rangaistus vilpillisestä laskusta?

mikä.rangaistus

millainen rangaistus minulle tulee, jos suostun kirjoittamaan vilpillisen laskun? Kuvitellaan että suostun kirjoittamaan laskun, jossa väitetään tehdyksi remontti toimistokiinteistössä, kun todellisuudessa se 20 tuhannen euron remontti tehtiin yrittäjän kotona.

Yrittäjä haluaa ilmeisesti laittaa kotinsa remontin firman piikkiin. pyysi laskun firman nimellä ja nimikkeeksi toimiston remontti. jos en suostu, lienee turha odottaa bisnestä kyseisen yrittäjän firmalta. jos suostun, teen rikoksen.

mitä teen?

15

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monellaalalla

      Siinäpä funtsittavaa eikös tuo ole melkein maan tapa?

      • mikä.rangaistus

        valitettavasti taitaa olla. Kun miettii, että Suomi on maailma vähiten korruptoitunut ja rehellisin(?) maa, niin millaista meininki on jossain muualla? kuinka rikollista homma onkaan jossain Kreikassa, Italiassa, Brasiliassa tai Meksikossa?


      • 17-14

        Todennäköiset rikokset olisivat törkeä veropetos, törkeä kirjanpitorikos ja törkeä väärennys.
        Kaikista edellisistä tuomitaan vankeutta 4 kk - 4 vuotta.


    • sitäsaamitä

      Jos sä nyt jo etukäteen mietit rangaistusta, niin lähtökohta on se, että kiinni jäät. Ennemmin tai myöhemmin. Ja sit vasikoit sen tilaajan. Rangaistus on se, että monta kymmentä kertaa kalliimmaksi tulee.

      • mikä.rangaistus

        vähän kyllä tekis mieli soittaa verottajalle. verotarkastuksen paikka olisi aika monessakin suomalaisessa firmassa. pikkuvilppiä on todella paljon. yleensä kaikki alkaa ansiotuloverojen kierrosta: maksetaan yrittäjän vaimolle palkkaa vaikkei hän olisi oikeasti töissä kyseisessä firmassa. tai maksetaan liian suurta palkkaa omalle vaimolle, tavoitteena saada yrittäjän omat ja vaimon ansiotulot sille tasolle, että verotus optimoituu. esimerkiksi yhtä suuri palkka yrittäjälle ja vaimolle vaikka vaimon panos yrityksen tulokseen on merkityksetön. tämähän on veronkiertoa.

        seuraava askel on varastaa yrityksen varastosta: eräs keittiökalusteita valmistava firma "menetti" paljon tavaraa varastostaan hävikin takia, samalla yrittäjän kotona tehtiin keittiöremontti.

        sitten laitetaan firman kirjanpitoon laskuja, jotka eivät kuulu firmalle. kotona tehty remontti onkin muka yrityksen tiloissa tehty remontti. reissataan ulkomailla "opintomatkoilla" firman piikkiin. hankitaan mönkijä ja moottorikelkka firman rahoilla ja vielä lapsille jääkiekkovarusteet. ihan oikeasti eräs Siikaisista oleva entinen yrittäjä kehui sillä, että lasten pelivarusteetkin oli laitettu firman kirjanpitoon!

        näin meillä


    • Yllip

      Ei et sä mitään saa sangtioita kun katot että homma hoidetaan etelä-pohjanmaalla silloin sua ja tilajaa suojellaan virkavallan toimesta ja jos jokun kärsii ne se on aivan joku muu kuin teistä kumpikaan joten ole huoleti.

      Näistä haistapaskan laskuista muusta konkeloista on esimerkkejä samoin kuin asioihin liittyvistä virkavallan "toimistakin" ihan mustaa valkoisella ja ihan virallista.

      Verottajakaan ei ollut kiinnostut eikä kukaan muukaan. rikoksiahan olis verottajallekin ja kirjanpitoon jne.

      • mikä.rangaistus

        länsi-suomessa ollaan, ei ihan pohjanmaalla


    • ertrert

      Pakkoko siihen laskulle on kirjoittaa ylimääräistä virheellistä tietoa, laitat vaan sen pyydetyn toimistonremontti ja firman nimelle, koska se on yrittäjän asia sitten ratkaista, missä pitää toimistoaan ja mitä laskuja yritys maksaa.

      • ihan_oikeesti

        ihan oikeesti. ei yritys voi maksaa yrittäjän kotona tehtyä keittiöremonttia. miten sen väännätkin, niin yrittäjän kotona tehty remontti ei liity millään tavalla firman liiketoimintaan! ihan aikuisten oikeesti.


    • fgdfhfgjhgj

      Pakkoko laskuun on laittaa, missä remontti tehtiin? Remontti kun remontti. Tai no, kai siinä on eriteltävä yksityiskohdat, ja niistä selviää, että kyseessä oli kodin remontti. Toisaalta, miksi edes haluaisit asiakkaiksesi epärehellisiä ihmisiä? Ja sitten vielä yksi näkökulma: Voiko Suomessa mikään pieni firma pysyä pinnalla rehellisesti, kun verivirasto istuu hartioilla ja painaa pinnan alle, ja vakuutusyhtiö vielä painaa päälaelta? Onko valheesta tehty hengenpelastuskeino tässä ahneiden hallitsemassa maassa? Siinäkin nyt on kaksi firmaa, sinun ja asiakkaasi, jotka katsovat, ettei rehellisyys kannata, kun maata hallitsee rikollismafia. Surullista. Entäs, jos sinä tulisit tunnetuksi rehellisenä remonttireiskana? Se voisi olla niin harvinaista (ei kai sentään?), että tilaukset eivät sinulta loppuisi. Itse tekisin niin. En kyllä mitään selkäänpuukotusta tekisi, vaan antaisin vain mahdollisimman neutraalin laskun, ja asiakas saisi toimia sen kanssa, miten haluaisi.

    • Muuta-E-P

      Tuota ja noi. ei suomessa verottaja istu yrittäjän harteilla, vaan joidenkin ns.yrittäjijen osalta verottajaa ei saa liikkeelle ei sitten millään ja tämä perustuu siihen naama kertoimeen ja mahdoliseen eavvko taustaan on selviö että evako taustaisilla on kovempi suoja kuin muilla. jostakin syystä. köh köh..

      Mitä sun lasku saavaan tulee niin laitat laskun kuten asissa on toden mukaan tapahtunut ja jso ei maksa niin perintätoimistolle vaan ja huonostihan siinäkin tapauksessa sun tulee käymään sillä hommia et enää saa mistään. joka osoittaa kuin mätä koko systeemi on ja ei se ole verottajan syy vaan yrittäjijen omaa syytä.

      johtopäätös on että yritys toiminassa on niin plajon mätää ja tukiaisten hyväsk käyttöä (vero rahojemme) ette se vääristää kilpailun ja rehdit yritykset ajetaan kitumaan ja kuolemaan pois.

      perusta seuraavski lakitoimsito ja ala leikkimään jurstia ja väärennät toiemeksi anto valtakirjoja ja sitten teet velkaa toisten nimissä ja laskutatkin siitä vielä ja viet ulosottoon ja esität loukaantunutta hyväntekijää. näin etelä-pohjanmaalla tehdää ja kirjoitellaan lehtiin ja joka paikkaan sitä kun saa evakkona puuhastella ihan mitä vaan ja hommaat pistoolin jolla uhkaat tappaa jos tekee ilmoituksen. ei poliisi siihen puutu ja sinä korjaat hyödyn.

    • poliisinapuri

      Liiketoimintakielto, joten firmasi hommat loppuu etkä uutta voi aloittaa.

    • suosiellävetelä

      Ei mitään vilppejä prkl aloittaja edes tuollaisia miettii.Nesteessä oot vähän ajan päästä.

      • raksayrittäjä

        tai eläkkeellä.


    • Etelä-pohjanma

      Hyvä nähdä että rehelisiäkin kommentteja on tosin syteemi nyt vaan on se että tiettyjä tahoja suojellaan eikä haluttakaan vastuuseen ja näin todellakin etelä-pohjammalla tehdään riittää kun olet persu ja mukna jollakin tapaa poliitiikassa ja omaat tietyt taustat niin saat tehdä ihan kaikea tuota laitonta ja vapaasti ei pure polisi ei syyttäjä eikä tuomarikaan voi väärenellä toistamiseen voit nostella ihmisten tilit tyhjäksi voit tehdä lainoja ihmis
      ten
      tiedoilla ja mitään seuraamuksiakaan ei ole virallisesti edes luvassakaan voit aukoo päätäs mediassa ilman virallisia seurauksia.

      voit uhtata tappamisella ilman seuraksia. niinpä niin se suomi ja vapaa rikollisten suojelu ohjelma jota viranomaiset suojelee.

      Voit myöskin kiristää luopumaan jutusta ja käyttää siinä poliisia käsi ksassarana. ja jos ei se riitä niin voit uhkailla ja leevittellä vääriä tietoja ja niin poispäin. voit solvata voit herjata jne. voit laitella vale laskuja perintään..

      Joku tuossa edellä totesi että maksun aika tulee no tuleehan se ihan varmasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      43
      8185
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4716
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      68
      3512
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2206
    5. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      18
      1767
    6. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1729
    7. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1707
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      361
      1577
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      66
      1243
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      279
      1148
    Aihe