Narsistin kootut totuudet - Teatteri & Sirkus

GhetonOngelmia

Pieni näyttämö Narsistin kootut totuudet.

Elämä on kuin teatteri esitys, jonka hän roolittaa ja käsikirjoittaa. Hämäämisellä saa paljon aikaan mielenkiintoisia juonen kuvioita, jos kaikki ei mene ihan putkeen hänen näkökulmastaan. Todella ovelaa ja niin uskomatonta, että sitä on todella vaikea uskoa, ellei itse koe.

Keinoja, joiden avulla narsisti myllertää on monia. Hän vaihtelee näitä sen mukaan mikä missäkin kohtaa häntä hyödyttää. Ylimielisyys, pelottelu, valehtelu, mustamaalaus, henkinen tai fyysinen väkivalta tai molemmat. Ja tarpeen mukaan, jos nämä eivät auta otetaan avuksi marttyyrimäisyys, koska se saa monessa ns. lempeitä ja häntä puolustelevia tunteita aikaiseksi.

Narsistin kasvattamasta lapsesta tulee aikuisena muiden ihmisten kynnysmatto. Narsistinen vanhempi asettaa omat pyrkimyksensä perheen edelle, eikä häntä paljoakaan kiinnosta muiden perheenjäsenten tarpeet. Lapset oppivat, ettei heidän haluillaan ja tarpeillaan ole väliä. He oppivat luulemaan omia halujaan itsekkäiksi.

Lapsille kyllä valkenee totuus ennemmin tai myöhemmin, valitettavasti vain sitä joutuu käymään rankkojakin vaiheita läpi ennen kuin se totuus valkenee. On kamalan vaikea uskoa omasta isästä että mitä hän on pohjimmiltaan.

26

204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukajaksaasairastaa

      Ota helvetissä ne lääkkeet!

      • GhettoKasvatus

        Ihmisillä, jotka postaavat Facebookin statuspäivityksiin romanttiset hetkensä ja kumppanista, on todennäköisemmin huono itsetunto.
        Sen sijaan ne ihmiset, joilla on taipumus kehuskella lapsillaan,ruokavaliollaan, tekemisillään ja muilla samakaltaisilla saavutuksilla, ovat tyypillisesti narsisteja

        Yleensä en henk koht asioita täällä jakele, mutta nyt on pakko! VTU,STN,PRKL

        Ilmiannon jälkeen Facebook lähettää kriisissä olevalle ihmiselle viestin. Tässä kehotetaan ottamaan yhteyttä ystävään tai hakemaan apua palvelevan puhelimen kautta.

        Siihenkin saa apua, kunhan vain myöntää itselleen epäonnistumisen ja siihen ei tarvitse sotkea ketään muita, varata vaan aika mahdollisimman nopeasti itselle. Myös kannattaa miettiä millainen minä olen isänä/äitinä ja onko minulla varaa moiseen ja minun mielestä tollaisia ilmoituksia ei ihan tuulesta temmata, ne ovat todella ikäviä asioita ja vaikuttavat kokonaisvaltaisesti molempiin vanhempiin ja eritoten lapsiin.
        Se, että jos itse ei ole koskaan vielä kasvanut aikuiseksi, lapsien teko kannattaisi jättää niille, joilla kapasiteetti siihen riittää.

        Hirveän usein lapset sotketaan parisuhderiitoihin mukaan, vaikka he ovat siihen ihan syyttömiä ja en usko, että yksikään lapsi haluaa omien vanhempien riitelevän eron jälkeen siitä kumpi on parempi kasvattaja.


      • DerasSirWilliam

        Onanyymi Kukajaksaasairastaa

        Tekstinne on kerrassaan kauhistuttavan epäsoveliasta äidinkielen raiskausta. Miten kaltaisenne rahvaanmielinen vähäosainen on päässytkään herrasmiesklubille. Sietäisitte hävetä...

        Oletteko kenties jopa nainen? Jokatapauksessa tyrmistyttävää käytöstä ja toivon, että jatkossa osaatte edes esitelllä itsenne ja liittää kuvan itsestänne.

        Vihaisin terveisin,
        Sir Matthew William Ward


    • StalkkeritOy

      Miten hyvin ystäväsi tuntevat sinut?
      Ghetto-äiti ja Pyhimyksen Neiti Etsivä

      https://twitter.com/janneviljamaa

      Narsistin lapsena Pitkä tie itsenäisyyteen
      Janne Viljamaa

      http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=1185

      Minkälaista on kasvaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän vanhemman lapsena? Miten löytää tie alistuneisuudesta itsenäisyyteen, vähättelystä vahvaan itsetuntoon?
      Kirjassaan sosiaalipsykologi Janne Viljamaa luonnehtii narsistiäidin ja -isän persoonallisuutta, käsittelee alistavan kasvatusympäristön lapselle tuottamaa pelkoa, ahdistusta ja häpeää sekä antaa ajatuksia itsetunnon vahvistamiseksi.
      Vanhemman tulisi antaa lapselle turvaa, hoitoa, tukea, rakkautta ja välittämistä. Itsekeskeinen narsisti ei tähän kykene, vaan hän voi pahimmassa tapauksessa alistaa lapsen, nöyryyttää tätä ja tai olla täysin välinpitämätön lapsen tarpeista.
      Narsistivanhemman varjossa kasvaminen lyö tavallisesti ainakin jonkinlaisen jäljen minuuteen. Yleisiä vaurioita ovat ahdistus, masennus, kyvyttömyys sietää stressiä ja erilaiset aggressionsäätelyongelmat. Narsisti vaikuttaa fiksulta, onkin sitä usein monissa asioissa, mutta valehtelee asioista, joista jää helposti kiinni. On tärkeää löytää keino estää se, ettei lapsesta tule samanlaista narsistia kuin vanhemmistaan.

    • JanonLähde

      Narsistin reaktio toimimattomaan Narsistiseen Lähteeseen

      Hän saattaa pakonomaisesti ja rituaalimaisesti turvautua vaihtoehtoiseen addiktioon - alkoholiin, huumeisiin, lukemiseen ja niin edelleen.

      Tämä on narsistin turhaa ponnistelua sekä paeta omaa ahdinkoaan että suunnata omia aggressiivisia yllykkeitään. Hänen koko olemuksensa näyttää väkinäiseltä, keinotekoiselta ja se näyttää olevan täynnä ponnistelua ja puurtamista. Narsisti muuttuu vähitellen entistä mekaanisemmaksi, enemmän irrallaan olevaksi ja epätodelliseksi.
      Hänen ajatuksensa vaeltelevat jatkuvasti ja kiertävät pakonomaista kehää, hänen puheensa saattaa kangerrella, ja hän tuntuu olevan kaukana poissa, omassa narsististen fantasioidensa maailmassaan, jossa Narsistista Lähdettä on runsaasti.

      Hän vetäytyy pois tuskallisesta maailmasta joka ei osaa arvostaa hänen suuruuttaan eikä hänen erityisiä taitojaan, kykyjään, voimavarojaan tai saavutuksiaan. Täten narsisti lakkaa suomasta itseään julmalle maailmalle, rankaisten sitä sen vajavaisuudesta, sen kyvyttömyydestä ymmärtää kuinka erityinen ihminen hän on.
      Hän asettuu skitsoidiin olotilaan: narsisti eristää itsensä, hänestä tulee erakko oman kärsimyksensä valtakunnassa.

      Hän minimoi sosiaaliset vuorovaikutuksensa ja käyttää "viestinviejiä" kommunikoidakseen ulkopuolella olevien kanssa. Tyhjentyneenä energiasta, narsisti ei kykene enää teeskentelemään eikä antautumaan sosiaalisiin sovinnaisuuksiin. Hänen aikaisempi myöntyväisyytensä antaa tilaa avoimelle vetäytymiselle (eräänlaiselle kapinalle).

      Hänen aikaisemmat hymynsä muuttuvat irvistyksiksi, kohteliaisuus muuttuu piittaamattomuudeksi, ja korostunut etiketin noudattaminen muuttuu aseeksi, aggression kanavaksi ja väkivallan ilmaisuksi.

      http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/PuuteNL.html

      • Lähihoitoon

        Mantelitumake ratkaisee

        Onneksi kaikelle löytyy selitys, monesti tieteellinenkin, kuten patologiselle valehtelulle. Tutkimus on osoittanut, että mitä enemmän ihminen valehtelee, sitä enemmän ihminen valehtelee ja lopulta tekee sen yhtä vaivattomasti ja tunnontuskitta kuin maitoa joisi.
        Kysymys on tutkijoiden mukaan mantelitumakkeesta, jonka tehtävä aivoissa on tuottaa kielteisiä tunteita, kun ihminen valehtelee oman etunsa vuoksi. Kun valehtelu vain jatkuu, tumake reagoi valehteluun aina vain vaimeammin. Tunteet turtuvat, omatunto kutisuu ja suusta pääsee joka kerta entistä suurempi valhe: valhe, emävalhe. Näyttää vahvasti siltä, että veltostunut mantelitumake näkyy ympäristölle käytöshäiriönä.

        Useimmat valehtelijat luottavat siihen, etteivät jää kiinni. Ei kuitenkaan kannattaisi. Useimmat yliarvioivat omat sepityskykynsä ja eivät ymmärrä sitä, mikä osa valheesta ei ole heidän hallinnassaan. Jos ikävän totuuden tietää yksikin ihminen, on suuri todennäköisyys jäädä kiinni.

        Useimmat valehtelijat eivät myöskään huijatessaan ymmärrä, miten paljon heidän täytyy jatkossa tehdä töitä, jotta he eivät paljastuisi. He pelkäävät koko ajan, että joku saa totuuden selville. Valheen peittelemiseksi pitää kertoa lisää valheita ja vyyhti senkun paisuu.


    • annaystävä

      Narsistin olemuksen seikkaperäinen kuvailu yllä voisi olla demonin tuotetta. Vain ylimaallinen henki voi liikkua noin vaivattomasti ihmisen mielenmaisemassa kartoittamassa maastoa ja suoltaa noin vuorenvarmasti tietoa näkemästään. Lopputulema on että olisi kysyttävä, onko kaikki kuvailtu totta. Kirjoittaja kirjoittaa ensisijaisesti omasta näkökulmastaan, vai ?

      • AnnaYlenStalkkarritRy

        Yleensä en henk koht asioita täällä jakele Ghetosta, mutta nyt on pakko!

        Kunhan vain myöntää itselleen epäonnistumisen ja siihen ei tarvitse sotkea ketään muita, varata vaan aika mahdollisimman nopeasti itselle. Myös kannattaa miettiä millainen minä olen isänä/äitinä ja onko minulla varaa moiseen ja minun mielestä tollaisia ei ihan tuulesta temmata, ne ovat todella ikäviä asioita ja vaikuttavat kokonaisvaltaisesti molempiin vanhempiin ja eritoten lapsiin. Se, että jos itse ei ole koskaan vielä kasvanut aikuiseksi, lapsien teko kannattaisi jättää niille, joilla kapasiteetti siihen riittää. Hirveän usein lapset sotketaan parisuhderiitoihin mukaan, vaikka he ovat siihen ihan syyttömiä ja en usko, että yksikään lapsi haluaa omien vanhempien riitelevän eron jälkeen siitä kumpi on parempi kasvattaja.


    • Iltanäytäntö

      Ghetto-äidin kesäteatterin syyskausi alkanut

      Kattona tähtitaivas, olen äit, äiti, äiti facessa

      Ohjaus :Narsku Neiti Etsivä

      Lapsen manipulointi toista vanhempaa vastaan on lapseen kohdistuva rikos, henkinen pahoinpitely.
      Monelle jätetylle osapuolelle lapset valitettavasti ovat peliväline ja kiristyskeino jättäjää kohtaan.
      Narsisti vanhempana, on pahinta mitä lapselle saattaa sattua. ...

    • TalviNäytösGhetosta

      Yrittäjäpalkinto Kotkan Laatukoti Ry`lle. ( Ry= ryypätään yhdessä)

      Vaikka lapsella olisi kokemuspohjaista tietoa ja tajua siitä, että kaikki on hyvin, ei hän ilmaise sitä sanoillaan tai käytöksellään. Pitkäkestoisen vieroittamisen tuloksena lapsi ei enää kykene muistamaan, mikä totuus on. Lapsi uskoo vieroittajan hänelle syöttämät valheet tosina ja toistaa ne, aivan kuten DVD-soitin toistaa Aku Ankkaa. Lapselta kysyttäessä, hän käyttää itselleen epäluonnollista äänensävyä ja usein ikätasoonsa nähden liian monimutkaisia ilmaisuja

    • epätiedonjakaja

      Huomionarvoista näissä jutuissa on se, että ne perustuvat tapahtumien ja ihmisten tulkitsemiseen hyvin subjektiivisesti. Kaikki määritelmät ovat erittäin epäselviä, "pitkäaikainen vieroittaminen", "syötetyt valheet" "lapsi uskoo vieroittajaa", "toistaa kuin DVD-soitin Aku Ankkaa", "käyttää epäluonnollista äänensävyä", "ikätasoonsa nähden liian monimutkaisia ilmaisuja". Nämä väitteet ovat yhtä roskaa eivätkä kerro oikeastaan mitään konkreettista. Pikemmin saa vaikutelman siitä, että kertoja haluaakin esittää kohteensa mahdollisimman kielteisesti.

    • MiesPV

      Pessimisti ei petä Ghetto-äitiä. Huomenna on jo teatteri perjantai, jaksaa jaksaa.
      Elämä voi olla yhtä Teatteria esimerkiksi Ravintola Teatteri

      -laspset ilmaiseksi

      Ohjaaja Neiti Etsivä saapuu näyttämölle
      http://bit.ly/2ccTDs5

      • GhettoHelicopterParent

        S P uudelleen twiittasi
        Janne Viljamaa ‏@janneviljamaa 8. syyskuuta
        Rajoita lapsen ruutuaikaa, anna lapsen liikkua ja järjestä aikaa omalle rentoutumisellesi ja jaksat


        Janne viljamaa uudelleen twiittasi
        Janne Viljamaa ‏@janneviljamaa 21 tuntia sitten
        Autuaita ovat puupäät, sillä he eivät huku.

        Ghetto-äidin kirjastossa
        http://www.janneviljamaa.com/
        SYYSKUUSSA ILMESTYI VILJAMAAN 11. KIRJA NARSISTIN LAPSENA.


        Minkälaista on kasvaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän vanhemman lapsena? Miten löytää tie alistuneisuudesta itsenäisyyteen.

        Kirjassaan sosiaalipsykologi Janne Viljamaa luonnehtii narsistiäidin ja -isän persoonallisuutta, käsittelee alistavan kasvatusympäristön lapselle tuottamaa pelkoa, ahdistusta ja häpeää, sekä antaa ajatuksia itsetunnon vahvistamiseksi.

        NARSISTISEN KODIN TUOTTAMIA OIREITA OVAT kyvyttömyys sietää stressiä, OPITTU AVUTTOMUUS, MASENNUS ja erilaiset aggressionsäätelyongelmat. On tärkeää löytää oma todellinen minuutensa narsistivanhemman tarjoileman valeminuuden takaa.

        EI OPPINUT OJAA KAIVA


    • Psal.jae.taivas.yllä

      NarskuTeatteria on kestänyt ihmisiän.Kattona Neuvottoman taivas.
      Esirippu vaihtuu aikanaan käärinliinaan mutta uutta Pääsiäisen ihmettä ei tule.
      Tulee pelkkää ilosanomaa kärsineille.
      Antakoon hänelle joku anteeksi jos pystyy,ei kiinnosta.

    • YstäväSäLapsien
    • PyhimysJr.PV

      Ne ihmiset, joilla on taipumus kehuskella Facebookin statuspäivityksillä lapsillaan,ruokavaliollaan, tekemisillään ja muilla samakaltaisilla saavutuksilla, ovat tyypillisesti narsisteja

      http://bit.ly/2hcQBFC

    • minnaystävä
    • MeiänPyhimysJr
      • Anonyymi

        Todella hyvä läski eiku Räski slogan, Pessimisti ei pety ja optimisti oppii. Ei oppinut ojaa kaiva, nenä riittää.

        Onhan näitä aiheeseen liittyviä muitakin kuten;
        -antaa kaikkien kukkien kuksia vaan
        -Liha on pilalla jos siinä kasvaa karvoja
        -Voi miun persettäin, kun on kahest kappaleest.
        -Miehet on sikoja, naiset siiderivalaita
        -Etätyö tekijäänsä vituttaa
        -Minkä taakseen jättää sen edestään löytää.
        -Niin makaa kuin petaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella hyvä läski eiku Räski slogan, Pessimisti ei pety ja optimisti oppii. Ei oppinut ojaa kaiva, nenä riittää.

        Onhan näitä aiheeseen liittyviä muitakin kuten;
        -antaa kaikkien kukkien kuksia vaan
        -Liha on pilalla jos siinä kasvaa karvoja
        -Voi miun persettäin, kun on kahest kappaleest.
        -Miehet on sikoja, naiset siiderivalaita
        -Etätyö tekijäänsä vituttaa
        -Minkä taakseen jättää sen edestään löytää.
        -Niin makaa kuin petaa.

        Pulisonki on liimannut perskarvojaan pulisonkeihin maskuliinisuuden korostamiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pulisonki on liimannut perskarvojaan pulisonkeihin maskuliinisuuden korostamiseksi.

        Tässä sen taas näette. Ilkeä poika ei osaa lopettaa vittuilua koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä sen taas näette. Ilkeä poika ei osaa lopettaa vittuilua koskaan.

        Tässä sen näette taas. Vaari kuvittelee jälleen kerran keskustelevansa pojan kanssa.


    • Anonyymi

      Kun pitää itseä ylivertaisena toisiin nähden, voi kirjoitella estoitta epäinhimillistävää ihmishalveksuntaa sisältävää tekstiä ilman mitään kosketuskohtaa todellisuuteen pelkän oman pään sisäisen fantasioinnin perusteella.
      Näytelmän seuraaja on asetettava itse katseltavaksi ja kysyttävä mitä hän hakee demonisoidessaan lähimmäistään.

      • Anonyymi

        Kerro lisää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro lisää!

        Narsistinen vaari auttaa Pulisonkia perskarvojen liimaamisessa?


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2112
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      172
      1639
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1332
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1182
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe