Raamatussa Jumala mormonien mukaan valehtelee

kaksipisteto

Jahve ilmoittaa VT.ssä että on aina ollut sama ja on kaiken luoja, myös ihmisten eikä siis itse ole ihminen, ihmislajihan on olemassa vain koska hän sen loi . "Minä olen aina sama, minä olen ensimmäinen, minä olen myös viimeinen. " Hän ilmoittaa että on aina ollut Jumala, näin sanoo myös UT "Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan... " Room 1:20

Mormoneille tämä ei sovi, koska heidän uusien ilmoitustensa mukaan Jumala on joskus ollut kuten ihminen nyt ja kokemusten kautta pikku hiljaa kehittynyt jumalaksi,koska kuulema järkikin sanoo että näin on pitänyt tapahtua .Nimim. Selkeyttä läksyttää minua asiassa :" Etkö osaa ajatella, ettei kenestäkään voi tulla täydellistä ilman kehitystä? Juutut kirjaimellisuuteen ja vaadit, että kaiken tulisi olla Raamatussa. "
En vaadi mitään tuollaista, vaan Jahve raamatussa on se, joka ei osaa ajatella vaan kirjaimellisesti väittää Raamatussa juuri noin, joko Jahve on vähän tyhmä tai sitten hän valehtelee.

Nim. selkeyttä on myös ilmoittanut että Jahven ilmoitus muuttumattomuudestaan pitää ymmärtää niin, ettei hän meidän aikanamme ole muuttunut,
(Selkeyttä: "Täytyy olla niin, että "aina ollut jumala" -lauseessa "aina" koskee meidän aikaamme, mutta ei sitä, mitä oli ennen."), mutta miksi Jahve itse siinäkin väittää muuta? Jos hän muuttui vasta meidän aikanamme, miten hän voi Raamatun alkulehdiltä asti väittää että on muuttumaton, kaikkivaltias jumala? Raamattu, jos mormoneja uskoo, on surkein ja epärehellisin pyhien kirjoitusten ilmoituskokoelma joka millään uskonnolla on.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selkeyttä

      Sinulle kelpaavat vain kirjaimellisuudet. Ymmärryksesi hylkäät. Edelleen olen tätä mieltä:
      Etkö osaa ajatella, ettei kenestäkään voi tulla täydellistä ilman kehitystä? Juutut kirjaimellisuuteen ja vaadit, että kaiken tulisi olla Raamatussa. - Miksi näin?

      • kaksipisteto

        En vaadi yhtään mitään vaan sanon mitä Raamattu sanoo, en omiani. Tiedät sen kyllä mutta et edes tässä kohtaa voi olla rehellinen, kun koko argumentointisi perustuu siihen ettei raamatun ilmoitus jumalasta ole totta, vaan raamattu joko valehtelee tai erehtyy. Jopa omalla järjelläsi tiedät luojaa enemmän - ai niin ei Korotettu ihminen olekaan ihmisten luoja vaan on itsekin välillä ollut sellainen kuin ihminen on nyt.
        Raamatun Jahve juuttui kirjaimellisuuten, en minä. On kumminkin hyvä tietää etät pakanauskontojen jumalat sentään ovat kirjaimellisesti mitä ovat, tässä ei tule yllätyksiä : ruumiillisia, ne naivat, lisääntyvät, asuvat tietyissä paikoissa, niitä on paljon, ne muuttuvat ja valehtelevat, niistä mikään- ihan logiikankin mukaan- ja niiden oman ilmoituksen mukaan ole ollut aina . Raamatun jumala hävisi niille, ei ole yhtä ainoaa muuttumatonta ikuista aina elävää kaikkivaltiasta jumalaa joka olisi henkiolento eikä valehtelisi vaan jonka sanaan voisi aina luottaa. Hullua olisi tuota kirjaimellisesti ottaakaan.


    • Tiesitkös muuten että aiemmin pyhiksissä sanottiin että totuuden saattoi löytää mksta ja Raamatusta. Kysymyksessä EI ole lainkaan se että Raamattu olisi väärä. Se että Raamatusta on poistettu kohtia on tosi, samoin se että sanoja on muutettu... se mikä näissä saattaa olla väärin on että jos ne on muutettu palvelemaan jotakin tiettyä ideologiaa ja jos ideologia sinänsä on väärin, silloin se muuttaa koko asian. Myös se että Raaqmattua on kopioitu käsin vuosia ennen painatusta on saattanut aiheuttaa virheellisiä muotoja ja jopa sanoja siihen. Vielä se että jotkut asiat on yksinkertaisesti käännetty väärin joko siksi että kääntäjä ei ole tuntenut sen ajan kieltä tai koska hän on ymmärtänyt väärin. Johan tyhmäkin tajuaa että Raamatussa saattaa olla virheitä kaikkien näiden vuosien jälkeen ja että MK uutena Pyhänä Kirkoituksena ei sisällä niin monia tällaisia VIRHEITÄ.

      • kaksipisteto

        Heprealaisen raamatun sisältö päätettiin lopullisesti toisen vuosisadan alussa, viimeisinä siihen tulivat nuorimmat kirjoitukset, Esterin ja Danielin kirjat. Vasta siitä alkaen tietyt kirjoitukset tietyssä muodossa olivat kädet saastuttavia ei ole ollut mitään mitä olisi pitänyt määritetellä kädet saastuttaviksi, mutta ei määritelty. Ei ollut valmista sabluuna josta jotain olisi jätetty pois .Tietyt kirjoitukset, tietyllä sisällöllä ovat olleet "raamattu" vasta kun ne siksi on määritelty. Jeesus käytti lähes identtistä lakia ja profeettoja kuin me nyt , eikä hän huomannut etta jotain puuttuisi tai olisi toisessa muodossa kuin pitäisi eikä korjannut mitään. Oliko hän vähän tyhmä kun virheitä huomannut vaikka koko asia joissakin kohden oli saattanut muuuttua siitä mikä oli ilmoittajan tarkoitus ?

        Ja kyllä, raamattu on väärä, jos sen jokainen ilmoitus Jumalasta pitää tulkita toisin kuin ilmoitus itse sanoo. Yrittääkö jumala harhauttaa tai valehtelee ja päälle päätteeksi vielä väittää että kaikki mitä hän sanoo on totta?

        Raamatussa Jahve ilmoittaa että on aina ollut jumala, on ikuinen,kaikkivoiva, henki, ei muutu, on ihmisten luoja ei ihminen, joten ei mitenkään voi väittää että raamatun noin itsensä identifioinut jumala olisi sama kuin mormonien Korotettu ihminen joka on kehityksen ja muutoksen kautta jossain vaiheessa tullut jumalaksi, on ruumiillinen, avioitunut ja asuu joissain paikassa ja sen lisäksi on vaimonsa kanssa Raamatun jumalan vanhemmat.
        Eikö MK pohjana ole Jaakon käännös siltä osin kun se lainaa raamattua? Siis virheellinen käännös.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3310
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2862
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      24
      2699
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2638
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2524
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2355
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1823
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1757
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1630
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1486
    Aihe