Jeesuksen hämärä syntymyytti

DRHouse

Koska pian on joulu, on hyvä aika taas muistella Jeesuksen syntymään liittyvää myyttiä ja sitä pitääkö tarina paikkaansa.


Sinälläänhän tämä tarina on hieno osoitus siitä että raamatussa sitä vasta pervoillaankin. Jos kertomus pitäisi paikkansa olisi Maria ollut 13-vuotias tullessaan raskaaksi:

"Mary would have been some 13 years old — the age Jewish maidens of that time married — when the widower Joseph came to her village of Nazareth, perhaps to repair the house of her parents."

http://www.huffingtonpost.com/bruce-chilton/mary-mother-of-jesus_b_928333.html

Ja ainakin katolisessa perinteessä häntä kutsutaan jumalan äidiksi, vaikka jumala raamatun mukaan saattoi Marian raskaaksi.

Tällaiselle asialle on olemassa ihan oikea nimikin, ja minun tuskin tarvitsee sitä kertoa...

Mutta löytyyhän tästä kertomuksesta ristiriitojakin. Jessen sukuluettelot ovat evankeliumeissa keskenään eriäviä, syntymän ajoitukset vaihtelevat, pako Egyptiin mainitaan vain matteuksen evankeliumissa.

Lisäksi on historiallisia epäkohtia, kuten se että Marian ja Joosefin tuli matkata Betlehemiin, vaikkei roomalainen verotuskäytäntö toiminut niin, se että Herodes oli kuollut vuosia ennen Kyreneuksen veronkantoa, Betlehemin lastenmurhaa ei koskaan tapahtunut, täysin naurettava väite siitä että Maria ja joosef olisivat matkanneet 150 kilometriä tietöntä taivalta, virheelliset kuvaukset maantieteestä jne.

Onkin selvää että tarina Jeesuksesta on vähintäänkin hämärä ja epäuskottava. Toisin kuin palstalla usein väitetään, EI jeesuksen syntymästä ole aikalaistodisteita, vaan varhaisimmat häntä kuvaavat tekstit ovat jostain vuoden 80 paikkeilta, jolloin niiden väitetyt kirjoittajat olivat jo kuolleet.

Joten on äärimmäisen epätodennäköistä että raamatun kuvaus jeesuksesta pitäisi paikkaansa. Siltä puuttuu historiallinen pohja, sen kuvaukset ovat sybtymästä lähtien ristiriitaisia, evankeliumeiden tapahtumia ei mainita muissa lähteissä. Luulisi että vähintään se kun Jeesuksen kuoleman jälkeen kuolleet nousivat raamatun mukaan haudoistaan olisi jonnekin ylös laitettu...

Tacituksen ja Josephuksen maininnat puolestaan eivät vakuuta, onhan ne kirjoitettu paljon raamatun kuvausta myöhemmin, ja Josephuksen Testimonium flaviaminumia on muokattu kristittyjen toimesta.

Kuten olen aiemmassa aloituksessani todennut, sisältää raamattu paljon kopioitua materiaalia. Jeesuksen elämä onkin eräs osiltaan kopioitu taru muiden joukossa. Siinä voi olla hieman historiaa siteeksi ja se voi kuvata alkuaan todellista henkilöä/henkilöitä, joihin on myöhemmin liitetty juamlallisia ja myyttisiä ominaisuuksia.

Mutta historiallisesta näkökulmasta voidaan sanoa että jos Jeesus oli olemassa, oli hän vain maailmanlopusta saarnannut tavallinen, joskin kultin aiikaan saanut rabbiini. Ei muuta.

33

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Lisäksi on historiallisia epäkohtia, kuten se että Marian ja Joosefin tuli matkata Betlehemiin, vaikkei roomalainen verotuskäytäntö toiminut niin, se että Herodes oli kuollut vuosia ennen Kyreneuksen veronkantoa, Betlehemin lastenmurhaa ei koskaan tapahtunut,"

      Aina silloin tällöin ateistit esittävät, että Jeesuksen syntymän ajankohtaan liittyisi Raamatussa ristiriitaisuutta, lienee paikallaa asettaa ateistit taas ojennukseen tässä asiassa.

      Luukkaan evankeliumi kertoo, että Jeesus syntyi keisari Augustuksen aikana. (63 eKr.-14 jKr.) "Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana (alkuteksti: käskynhaltijana). Ja kaikki menivät verolle pantavaksi kukin omaan kaupunkiinsa.
      Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi oli Beetlehem, hän kun oli Davidin huonetta ja sukua."

      Lähdetään tästä liikkeelle. Historian perusteella tiedämme, että Augustus pani toimeen monia väestönlaskuja. Tämä henkikirjoitus tehtiin verotuksillisista syistä.
      Ensimmäinen oli vuonna 28 eKr. toinen 7 eKr. ja kolmas 14 j.Kr.
      Väestönlaskenta ei aina välttämättä koskenut kaukaisia provinsseja, vaan saattoi koskea vain Rooman kansalaisia. Toisaalta historiasta tiedämme, että vastaavanlainen henkikirjoitus Galileassa saattoi kestää 40 vuotta. Kyseessä on siten voinut olla joko vuonna 28 eKr. tai 7 eKr. oleva väestönlaskenta. Kummatkin sopivat siihen, että Jeesus syntyi ennen vuotta 4 eKr.

      Mitä Kyreniuksen valtakauteen tulee, hän oli Syyrian käskynhaltijana vuosina 6-9 jKr. Tämä on kuitenkin liian myöhäinen aika Jeesuksen syntymälle, koska Jeesus syntyi ennen Heroksen kuolemaa, joka oli 4 eKr.

      Selitys löytyy siitä, että ennen tulemistaan Syyrian käskynhaltijaksi, Kyrenius toimi jonkinlaisena varakonsulina, jolloin häntä pidettiin sotilasmaaherrana, koska hän johti taisteluja kapinallisheimoja vastaan. Siviilihallinto oli konsuli Varuksen käsissä. Luukkaan evankeliumi viitanneekin tähän Kyreniuksen valtakauteen, joka osuu Jeesuksen syntymän ajaksi.

      Jeesus siis syntyi Herodeksen aikana ennen v. 4 eKr. Kyreniuksen ollessa silloin sotilaallisena maaherrana Syyriassa. Varsinaiseksi Syyrian maaherraksi Kyrenius tuli useita vuosia myöhemmin eli vuonna 6 jKr.

      Näemme jälleen, että virhe on ateistien puoleisessa päässä. Muuten, kannattaisi laittaa asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen. Tärkeintä ei ole tietää, milloin Jeesus syntyi, vaan se, mikä on oma suhde Jeesukseen. Elämäsi tärkein kysymys on se, oletko saanut syntisi anteeksi Jeesuksen sovitustyön kautta? Jos tämä asia ei ole vielä kunnossa, niin hoida se ensin kuntoon, ennen kuin alat tutkia Raamattua

      • Jo nuo Jeesuksen syntymän ajoituksen hämäryydet paljastaa että evankeliumit ei ole mitään muuta kuin enintään kolmannen käden tietoa. Ei ne kirjoittajat tienneet sitä syntymävuotta.

        Muuten Raamatussa yksiselitteisesti voisi lukea että Jeesus syntyi sinä ja sinä keisari Augustuksen hallitsijavuonna. Yksinkertaisesti.


      • DRHouse

        "Lähdetään tästä liikkeelle. Historian perusteella tiedämme, että Augustus pani toimeen monia väestönlaskuja. Tämä henkikirjoitus tehtiin verotuksillisista syistä.
        Ensimmäinen oli vuonna 28 eKr. toinen 7 eKr. ja kolmas 14 j.Kr.
        Väestönlaskenta ei aina välttämättä koskenut kaukaisia provinsseja, vaan saattoi koskea vain Rooman kansalaisia. Toisaalta historiasta tiedämme, että vastaavanlainen henkikirjoitus Galileassa saattoi kestää 40 vuotta. Kyseessä on siten voinut olla joko vuonna 28 eKr. tai 7 eKr. oleva väestönlaskenta. Kummatkin sopivat siihen, että Jeesus syntyi ennen vuotta 4 eKr."


        Ja roomalainen verotuskäytäntö ei edelleenkään vaadi ketään menemään syntymäkaupunkiinsa. Samoin on tiedossa että Kyreneuksen ollessa maahaerrana Herodes oli jo kuollut. Joten taas kretardi kieroilee.

        "Mitä Kyreniuksen valtakauteen tulee, hän oli Syyrian käskynhaltijana vuosina 6-9 jKr. Tämä on kuitenkin liian myöhäinen aika Jeesuksen syntymälle, koska Jeesus syntyi ennen Heroksen kuolemaa, joka oli 4 eKr.

        Selitys löytyy siitä, että ennen tulemistaan Syyrian käskynhaltijaksi, Kyrenius toimi jonkinlaisena varakonsulina, jolloin häntä pidettiin sotilasmaaherrana, koska hän johti taisteluja kapinallisheimoja vastaan. Siviilihallinto oli konsuli Varuksen käsissä. Luukkaan evankeliumi viitanneekin tähän Kyreniuksen valtakauteen, joka osuu Jeesuksen syntymän ajaksi."

        Niin, tätähän on tarjottu epätoivoselitykseksi. Tosin se ei pidä mitään vettä, koska Juudea EI ollut tuolloin osa Rooman valtakuntaa ja Syyrian provinssia, joten mitään veronkantoa ei siksi voinut roomalaisten toimesta olla. Lisäksi Kyrenius EI ollut väittämänäsi aikana Syyrian maaherra.



        "Jeesus siis syntyi Herodeksen aikana ennen v. 4 eKr. Kyreniuksen ollessa silloin sotilaallisena maaherrana Syyriassa. Varsinaiseksi Syyrian maaherraksi Kyrenius tuli useita vuosia myöhemmin eli vuonna 6 jKr."

        Kuten mainittua tuossa edellisessä vastauksessa, tämä olisi myös mahdotonta.

        Näemme jälleen, että kun raamattu ja historia eivät sovi yhteen alkavat kretut säveltää ihan omiaan.


      • "lienee paikallaa asettaa ateistit taas ojennukseen tässä asiassa."

        Esititkö tuon vitsinä vai osoituksena harhaisuudestasi?

        Milloinkas olet asettanut ketään ojennukseen yhtään missään? Muut sen sijaan oikovat valheitasi jokseenkin jokaisesta viestistäsi.


      • "Tärkeintä ei ole tietää, milloin Jeesus syntyi"

        Kait se on sentään merkittävää, että Jeesuksen isäpuoli syntyi Raamatun mukaan homoparille?

        "Elämäsi tärkein kysymys on se, oletko saanut syntisi anteeksi Jeesuksen sovitustyön kautta?"

        Ei vaan kysymys on siitä, onko Jeesus saanut anteeksi syntinsä eli kaiken aiheuttamansa pahuuden. Vastaus on omalta osaltani että ei, naulaisin tyypin vaikka itse uudelleen paaluun, jos paikalle ilmaantuisi. Mutta koska kyseessä on satuolento, sitä vaaraa ei ole.


      • Ristiretki
        utti kirjoitti:

        "Tärkeintä ei ole tietää, milloin Jeesus syntyi"

        Kait se on sentään merkittävää, että Jeesuksen isäpuoli syntyi Raamatun mukaan homoparille?

        "Elämäsi tärkein kysymys on se, oletko saanut syntisi anteeksi Jeesuksen sovitustyön kautta?"

        Ei vaan kysymys on siitä, onko Jeesus saanut anteeksi syntinsä eli kaiken aiheuttamansa pahuuden. Vastaus on omalta osaltani että ei, naulaisin tyypin vaikka itse uudelleen paaluun, jos paikalle ilmaantuisi. Mutta koska kyseessä on satuolento, sitä vaaraa ei ole.

        Miten niin "paaluun", eikö se ollutkaan risti?


      • Ristiretki kirjoitti:

        Miten niin "paaluun", eikö se ollutkaan risti?

        Ristin käytöstä ei ole todisteita, ja Raamatussa käytetyt sanatkin ovat monitulkintaisia:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Instrument_of_Jesus'_crucifixion

        Se että uskonnon itselleen omaksuma symbolikin voi olla pelkkä harhaluulo on siinä määrin herkullinen yksityiskohta, että siitä pitää aina välillä muistutella ;).

        Tässä malliksi yhden kristityn tutkijan näkemys aiheesta:

        "He claims the Bible has been misinterpreted as there are no explicit references the use of nails or to crucifixion - only that Jesus bore a "staurus" towards Calvary which is not necessarily a cross but can also mean a "pole"."
        ...
        "The ancient Greek, Latin and Hebrew literature from Homer to the first century AD describe an arsenal of suspension punishments but none mention "crosses" or "crucifixion.""
        ...
        "And what's even more challenging is the same can be concluded about the accounts of the crucifixion of Jesus. The New Testament doesn't say as much as we'd like to believe."
        ...
        "Mr Samuelsson, a committed Christian himself, admitted his claims are so close to the heart of his faith that it is easy to react emotionally instead of logically."
        ...
        "If you are looking for texts that depict the act of nailing persons to a cross you will not find any beside the Gospels."

        http://www.telegraph.co.uk/news/religion/7849852/Jesus-did-not-die-on-cross-says-scholar.html

        Ehkä muinaishihhulien piti valita tuohon taiteellinen näkemys, koska pelkkä paalu kirkon katolla olisi näyttänyt liikaa savupiipulta tai ilmastointihormilta ;).


      • DRHouse
        Ristiretki kirjoitti:

        Miten niin "paaluun", eikö se ollutkaan risti?

        Vanhimmat löydetyt raamatun tekstit kertovat etä Jeesus olisi seivästetty. Mutta veikkaa ettei kuva messiaasta jolla on parru perseessä oikein olisi mennyt kansaan...


      • Epäjumalienkieltäjä
        DRHouse kirjoitti:

        "Lähdetään tästä liikkeelle. Historian perusteella tiedämme, että Augustus pani toimeen monia väestönlaskuja. Tämä henkikirjoitus tehtiin verotuksillisista syistä.
        Ensimmäinen oli vuonna 28 eKr. toinen 7 eKr. ja kolmas 14 j.Kr.
        Väestönlaskenta ei aina välttämättä koskenut kaukaisia provinsseja, vaan saattoi koskea vain Rooman kansalaisia. Toisaalta historiasta tiedämme, että vastaavanlainen henkikirjoitus Galileassa saattoi kestää 40 vuotta. Kyseessä on siten voinut olla joko vuonna 28 eKr. tai 7 eKr. oleva väestönlaskenta. Kummatkin sopivat siihen, että Jeesus syntyi ennen vuotta 4 eKr."


        Ja roomalainen verotuskäytäntö ei edelleenkään vaadi ketään menemään syntymäkaupunkiinsa. Samoin on tiedossa että Kyreneuksen ollessa maahaerrana Herodes oli jo kuollut. Joten taas kretardi kieroilee.

        "Mitä Kyreniuksen valtakauteen tulee, hän oli Syyrian käskynhaltijana vuosina 6-9 jKr. Tämä on kuitenkin liian myöhäinen aika Jeesuksen syntymälle, koska Jeesus syntyi ennen Heroksen kuolemaa, joka oli 4 eKr.

        Selitys löytyy siitä, että ennen tulemistaan Syyrian käskynhaltijaksi, Kyrenius toimi jonkinlaisena varakonsulina, jolloin häntä pidettiin sotilasmaaherrana, koska hän johti taisteluja kapinallisheimoja vastaan. Siviilihallinto oli konsuli Varuksen käsissä. Luukkaan evankeliumi viitanneekin tähän Kyreniuksen valtakauteen, joka osuu Jeesuksen syntymän ajaksi."

        Niin, tätähän on tarjottu epätoivoselitykseksi. Tosin se ei pidä mitään vettä, koska Juudea EI ollut tuolloin osa Rooman valtakuntaa ja Syyrian provinssia, joten mitään veronkantoa ei siksi voinut roomalaisten toimesta olla. Lisäksi Kyrenius EI ollut väittämänäsi aikana Syyrian maaherra.



        "Jeesus siis syntyi Herodeksen aikana ennen v. 4 eKr. Kyreniuksen ollessa silloin sotilaallisena maaherrana Syyriassa. Varsinaiseksi Syyrian maaherraksi Kyrenius tuli useita vuosia myöhemmin eli vuonna 6 jKr."

        Kuten mainittua tuossa edellisessä vastauksessa, tämä olisi myös mahdotonta.

        Näemme jälleen, että kun raamattu ja historia eivät sovi yhteen alkavat kretut säveltää ihan omiaan.

        <<Ja roomalainen verotuskäytäntö ei edelleenkään vaadi ketään menemään syntymäkaupunkiinsa.>>

        Kun tiedämme, että verotuksen peruste oli omaisuus ja "henkivero" eli perheen koko, niin olisikin ollut täysin idioottimaista, että verotus olisi tehty jossain muualla kuin henkilön vakituisella asuinpaikalla. Kun vaeltaa 100 km pois asuinpaikaltaan on paljon helpompi muistaa väärin peltojen pinta-ala, asunnon koko tai lasten lukumäärä kuin paikallisen viranomaisen edessä, joka tuntee paikallisen tilanteen.


      • Jyrihuomentavaan
        DRHouse kirjoitti:

        Vanhimmat löydetyt raamatun tekstit kertovat etä Jeesus olisi seivästetty. Mutta veikkaa ettei kuva messiaasta jolla on parru perseessä oikein olisi mennyt kansaan...

        Kyllä se on DrHouse niinpäin että sinut seivästetään grillivartaaseen ikiajoiksi. Muista silloin minua, heheheh.


      • Eroankirkosta.fiuh
        utti kirjoitti:

        Ristin käytöstä ei ole todisteita, ja Raamatussa käytetyt sanatkin ovat monitulkintaisia:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Instrument_of_Jesus'_crucifixion

        Se että uskonnon itselleen omaksuma symbolikin voi olla pelkkä harhaluulo on siinä määrin herkullinen yksityiskohta, että siitä pitää aina välillä muistutella ;).

        Tässä malliksi yhden kristityn tutkijan näkemys aiheesta:

        "He claims the Bible has been misinterpreted as there are no explicit references the use of nails or to crucifixion - only that Jesus bore a "staurus" towards Calvary which is not necessarily a cross but can also mean a "pole"."
        ...
        "The ancient Greek, Latin and Hebrew literature from Homer to the first century AD describe an arsenal of suspension punishments but none mention "crosses" or "crucifixion.""
        ...
        "And what's even more challenging is the same can be concluded about the accounts of the crucifixion of Jesus. The New Testament doesn't say as much as we'd like to believe."
        ...
        "Mr Samuelsson, a committed Christian himself, admitted his claims are so close to the heart of his faith that it is easy to react emotionally instead of logically."
        ...
        "If you are looking for texts that depict the act of nailing persons to a cross you will not find any beside the Gospels."

        http://www.telegraph.co.uk/news/religion/7849852/Jesus-did-not-die-on-cross-says-scholar.html

        Ehkä muinaishihhulien piti valita tuohon taiteellinen näkemys, koska pelkkä paalu kirkon katolla olisi näyttänyt liikaa savupiipulta tai ilmastointihormilta ;).

        Voi Juutas sentään, onko se kirkko huijannut tässäkin asiassa!!

        Onko siellä mitään mikä olisi totta?


      • ateistin.motiivi
        utti kirjoitti:

        "Tärkeintä ei ole tietää, milloin Jeesus syntyi"

        Kait se on sentään merkittävää, että Jeesuksen isäpuoli syntyi Raamatun mukaan homoparille?

        "Elämäsi tärkein kysymys on se, oletko saanut syntisi anteeksi Jeesuksen sovitustyön kautta?"

        Ei vaan kysymys on siitä, onko Jeesus saanut anteeksi syntinsä eli kaiken aiheuttamansa pahuuden. Vastaus on omalta osaltani että ei, naulaisin tyypin vaikka itse uudelleen paaluun, jos paikalle ilmaantuisi. Mutta koska kyseessä on satuolento, sitä vaaraa ei ole.

        "Ei vaan kysymys on siitä, onko Jeesus saanut anteeksi syntinsä eli kaiken aiheuttamansa pahuuden."

        Miksi syytät Jeesusta omista tyhmyyksistäsi?


    • "Onkin selvää että tarina Jeesuksesta on vähintäänkin hämärä ja epäuskottava. Toisin kuin palstalla usein väitetään, EI jeesuksen syntymästä ole aikalaistodisteita, vaan varhaisimmat häntä kuvaavat tekstit ovat jostain vuoden 80 paikkeilta, jolloin niiden väitetyt kirjoittajat olivat jo kuolleet. "

      Raamatussa on vaikka kuinka paljon todisteita Jeesuksesta ja Raamattu on luotettavampi dokumentti niistä tapahtumista joista se kertoo, kuin mikään muu historian kirja. Mutta Raamattu myös todistaa, että jumalaton ihminen ei voi ymmärtää sitä, mitä Raamattu puhuu, sillä se on hänelle hullutus.

      "Sillä sana rististä on hullutus, niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima." (1.Kor.1:18)

      • DRHouse

        "Raamatussa on vaikka kuinka paljon todisteita Jeesuksesta ja Raamattu on luotettavampi dokumentti niistä tapahtumista joista se kertoo, kuin mikään muu historian kirja. Mutta Raamattu myös todistaa, että jumalaton ihminen ei voi ymmärtää sitä, mitä Raamattu puhuu, sillä se on hänelle hullutus."

        Siis kun todellisuus ja raamattu ovat ristiriidassa, pitää uskoa raamattua...


      • "Mutta Raamattu myös todistaa, että jumalaton ihminen ei voi ymmärtää sitä, mitä Raamattu puhuu, sillä se on hänelle hullutus."

        Ai että jos joosefin hyhä pallihiki raiskasi sienipöhnäisen maarian
        on jessen alku

        joka lukee raamatussa

        ?


    • "Joten on äärimmäisen epätodennäköistä että raamatun kuvaus jeesuksesta pitäisi paikkaansa. Siltä puuttuu historiallinen pohja, sen kuvaukset ovat sybtymästä lähtien ristiriitaisia, evankeliumeiden tapahtumia ei mainita muissa lähteissä. Luulisi että vähintään se kun Jeesuksen kuoleman jälkeen kuolleet nousivat raamatun mukaan haudoistaan olisi jonnekin ylös laitettu..."

      Raamatun kuvaus Jeesuksesta on täysin varma asia riippumatta siitä, kerrotaanko siitä yleisessä historiassa vai ei. Jumalattomien ihmisten laatimat historian kirjat eivät ole mikään totuuden mittari, kuten Raamattu. Raamatun tapahtumien todentamiseksi emme siten välttämättä tarvitse mitään Raamatun ulkopuolisia lähteitä, sillä Raamattu itsessään on ainoa arvovaltainen totuuden ja moraalin määrittäjä.

      • Näin siis Mark5ilaisen raamatuntulkinnan mukaan.


      • DRHouse

        Hyviä vitsejä veistelet. Siis mielestäsi kun todellisuus ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa...


      • DRHouse kirjoitti:

        Hyviä vitsejä veistelet. Siis mielestäsi kun todellisuus ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa...

        "Hyviä vitsejä veistelet. Siis mielestäsi kun todellisuus ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa... "

        Tulrer muistaa, että myöskin silloin kun raamattu ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa.


      • tieteenharrastaja

        Oletko huomannut erään asian:

        "Jumalattomien ihmisten laatimat historian kirjat eivät ole mikään totuuden mittari, kuten Raamattu."

        Ilmoitus Jeesuksen jumalallisuudesta tuli Raamatun mukaan Joosefille unennäössä enkelin sanomana. Ainoa tapa evankelistojen tietää sitä, on kuulla tuo asia joltakulta, jolle Joosef oli sen kertonut. Tiedon alkulähde on siis erehtyväisen ihmisen tulkinta omasta unestaan.

        Mietipä tätä paukuttaessasi henkseliä Raamatusta totuuden mittarina. Muistan kyllä. ettei tämä ole ainoa Raamatun ilmoitus Jeesuksesta, mutta yhtään niistä ei ole edes väitetty Jumalan suoraan kirjoittamaksi tai muuten välittömästi ilmoittamaksi.


      • A-Celle

        Mikä vuosi sitten Jeesus syntyi? Koska keisari Augustus, Syyrian maaherra Publius Sulpicius Quirinius ja Herodes oli samaan aikaan vallassa?

        Ei koskaan.


      • turhaainisetkääpiö
        DRHouse kirjoitti:

        Hyviä vitsejä veistelet. Siis mielestäsi kun todellisuus ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa...

        Markku on oikeassa. Se että maallinen historia mainitsee Jeesuksen useammalla arvostetun historioitsijan suulla on tietenkin mitä vahvin todiste Jeesuksen olemassolosta ja Raamatun kertomusten luotettavuudesta.

        Ihan turhaa on inistä vastaan.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Oletko huomannut erään asian:

        "Jumalattomien ihmisten laatimat historian kirjat eivät ole mikään totuuden mittari, kuten Raamattu."

        Ilmoitus Jeesuksen jumalallisuudesta tuli Raamatun mukaan Joosefille unennäössä enkelin sanomana. Ainoa tapa evankelistojen tietää sitä, on kuulla tuo asia joltakulta, jolle Joosef oli sen kertonut. Tiedon alkulähde on siis erehtyväisen ihmisen tulkinta omasta unestaan.

        Mietipä tätä paukuttaessasi henkseliä Raamatusta totuuden mittarina. Muistan kyllä. ettei tämä ole ainoa Raamatun ilmoitus Jeesuksesta, mutta yhtään niistä ei ole edes väitetty Jumalan suoraan kirjoittamaksi tai muuten välittömästi ilmoittamaksi.

        "Ainoa tapa evankelistojen tietää sitä, on kuulla tuo asia joltakulta, jolle Joosef oli sen kertonut. Tiedon alkulähde on siis erehtyväisen ihmisen tulkinta omasta unestaan."

        Ja ainoa joka on voinut kertoa omasta neitseellisyydestään on Maria, siis ihminen, joka kykenee valehtelemaan, ja jolla on siihen ilmeiset intressit, kun pitäisi selittää Joosefille mistä uuniin on ilmaantunut pulla. Ja tuohon sanot silti uskovasi?

        "The Virgin Mary...We have a whole religion based on a woman who really stuck to her story." - Greg Giraldo

        http://www.funnyordie.com/articles/d815e3c4b8/remembering-greg-giraldo-_-of-his-best-non-roast-jokes


      • DRHouse
        turhaainisetkääpiö kirjoitti:

        Markku on oikeassa. Se että maallinen historia mainitsee Jeesuksen useammalla arvostetun historioitsijan suulla on tietenkin mitä vahvin todiste Jeesuksen olemassolosta ja Raamatun kertomusten luotettavuudesta.

        Ihan turhaa on inistä vastaan.

        "Markku on oikeassa. Se että maallinen historia mainitsee Jeesuksen useammalla arvostetun historioitsijan suulla on tietenkin mitä vahvin todiste Jeesuksen olemassolosta ja Raamatun kertomusten luotettavuudesta."

        Tuota, ei. Nämä historioitsijat mainitsevat sivulauseessa että ihmiset uskoivat henkilöön nimeltä jeesus. Tutustuisit edes lähteisiisi ennen kuin vingut.

        Esimerkiksi Tacitus kirjoittaa:

        "Rooman palosta syytettiin kansan rikollisina pitämiä ihmisiä joita kutsuttiin kristityiksi ja jotka uskoivat mieheen nimeltä Jeesus"

        Onpas mahtava todiste.



        Lisäksi nuo maininnat on kirjoitettu vähintään 40- vuotta mainittujen tapahtumien jälkeen


      • tunnettu.tosiasia
        kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Hyviä vitsejä veistelet. Siis mielestäsi kun todellisuus ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa... "

        Tulrer muistaa, että myöskin silloin kun raamattu ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa.

        "Tulee muistaa, että myöskin silloin kun raamattu ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa."

        Ateistikin voi näköjään joskus oppia jotain. Raamattu on Jumalan Sana ja siis aina lähtökohtaisesti oikeassa, minkä myös todisteet kiistatta osoittavat. Paitsi sellaiset todisteet, jotka ovat pahantahtoisia ja saatanasta lähtöisin.


      • tunnettu.tosiasia kirjoitti:

        "Tulee muistaa, että myöskin silloin kun raamattu ja raamattu ovat ristiriidassa, on raamattu oikeassa."

        Ateistikin voi näköjään joskus oppia jotain. Raamattu on Jumalan Sana ja siis aina lähtökohtaisesti oikeassa, minkä myös todisteet kiistatta osoittavat. Paitsi sellaiset todisteet, jotka ovat pahantahtoisia ja saatanasta lähtöisin.

        "Raamattu on Jumalan Sana ja siis aina lähtökohtaisesti oikeassa"

        Kyllä.

        Lisää esinahkoja jullelle.

        " Paitsi sellaiset todisteet, jotka ovat pahantahtoisia ja saatanasta lähtöisin. "

        Onko raamattu mahdollisesti saatatan kirjoittama siis?


    • Kirjakääröt

      Luuk.1:31. Biblia (1776). Ja katso, sinä siität kohdussas ja synnytät Pojan, ja sinun pitää kutsuman hänen nimensä Jesus.

    • Oikeudessapäteesilminnäk

      Noilla perusteilla on äärimmäisen epätodennäköistä että Aatami luotiin maan tomusta ja Eeva hänen kylkiluustaan ja että sinä olet olemassa, tyhmä.

      Onneksi meillä on silminnäkijäkertomukset asiasta niin ei tarvitse uskoa kenenkään omasta päästä keksimiin sönkötyksiin ja luulemisiin asian laidasta, tarkoitan sinun höperehtimistäsi.


      Eikös muuten olekin hassua että meillä on moninkertaiset silminnäkijäkertomukset noista asioista?

      Ja vielä hassumpaa on se että joku tänä päivänä 2000 v. myöhemin sanoo että nuo kertomukset eivät voi olla totta, mutta hänellä ei olekaan sitten loppujen lopuksi yhtään mitään omien väitteidensä tueksi, siis ei yhtään mitään muuta kuin se että hän ei halua uskoa että mitä Luukas kertoo asiasta, eheheh.

      • Eikaikkiolesitämiltä

        Olet sinä Jyri pätevä. Taas meni evoilta turvat tukkoon, mokomilta luulijoilta.


      • DRHouse

        "Noilla perusteilla on äärimmäisen epätodennäköistä että Aatami luotiin maan tomusta ja Eeva hänen kylkiluustaan ja että sinä olet olemassa, tyhmä."

        Et evoluutiosta ole kuullut? Raamatun luomiskeromus muuten ei pidä paikkaansa.

        "Onneksi meillä on silminnäkijäkertomukset asiasta niin ei tarvitse uskoa kenenkään omasta päästä keksimiin sönkötyksiin ja luulemisiin asian laidasta, tarkoitan sinun höperehtimistäsi.

        Eikös muuten olekin hassua että meillä on moninkertaiset silminnäkijäkertomukset noista asioista?"

        Jaa, niin missä? Ei raamatussa ainakaan.

        "Ja vielä hassumpaa on se että joku tänä päivänä 2000 v. myöhemin sanoo että nuo kertomukset eivät voi olla totta, mutta hänellä ei olekaan sitten loppujen lopuksi yhtään mitään omien väitteidensä tueksi, siis ei yhtään mitään muuta kuin se että hän ei halua uskoa että mitä Luukas kertoo asiasta, eheheh. "

        Niin, onhan se ihan perkeleestä ettei usko tarinaa joka on kirjoitettu joskus vuoden 100 jälkeen. Sellainenhan Luukkaan evankeliumi on. Tutkijoilla on sentään ihan oikeaakin faktaa ei satuja, kuten raamatussa.


      • päivitysonnistui
        DRHouse kirjoitti:

        "Noilla perusteilla on äärimmäisen epätodennäköistä että Aatami luotiin maan tomusta ja Eeva hänen kylkiluustaan ja että sinä olet olemassa, tyhmä."

        Et evoluutiosta ole kuullut? Raamatun luomiskeromus muuten ei pidä paikkaansa.

        "Onneksi meillä on silminnäkijäkertomukset asiasta niin ei tarvitse uskoa kenenkään omasta päästä keksimiin sönkötyksiin ja luulemisiin asian laidasta, tarkoitan sinun höperehtimistäsi.

        Eikös muuten olekin hassua että meillä on moninkertaiset silminnäkijäkertomukset noista asioista?"

        Jaa, niin missä? Ei raamatussa ainakaan.

        "Ja vielä hassumpaa on se että joku tänä päivänä 2000 v. myöhemin sanoo että nuo kertomukset eivät voi olla totta, mutta hänellä ei olekaan sitten loppujen lopuksi yhtään mitään omien väitteidensä tueksi, siis ei yhtään mitään muuta kuin se että hän ei halua uskoa että mitä Luukas kertoo asiasta, eheheh. "

        Niin, onhan se ihan perkeleestä ettei usko tarinaa joka on kirjoitettu joskus vuoden 100 jälkeen. Sellainenhan Luukkaan evankeliumi on. Tutkijoilla on sentään ihan oikeaakin faktaa ei satuja, kuten raamatussa.

        Tietenkin sinun, mokoma ateistinen homonuorisopastori, on ihan pakko keksiä omasta päästäsi evankeliumeille ihan eri kirjoitusajankohdat ja kirjoittajat kuin mitkä Raamattu selvin sanoin osoittaa, sillä olisihan se ennenkuulumaon ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa jos ateisti myöntäisi edes yhden Raamatun tavun pitävän paikkansa, hehe, vai mitä? Tyhmä.


        Oletko huomannut että nuo omasta päästäsi keksimät kirjoittajat onnistuivat tekemään UT:sta virheettömän sopusointuisen kertomuksen joka synkkaa täydellisesti myös VT:n kanssa lainaten sitä satoja kertoja ollen mm. homouden kieltäessään Mooseksen kanssa täysin samaa mieltä.


      • Fiksu_Kreationisti2
        päivitysonnistui kirjoitti:

        Tietenkin sinun, mokoma ateistinen homonuorisopastori, on ihan pakko keksiä omasta päästäsi evankeliumeille ihan eri kirjoitusajankohdat ja kirjoittajat kuin mitkä Raamattu selvin sanoin osoittaa, sillä olisihan se ennenkuulumaon ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa jos ateisti myöntäisi edes yhden Raamatun tavun pitävän paikkansa, hehe, vai mitä? Tyhmä.


        Oletko huomannut että nuo omasta päästäsi keksimät kirjoittajat onnistuivat tekemään UT:sta virheettömän sopusointuisen kertomuksen joka synkkaa täydellisesti myös VT:n kanssa lainaten sitä satoja kertoja ollen mm. homouden kieltäessään Mooseksen kanssa täysin samaa mieltä.

        Homonuoriso ei kuulu palstan aihepiiriin.

        Ilmoitettu poistoon.


      • DRHouse
        päivitysonnistui kirjoitti:

        Tietenkin sinun, mokoma ateistinen homonuorisopastori, on ihan pakko keksiä omasta päästäsi evankeliumeille ihan eri kirjoitusajankohdat ja kirjoittajat kuin mitkä Raamattu selvin sanoin osoittaa, sillä olisihan se ennenkuulumaon ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa jos ateisti myöntäisi edes yhden Raamatun tavun pitävän paikkansa, hehe, vai mitä? Tyhmä.


        Oletko huomannut että nuo omasta päästäsi keksimät kirjoittajat onnistuivat tekemään UT:sta virheettömän sopusointuisen kertomuksen joka synkkaa täydellisesti myös VT:n kanssa lainaten sitä satoja kertoja ollen mm. homouden kieltäessään Mooseksen kanssa täysin samaa mieltä.

        "Tietenkin sinun, mokoma ateistinen homonuorisopastori,"

        En edes kuulu kirkkoon.

        " on ihan pakko keksiä omasta päästäsi evankeliumeille ihan eri kirjoitusajankohdat ja kirjoittajat kuin mitkä Raamattu selvin sanoin osoittaa"

        Kannaltasi valitettavaa on etten minä niitä ole keksinyt. Vanhimmat löydetyt evankeliumifrakmentit kun ovat anonyymeja ja kirjoitettu vasta vuoden 100- jälkeen.

        " sillä olisihan se ennenkuulumaon ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa jos ateisti myöntäisi edes yhden Raamatun tavun pitävän paikkansa, hehe, vai mitä? Tyhmä."

        Noo, olenhan sanonut että raamatussa on pari oikeaa kaupunkia. Muuten se onkin fiktiota ihan tieteellisesti todistetusti.

        "Oletko huomannut että nuo omasta päästäsi keksimät kirjoittajat onnistuivat tekemään UT:sta virheettömän sopusointuisen kertomuksen joka synkkaa täydellisesti myös VT:n kanssa lainaten sitä satoja kertoja ollen mm. homouden kieltäessään Mooseksen kanssa täysin samaa mieltä."

        Siis todisteesi on se että koska raamatun kirjoittajat kopioivat juttuja toisiltaan ja vanhasta testamentista ja muokkasivat sen tekstiä, on se totta? Juu, ei.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      410
      1656
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1328
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1260
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1255
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      926
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      861
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      850
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      199
      788
    Aihe