Hei YLLÄS INFO

hiihtäjäminäkin

Tuossa läheisessä viestiketjussa "Mikä reitti Ylläkseltä Leville?"ihmiset kyselee Ylläksen ja Levin välisen reitin kunnosta ja kunnossapidosta ja ihmettelevät miksi sitä ei kunnosteta. Tietoa ei löydy. Olisiko se mitenkään mahdollista, että siellä Ylläksen nettisivuilla olisi asiasta tietoa? Tai jossakin muualla? (Minäkin tässä heitän arpaa, että lähdenkö parin viikon päästä Ylläkselle vai Saariselälle)
- Miksi Ylläs-Levi ladun kunnosta ei löydy tietoa? Jos löytyy, mistä?
- Jos sitä latua ei kunnosteta, miksi?
- Jos sitä ruvetaan kunnostamaan, milloin?
- Jos se kunnostetaan, niin kuinka usein? Onko kunnostuspäivä jokin viikonpäivä vai...?

15

290

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lappalaisetonahneita

      Taitaa olla turha toivo, että vastauksia tulisi. Minäki olen ylläksen sivuja katsellu ja etsiny tietoa latutilanteesta, mut kun ei löydy. Ennen löyty helposti. Näyttää sille, että sekin tieto on pistetty maksulliseksi. Pitäs ostaa älypuhelimeen joku ohjelma, josta näkisi latukartan. Maksaa kympin, ei aivan hirveesti. Mutta ärsyttää kyllä pirusti tommonen lappalaisten rahanahneus. Näyttäs myös sille, että joka talvi pitäs ostaa aina uudestaan. Hyi helevetti tätä nykyhommaa. Että rahaa menee jo jos vasta miettii lappiin menoa. Eikä kaikilla ikäihmisillä oo vielä älykännyköitä.

      • eiooeikätuuu

        Eikös Ylläs-Leviä varten pidä ostaa tunnukset molempiin karttasydeemiin ?

        Nyt kun on tullut lunta joka päivä, niin saattaa vaikuttaa, että harvaan ajetut ladut ovat täysin ummessa.

        Huomioikaa myös, että järville eivät koneet mene ollenkaan. Aakenuksen Pyhäjärven pohjasta on sen verran montaa konetta pilkitty, että siinä on opittu jottain.


      • latulasse
        eiooeikätuuu kirjoitti:

        Eikös Ylläs-Leviä varten pidä ostaa tunnukset molempiin karttasydeemiin ?

        Nyt kun on tullut lunta joka päivä, niin saattaa vaikuttaa, että harvaan ajetut ladut ovat täysin ummessa.

        Huomioikaa myös, että järville eivät koneet mene ollenkaan. Aakenuksen Pyhäjärven pohjasta on sen verran montaa konetta pilkitty, että siinä on opittu jottain.

        Taitaa olla että molemmat pitää ostaa. Kyllä tuo matkailuyrittäjien ahneus hipoo jo ilkeyttä. Turisteille ei anneta mitään tietoa ilman maksua, jos se tieto vaan osataan pistää maksulliseksi. Puhelimella on tietysti turha kysellä, siellä on jonoa tai se nätti neitonen siellä toisessa päässä ei tiedä tai ei kerro, kokemusta on. Tuonne Levin sivuille oli lipsahtanut tieto, että 230 km/230 km maastohiihtolautua on avoinna molemmilla hiihtoltyyleillä. Siitähän tyhmempikin voi päätellä, että kaikki ladut on hoidettu. Ylläksellä ollaan fiksumpia, eikä ilmaiseksi tuollaisia tietoja kerrota. Jos tuo väli Ylläs-Levi ei siis ole hiihtokunnossa, niin syylliset lienee Ylläksellä. Varmimman tiedon saanee, jos soittaa Aakenuspirtille/Ounaspalvelut oy. Siinä lienee se käännöspaikka missä Levin ja Ylläksen latukoneet käy, jos käy.


      • Hiiltonilo

        Ei siihen palveluun kännykkää tarvi, se toimii myös tietokoneella. Ärsyttää tuo ihmisten ahneus, mistään ei haluta maksaa, ilmaseksi vaan pitäs saada ja pelkkää priimaa olosuhteista riippumatta.


      • ahneus
        Hiiltonilo kirjoitti:

        Ei siihen palveluun kännykkää tarvi, se toimii myös tietokoneella. Ärsyttää tuo ihmisten ahneus, mistään ei haluta maksaa, ilmaseksi vaan pitäs saada ja pelkkää priimaa olosuhteista riippumatta.

        Katseleppas huviksesi Ylläksen mökkien ja huoneistojen viikkohintoja. Se ahneus tosiaan saattaa monia ärsyttää. Mutta se ahne ei ole matkailija, vaan Ylläksen yrittäjä.


      • Paljonmökkejä

        Voihan sinne rakentaa 100000-200000 arvoisen mökin ja antaa ilman sitä lainaan jos siltä tuntuu.


    • äitikeskisuomesta

      On tosi inhottavaa tuo rahankeräys tommosesta ajankohtasesta latutiedosta. Paljo on lapissa hiihetty, mutta nyt jää väliin. Tultiin tuttavien luokse Kalajoelle ja yllätyttiin kovasti. Täälä on mainiot hiihtomaastot, ei liian vaikeat, mutta vaihtelevia kuitenki. Valaistua latuaki vaikka kuinka paljon. Ja niitä näköjään hoitavat joka päivä myös viikonloppuna. Ja netistä löytyy aivan ajankohtanen tieto latujen kunnosta, ILMAISEKSI. Ottakaa oppia sielä lapissa.

    • 1949eijyrätty

      Lähde lähde tuturille, lähde Ylläkselle.
      Täällä riittää terveyttä joka ihmiselle.
      Tunturille ponnistelee reipas hiihtoväki,
      moni heistä ensikerran jylhän Lapin näki.
      Joku paahtaa kasvojaan tai rasvaa suksiansa.
      Kukin kaiken irti ottaa hiitolomastansa.

    • porotvaihiihtäjät

      Milloin / Mitä ovat Ylläksen kiimaviikot

      • suksettomathiihtämässä

        Viikot 10-14 Mitä silloin tapahtuu navan alapuolella pysyy napapiirin yläpuolella.


      • sukseton
        suksettomathiihtämässä kirjoitti:

        Viikot 10-14 Mitä silloin tapahtuu navan alapuolella pysyy napapiirin yläpuolella.

        "Suksettomathiihtämässä". Se on just noin nykysin Ylläksellä. Jos sinne menee, ei suksia kannata ottaa mukaan, koska latujen hoito on mennyt tosi huonoksi. Vain pikku pätkiä siitä verkostosta ajelevat, jotta muutaman km:n voi hiihtää lähimpään latukahvilaan. Latukoneen käytössä pitävät hyvin usein koko päivän taukoja nyt hiihtolomienkien aikana. Käsittämätöntä. Mut kiimaviikoille voi mennä.


    • Ylläshiihtäjä

      Olen vuosia kulkenut Ylläksellä ja mielestäni on hyvä että nyt on maksullinen hiihtoreitti kartta jonka saa mobiilisti. Ladut on pidetty erittäin pienellä rahalla hyvässä kunnossa ja rahaa on yritetty kerätä latutarroilla ja latukartoilla, mutta ei ole tullut tarpeeksi. Näin onneksi saadaan enemmän rahaa mobiilipalvelun takia latujen kunnostukseen. Ladut ovat olleet ainakin nyt hyvässä kunnossa ja reitti Aakenuspirtille on hyvässä kunnossa eilen hiihdetty. Ylläksellä on paljon hyviä latukahviloita joita voi käyttää valitessaan reitin, toisinkuin Levillä.

      Levillä vähänpaljon vähemmän latuja, joten sielä yli puolet vähemmän paremmassa kunnossa kuin Ylläksellä. Valinta on jokaisen oma ja jokainen voi valita reitin jaksamisen mukaan.

      Nyt 9.4 Ylläs-Levi ski maraton, joten silloin ladut ovat varmasti hyvässä kunnossa Ylläkseltä Leville. Tule sinäkin mukaan.

      Ei kun hyviä hiihtokilometrejä kaikille missä lie hiihdättekin.

    • infoako

      Isoja eroja saattaa olla noissa matkailukeskusten infoissa. Kaksi vuotta sitten oltiin menossa Leville ja oli jotain ennakkotietoa, että on latu välillä Levi-Ylläs ja se kiinnosti. Sähköpostilla kyselin lisätietoa molempien keskusten infoista. Levi vastasi nopeasti ja perusteellisesti omasta osuudestaan. Ylläksen infon vastausta odottelen yhä. Hiihdin välin ja petyin tosi paljon Ylläksen puolen täysin hoitamattomiin jäisiin ja roskaisiin latuihin aina Kotamajalle asti. Mutta hyvää infoa tuli. Meille riittää Levin tai Saariselän ladut, vaikka niitä onkin vähemmän kuin Ylläksellä.

    • hiihtoniko

      Tuolla facebookissa on Ylläksen ladut sivu. Se on palvelua oikeaan suuntaan. Mutta pitäisi kyllä roimasti kehittyä. Nythän ne sivuton vähän niin, että ystävälliset Ylläksen ystävät kehuvat hyviä latuja, vaikka eivät ole parfyymiladuilta sivuun poikenneetkaan ja eivät niitä huonompia latuja ole nähneetkään. Se oikea hiihtäjä kaipaisi nimenomaan tietoa siitä, että mitkä ladut ajetaan huomenna ja lähipäivinä, jotta voisi suunnitella hiihtoretkiänsä. Ei se todellakaan paljon auta, jos kännykästä näkee, että latukone on siellä tai täällä. Kovalla käytöllä ne taitaa olla, kun niin usein ovat remontissa, vai onko välihuollot tekemättä. Epävarmoja näkyy olevan myös ne kännykkäsovellukset. Se olisi hirveen helppoa, jos hiihtäjä tietäisi, että kaikki ladut ovat kunnossa, jos ei ole parhaillaan lumimyräkkä.

    • Oulainen1

      Kyllä näin hiihtoniilona tuntuu että täällä koirat vain haukkuu. Lumuan ladut Saariselällä, Levillä ja Ylläksellä. Ja ainakin 10 v. kokemuksella voin sanoa että parhaat ladut löytyy Ylläkseltä. Ja että kauneus on katsojan silmässä. Hiihtonikolle voisin sanoa että oletko koskaan ladulle ees päässyt..?


      dulle ees päässy

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe