Onpahan ahkerasti ajettu vm.2014 merssulla

sellainen.kokemus

Laskeskelin että noin 152117km/vuosi ja 12676km/kk ja 422km/pv.
Kukahan tollasia kilometri määriä ajaa :) 2-3kk välein saa käyttää huollossa, pitää olla aika tuottavia kilometrejä, polttoainekuluja kuukautta kohden kertyy noin 750€.


Mercedes-Benz E 300 BlueTec Hybrid A
Vuosimalli 2014 (ensirek. 9-2013) Moottori 2.1 l, Hybridi
Mittarilukema 431 000 km

11

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomearistiinrastiin

      Ei se välttämättä taksi ole. Kova kaupparatsu vetää noi kilometrit todennäköisemmin.

      • kuriiritkin

        Missä vaiheessa se kaupparatsu (422km/pv) ympäri vuoden, ehtii olla tuottavissa liikeneuvotteluissa ja niihin valmistautua, syödä ja levätä.

        Pitäisi myös olla tehotomasti tehty business-plaani jos ajalee noin 200km suuntaansa vain yhteen tai kahteen toimipaikkaan ja tuottavaa kaupaakin tulisi saada tehtyä.

        Noilla _jatkuvilla_ kilsoillahan alkaa aivotkin olla muusia ajosta ja liikenteestä uupuneena, unohtamatta että ajoa on ympäri vuoden kaikissa keleissä.

        Nuo kilsat sopisi paremmin taksiin joka on kahden kusin ajossa, jatkuvassa kaksivuorossa.

        En tosin tiedä paljonko taxit ajavat keskimäärin vaikkapa pääkaupunkiseidulla. Sesongista riippuen tolpalla istumistakin kertynee.

        Jollekin pika-kirje-kuriiri-vakiokierros toiminnallekin yhden jatkuvasti jamaksi kilsat ovat todella mittavat.

        Muistelen kyllä muuan kuriirifirmalla olleen hyvin pitkiä lenkkejä Helsingistä jonnekin susirajalle saakka ja takaiisn ja autot olivat suunnilleen kaiken aikaa tien päällä. Taisi olal Lapin-keikkaakin vaikk aniitä myö spienkoneilla lennetään.

        Taisi olla joku farkku-Volvoilla paljon keikkaa ajattanut yritys, mutta ohessa yksi tapaus ja auto super-tikissä, mutta niin on ollut sen huoltokin:

        "Taksimersun mittariin tuli miljoona"

        - http://www.iltalehti.fi/autot/2010080112093616_au.shtml


      • vanhataksisaatana

        voi sillä taksilla ajaa kolmeakin vuoroa kolmella kuskilla, auto on koko ajan liikenteessä eikä seiso pihalla niinkuin naapurin papalla joten taksi-mersut ovat luotettavia pelejä vaikkas olisi ajettu 100tkm/vuosi ja taksarit eivät myöskään kursastele huoltamisessa vaan veholle vaan suoraan


    • ihkuaTero

      Vois tuossa olla Toyota ihmeissään?

      • Toyota-palstan

        trollipoju taas asialla - kukapa muu täällä sekoilisi ja sotkisi Toyotan tähänkin keskusteluun. Poju on sairas, ei voi mitään.


    • kuskitVaihtuuPihtiputaa

      postia pohjosesta.... joka päivä..... niitä on kolme. pösö paikkaa huollot.

    • Hoh-hoijaa

      Pieni Corollakin menee 400 tkm lennossa ilman ruuvin kiristystä. Nythän niillä ajetaan 20 vuoden aikana 5 - 10 km kylmäkäynnistysajoja ilman murhetta.
      Yksikään mersu ei kestä vaikkapa oman Toyota dieselin 2 km työmatkaa, 4 km kauppamatkoja ja muutamaa pitempää reissua vuodessa.

      Noilla kilometreillä ei saa mennä vielä ainoatakaan niveltä, eikä mitään muutakaan osaa (joku osa saattaa pettää, kuten laturi, tai koiranluut halpoina osina loppujen lopuksi).

      Mersulla on ajettu kaikkein kevyin mahdollinen, eli aina lämmin moottori ja pitkää matkaa. Jos se on edes ajettu Helsingin keskustassa, talliin vekslaten kolme kertaa tunnissa, muutan kirjoitustani.

      Se yksi toista miljoonaa ajettu taksi oli muistaakseni kolme kertaa kone ja kaikki osat läpi käytynä. Jotenkin hämmästytti Mersun laaduttomuus, mutta voihan olla, että omistaja valehteli autostaan lehtiartikkelissa.

      • Mbmann

        Monet helsingin taksifirmat ajaa mersula kolmea vuoroa, eli autot on ympäri vuorokauden liikenteessä, ei juuri tule maantieajoa vaan repivää kaupunkiajoa koko ajan. 2 -2,5vuotta ja 350 000 - 400 000 km ja vaihtoon. sen jälkeen se on vielä kelpo peli seuraavalle omistajalle.
        Eräs Helsinkiläinen lähettifirma otti toyota-merkkisiä ajokkeja Helsingin keskustan jakeluun. parhaan yksilön kone kesti 90 000 km ennen hajoamista. ei kestänyt 4D4-moottori Hesan liikennettä.
        Minkä takia toyotia ei näy taksissa, jos se on niin hyvä?


      • onsesentäänauto

        Kävin autoliikkeesä istumassa eräässä entisessä taksimersussa, taisi olla vuosimalin 2011 E220. Mittarissa 450tkm. Huomiota herätti, että autosta ei päälle päin paljon kilometrit näkyneet. Toki kiveniskemiä oli keulassa, mutta sistustus oli lähes uuden veroinen, vaikka tuon mersun kyydissä on varmaasti porukka vaihtunut tiheään ja muutamat oksennukset varmasti jouduttu penkeiltä siivoamaan. No toki istuimista näki, että niissä on istuttu, mutta monissa monissa muissa autoissa istuimet on huonommassa kunnossa alle 200tkm ajettuina.

        Huoltohistoriasta en tiedä, mutta tuskin tuokaan yksilö on ehtinyt pajalla seisomaan, kun kilometrejä on kertynyt tuohon tahtiin. Tuollakin mersulla elämä jatkuu vielä pitkään, vaikka itse en kuitenkaan noin paljon ajettuun enään kajoaisi.


      • onsesentäänauto

        Vaikka tämä on Mersu-palsta, niin on pakko kommentoida tähän Toyotan kehumiseen.

        "Pieni Corollakin menee 400 tkm lennossa ilman ruuvin kiristystä"

        Se on vaan kumma juttu, kun näitä 400 tkm Corollia ei tahdo löytyä mistään ja tilastollisesti vain 3,2 prosenttia Toyotista saavuttaa 400tkm rajan. Suurin osa Toyotista häviää liikenteestä ennen 300tkm rajaa.

        http://www.iltalehti.fi/autot/2016051921593165_au.shtml

        "Yksikään mersu ei kestä vaikkapa oman Toyota dieselin 2 km työmatkaa, 4 km kauppamatkoja ja muutamaa pitempää reissua vuodessa. "

        Sulla on varmaan hyvä perustelut ja varmasti myös kokemusperäsitä faktaa tälle väitteelle? Mitä edes yrität tällä naurettavalla väittämällä kertoa? Itse kun ajan juuri Mersulla tuollaista ajoa, enkä ole havainnut iinä mitään ongelmaa.


      • E220_CDI

        Se ei vielä kesää tee, jos yksi Corolla selvisi 400.000 km. Katsastustilastojen mukaan lähes 2/3 Toyotista ei koskaan saavuta edes 200.000 km ajomäärää.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4187
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4036
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3642
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      67
      3049
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2751
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2538
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2538
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2416
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2299
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2255
    Aihe