Joko räiskähtää maksuhäiriömerkintä

haaleaa

Heipä kaikille. Eipä nukuttanut viime tänäkään. Syynä velkojen maksamattomuus. Missä vaiheessa tulee maksuhäiriömerkintä tms. kyseessä Lainaston ja Extraluoton limiittiluotot? Kyllä ..tuttaa typeryyteni kun otin aikoinaan nuo. Älkää soimatko lisää, hoidan sen ihan omassa mielessä. Taitaa elämäni loppua tähän vaikka en soisi lapsilleni tuottaa surua. Asialliset neuvot tarpeen. Kiitos.

8

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mjuytdcvhjkl

      Lainatusta rahasta saa maksuhäiriömerkinnän 60 vrk laiminlyödyn eräpäivän jälkeen. Silloin sulkeutuu mahdollisuus vaihtaa puhelinta, vakuutusta tai vuokra-asuntoa sujuvasti, mutta maailma ei kaadu eikä aurinko lakkaa nousemasta. Jotain rahaa saat joka kuukausi jostakin? Jospa jättäisit sen isomman limiitin tappiin ja maksaisit pienempää pois. Päästä maksuhäiriöön vain toinen velka ja maksa toista kynsin ja hampain pois. Turhaa ottaa pikkuvelkoja perintään ja ulosottoon, maksaa suhteessa enemmän.

    • 4586568568

      eli sulla on lainaston ja extraluoton vipit vaan...4000e???? ...vittu itsellä on 40 000e luottoja ulosotossa joten ota ihan lurkisti vaan :( Maksuhäiriö ei ole mikään elämän loppu vaan oikeastaan helpotus jos ei pysyty itseään pitämään erossa turhista veloista. Pidä vaan huoli että enne merkntää sulla on puh.liittymät, vakutuukset ym kunnossa, muuta ei tarvita.

    • clearingpaper

      ottamatta kantaa ap. tilanteeseen moittimatta, niin on vaan pakko sanoa tai ihmetellä ja todetta... kun lainat on ns.. kunnon pankin ulkopuolelta ja ne on sit tuossa tilanteessa, niin se velallisen oma pankki ei kyllä lainaa anna niiden järjestämiseen.

      Itsellä oli aikanaan joku 3500mk maksusopimus kodinkoneliikeen ostosta... siis osamaksu. Sitten tuli toinen rahantarve ja siitä menin pankkiin neuvottelemaan, niin se pankkkineuvoja kysy muut maksut... niin hän antoi sen osamaksun verran lisää ja sanoi, että maksa se pois...

      Ja muuten... en nyt ala ekseliä pyörittämään, mutta joku 150e kk ja 2,5a, niin tuo 4000e olis selvä..... mut niinkuin sanoin, niin.... pankkihan ei siihen anna lainaa ja nykyää kukaa ns. tavallinen ihminen ei lähde toiselle takaajaksi ellei ole sit tuota pääomaa misään jemmassa riskittä... siis pitäs olla ainakin 20 000e, että olis vara hävitä 4000e....omavelkainen takaus kun tarkoittaa just tota, että velan määrästä vastaa viimehetkessä sit vaikka yksi takaaja vaikka takaajia olis 3 kpl.

      • vikamaksusopparimenossa

        Ei välttämättä tule maksuhäiriömerkintää 60 vrk jälkeen. Mulla on varmaan viisi lainaa myöhästynyt sen verran muttei merkintää ole tullut. mutta kun laina on ollut pitkään hoitamatta se irtisanotaan ja menee perintätoimistoon. Sulle tulee maksuvaatimus että pitää maksaa koko roska. Mutta perintätoimiston kanssa voi kyllä sopia osamaksu. eli tuollaisen 2000 eur luoton voi hyvin maksaa n 100-200 e kuukausierissä. eli jos sulla on mahdollisuus pulittaa kuukausittain n 400 e voit hyvin hoitaa lainat pois ja säilyttää luottotietosi. Vielä parempi olisi yrittää jostakin saada 4000-5000 lainan. jolla maksat kaiken pois Takuu-Säätiö takaa pankkilainoja ylivelkaantuneille, soita niille.


    • vjvjvjvjvjvj

      Joo, tutulta kuulostaa unettomat yöt ja murehtiminen. Lapset ovat kuitenkin onnellisempia kun on äiti elossa vaikka köyhää oliskin. Ehkä eivät vielä, mutta kiitos tulee sitten vuosien päästä. Voimia jaksamiseen! Omasta kokemuksesta puhun, kun velkajärjestelyn kävin läpi vuosia sitten.

    • Hankalaakka

      Kestää kyllä aikansa ennenkuin menee sinne asti. Ainakin 1 - 2 kk ja tavallisesti ulosotto tai haastemies yrittää tavoitella, riippuen velan määrästä.

      Ulosottoonkin voi yrittää sopia maksusuunnitelmaa, jos on tuloja joka kuukausi. Tarkoitan, että ei menisi sitten tieto palkanlaskentaan ja työnantajalle, jos olet töissä.

      Älä huoli. Meikäläisellä on vielä velkajärjestelylainoja maksamatta ainakin n. 20 000 ja jäin työttömäksi noin 2 vuotta sitten. Nyt edessä työmarkkinatuki, ja en pysty tietty maksamaan suunnitelman mukaan. Mietin jo, että milloin tulee määräys laittaa kämppä myyntiin.... Kela:n päivärahasta ei ole juuri maksuvaraa, eikä maksusuunnitelmaa ole enää varaa muuttaa. Muutettu jo kahdesti.
      Että on meitä muitakin! Onneksi ei voi tehdä enää uutta velkaa merkinnän vuoksi.

      • Hankalaakka

        Tarkoitin, että ainakin 1 kk maksuhuomautuksesta. Perintätoimiston karhut on pahoja! Niissä on helvetin kova korko, ja ne eivät vanhene koskaan.
        T. edellinen kirj.


    • kovat-on_korot

      "jos sulla on mahdollisuus pulittaa kuukausittain n 400 e voit hyvin hoitaa lainat pois ja säilyttää luottotietosi. Vielä parempi olisi yrittää jostakin saada 4000-5000 lainan. jolla maksat kaiken pois Takuu-Säätiö takaa pankkilainoja ylivelkaantuneille,"

      -Niin takaa, mutta ei myönnä lainoja, jos velallinen voi ne itsekkin hoitaa.

      Toisinsanoen TS ei myönnä lainaa sillä perusteella, että velallisen korkokulut saadaan pienemmiksi.

      Itse olen ulosotossa, siellä on noin 10 tuhatta, ja velkaneuvoja sanoi, että minun on turha hakea TS;n lainaa, koska olen töissä, ja uo-summa on niin pieni, että se on kuitattu muutamassa vuodessa, joten korkokulujen alentamiseen TS ei lainaa myönnä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      75
      2300
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1781
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      162
      1639
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1402
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1398
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1271
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      136
      1133
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1062
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe