Missä käydään ratkaisutaistelu?

Ratkaisutaistelu

Kun Venäjän hyökkää Suomeen missä käydään ratkaisutaistelu, mitä veikkaat? Valistunut arvaukseni on että Tampereen valtaus romahduttaa Suomen taistelutahdon, silloin vihollinen on päässyt liian syvälle Suomeen, taistelun jatkaminen on toivotonta.

Suomalaisten tappiot ovat 20-30 tuhatta kaatunutta, moninkertainen määrä haavoittuneita. Venäläiset menettävät kaksi kertaa enemmän mutta suuressa maassa se ei tunnu juuri missään.

88

1666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Survivalisti

      En tiedä muuta kun että Aruballa sitä ei käydä. Ja siellä olen itse silloin.

      • sfgtjkuyky

        Kertokaapas nyt ensin miksi Venäjä edes haluaisi tätä surkeaa matujen ja loisten täyttämää köyhälistökansaa. ei niillä ole mitään järkeä tänne hyökätä. Muslimit ja kymmeniä kakaroita tehtailevat loiset ne nakertavat kuin rotat suomen palasiksi. Loisten ja elättien hyysääminen aiheuttaa köyhyyden kaikille, ja sen kautta suomen kansa onkin jakamassa kurjuutta. Kurjuus koittaa matujen loisimisen kautta kaikille, ja lopuksi myös "keskiluokka" putoaa köyhyyteen.

        Miksi venäjä ottaisi tämän matujen täyttämän surkean ja aikaansaamattoman maan riesoikseen...


    • Silmienväliin

      Vasta kun Turku, Helsinki ja Oulu on vallattu sota loppuu mutta sissisota jatkuu niin pitkään kun ryssä miehittää Suomea!

      • Anonyymi

        Kyllä vanhoillisten kaavamaiset jutut tiedetään, se on se kauhea karhu joka "eilen" kävi. Mutta mites tänään, kun NL on poissa?
        Venäjä ei ole näyttänyt kynsiään, paitsi kuuliaisuudessa omalle kansalle. Muslimit ei ole näyttäneet kynsiään, koska eivät vielä ole enemmistönä.
        Mutta tähyile sinä itään vain, kun uusi vihollinen, jota et tunne, koputtaa oveen...


    • JJerrmuu

      Ratkaisu taistelu käydään Pietarissa. Suomalaiset nimittäin ovat ajaneet ryssät sinne ja parin päivän piirityksen jälkeen Pietari antautuu ja suomalaiset ryyppää siellä viikon ja palaavat takaisin. Suomalaisia kaatuu kahinassa 100 000 ja venäläisiä 3 miljoonaa.

    • kaaosseuraa

      Ratkaisutaistelu käydään Kremlissä. Kun ei olla kerrottu että meidän ohjukset kantavatkin sinne asti. Putinin yömyssy on risteilyohjus, tarjoiltuna ikkunasta sisään.

    • tämäonryssänmenoa

      Ennen salpalinjaa ryssä on menettänyt viisi numeroisen määrän sotilaitaan ja ryssän taistelu moraali on poissa, ryssän rivimiehet nousevat vodka päissään kapinaan ja tappavat upseerinsa. Tähän loppuu jo alunperinkin heikot hyökkäyshalut.

      Jo aavistus ryssän puolella että kohta hyökätään ystävällismielisen Suomen kimppuun saa aikaan joukkokarkaamisen puna-armeijan riveistä. Panssarivaunu miehetkin rikkovat tahallaan koneensa kun h-hetki lähestyy ettei vain kohta oma vaunu pala soihdun lailla niin kuin kesällä 44 tali-ihantalassa.
      Oma tykistömme jauhaa kuin lihamylly ampumalla lihaviin vodkalta ja ryssältä haiseviin keskittymiin.

      • NopeastiKaruTotuus

        Hohhoijaa taas??? Millä ihmeen aikakaudella oikein elät!?

        Luuletko tosiaan, että nykyaikaisen sodankäyntiin kuuluvat jotkut massarintamahyökkäykset?

        Muutamassa tunnissa Venäjä tuhoaa ensin Suomen ilmavoimat ja ohjukset. Samalla vallataan suuret kaupungit ilmajoukoilla. Ja kaikki strategisesti tärkeät kohteet.

        Suomi ei ehdi saada edes varusmiehiään aseistetuksi ja asemiin. Puhumattakaan "sadoistatuhansista" reserviläisiä.

        Nykyaikaisilla lämpökameroilla on helppo paikantaa ja tuhota mahdolliset sankariliset sissijoukkiot metsistä. Pelkillä ilma-aseilla.

        Eli "sota" on loppu ennen kuin me huomataan edes sen alkaneen!


      • Nyt.naurattaa

        "Muutamassa tunnissa Venäjä tuhoaa ensin Suomen ilmavoimat ja ohjukset. Samalla vallataan suuret kaupungit ilmajoukoilla."

        Kerro noista Venäjän "ilmajoukoista", paljonko niitä on, millainen kalusto, miten niitä huolletaan jne?


      • Kohta.itkettää
        Nyt.naurattaa kirjoitti:

        "Muutamassa tunnissa Venäjä tuhoaa ensin Suomen ilmavoimat ja ohjukset. Samalla vallataan suuret kaupungit ilmajoukoilla."

        Kerro noista Venäjän "ilmajoukoista", paljonko niitä on, millainen kalusto, miten niitä huolletaan jne?

        Niitä on varmasti ihan tarpeeksi Suomelle. Huoltoa ei edes tarvitse muutaman tunnin sodan takia.

        Pidetään siis vaan huolta hyvistä suhteista ainoan suurvaltanaapurimme kanssa.

        Lapselliset ryssävihaajat ovat kaikkein vaarallisimpia kansalaisiamme. Varsinkin, jos heitä on päättäjissä ja eliitissä.


      • uhuhuhy6

      • Nääsnääsnääs

        Höpö, höpö ja höpö. Täällä on koko Suomen puolustusvoimat ja kun lukee ja nauraa niin voi tulla vaikka "virus" ja naurattaa meitä kaikkia., Asiantuntijat sanoo ja ei niin aaaasiantuntijat sanoo ja väittelee. En kyllä ymmärrä , mutta ehkä se on onnekasta kun ei aina kaikkea ymmärrä mitä toinen haluaa sanoa. Mutta hauskaa niin kauan kuin sitä kestää.


      • hgjhkhkjl
        Kohta.itkettää kirjoitti:

        Niitä on varmasti ihan tarpeeksi Suomelle. Huoltoa ei edes tarvitse muutaman tunnin sodan takia.

        Pidetään siis vaan huolta hyvistä suhteista ainoan suurvaltanaapurimme kanssa.

        Lapselliset ryssävihaajat ovat kaikkein vaarallisimpia kansalaisiamme. Varsinkin, jos heitä on päättäjissä ja eliitissä.

        "Päättäjät ja eliitti"? Vielä jokin aikaa sitten heitä kutsuttiin kansan edustajiksi ja kansan palvelijoiksi. Kyllä, kansa haluaa elää rauhassa ja puolueettomana, ja ne, jotka tätä rauhaa uhkaavat, tulee erottaa viroistaan. Kansahan noidenkin loisten palkat maksaa.

        Rukoilen Jumalaa armahtamaan tämän syntiin langenneen maan. Vielä tämän kerran.


      • fbfgdg

        Kyse ei ole ryssävihasta niinkään, vaan tuossa on kyse ihmisvihasta. Kannustimena verisimmät sodat 30 ja 40 luvuilla kun helvetisti porukkaa kuoli ympäriinsä. Kyseessä on natopalstan sairas psykopaatti joka ihannoi verijärviä ja ruumiinkappaleita. Nimimerkillä kokemusta on...


    • OGRaj

      Aina puhutaan Venäjän miesylivoimasta. Jos nyt kuitenkin katsotaan tämän päivän sotaikäistä väestöä, niin kyllä se Venäjällä melko uusavutonta on. Venäjä on paljon kaupunkilaistuneempi yhteiskunta kuin Suomi, eikä esim perus luonnossa selviytymistaitoja tarvitse osata, kun joka nurkalla on kauppoja ja joukkoliikenne toimii. Venäjällä on toki ammattisotilaita paljon, mutta niistä tuskin sotatilanteessa tänne luoteiskolkkaan riittää kovinkaan paljoa, kun ammattijoukot ovat helposti sidottuja muualle.

      Suomessa on vielä (ainakin kehäkolmosen ulkopuolella) varsin reipasta ja maalaisjärkistä väestöä, joista valtaosa on käynyt armeijan, ja pystyy oikein hyvin selviytymään metsässä, sekä sopeutumaan telttaelämään.

      Venäjältä jos ruvetaan ns nostoväestä nostamaan ukkoja, niin niillä ei kyllä tee sotatilanteessa mitään. Ovat tottuneet liiaksi kaupunkiympäristöön, ja mamma paaponut aikuisikään saakka. Armeija vältetty iskän antamalla ruplatukulla. Nehän pelkää järjestään noissa nuorisoleireillä metsää ja pimeää, sekä metsäneläimiä, ja pysyttelevät vain välittömässä leirikeskuksen läheisyydessä, eivätkä osaa sytyttää edes nuotiota. Ei sellaisella väellä sodita.

      Kalustoa Venäjällä toki on, mutta liikeneekö sitäkään kovin paljoa tänne Suomen kulmille. Tuskin. Joku 100 toimivaa lentokonetta ne voi tänne jollain tapaa saada siirrettyä, mutta sillä määrällä ei oteta ilmaherruutta, eikä tunkeuduta edes kovin syvälle Suomen valtion alueelle.

      Eli ammattisotilaita ei tänne saakka kunnolla riitä. Ja uusavuttomista kaupunkilaispojista ei härmänjuntteja vastaan ole mitään vastusta.

      Ja vastauksenihan on... Mitään taistelua ei käydä Suomessa ollenkaan, koska Venäjä osaa laskea, ettei Suomeen kannata hyökätä, koska siihen pitää uhrata niin saamarin paljon sotavoimaa, että saisi edes pienen puhkaisun tehtyä. Tämän seikan takia Suomen kansanarmeija kannattaa säilyttää kuten tähänkin asti. Se on maamme turva, ja tekee jo lähtökohtaisesti toivottomaksi koko Venäjän hyökkäysaikeet.

      Lisäksi, puolustajalla on aina suurempi etu kuin hyökkääjällä. Jos sieltä nyt 50 000 ammattisotilasta maksimissaan irtoaa Suomen rajalle, ja loput on kaupunkilaispoikia, niin kyllä Suomen sanotaanko 400 000 armeijan käynyttä miestä, on vaan aivan liian iso este hyökkääjälle.

      Suomea ei voi mitenkään muuten puolustaa, kuin nykyisellä systeemillä. Ja se on hyvä sekä ennaltaehkäisevä systeemi, jota ei pidä mennä muuttamaan.

      • ikäväkyllä

        pietarin katupojat vastaa skandi"armeijoita"


      • eijukolistelauta

        Jos tämä on suuren osan suomalaisten käsitys tulevasta poikkeustilasta ...??? Kaavoja, joissa ei mitään poikkeavaisuuksia periaatteiltaan...


    • HerätkääNykyaikaan

      Lapsellista öyhötystä taas kerran mp-intoilijoilta!?

      Kyllä nykyajan Suomen "ratkaisutaistelut" käydään ihan toisessa ilmansuunnassa eli LÄNSIRAJALLA!

      Jo tulleet ja tulevat mamutulvat Suomen tuhoavat. Ei suinkaan mikään Venäjän armeija. Päinvastoin. Voi olla niin, että Venäjä taas kerran pelastaa koko suomalaisuuden, kuten tapahtui vuonna 1809!

      Todelliset viholliset ovat AINA maan sisällä. Siis suvakkieliitti, joka suorastaan kutsuu mamutulvia maahamme. Tarkoituksenaan tuhota koko suomalaisuus.

      Olette surkuhupaista sakkia, joka elää vieläkin joissain talvisodan juoksuhaudoissa.

      • dsfbjgipfsdy

        Mikäs putinin trolli sä luulet olevas??? Tiltu tiltu hoi, maistuiko kaalisoppa tänään hyvältä? Saitko ruplia ruskeassa kirjekuoressa? Vitun RYSSÄ!!! Tyhmä RYSSÄ!!!


      • HerätkääNykyaikaan
        dsfbjgipfsdy kirjoitti:

        Mikäs putinin trolli sä luulet olevas??? Tiltu tiltu hoi, maistuiko kaalisoppa tänään hyvältä? Saitko ruplia ruskeassa kirjekuoressa? Vitun RYSSÄ!!! Tyhmä RYSSÄ!!!

        Hehheh!? Idiootti ryssävihaaja sai taas kakkahalvauksen. ;-)

        Mikään ei ole parempi vahvistus kommentilleni kuin tuollainen lapsellinen rähjääminen...


    • Kerava0

      Keravalla.

    • nämämuistetaan

      Kuinkas kävi ryssälle afganistanissa ja tsetseniassa, miksei se vallannut näitä maita esim viikossa vaikka sillä oli mahtava ylivoima ja kalusto ?
      Kyllä se suomeen pyrkiminen tulisi niin kalliiksi ettei se uskalla koettaa kun vastassa on hyvin koulutettu ja motivoitunut armeijamme. Ryssä tottelee sirpaletta ja luotia siinä missä muutkin.
      Meillä täällä suomessa on niin valtava tuo ryssä viha ettei ole toista maata jossa se olisi näin voimakas, varsinkin kun muistellaan sitä kuinka ryssän rosvojoukot murhasivat lapsia ja naisia pohjoisen syrjäseuduilla jatkosodanaikana ja pommitti kaupunkejamme jossa oli vain siviilejä tai kuinka karjalankannas vietiin meiltä ja yli 400000 ihmistä menetti kotinsa.
      Tämä jos mikä nostaa ryssävihaa ja puolustustahtoa.

      • vain_hölmöt_muistelevat

        Siis KETKÄ muka enää muistavat jotain yli 70 VUODEN takaisia tapahtumia!?

        Jotkut huru-ukot vanhainkodeissa?

        Tule sinäkin ulos niistä mentaalisista talvisodan juoksuhaudoistasi ja keskity nykyaikaan ja tähän todellisuuteen.

        Sitten ehkä sinäkin tajuat, ketkä ja missä ne pahimmat viholliset ovat. Toisaalta ehkä on parempi, että kuolet pois siinä ryssävihassasi....


      • fiksuttuntevathistorians

        Ryssäviha siirtyy sukupolvelta toiselle ja onneksi on tehty kirjoja valtavat määrät ja valokuvattu esim. nämä ns.partisaanien tekemät lasten ja naisien murhat.

        Sivistyneet Suomalaiset tuntevat historiansa ja kun meillä on täällä lehdistön ja muunkin median vapaus toisin kuin ryssän puolella niin historiaa saadaan siirrettyä aina uusille sukupolville.
        Sivistynyt nuorisokin tajuaa että tässä ollaan länsimaisen sivistyksen etuvartiossa.

