistaan eroavia oppeja ja seurakuntia toisiinsa!

        Ilm. 2:1-29
        Näistä, Jeesuksen perustamista seurakunnista ei ole yhtään kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten seurakuntia:
        Pergamos
        Tyatira
        Sardes
        Smyrna
        Filadelfia
        Efeso
        Laodikea

        usko ei ole faktaa vaan Jumalallisuuden tietous on faktaa.
        JEESUKSEN evankeliumia Johanneksen mukaan:
        10:30 "Minä ja Isä olemme yhtä."
        Ilman Pyhää Isää ja ilman Pyhää Poikaa ei ole Pyhää Henkeä!
        LUOPUMALLA YHDESTÄ "HEISTÄ" LUOPUU "HEISTÄ:"
        usko on muuta/muita jumalaksi uskomista kuin Jumalaa itseään.


    • lkjhgtre

      #Pyhä Henki niin hän on YHTÄ Jeesuksen todistuksen Isän ja Pojan kanssa?#

      uskovainen on eksytetty luopumaan Jumalasta. siksi sitä kutsutaan uskoksi.
      Jokainen ihminen syntyy Jumalan Valtakunnan kaltaisena, ihmiseksi.
      uskonnot aivopesee opeillaan lapsia, nuoria ja aikuisia pois Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta ja alistaa palvelemaan herraa ja sen herra jumalia oppeineen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2603
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2400
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2071
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1470
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1423
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe