Omaan kotiin

omakotiko

Olen 50v.nainen ja pähkäilen tässä ostaakko omaksi asunto jossa nyt asun vuokralla..On mulla mieskin mutta hän ei halua osallistua ostoprosessiin.Lainakin on jo valmiiksi luvattuna pankista.Olen aina asunut vuokralla,ja vain haaveillut omasta kodista.Nyt olisi sikäli oiva tilaisuus kun ollaan jo asuttu tässä,on todella viihtyisä,ja kodikas asunto.Remonttia on luvassa,mutta ne ovat tiedossa olevia.Eli yllätyksiä ei ole luvassa asunnon kunnon suhteen.Hintapyyntö on sen verran korkea,ettei ole käynyt paljoa ostoehdokkaita.Ajattelin tarjota ihan kohtuullista summaa.Asumiskuluni pysyisivät suunnilleen samana kuin mitä nyt maksan vuokraa,odotan tarkkaa summaa vielä tietooni isännöitsijältä,kunhan remontin kulut tulee tietoon.Koti on niin tärkeä osa elämää,että tunnen sen viimeinkin ansainneeni!Mutta olen aina ollut huono riskin ottaja,mutta nyt tuntuu että olisisn viimein tarpeeksi kypsä omaan kotiin!

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastikkeetpilviin

      Isännöitsijäsi kertoi taloyhtiöösi tulevan katto- ja putkiremontti. Vastikkeet tulevat nousemaan kovasti. Kannattaa kenties jättää ostamatta.

      • vastike.alas.oma.onparas

        Vuokriainen näköjään taas luulee, muttei tiedä. Remontit ennemminkin laskevat kuin nostavat hoitovastiketta pitkällä aikavälillä. Ellei vastiketta sitten koroteta sillä mielin, että sillä rahoitetaan kokonaan tai osin joitain remontteja. Tämän taas tarkoittaa sitä, ettei joka asiaan tarvitse ottaa yhtiölainaa.


      • oman_maun_mukaan

        Eiköhän tuossa tarkoitettu hoitovastiketta remontista aiheutuva rahoitusvastike siihen päälle.

        Remontin alla ostaminen ei ole järkevää, jos ajatellaan pelkästään tilintekoa. Asunnon arvo ei nouse yleensä lähellekään yhtä paljon kuin remonttiin upposi rahaa. Mutta valmiiksi remontoituakaan on paha ostaa, jos ei rahat moiseen riitä. Tai jos remointoituja ei edes ole tarjolla alueelta, jolla halutaan asua.

        Ja onhan tässä sekin, että jos ostaa kämpän ennen putkiremonttia, pääsee itse valkkaamaan sinne kaakelit yms. tuunausta. Saa ns. oman näköisen kämpän. Vuokrattaviinhan tupataan laittamaan pliisut materiaalit ja kodinkoneetkin yleensä halvimmasta päästä.

        BTW rahan kerääminen remontteihin etukäteen ei ole järkevää. Korkoahan säästöille ei juuri makseta, toisaalta lainaraha on suht. halpaa.


    • näintäääää

      Ei kait noin vanhana enää kannata asuntoa ostaa. Eläkkeellä saa kunnaltakin asuntoja eikä huolta rempoista ja vuokrakin hoituu asumistukena ja sossusta loput.

      • ei.voi.kun.nauraa

        15 vuodessa sen asunnon ehtii ehkä jopa maksaa omaksi. Heh, ei varmaan tosiaan joo kannata maksaa samalla summalla omaa kun totta kai mielummin läskille omaksi. On teillä vuokriaisilla melkoiset puolustusmekanismit mielenterveydellenne :D


      • ajattelematta_paras

        Vuokraloisilla/alemmilla sos. luokilla (sama asia) on huonot elintavat - syövät ns. roskaruokaa, tupakoivat, kittaavat viinaa/kaljaa ellei peräti muita päihteitä.

        "Köyhien jättömailla hoiperrellaan humalassa ja syödään nopeita höttökaloreita, jotka eivät ravitse, mutta lihottavat. Elämää ohjaavana periaatteena näyttää olevan pikemminkin välittömien tarpeiden pikatyydytys kuin pitkäjänteinen työskentely itsensä kehittämiseksi ja oman aseman parantamiseksi."
        http://www.hs.fi/tiede/a1379382081489

        Tämän seurauksena elinikä jää ainakin 4 vuotta lyhyemmäksi, joten vuokraloiset päättelevät, ettei eläkkeellä kerkiä kitumaan = asiaa ei kannata lainkaan miettiä. Laskutaito ei ole heidän vahvin puolensa...


    • Asutteko avioliitossa vai avoliitossa miehesi kanssa ja miten jaatte asumiskulut ja normaalin elämisen menot tällä hetkellä? Onko avioehtoa?
      .
      On ehkä helpompaakin ja turvallisempaakin ostaa asunto omiin nimiin, jos asutte avoliitossa. Siitä riippuen miten olette elämisenne järjestäneet asumisesta syntyy edelleen kuluja ja olisi luonnollista, jos kumpikin edelleen osallistuu yhteisen talouden hoitoon. Saahan miehesi asumishyödyn, vaikka sinä alkaisitkin vähitellen saada asuntosäästöä aikaan.
      .
      Jos asutte avioliitossa, ei ole niin suurta merkitystä sillä miten paljon ja kuka vastaa asumiskuluista, ellei ole avioehtoa. Ilman avioehtoa erotilanteessa varakkaampi puoliso joutuu maksamaan tavallaan omistaan vähemmän varakkaalle puolisolle, niin että kummallakin on yhtä paljon varallisuutta.
      .
      Asunnon osto/vuokralla asumisen päätös on aina yksilöllinen ja tapauskohtainen. Omassa asunnossa asuminen on suurella todennäköisyydellä taloudellisesti kannattavampaa kuin vuokran maksaminen. Tämä ei tietenkään koske tuettua asumista, josta vuokralainen ei itse maksa käypää vuokratasoa. Lyhyeen asumiseen ei omaa yleensä kannata ostaa eikä omasta asunnosta koskaan kannata maksaa koskaan ylihintaa. Keskimäärin omassa asunnossa asuminen tulee pitkällä tähtäyksellä edullisemmaksi jopa siinä tilanteessa, että asunnon arvo hieman laskisi. Itse olen arvioinut, että vuokralla asuminen muuttuu kannattavammaksi jossain siinä tilanteessa, jossa asunnon arvo pitkällä aikajaksolla laskee enemmän kuin keskimäärin kaksi prosenttia vuodessa.
      .
      Jos kysymyksessä on kerrostalo, onko putkiremontti, julkisivuremontti jne.. tehty.
      .
      Tilanteessanne on tavallaan mahdollista sekin, että asunnon nykyinen omistaja onnistuu myymään asunnon uudelle omistajalle, joka haluaakin asunnon omaan käyttöönsä.
      .
      Jostain syrjäalueilta saa 70-80 luvulla rakennettuja asunto-osakkeita pilkkahinnalla. Tällaisen asunnon ostaminen ei paljon kustanna ja tietenkin tulee asumisajaltaan edullisemmaksi kuin vuokra-asuminen, mutta sellaisen asunto-osakkeen myyminen voi olla vaikeaa ja vastikekulut sen kuin juoksevat.

    • dddd3

      Jos aikoo siinä pidempään asua, niin vastaus on kyllä. Vuokrat tuppaavat nousemaan aika reippaasti, mutta lainanhoitokulut pysyvät yleensä samoina. Vasike tosin vähän nousee.

    • dgffggfgf

      Osta toki pois. Eläkkeellä sinulla ei mene kaikki raha vuokraan. Eläkeiässä olet jo maksanut asunnon.
      Voit lapsillekin jättää jotain.
      Asunnon voit myös aina vuokrata jos vaihdat paikkakuntaa.
      Osta siis.
      Tarjoa -20% pyyntihinnasta, tarjous hylätään.
      Tarjoa uudestaan -20% kuukauden päästä.
      Ja taas -20% kuukauden päästä. Jossain kohtaa alkaa kelpaamaan.

    • omakotiko

      Kiitos mukavista vastauksistanne joita viestiketjuni poiki!Olen jo työkyvyttömyyseläkkeellä,joka on sen kokoinen etten saa mitään asumistukia.Jaamme avomieheni kanssa asumis-ja ruokakulut.Minulla ei ole mielenterveysongelmia,ja kuulun jo taloyhtiön hallitukseen,ja olen hyvin perillä tulevaista remontesta ja kustannuksista.Ajattelin tuollaista 15v.maksuaikaa.Tuo oli hyvä ehdotus kokeilla tarjota 20prosenttia pyyntihinnasta...kokeillaan...laitan kuulumisia myöhemmin!

      • öööööööööööööö

        Voiko muka oikeasti kuulua hallitukseen aikkei omista osakkeita taloyhtiössä....? Oletko omistajan valtuuttamana hallituksessa vai mistä on kyse?


      • omakotiko
        öööööööööööööö kirjoitti:

        Voiko muka oikeasti kuulua hallitukseen aikkei omista osakkeita taloyhtiössä....? Oletko omistajan valtuuttamana hallituksessa vai mistä on kyse?

        Voi,suhteilla.Olen osakkenomistajan valtuuttamana.Mutta voi hallituksessa olla vaikkei omistaisikaan osakkeita.


    • dfdfgdgdfg

      Osta ihmeessä. Ja lainaan lyhennysjousto eli nettipankissa helposti pidät maksuvapaan kuukauden niin ei tarvi kituuttaa koko ajan.

    • Vuokralla.Parempi

      Nyt kannattaa tuhnutella ja ostaa vasta rommauksen jälkeen.

      • Niinpä_tietysti

        Tässä tapauksessa se merkitsee muuttoa muualle ja sopivaksi todetun asunnon menettämistä lopullisesti. Sinunlaisellesi bisnesmiehelle tällainen tietysti on vain ohikiitävä ongelma, mutta viisikymppisellä alkaa jo tehdä mieli vakiintua jonnekin.

        Ostamisen kannattavuuteen tämän tapauksen osalta en ota kantaa, mutta vuosia asunnossa asunut vuokralainen on varmasti asiantuntevampi kuin kukaan muu ostaja. Kun sellainen mahdollisuus kerrankin sattuu, sitä ei kannata tuosta vain heittää syrjään.


    • olkmngbv

      jos vaan maksukykyä riittää ja olet tietoinen asunnon tulevista remonteista ja niiden kustannuksista. miksipä ei?
      sinun kannattaa kylläkin miettiä miten jaatte asumiskustannukset jos asut miehesi kanssa ja sinä omistat yksin asunnon. paljonko puoliso haluaa tai suostuu asumisestaan maksamaan sinulle? ja miten rahatilanne menee jos ero joskus tulisikin eteen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7401
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      80
      4376
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      58
      2877
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2146
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1689
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1667
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      345
      1433
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1292
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1099
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      271
      1041
    Aihe