        Tietysti on aina pieni syrjäytyneiden miesten joukko jotka etsivät valemediasta kaltaistensa junttien seuraa ja sitten kirjoittelevat nimettömänä nettiin.


      • luulet_tuntevasi
        fiksuttuntevathistorians kirjoitti:

        Ryssäviha siirtyy sukupolvelta toiselle ja onneksi on tehty kirjoja valtavat määrät ja valokuvattu esim. nämä ns.partisaanien tekemät lasten ja naisien murhat.

        Sivistyneet Suomalaiset tuntevat historiansa ja kun meillä on täällä lehdistön ja muunkin median vapaus toisin kuin ryssän puolella niin historiaa saadaan siirrettyä aina uusille sukupolville.
        Sivistynyt nuorisokin tajuaa että tässä ollaan länsimaisen sivistyksen etuvartiossa.

        Tietysti on aina pieni syrjäytyneiden miesten joukko jotka etsivät valemediasta kaltaistensa junttien seuraa ja sitten kirjoittelevat nimettömänä nettiin.

        Sinä et näytä tuntevan historiaamme ollenkaan, jos pidät Venäjää perivihollisenamme!?

        Todellinen sortaja ja perivihollinen on nimittäin RUOTSI! Vielä nykyäänkin. Vai luuletko, että oli sattumaa, että mamutulva tuli Ruotsin kautta???

        Mamutulva lopetettiin alkuunsa Venäjän rajan yli. Kuten muidenkin rajojen kanssa oltaisiin toimittu. MUTTA ei Ruotsin!


      • historiaatodellakin

        Pari tarkennusta historiaan, johon niin huomaavaisesti viittaat. Suomi on viimeisestä 1000 vuodesta 100 vuotta kuulunut Venäjälle ja 900 Ruotsille. Tänä aikana Venäjä on ollut perivihollisemme, joten ei todellakaan ole ihme, että itänaapuriin ei luoteta. Eikä Krimin, Ukrainan, Montenegron ja monen muun jutun takai kannatakaan.
        Meillä on maahanmuuttajia noin 5% väestöstä, josta muslimeja noin 40000. Venäjällä on muslimeja noin 20 Miljoonaa eli pidetään ne rajat vaan kiinni sinne itäänpäin, niin tasapaino säilyy.


      • TotuusHistoriastamme
        historiaatodellakin kirjoitti:

        Pari tarkennusta historiaan, johon niin huomaavaisesti viittaat. Suomi on viimeisestä 1000 vuodesta 100 vuotta kuulunut Venäjälle ja 900 Ruotsille. Tänä aikana Venäjä on ollut perivihollisemme, joten ei todellakaan ole ihme, että itänaapuriin ei luoteta. Eikä Krimin, Ukrainan, Montenegron ja monen muun jutun takai kannatakaan.
        Meillä on maahanmuuttajia noin 5% väestöstä, josta muslimeja noin 40000. Venäjällä on muslimeja noin 20 Miljoonaa eli pidetään ne rajat vaan kiinni sinne itäänpäin, niin tasapaino säilyy.

        Ruotsi tarkoituksellisesti kohteli Suomea ja suomalaisia kuin ryöstettävää siirtomaanaan. Ruotsi tapatti suhteettomasti suomalaisia sodissaan, joista hyötyi vain Ruotsi. Lisäksi Ruotsi piti Suomea köyhänä rajamaakuntana, jota yliverotettiin rankasti.

        Suomi alkoi HETI vaurastumaan ja kehittymään, kun pääsi Venäjän vallan alle! Suomi sai vihdoin pitää oman verotuottonsa ja loputtomat sodat loppuivat tyystin.

        Venäläinen Lenin kaiken lisäksi ANTOI Suomelle itsenäisyyden! Tämä on fakta, vaikka bolsevismia ei kannatakaan.

        Suomalaisia oli niin vähän ja aluetta niin paljon, että meillä ei ollut mitään syytä sotia venäläisiä vastaan. Ruotsi halusi leikkiä suurvaltaa, vaikka sillä ei ollut siihen resursseja. Suomalaiset kärsivät tuosta touhusta eniten.

        Suomi olisi lähes puolet suurempi alueeltaan ja meitä olisi 10 miljoonaa ILMAN Ruotsin harjoittamaa sorto- ja sotapolitiikkaa. 1700-luvulla Euroopassa tapahtui väestöräjähdys. Väestöt lisääntyivät 50%:lla kaikissa maissa PAITSI Suomessa!

        Joten vieläkö näiden tietojen jälkeen pidät Venäjää Suomen perivihollisena etkä Ruotsia!?


      • Ryssäonvihollinen

        Ensimmäiseen kappaleeseen on toinen näkemys, mm Wikipediasta:

        "Ruotsin vallan aika Suomessa on Suomen historian ajanjakso, jolloin Suomi oli osa Ruotsin kuningaskuntaa. Ruotsin vallan aika ei ollut yhtäjaksoinen aikakausi ja sen alkamisen ajankohtaan liittyy epäselvyyttä. Ruotsin vallan aika päättyi Suomen sodan seurauksena 17. syyskuuta vuonna 1809.

        Ruotsin vallan aikana Suomi tuli osaksi läntistä kristikuntaa sekä läntisen Euroopan kulttuurista, yhteiskunnallista ja taloudellista järjestystä, jonka pohjalta syntyivät myöhemmin muun muassa markkinatalous, perustuslailliset valtiomuodot ja legalistisiin laillisuusperiaatteisiin sidottu hallinto. Suomen kieli sekä jotkin suomalaisen muinaisnuskon ja -kulttuurin piirteet säilyivät Ruotsin vallan aikana, vaikka muuttuivatkin uusiin olosuhteisiin mukautuessaan.[1] Suomen sijainti valtakunnan rajamaana toi alueelle lukuisia sotia ja ryöstöretkiä.

        Ruotsin valtakunnasta on tänä ajanjaksona käytetty myös nimitystä Ruotsi-Suomi. Termi on kehitetty jälkikäteen kuvaamaan sitä valtakuntaa, johon kuuluivat pääosat nykyisestä Ruotsista ja Suomesta. Historioitsija Peter Englund on todennut, ettei Suomi Ruotsin vallan aikana ollut valtioliiton osa tai provinssi vaan ”...sen valtakunnan itäinen puolikas, joka käytännössä tuhoutui vuonna 1809, minkä jälkeen molemmat osat lähtivät omille teilleen.” Englund pitää erityisesti Ruotsin suurvalta-aikaa nykyisten Ruotsin ja Suomen yhteisenä ”omaisuutena”, koska nousu suurvallaksi olisi rutiköyhälle valtiolle ollut mahdotonta ilman valtakunnan itäisen osan resursseja.[2]"

        Toinen asia, joka riippuu kirjoittajan puoluekannasta, on Leninin vaikutus itsenäisyyteen. Minä luotan tähän näkemykseen:

        "Ensimmäisessä maailmansodassa kärsityt tappiot ja sisäiset ongelmat ajoivat Venäjän kevättalvella 1917 vallankumoukseen ja keisarivalta kaatui.[3] Suomi käytti tilaisuutta hyväkseen ja alkoi tunnustella mahdollisuutta laajempaan itsehallintoon, jopa itsenäistymiseen. Venäjän väliaikainen hallitus suhtautui kielteisesti Suomen itsenäistymispyrkimyksiin ja ilmoitti asiasta voitavan päättää vasta, kun perustuslakia säätävä kansalliskokous kokoontuisi.

        Väliaikaisen hallituksen kukistuttua äärivasemmistolaisten bolševikkien suorittamassa lokakuun vallankaappauksessa marraskuussa 1917 Suomen poliittinen kenttä jakautui kahtia siitä, miten itsenäisyyttä pitäisi tavoitella. Porvarit halusivat hakea itsenäisyyden tunnustusta lännestä, kun taas sosiaalidemokraateista koostunut vasemmisto halusi tunnustuksen ensin Venäjää hallinneilta bolševikeilta.[4]

        Eduskunta kokoontui 6. joulukuuta 1917 ja hyväksyi porvarillisen senaatin eli hallituksen antaman itsenäisyysjulistuksen. Venäjä tunnusti Suomen virallisesti 4. tammikuuta 1918 ja samana päivänä itsenäisyyden tunnustivat myös Ruotsi ja Ranska.[5] Saksa tunnusti itsenäisyyden 6. tammikuuta 1918."

        Vallankumouksen jälkeen Lenin yllytti kirjeissään Suomen SDP:tä tekemään aseellisen vallankumouksen Suomessa ja lähetti Stalinin puoluekokoukseen tukemaan vaatimuksiaan. SDP:n puoluekokous kuitenkin äänesti tätä vastaan 26. marraskuuta 1917 äänin 59–43;[89] vastaavan päätöksen Työväen Vallankumouksellinen Keskusneuvosto teki jo 10.11. äänin 18–8).

        Suomen eduskunnan julistettua Suomen yksipuolisesti itsenäiseksi porvarienemmistöllä 6. joulukuuta Lenin tunnusti Suomen itsenäisyyden 31. joulukuuta 1917. On esitetty erilaisia arvioita siitä, miksi Lenin hyväksyi porvarillisen Suomen itsenäisyyden. Selvimpänä ovat nähtävissä Leninin puolueohjelmaankin kirjatut ideologiset syyt, joiden johdosta myös joukko muita valtioita – muun muassa Viro ja Ukraina – pääsi itsenäistymään neuvosto-Venäjästä. Leninin on esitetty toivoneen Suomessa puhkeavan vallankumouksen, joka palauttaisi Suomen jälleen neuvosto-Venäjän yhteyteen. Myös Suomen SDP:n pyyntö on saattanut vaikuttaa asiaan.

        Suomessa Leninin asemaa itsenäisyyden tunnustajana ovat korostaneet ennen kaikkea vasemmistolaiset. Ideologisesti toisella kannalla olevat pitävät sitä historian väärentämisenä.[90] Suomen itsenäisyyden tunnustaminen ei ollut Lenille itsetarkoitus, vaan se oli ensisijaisesti keino sosialistisen vallankumouksen toteuttamisen helpottamiseksi Suomessa.[91]

        Toisen maailmansodan jälkeen suomalaiset tunnustukseen vedoten sanoivat ”Leninin antaneen Suomelle itsenäisyyden”, jotta tämän seuraajat eivät kehtaisi ”ottaa sitä pois”.[92]"


      • TotuusHistoriastamme
        Ryssäonvihollinen kirjoitti:

        Ensimmäiseen kappaleeseen on toinen näkemys, mm Wikipediasta:

        "Ruotsin vallan aika Suomessa on Suomen historian ajanjakso, jolloin Suomi oli osa Ruotsin kuningaskuntaa. Ruotsin vallan aika ei ollut yhtäjaksoinen aikakausi ja sen alkamisen ajankohtaan liittyy epäselvyyttä. Ruotsin vallan aika päättyi Suomen sodan seurauksena 17. syyskuuta vuonna 1809.

        Ruotsin vallan aikana Suomi tuli osaksi läntistä kristikuntaa sekä läntisen Euroopan kulttuurista, yhteiskunnallista ja taloudellista järjestystä, jonka pohjalta syntyivät myöhemmin muun muassa markkinatalous, perustuslailliset valtiomuodot ja legalistisiin laillisuusperiaatteisiin sidottu hallinto. Suomen kieli sekä jotkin suomalaisen muinaisnuskon ja -kulttuurin piirteet säilyivät Ruotsin vallan aikana, vaikka muuttuivatkin uusiin olosuhteisiin mukautuessaan.[1] Suomen sijainti valtakunnan rajamaana toi alueelle lukuisia sotia ja ryöstöretkiä.

        Ruotsin valtakunnasta on tänä ajanjaksona käytetty myös nimitystä Ruotsi-Suomi. Termi on kehitetty jälkikäteen kuvaamaan sitä valtakuntaa, johon kuuluivat pääosat nykyisestä Ruotsista ja Suomesta. Historioitsija Peter Englund on todennut, ettei Suomi Ruotsin vallan aikana ollut valtioliiton osa tai provinssi vaan ”...sen valtakunnan itäinen puolikas, joka käytännössä tuhoutui vuonna 1809, minkä jälkeen molemmat osat lähtivät omille teilleen.” Englund pitää erityisesti Ruotsin suurvalta-aikaa nykyisten Ruotsin ja Suomen yhteisenä ”omaisuutena”, koska nousu suurvallaksi olisi rutiköyhälle valtiolle ollut mahdotonta ilman valtakunnan itäisen osan resursseja.[2]"

        Toinen asia, joka riippuu kirjoittajan puoluekannasta, on Leninin vaikutus itsenäisyyteen. Minä luotan tähän näkemykseen:

        "Ensimmäisessä maailmansodassa kärsityt tappiot ja sisäiset ongelmat ajoivat Venäjän kevättalvella 1917 vallankumoukseen ja keisarivalta kaatui.[3] Suomi käytti tilaisuutta hyväkseen ja alkoi tunnustella mahdollisuutta laajempaan itsehallintoon, jopa itsenäistymiseen. Venäjän väliaikainen hallitus suhtautui kielteisesti Suomen itsenäistymispyrkimyksiin ja ilmoitti asiasta voitavan päättää vasta, kun perustuslakia säätävä kansalliskokous kokoontuisi.

        Väliaikaisen hallituksen kukistuttua äärivasemmistolaisten bolševikkien suorittamassa lokakuun vallankaappauksessa marraskuussa 1917 Suomen poliittinen kenttä jakautui kahtia siitä, miten itsenäisyyttä pitäisi tavoitella. Porvarit halusivat hakea itsenäisyyden tunnustusta lännestä, kun taas sosiaalidemokraateista koostunut vasemmisto halusi tunnustuksen ensin Venäjää hallinneilta bolševikeilta.[4]

        Eduskunta kokoontui 6. joulukuuta 1917 ja hyväksyi porvarillisen senaatin eli hallituksen antaman itsenäisyysjulistuksen. Venäjä tunnusti Suomen virallisesti 4. tammikuuta 1918 ja samana päivänä itsenäisyyden tunnustivat myös Ruotsi ja Ranska.[5] Saksa tunnusti itsenäisyyden 6. tammikuuta 1918."

        Vallankumouksen jälkeen Lenin yllytti kirjeissään Suomen SDP:tä tekemään aseellisen vallankumouksen Suomessa ja lähetti Stalinin puoluekokoukseen tukemaan vaatimuksiaan. SDP:n puoluekokous kuitenkin äänesti tätä vastaan 26. marraskuuta 1917 äänin 59–43;[89] vastaavan päätöksen Työväen Vallankumouksellinen Keskusneuvosto teki jo 10.11. äänin 18–8).

        Suomen eduskunnan julistettua Suomen yksipuolisesti itsenäiseksi porvarienemmistöllä 6. joulukuuta Lenin tunnusti Suomen itsenäisyyden 31. joulukuuta 1917. On esitetty erilaisia arvioita siitä, miksi Lenin hyväksyi porvarillisen Suomen itsenäisyyden. Selvimpänä ovat nähtävissä Leninin puolueohjelmaankin kirjatut ideologiset syyt, joiden johdosta myös joukko muita valtioita – muun muassa Viro ja Ukraina – pääsi itsenäistymään neuvosto-Venäjästä. Leninin on esitetty toivoneen Suomessa puhkeavan vallankumouksen, joka palauttaisi Suomen jälleen neuvosto-Venäjän yhteyteen. Myös Suomen SDP:n pyyntö on saattanut vaikuttaa asiaan.

        Suomessa Leninin asemaa itsenäisyyden tunnustajana ovat korostaneet ennen kaikkea vasemmistolaiset. Ideologisesti toisella kannalla olevat pitävät sitä historian väärentämisenä.[90] Suomen itsenäisyyden tunnustaminen ei ollut Lenille itsetarkoitus, vaan se oli ensisijaisesti keino sosialistisen vallankumouksen toteuttamisen helpottamiseksi Suomessa.[91]

        Toisen maailmansodan jälkeen suomalaiset tunnustukseen vedoten sanoivat ”Leninin antaneen Suomelle itsenäisyyden”, jotta tämän seuraajat eivät kehtaisi ”ottaa sitä pois”.[92]"

        Kommentoi vain omilla sanoillasi ja aivoillasi. Turha on siteerata pitkälti muiden tekstejä. Wikipedia on yhtä kuin Walhepedia, kun kyse on poliittisesta tai historiallisesti herkästä asiasta.

        Tiedän tarkalleen, että ruotsinmieliset ja -kieliset tahot moderoivat Wikipedian kaikkia aiheita, jotka koskevat ruotsalaisuutta Suomessa!

        Et koskaan opi ymmärtämään totuutta, jos luotat vain valmiiksi pureksittuihin ja varmasti puolueellisiin näkemyksiin historiastamme. Kyllä puuhun pitää kiivetä tyven kautta. Eli siitä vain lukemaan historiaa kaikista mahdollisista lähteistä. Kouluhistoria ei riitä mihinkään ja on lisäksi tunnetusti epäluotettava.

        Viisaan miehen sanonta: " Historia on kaikkein poliittisin kaikista tieteenaloista."


      • Parempitotuus
        TotuusHistoriastamme kirjoitti:

        Kommentoi vain omilla sanoillasi ja aivoillasi. Turha on siteerata pitkälti muiden tekstejä. Wikipedia on yhtä kuin Walhepedia, kun kyse on poliittisesta tai historiallisesti herkästä asiasta.

        Tiedän tarkalleen, että ruotsinmieliset ja -kieliset tahot moderoivat Wikipedian kaikkia aiheita, jotka koskevat ruotsalaisuutta Suomessa!

        Et koskaan opi ymmärtämään totuutta, jos luotat vain valmiiksi pureksittuihin ja varmasti puolueellisiin näkemyksiin historiastamme. Kyllä puuhun pitää kiivetä tyven kautta. Eli siitä vain lukemaan historiaa kaikista mahdollisista lähteistä. Kouluhistoria ei riitä mihinkään ja on lisäksi tunnetusti epäluotettava.

        Viisaan miehen sanonta: " Historia on kaikkein poliittisin kaikista tieteenaloista."

        Jotenkin tuntuu siltä, että siellä katsellaan asiaa vahvasti vasemmistolaisesta näkökulmasta ja vieläpä hyvin Venäjä-myönteisesti. Olen jo sen ikäinen, että minulla on hyvin muistissa asiat, mitä omat isovanhempani ja isotädit sekä -sedät ovat kertoneet itsenäisyyden alkuajoista ja vapaussodasta (ei siis kansalaissodasta!). Lisäksi minulla on isot pinot vanhoja sanomalehtiä, joista olen muodostanut näkemykseni. Sinun kannalta on valitettavaa, että näkemykseni on hyvin pitkälle sama kuin Wikipediassa.
        Kun esität väitteen, että Wikipediaa moderoi ruotsinmieliset tahot, sinulla on varmasti todisteita siitä, muutakin kuin hevosmiesten tietotoimiston uutisia?Ja kaikki viittaukset Venäläisiin historiantietoihin eivät kelpaa. Putinhan kirjoitutti historian uusiksi.
        On helppo väittää, että Suomi alkoi kehittymään Venäjän vallan alla, mutta kehitys johtui teollistumisesta ja kehitys oli samankaltaista ja nopeampaa muissa maissa, paitsi kehumassasi valtiossa eli emämaa-Venäjällä, ohessa linkki: (https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Graph_rel_share_world_manuf_1750_1900_02.png).


      • MuistellaanHerroja
        TotuusHistoriastamme kirjoitti:

        Ruotsi tarkoituksellisesti kohteli Suomea ja suomalaisia kuin ryöstettävää siirtomaanaan. Ruotsi tapatti suhteettomasti suomalaisia sodissaan, joista hyötyi vain Ruotsi. Lisäksi Ruotsi piti Suomea köyhänä rajamaakuntana, jota yliverotettiin rankasti.

        Suomi alkoi HETI vaurastumaan ja kehittymään, kun pääsi Venäjän vallan alle! Suomi sai vihdoin pitää oman verotuottonsa ja loputtomat sodat loppuivat tyystin.

        Venäläinen Lenin kaiken lisäksi ANTOI Suomelle itsenäisyyden! Tämä on fakta, vaikka bolsevismia ei kannatakaan.

        Suomalaisia oli niin vähän ja aluetta niin paljon, että meillä ei ollut mitään syytä sotia venäläisiä vastaan. Ruotsi halusi leikkiä suurvaltaa, vaikka sillä ei ollut siihen resursseja. Suomalaiset kärsivät tuosta touhusta eniten.

        Suomi olisi lähes puolet suurempi alueeltaan ja meitä olisi 10 miljoonaa ILMAN Ruotsin harjoittamaa sorto- ja sotapolitiikkaa. 1700-luvulla Euroopassa tapahtui väestöräjähdys. Väestöt lisääntyivät 50%:lla kaikissa maissa PAITSI Suomessa!

        Joten vieläkö näiden tietojen jälkeen pidät Venäjää Suomen perivihollisena etkä Ruotsia!?

        Ilmankos ruotsalainen historioitsija harmitteli kun meneeti SUomen Venäjälle.


      • isänoikein
        fiksuttuntevathistorians kirjoitti:

        Ryssäviha siirtyy sukupolvelta toiselle ja onneksi on tehty kirjoja valtavat määrät ja valokuvattu esim. nämä ns.partisaanien tekemät lasten ja naisien murhat.

        Sivistyneet Suomalaiset tuntevat historiansa ja kun meillä on täällä lehdistön ja muunkin median vapaus toisin kuin ryssän puolella niin historiaa saadaan siirrettyä aina uusille sukupolville.
        Sivistynyt nuorisokin tajuaa että tässä ollaan länsimaisen sivistyksen etuvartiossa.

        Tietysti on aina pieni syrjäytyneiden miesten joukko jotka etsivät valemediasta kaltaistensa junttien seuraa ja sitten kirjoittelevat nimettömänä nettiin.

        Fiksuna olet lukenut miten Suomi tuki Saksaa ja Hitleriä vai oletko kokonaan unohtanut tämän historian. Hitleri kävi Suomessa ja Mannerheim kunnioitti tätä tappajaa. Miten tätä Suomen historiassa käsitellään hiljaisuudessa. Ja kun Saksalaiset ei pärjänneet venäläisille niin ne karkas pois ja tappo lisää juutalaisia ja poltti pohjois Suomea ja hupaa. Jos Venäläiset ois halunneet ne ois rynninneet voimalla läpi, koska ne teki sen jo. Sori Suomi hävisi. Minun isä oli siinä sodassa ja sanoi ihan rehellisesti että Suomi hävisi. Sitä tappelua olisi tullut vielä seuraavat 10 vuotta ja siinä rytäkässä Venäjä olisi Ruotsin rajalla. Totuus on karsea mutta totta. Sota loppu neuvottelemalla ja luopumalla. Ja ehkä vähän ryyppämällä.


      • näin.on
        fiksuttuntevathistorians kirjoitti:

        Ryssäviha siirtyy sukupolvelta toiselle ja onneksi on tehty kirjoja valtavat määrät ja valokuvattu esim. nämä ns.partisaanien tekemät lasten ja naisien murhat.

        Sivistyneet Suomalaiset tuntevat historiansa ja kun meillä on täällä lehdistön ja muunkin median vapaus toisin kuin ryssän puolella niin historiaa saadaan siirrettyä aina uusille sukupolville.
        Sivistynyt nuorisokin tajuaa että tässä ollaan länsimaisen sivistyksen etuvartiossa.

        Tietysti on aina pieni syrjäytyneiden miesten joukko jotka etsivät valemediasta kaltaistensa junttien seuraa ja sitten kirjoittelevat nimettömänä nettiin.

        Ryssä esittelee Suomen historiaa. Tuhoamaan ryssä pystyvät, mutta ei eivät valtamaan Suomen. Pitkin poikin maahan sijoitetut sissisotaan kykenevät suomalaiset pystyvät helposti nitistämään miljoona hyökkääjää. Sitä riskiä ei ota kukaan.


      • veekäyrä
        vain_hölmöt_muistelevat kirjoitti:

        Siis KETKÄ muka enää muistavat jotain yli 70 VUODEN takaisia tapahtumia!?

        Jotkut huru-ukot vanhainkodeissa?

        Tule sinäkin ulos niistä mentaalisista talvisodan juoksuhaudoistasi ja keskity nykyaikaan ja tähän todellisuuteen.

        Sitten ehkä sinäkin tajuat, ketkä ja missä ne pahimmat viholliset ovat. Toisaalta ehkä on parempi, että kuolet pois siinä ryssävihassasi....

        joka ei muista historiaa haistaakon kukkasen pahimmatmädättäjät lillan tarjap.lipsutus paavo.


      • Painuite
        näin.on kirjoitti:

        Ryssä esittelee Suomen historiaa. Tuhoamaan ryssä pystyvät, mutta ei eivät valtamaan Suomen. Pitkin poikin maahan sijoitetut sissisotaan kykenevät suomalaiset pystyvät helposti nitistämään miljoona hyökkääjää. Sitä riskiä ei ota kukaan.

        Suuruuden hulluilla on suuruuden hullut kuvitelmat. Painu ite sinne mettään sissitelttailemaan.


      • regrre
        fiksuttuntevathistorians kirjoitti:

        Ryssäviha siirtyy sukupolvelta toiselle ja onneksi on tehty kirjoja valtavat määrät ja valokuvattu esim. nämä ns.partisaanien tekemät lasten ja naisien murhat.

        Sivistyneet Suomalaiset tuntevat historiansa ja kun meillä on täällä lehdistön ja muunkin median vapaus toisin kuin ryssän puolella niin historiaa saadaan siirrettyä aina uusille sukupolville.
        Sivistynyt nuorisokin tajuaa että tässä ollaan länsimaisen sivistyksen etuvartiossa.

        Tietysti on aina pieni syrjäytyneiden miesten joukko jotka etsivät valemediasta kaltaistensa junttien seuraa ja sitten kirjoittelevat nimettömänä nettiin.

        "Ryssäviha siirtyy sukupolvelta toiselle"

        Älä unta näe... Jos kuka haluaa elää jossain naapurivihassa niin siitä vain mutta jätä lapset rauhaan!


    • Islamonuhka

      Ei Venäjä hyökkää Suomeen,kunhan ymmärrätte loipettaa nuo turhat jorinanne ja sotakiihkoilunne.Miksi ette pelkää sitä,että islamistit hyökkäävät kaiken aikaa
      Suomeen( muka pakolaisina)valloittaakseen Suomen pikkuhiljaa lisääntymällä ,koska
      heidän mielestään Suomi kuuluu kaikille ,aikoinaa -90 Halosen "iskulauseen" lupausten mukaan.Miksi ette herää matujen vaatimuksiin moskeijoista ja sarialaista,
      joka on alkua teidän alistamiseen,jonka alla sitten pysytte.

      • Menejausko

        En ymmärrä muuta kuin pelkoa sinun niin sanotusta henkevyydestä. Usko on tappanut ihmisiä enemmän kuin laki sallii ja aivan niin kuin sinä uskot että olet oikeassa. Niin tekee kristityt, muslimit, islamistit ja tappajat. Uskon nimissä. Älä usko aivan kaikkea mitä sinulle on opetettu. Tyhmiä ihmisiä on miljoonittain, jotka haluaa tappaa toisensa uskon takia. Onko mopo karannut ja järki joillain muilla. Jos olet huomannut että yllyttyjät aina selviää hengissä ja valmiita uhraamaan kaikki yllytyshullut. Joten ajattele omalla aivolohkollasi, jos siis haluat. Älä huuda muiden nimeen.


    • Nopeasti.ohi

      Iskander ohjukset tasoittavat joitakin kohteita, jonka jälkeen Suomi antautuu.

      Jos oikein kilttejä ovat, niin voivat sanoa, että antautukaa jo valmiiksi, niin ei tarvitse laukaista yhtään ohjusta.

      Yhtäkään reserviläistä ei ole saatu siinä vaiheessa vielä edes varusteiden jakopaikkaan.

      • Näinse

        Näin se menee. Toivottavasti ei kärsi kauan.


      • faktaapleace
        Näinse kirjoitti:

        Näin se menee. Toivottavasti ei kärsi kauan.

        Melko pihalla olet.Mieti ensin miten iso maa onkaan Suomi. "joitakin kohteita. 100 000-1000 000 ohjusta tarkasti ohjattua ohjattua ohjusta saisi suomen "hetkeksi polvilleen". Vastarinta ei kuitenkaan ikinä ei loppuisi.


      • eiopuolustusta
        faktaapleace kirjoitti:

        Melko pihalla olet.Mieti ensin miten iso maa onkaan Suomi. "joitakin kohteita. 100 000-1000 000 ohjusta tarkasti ohjattua ohjattua ohjusta saisi suomen "hetkeksi polvilleen". Vastarinta ei kuitenkaan ikinä ei loppuisi.

        Elätkö unelmissas vai missä? Eihän nytkään vastustettu kun mamut tuli suomeen. Meinaatteko todella, että eka tulee ohjukset ja infra pistetään matalaks? Ainako sen pitää mennä niin? Entäs jos venäjä vain marssii ruotsiin ja norjaan? Niinhän ne mamutkin marssi suomeen. Entä jos hallitus antaa sen tapahtua tietäessään, että muussa tapauksessa on loppu lähellä? Miksi aina pitäisi alkaa vimmattuun vastarintaan kuin kusiaispesän muurahaiset? Suomalaisethan on jo nyt vaarassa ku islamilaiset ja afrikkalaiset lisääntyy paljo nopeemmin.


    • JäkiekkoRock

      Tämähän on selvää: jääkiekkokaukalossa. Jokerit pieksevät naapurin.

    • laskskii

      Ylälappi pienenä kaistaleena venäläisten käyttöön ,näin siirretään ratkaisu taistelu Ruotsiin.Mutta ongelmaksi muodostuu,ketä vastaan Venäjä käy ratkaisu taistelun .Tuskin se ainakaan on Ruotsin armeija.Suomella ei ole mitään syytä tapattaa omia sotilaitaan jos venäläisety haluavat mennä Atlantille.Ruotssjin meneville venäläisille sotilaille paljon vaseliinia mukaan.

      • JospaNäinkin

        Olisi näppärää antaa Venäjälle vapaa kulku Ruotsiin pohjoisen ja Ahvenanmaan kautta, jos RUotsi räkyttää sodan itselleen. Järjetöntä alkaa sotimaan tässä Suomessa. Antaa riidan haastajan tapella itse. Suomi voi vuorostaan ottaa lapsia hoitoon sodan ajaksi ja vaihtaa kultaa ruokaan kalliilla hinnalla.


    • Eitätäainavain

      Nyt pitää unohtaa se mitä oli taistelu 100 vuotta sitten ja 50 vuotta sitten ja 30 vuotta sitten ja 10 vuotta sitten ja 1 päivä sitten. Ratkaisu on ihmisen päässä kun se kohtaa todellisuuden ja erottaa fiktion. Kun on ihminen niin huomaat että tilanne ja aika, paikka kyllä kertoo sinulle milloin pitää huolestua. Paikkaa ei ole me ollaan jo räjähdetty.

    • herää.kysymys

      Venäjällä ei ole mitään syytä hyökätä Suomeen muualla kuin sotaintoilijoiden pimeissä fantasioissa. Onko nämä alituisessa Venäjänpelossa elävät vallan aivopestyjä?

      • kysymys.herää

        Niin, Venäjällä/Neuvostoliitolla ei ollut vuonna 1939 mitään syytä hyökätä Suomeen ja hyökkäsi kuitenkin! Eikä Tsetseniaan, Afganistaniin eikä Ukrainaankaan, vaan niin se hyökkäsi kuitenkin!
        Ei tässä ryssää pelätä, ollaanpahan vaan varuillamme.


    • Positiivinen_asia

      Sitä en tiedä missä ratkaisu tehdään antautumisesta, mutta hyvänä asiana pidän sitä, että Helsinkiä ei enää siinä vaiheessa ole olemassakaan.

    • Jotenkaikkeekans

      SE ratkaisu käydään aloittajan mielikuvituksesssa ja kulahtaneissa aivoissa,siellähän
      se taistelu on aloitettukin.

    • Aarimies

      Venäjän nykyiset maavoimat ovat 250000 sotilasta ja niillä on 750000 reserviläisen täydennysjoukko.
      Jos käytäisiin sotaa aloittajan esimerkkitaistelun mukaisilla tappioilla, se tarkoittaisi jopa Venäjälle nykyvahvuuksilla hirveää suoneniskua.
      40000 kaatunutta ja ainakin 120000 haavoittunutta olisi liikaa nykyajan valtiolle.

      Neukkulalla oli ainakin viisinkertainen armeija nykyvenäjään verrattuna 1944, mutta silti sillekin oli suurhyökkäyksen 120000 miehen kokonaistappiot liikaa ja hyökkäystä ei voitu enää uusia, ettei sotilaat lopu kesken sodassa Saksaa vastaan.
      Sotilaat meinasivat silti loppua kesken ja rintamajoukkojen tappioihin ei enää löytynyt tarpeeksi täydennysmiehiä keväällä 1945 ja divisioonat kutistuivat pieniksi.

      Venäjällä käy intin nykyisin vain 5-10 % ikäluokasta, joten sotilaiden loppuminen tapahtuisi vieläkin aiemmin, kuin 2MS aikana.

    • Kylmät_faktat

      Suomi tuskin taistelee Venäjää vastaan lainkaan vaan todennäköisesti antaa osan alueestaan Venäjän käyttöön. Emme ole edes sotilaallisesti liittoutuneita suomettuneiden poliitikkojen takia. Emme ole tärkeitä, että joku viitsisi auttaa. Taistellaanko viiko vai kaksi ihan yksin? Mitäs sen jälkeen? Oletko oikeasti valmis kuolemaan puolestaessasi homoliittoja tai vastaanottokeskuksia? Tännehän käveli 35 000 maahantulijaa eikä kukaan laittanut vastaan!

    • ETKAIKKEEKANS

      Todennäköisesti alottajan tyhmässä päässä.

    • Ilmassa.ratkaistaan

      Ensi minuutista alkaen ratkaisutaistelut käydään ilmassa, jos niin huonosti kävisi.

      Itärajan takana olevat ilmatorjuntatutkat kattavat varmaan hyvin Suomenkin alueita, joten Suomen ilmavoimat olisivat helisemässä kohti tulevien it-ohjusten kanssa heti kun tulisivat tutkien näkyviin ohjusten kantaman sisäpuolella, unohtamatta tietenkään kohti tulevia hävittäjiä ja niistä laukaistavia ohjuksia.

      Ei käy lentäjiä kateeksi, jos sellainen tilanne joskus olisi päällä.

      • jälkipoltolla-pois

        "Ei käy lentäjiä kateeksi, jos sellainen tilanne joskus olisi päällä."

        Minusta ainakin olisi sangen näppärää, että olisi käytössä sellainen ultranopea kulkuneuvo, jolla muutamassa kymmenessä minuutissa voisi lentää turvaan ja anomaan turvapaikkaa.


    • Per-kel

      Ei se Venäjä Suomeen hyökkää, mutt Juutinraumaan että pääsee Kaliningradista ulos, ja Bosporiin.- Mutta Turkkihan jo lipoo ryssiä :)

    • Luunieluun

      Ratkaisutaistelu käydään punaisella torilla.

    • ValitettavastiNäin

      Ei tule edes taistelua se on muutaman tunnin juttu,kun suomi on pommitettu kivikauteen takaisin.

      • valitettavastikuitenkin

        Jos se on muutaman tunnin juttu, kerrotko miksi sitä ei ole tapahtunut Tsetseniassa, Itä-Ukrainassa, tai Afganistanissa? Ja miksi sitä ei tapahtunut Syyriassakaan, vaikka ryssät saivat hosua siellä pommittamassa ihan rauhassa kuukausitolkulla? Siellä ei sentään kukaan ampunut takaisin, Suomen päällä tilanne olisi ihan toinen.


      • oihwehiovw
        valitettavastikuitenkin kirjoitti:

        Jos se on muutaman tunnin juttu, kerrotko miksi sitä ei ole tapahtunut Tsetseniassa, Itä-Ukrainassa, tai Afganistanissa? Ja miksi sitä ei tapahtunut Syyriassakaan, vaikka ryssät saivat hosua siellä pommittamassa ihan rauhassa kuukausitolkulla? Siellä ei sentään kukaan ampunut takaisin, Suomen päällä tilanne olisi ihan toinen.

        Tsetsenia ja Afganistan olivat / ovat agraariyhteiskuntia joissa paljon kouluttamattomia mutta fyysiseen työhön tottuneita asukkaita. Jotka ovat taipuvaisia uskomaan keskiaikaisia juttuja seuraavassa elämässä saatavista palkinnoista mikäli uhraavat henkensä. Suomeen vertaaminen on aika turhaa, täällä tuskin saataisiin enää viime sodan malliin pappien saarnoilla miehiä hinkumaan kuolemaa pyhässä sodassa (Mannerheim 1941: "kutsun teitä kanssani pyhään sotaan...")

        Itä-Ukrainassa taistelevat separatistit ja vallankaappauksen myötä noussut uusi hallinto. Venäjällä ei ole siellä mitään massiivisia joukkokeskittymiä toisin kuin Nato/USAn propaganda väittää.

        Syyriassa USA tukee "maltillisia kapinallisia", eli erilaisia kapinaan nousseita islamistiryhmittymiä (sama kuvio kuin Afganistanissa aikanaan). Muutenhan maan laillinen sekulaari hallinto olisi luultavasti jo tukahduttanut kapinan.


      • Per-kel

        Vittuako ne siitä hyötyy??? Parempi ku saavat Oltermannit hyvään hintaan !


    • DesantinVävy

      Eli armeijan korpraalina on syytä kaivaa vanha el camo imppari esiin vaatehuoneesta ja ruveta puolustamaan velkasuomea?Ratkaisutaistelu käydään tod.näköisesti vuokrarivarini etuovella jolloin pääsen ampumaan piippuviritteisellä caamolla speznaz joukkojen johtajaa silmään...

      • Skånepåg

        Kommer di te Skåne får di smaga pau en 308 :D


      • marti.m

        Ära nuud liialt hoogu satu!


    • selvätilanne

      Joo noin se käy! Se on siinä sitten. Tampereen punaiset saivat vihdoin unelmansa.

    • E--Type

      Se jolla on punainen tupa ,perunamaa ja oma kaivo, will live forever :-*

    • putinpoika

      taitaa olla fsb.n kysely

      • Anonyymi

        Kaukana siitä...


    • mitasinasanoa

      Siinä vaiheessa kun ensimmäiset Venäläiset näkyvät Lappeenrannan tienoilla, minä olen jo Tukholman terminaalissa vinkumassa kitarisat punaisena ASYLUM!
      Ensimmäisenä pystytän teltan ja alan vaatimaan kaikkea mitä olen aina halunnut, oman talon, lisää rahaa, ikuisen elatuksen jne.. ja jne... ;D
      Sen jälkeen kerron paikallisille suvakeille ja lehdistölle kurpitsivankkuri tarinoita, kuinka vaarallinen matkani oli ja että paperini tippuivat mereen jo Ahvenanmaan kohdalla hirmumyrkyssä.
      Sen jälkeen vaan notkun ja loisin loppuelämäni Ruotsin valtion kustannuksella.

      • kannustaja

        hyvä suunnitelma


    • dsfsdfsdfsdfsdfsdf

      Suomeen on jo tapahtunut islamistien hyökkäys eikä armeija reagoi lainkaan.

      • Anonyymi

        Hallituksen luvalla.


    • Hyshyshys

      Hiljainen miehitys on jo käynnissä. Tästä kertoo tonttien myynti ym...

      • KUMPITULEE

        "Suomeen on jo tapahtunut islamistien hyökkäys eikä armeija reagoi lainkaan."
        "Hiljainen miehitys on jo käynnissä. Tästä kertoo tonttien myynti ym..."

        Eli islamilaiset ja venäläiset on valmistelemassa samaan aikaan suomen valtausta? Tukevatko toisiaankin? Onko ne pääosin sitten islamilaisia mitä rajan yli tulee? Niitä ei suomen armeijassa olevat islamilaiset ammu? Venäjä valtaa suomen islamin avulla? Nyt ei kaikki ole kohdillaan...?


    • Krasnaja

      Mistäs suomalainen saa sähkönsä ja juomavetensä? Sinne nämä vihreät miehet iskevät ensteks.- Jalostamot myös vaarassa.- Sitten tulee jo niillä ikävä jotka eivät omista punaista tupaa missä on puuhella ja perunamaata ! Vae victis :(

      • auttakaatekin

        "Mistäs suomalainen saa sähkönsä ja juomavetensä?"

        Mistä valtaaja tulee saamaan juomavetensä? Voiko ne uskoa huoltonsa yksinomaan omaan varaansa? Perus suositus sääntö sodassa olisi, että vallattava maa saataisi vahingoittumattomana. Sama koskee sotajoukkoja. Niiden tuhoaminen ei hyödytä ketään.
        Kun maa on vallattu, kansa olisi saatava pidettyä tyytyväisenä. Todennäköisesti sitä ei nykyään tarvi edes yrittää. Niin tyytymättömäksi on kansa käynyt Ikäänkuin suomen valtausta yritettäisi kaikin tavoin auttaa.


    • PikkuKersatSateessa

      Asuntovelallisten takapihalla...Santanderin ja ulosottoviraston jätkät tappelee kuka saa pikkulasten lelut...

    • SivarinEversti

      Se käydään Plants vs Zombiesissa vissiin siinä Junction-maisemassa.

    • ygy8o

      Vettä on kaupoissa pulloissa sekä kokista on puolentoista litran pulloissa ja sipsiä hyllyt täynnä ja sähköä saa töpselistä niin että sotapelit toimii.

      Gaboooommm! Ydinpommi meinasi pudota päähän!

    • iugtrsA

      Ennen venäläisten hyökkäystä Suomeen, heidän pitää kuitenkin selvittää esim. jatkuvat polttoaine ja rengas ja varaosa varkaudet omistaan sotilasajoneuvoistaan. Ja kun motivaatio on nolla ilman varmaa kuolemaakin, niin miten saada joukot liikkeelle? Krelm on jo nyt ajautunut niin kauas venäjän armeijan ajatusmaailmasta (Vertaa/ turvallisuusjoukoille lupa ampua omia mielenosoituksissa) Tuskin edes venäjän armeija tottelee Putinia.

      • paljonpatiedätte

        Näyttää menneen hyvin propa perille...


    • hohhoijaaaaaaaaa

      Siellä missä on viimeinen kiekko olterman-juustoa...

    • Qresults

      ratkaisutaistelu käydään jossain Kouvola-Lahti -linjoilla, murskatut divisioonat vetäytyvät ja Väinämön pitää pyytää erillisrauhaa,
      sissisota alkaa Päijänteen rannoilla ja Pohjanmaata venakko ei tule saamaan ikinä,
      Etelä-Suomi on menetetty ja kuolleita on 200 -250 000 ja miljoona lähetetään Venäjälle pakkotöihin, Halonen nousee Tuomiojan kanssa "suomen hallituksen" johtoon,

      Nato ja Ruotsi katsovat vierestä kun ei ole yhteistyösopimusta

    • dffdgdfdg

      Paljon kertoo tänkin avauksen jälkeen suolletut vastaukset suomalaisten käsityksestä siitä miten tulee homma mukamas menemään.. pikku pennut kirjottelee tästä satukirjoja... Mahtaa venäläisillä olla hauskaa...

    • hallejuokselujaanyt

      Tämän kaltaiset keskustelupalstat on rakennettu kertomaan mielipide erot eri alueilla...? Ketkä näitä seuraa, selviää viimeistään tuomiopäivänä, jota kukaan ei pelkää, vaikka kaikki tiedot paljastetaan. Tosi kristittyjä...

    • korruptiopunaarmy

      Porvoon tie etelässä ja keskellä suomea Ohtaansalmen sillan seutu ovat sellaisia paikkoja joihin tykistömme tuli tuhoaa massoittain vihollisiamme, lisäksi sivustoille joukkomme iskevät pienin ryhmin vähän väliä ettei vihollinen voi olla hetkeäkään rauhassa.
      Viimein juopuneet ryssät tappavat käskyttäjänsä ja lopettavat maahantunkeutumisen.

    • Anonyymi

      Näil keskustelijoil ei taida hirveesti ikää olla? Vasta koulun päättäneitä?

    • Ei missään, koska Venäjä ei hyökkää Suomeen. Venäjällä on muitakin intressejä kuin Suomi.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe