Miksi Jeesus ei voi parantaa?

lplplppppl

Väärä profeetta pitää kokousta. Hän julistaa omaa oppiaan, usein menestysteologiaa. Lopuksi hän sitten rukoilee ihmisten puolesta mutta kukaan ei parane. Uskovaiset menevät kaatumaan salin etuosaan. He kaatuvat mutta eivät parane. Ovatko he edes uskovaisia.

Tuo tilanne on sellainen, että on mahdotonta ajatella, että Jeesus voi toimia. Jos Jeesus alkaisi parantamaan tuollaisissa kokouksissa, hän vahvistaisi silloin väärän profeetan väärät opit ja hän tukisi väärän profeetan väitteitä siitä, että tuo profeetta onkin oikea profeetta. Ei Jeesus voi ruveta tukemaan okkulttista toimintaa tai vääriä profeettoja.

Kuitenkin tuollaisissa kokouksissa saattaa parantua ihmisiä sillä Saatanalla on motiivi tukea vääriä oppeja ja vääriä profeettoja. Saatana saattaa parantaa valkoisen magian tai enkeliensä kautta ihmisiä. Syntyy harha, että väärä profeetta onkin oikea profeetta ja paljon ihmisiä menee helvettiin, siihen Saatana juuri pyrkii, sillä Saatana osaa asettaa asiat oikeaan tärkeysjärjestykseen. William Branham on hyvä esimerkki parantajasta, joka oli itseasiassa pimeyden enkelin juoksupoika, enkeli suoritti parantamiset. Branhamin kautta jopa heräsi kuolleita ylös ja silti hän oli vain väärä profeetta.

Jeesus voi parantaa, kun ihminen rukoilee kotonaan tai istuu tavallisessa kokouksessa kuuntelemassa evankeliumin julistusta tai opetusta Jumalan Sanasta. Jeesus ei tarvitse mitään hälinää eikä keinotekoista ylistystä toimiakseen.

66

722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkäänuskossa

      Tuollainen ei ole ainakaan Jeesuksen eikä Jumalan vika vaan tuon saarnaajan ja hölmöjen ihmisten. Kyllä Jeesuksellakin kuulijoita riitti, mutta Hän tiesi ettei heitä tuo paikalle rakkaus Jumalaan ja totuuteen vaan uteliaisuus, tarve parantua ja saada leipää. Hän sanoikin kerran että ettette tulleet Hänen itsensä tähden vaan leivän tähden.
      Näin se on tänäkin aikana. Kun jaetaan ilmaista ruokaa, luvataan terveyttä, profetoidaan puolisoa ja apua lapsettomuuteen, niin salit täyttyvät ja rukousjonoissa on saa odotella.

      Uskon että Jeesus julisti silloin koska opetuslasten ja kansan piti saada kuulla evankeliumi ja nähdä ihmeitä jotta saatiin kokoon evankeliumit.
      Etsikään ensin Jumalaa ja taivastenvaltakuntaa, niin sen ohessa muukin ajallinen, myös sopivasti terveyttä annetaan. Nykyään meillä on myös lääketiede ja terveystietoa Jumalan lahjana. Suuri osa sairauksia tuleekin, koska laiminlyömme oikean ravinnon, liikunnan ja levon ja kasaamme henkisiä ja sielullisia taakkoja ja huolia. Jumalanko pitäisi olla hokkuspokkusmies ja loihtia ongelmat pois jotta saisimme jatkaa maallista menoa ja pitää Jumala ja usko vain "perimmäisenä asiana."
      Raamattu sanoo, että ihmeitä tapahtuu että Jumalan sana vahvistuisi ja tulisi todeksi epäuskoiselle sydämelle - ei niinkään että ihminen pääsisi maallisesta liristä.
      Kun lähetystyöntekijät saapuvat pakanamaille, alussa tapahtuu paljon yliluonnollisia asioita, mutta kun Jumalan sana tulee tutuksi ja usko Jeesukseen syntynyt, tuleekin uskoa Sanaan eikä ihmeisiin.

    • Jarkko.pilo

      Kukaan ei ole parantunut Branhamin kautta, eikä kenenkään muunkaan. Tuo lähetystyöntekijöistä kertomus, ihan höpö höpöä, mitään, alussa tapahtuvia yliluonnolisia asioita, ei ole tapahtunut koskaan. Näitä Afrikan urbaani legendoja on kuultu vuosikymmeniä, ilman yhtään todistetta.

      • hnnnyhhhy

        No sinä olet ateisti ja sen on sinun ongelmasi. Jeesus kyllä parantaa, on parantanut minutkin monesta sairaudesta. Mutta ei ole parantanut hälinäkokouksissa, joita omituiset väärät opettajat pitävät.


      • Separus
        hnnnyhhhy kirjoitti:

        No sinä olet ateisti ja sen on sinun ongelmasi. Jeesus kyllä parantaa, on parantanut minutkin monesta sairaudesta. Mutta ei ole parantanut hälinäkokouksissa, joita omituiset väärät opettajat pitävät.

        Mitähän ne " sairaudet" mahtaa olla? Nuhaa ja yskää? Ne paranee itsestäänkin... ikävää kun uskovaiset valehtelee täällä.


      • Näkiä
        Separus kirjoitti:

        Mitähän ne " sairaudet" mahtaa olla? Nuhaa ja yskää? Ne paranee itsestäänkin... ikävää kun uskovaiset valehtelee täällä.

        Onko asia kiinni sinun epäuskostasi. Ei Jumalan Henki tee väkivaltaa. Jumala parantaa ihmisen missä haluaa. Kysyn sinulta yhden kysymyksen kuinka terve sinä olet? Paljonko sinulle menee lääkkeisiin rahaa? Pienimästä lukien kuin asperiini vois aloittaa?? Taisi tulla 3 ?


    • nhhhnjjjmnjj

      Hullunkurista on se, että oikeita uskovaisiakin menee omituisiin "parantumiskokouksiin" ja niissä Jeesus ei voi heitä parantaa. Heillä olisi paremmat mahdollisuudet parantua kotonaan.

      • Näkiä

        Parantumis kokoukset on jotta uskosi kasvaa ja saisita uskoaparanemiseen.
        On ihmisiä ollut jotka eivät ole kuulleet parantumis kokouksista vaan ovat kuulleet Jumalan kehoituksen mennä ja ovat totelleet ja parranneet.


    • cvvvfddccf

      Jos seurakunnan yleinen oppi poikkeaa Jumalan Sanasta riittävästi niin sekin estää Jumalaa parantamasta. Näinhän on asianlaita esim. luterilaisessa, katolisessa ja ortodoksisessa seurakunnassa. Jumala ei voi vahvistaa vauvakastetta parantamalla sairaita.

    • vbnnnhtytgg

      Helluntaikirkkoseurakunnat ovat muuttuneet kovasti luterilaisen seurakunnan kaltaisiksi. Niissäkin halutaan estää Jeesuksen toiminta ja tilalle otetaan sirkushuveja, joita väärät profeetat tarjoavat.

    • btglkjj

      Onkohan maan päällä uskovaisia silloin, kun Jeesus tulee takaisin!

      • YLKÄSAAPUUHERÄTYS

        Jeesus oli lähinnä kiinnostunut, löytäneekö Hän USKOLLISIA morsiantaan noutaessaan! Useimmat ovat luopuneet hengelliseen haureuteen, seuraten villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja (kuten nyttemmin jo ilmennyt).


    • dfrrrr

      Markuksen evankeliumi:
      16:20 Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.Markuksen evankeliumi:
      16:20 Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta.

      Ihmeet ja merkit vahvistavat siis Jumalan sanan silloin, kun sitä julistetaan. Täytyy siis julistaa Jumalan Sanaa oikein, jotta Herra vahvistaisi sanan. Oikeaa sanaa julistetaan oikeassa hengessä. Jos julistetaan väärää sanaa väärässä hengessä, silloin Jumala ei vahvista sanaa.

      Seurakunnan tulisi siis huolehtia siitä, että julistettu sana on oikeaa Jumalan Sanaa ja siitä seuraa sitten automaattisesti, että Jumala vahvistaa sen. Ei tarvita mitään erikoisia parantumiskokouksia eikä muutakaan sirkusta. Riittää, että julistetaan oikeaa Jumalan Sanaa.

    • mnhhhyyyyy

      Mistä tiedetään, että joku seurakunta on Jeesuksen seurakunta?

    • Vaativa.tehtävä

      Vääriä profeettoja tuntuu vilisevän kaikkialla, mutta nimeäpäs yksi oikea profeetta. Siinäpä sinulle haastetta kerrakseen.

    • gthrt

      Oikeita profeettoja ei tarvitse varoa, siksi ei ole vaarallista, vaikkei heitä tunnetakaan.

    • htgttt

      Jokaisessa seurakunnassa kuuluisi olla vähintään neljä oikeaa profeettaa, jos seurakunta on elävä.
      Profeetoista kaksi tai kolme puhukoon muut arvostelkoot. (muut profeetat arvostelkoot).

    • Jaakobin salaisesta kirjeestä eräs kohta...

      Siispä kun te olette valveilla tai nukutte, muistakaa, että olette nähneet Ihmisen pojan, puhuneet hänen kanssaan ja kuulleet häntä. Mutta voi niitä, jotka ovat nähneet Ihmisen pojan !
      Autuaita ovat ne, jotka eivät ole nähneet ihmistä, eivät ole olleet tekemisissä hänen kanssaan, eivät ole puhuneet hänen kanssaan, eivätkä ole kuulleet häneltä mitään. Teidän on elämä!

      Tietäkää, että kun e olitte sairaita, hän paransi teidät, niin että saisitte hallita. Mutta voi niitä, jotka ovat päässeet sairauksistaan, sillä he sairastuvat jälleen. Onnelllisia ovat ne, jotka eivät ole olleet sairaita, vaan ovat tienneet, mikä auttaa, ennekuin ovat sairastuneet. Teidän on Jumalan valtakunta.

      • bfssxsw

        Höpö, höpö, höpö!


      • Näkiä

        VÄÄRISTÄ SANAA


    • dvffrr

      Jeesus parantaa kun vain seurakunta toimii Jumalan Sanan mukaan ja julistaa evankeliumia oikein. Ei tarvita mitään "parantajia" jotka tulevat seurakunnan ulkopuolelta.

    • Hhhhhgfddaa

      Raamattu antaa melko tarkat ohjeet parantumiselle.

      Ensinnäkin pitää kuulua paikallisseurakuntaan, jossa on raamatullinen vanhimmisto. Sairastunut kutsuu vanhimmat omaan kotiinsa, jossa nämä voitelevat hänet öljyllä. Samalla saa synnit anteeksi.

      Vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta ei onnistu yli 90% seurakunnista. Tämä johtuu siitä, ettei seurakuntaan kuuluta, vanhimmisto ei ole raamatullinen, vanhimmisto ei suostu lähtemään seurakuntalaisen kotiin porukalla, vaan "palvelevat" mieluummin kokousten aikana, eli ovat esillä ja korostavat ylemmyyttään rivijäseniin nähden.

      • Näkiä

        Väärää todistusta sanasta kun ei tunneta sanaa. Isäni ei ollut edes uskossa ja Jeesus paransi minun ISÄNI. Kutsua vanhimmat on yksi muota, mutta älä sido Pyhää Henkeä. Tää on väärää puhetta. Ole kiltti ja tutki sanaa jotta löydät totuuden ennen kuin on liian myöhäistä.
        Joh.6
        65.Ja hän sanoi: "Sentähden minä olen sanonut teille, ettei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei minun Isäni sitä hänelle anna".


    • Tässä.lyhyesti

      "Väärä profeetta pitää kokousta. Hän julistaa omaa oppiaan, usein menestysteologiaa. "

      Fil. 1:18

      Vaan mitäpä tuosta, kunhan Kristusta vain tavalla tai toisella julistetaan, joko näön vuoksi tai totuudessa! Ja siitä minä iloitsen, ja olen vastakin iloitseva.

      Tärkeintä on siis tuo julistus ja kun joku tulee tästä uskoon, niin hän tulee uskoon Jeesukseen, joka taas on voimallinen pitämään huolen lampaastaan.

      Ei siis ihmisen voimasta, vaan voimasta Jumalan.

      • hllh

        Nuo ihmiset eivät nimenomaan julista Kristusta vaan he julistavat omaa vääristynyttä käsitystään pelastuksesta, Jeesuksen nimi toki mainitaan välillä, eiväthän uskovaiset muuten osallistuisi sellaisiin kokouksiin.


    • totuu

      tutkituani asiaa tulin siihen tulokseen että tämä william branham on oikea profeetta ,vuosien tutkimuksien tulos,paljon oli parantumis ihmeitä,jotkut sairastuivat takaisin entiseen tautiin mutta se on luonnolista kun sairauden riivaaja ajetaan tai joutuu lähtemään pois ihmisestä ihminen paranee,riivaaja yrittää päästä uudelleen samaan ihmiseen jossa on ollut ennenkin,syy on siinä että parannettu ei ole elänyt oikein paranemisen jälkeen on tärkeää jälki työ paranetun kannalta.näistä en nyt ala puhumaan mutta terveet elämäntavat,kuntoilu ym uskossa pysyminen auttaa että sairauden henki ei pääse takaisin ihmiseen.branham oli oikea profeetta.

      • lmml

        Branham oli enkelin orja. Eräs uskovainen, joka toimi tulkkina Branhamille, kertoi, että Branham oli ennen esiintymistä sanonut hänelle, että hänen (tulkin) ei pidä seisoa hänen (Branhamin) oikealla puolella, koska se paikka kuuluu hänen (Branhamin) enkelilleen.

        Branham on itsekin puhunut julkisesti enkelistä ja enkelikohtaamisista. Kerran häneltä kysyttiin, mikä on Jeesuksen osuus hänen toiminnassaan, hän vastasi:"Jeesuksella ei ole mitään tekemistä parantumisten kanssa. Enkelini hoitaa ne.".


    • rfrgt

      Jeesus kyllä parantaa mutta Jeesus ei voi parantaa ns. parantumiskokouksissa eikä sellaisissa seurakunnissa, jotka ovat erottautuneet Jumalan Sanan opetuksesta liikaa.

      • TahtooTietää

        Minäkin osaan sanoa paikkoja joissa Jeesus ei paranna (havaita ihmeparantumisia), mutta sitä en osaa sanoa, missä tälläistä tapahtuu. Osaatko sinä?


    • Ei.lisättävää

      Vastasit kyllä loistavasti, nm."TahtooTietää."

    • SairasVance

      Kyllä Jeesus Jumalan Paoikana voi parantaa, mutta jostain syystä hän ei sitä halua tehdä.

      • fcf

        Sitähän tässä on juuri käsitelty ja tutkittu ja etsitty ja löydetty syitä siihen.


      • Näkiä

        oletko koskaa ajatellut jotta otat uskossa parantumisen vastaan. Ja alat kiittää terveydestä. Niin voit huomata jotta oletkin saanut rukous vastauksen jo. Raamatussa sanotaan jotta Hän asuu kansansa kiitoksessa,
        elastetun kiitos
        Ps.34
        1.Daavidin virsi, kun hän tekeytyi mielipuoleksi Abimelekin edessä ja tämä karkoitti hänet luotansa ja hän meni pois.
        2. Minä kiitän Herraa joka aika,
        hänen ylistyksensä on alati minun suussani.
        3.Herra on minun sieluni kerskaus,
        nöyrät sen kuulevat ja iloitsevat.
        4.Ylistäkää minun kanssani Herraa,
        kiittäkäämme yhdessä hänen nimeänsä.
        5.Minä etsin Herraa, ja hän vastasi minulle,
        hän vapahti minut kaikista peljätyksistäni.
        6.Jotka häneen katsovat, ne säteilevät iloa,
        heidän kasvonsa eivät häpeästä punastu.
        7.Tässä on kurja, joka huusi, ja Herra kuuli
        ja pelasti hänet kaikista hänen ahdistuksistansa.
        8. Herran enkeli asettuu niiden ympärille,
        jotka häntä pelkäävät, ja pelastaa heidät.
        9. Maistakaa ja katsokaa, kuinka Herra on hyvä.
        Autuas se mies, joka häneen turvaa!
        10.Peljätkää Herraa, te hänen pyhänsä,
        sillä häntä pelkääväisiltä ei mitään puutu.
        11. Nuoret leijonat kärsivät puutetta
        ja näkevät nälkää,
        mutta Herraa etsiväisiltä ei mitään hyvää puutu.
        12.Tulkaa, lapset, kuulkaa minua:
        Herran pelkoon minä teidät opetan.
        13.Kuka oletkin, joka elää tahdot
        ja rakastat elämän päiviä,
        nauttiaksesi onnea:
        14. varjele kielesi pahasta
        ja huulesi vilppiä puhumasta;
        15. vältä pahaa ja tee hyvää,
        etsi rauhaa ja pyri siihen.
        16.Herran silmät tarkkaavat vanhurskaita
        ja hänen korvansa heidän huutoansa.
        17. Herran kasvot ovat pahantekijöitä vastaan,
        hävittääksensä maasta heidän muistonsa.
        18. Vanhurskaat huutavat, ja Herra kuulee
        ja vapahtaa heidät kaikista heidän ahdistuksistansa.
        19. Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän,
        ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli.
        20.Monta on vanhurskaalla kärsimystä,
        mutta Herra vapahtaa hänet niistä kaikista.
        21.Hän varjelee kaikki hänen luunsa:
        ei yksikään niistä murru.
        22Pahuus tappaa jumalattoman,
        ja jotka vanhurskasta vihaavat,
        ne tulevat syynalaisiksi.
        23Herra lunastaa palvelijainsa sielut,
        eikä yksikään, joka häneen turvaa,
        tule syynalaiseksi.


    • 8799945

      Ihmiset haluavat komennella Jeesusta parantamaan mutta ei se mene sillä tavalla.

    • Evankelumin kuuntelu ei ketään paranna, vaan evankelimussa eläminen parantaa.

      Oleko muistamaton kuulija, vai sanan tekijä? Kuulija kuuntelee, ja pian unohtaa, kun tekijässä elämänvirrat kumpuaa synnyttän lisää elämää.

    • fcwwsw

      Jeesus on monesti minutkin parantanut ihan kotioloissa vaikka ei ole ollut mitään musiikkia tai räminää päällä. Ei se musiikki ketään paranna vaikka olisi minkälaiset kaiuttimet.

    • Yksikertainen.logiikka

      Minäkin olen parantunut eniten kotioloissa, olen toki parantunut sairaalassakin.

    • ujhhhhhhhhhhhhh

      Jos seurakunnassa vallitsee väärä oppi ja väärä henki, Jeesus ei voi parantaa, se on selvä, sillä parantamalla hän vahvistaisi harhaoppisen seurakunnan toiminnan. Sellaiset seurakunnat joutuvat epätoivoisesti etsimään vahvistusta muista lähteistä. Näin se vaan on.

    • BuuAaahhhaa

      Jopa joo, näitä selityksiä. Naurettavan lapsellisia, toinen, toisensa perään. Oli seurakunnassa oppi, tai poppi, kukaan ei koskaan, koko maailmassa, ole parantunut, niissä tapahtumissa.

      • federic

        Mutta yksityiskodissa on parantanut.


    • rgbbb

      Jeesus parantaa mielellään lapsiaan.

    • mnmmmn

      Ihmeellinen Jeesus!

    • hnd

      Tarvitaanko helluntaiseurakunnissa enää Jeesusta, eikö paavi riitä.

      • grolii

        ok--


    • violaluna17

      Jeesus ei ilmeisesti parannna esim, synnynnäisiä vammoja,mielisairauksia ja dementiaa . Ainkaan en ole nähnyt koskaan. Kerran paranin itse puheviasta. Kiitos Herralle.

    • g917

      Ei pidä rajoittaa Jeesuksen parantamiskykyä.

    • 99fr

      Jos jossain julistetaan oikeaa evankeliumia ja oppia, siellä Jeesuksen on helppo vahvistaa Sana merkkien kautta.

    • Kamerat.mukaan

      No kerro nyt missä se "jossain" on missä julistetaan oikeaa evankeliumia ja oppia?Mennään porukalla katsomaan niitä " merkkiä".

      • erffdsss

        Ei kameroita. Jeesus ei suostu sirkuspelleksi.


    • kwce

      Oikeaa oppia ei minun tietääkseni julisteta missään.

    • kmmmp

      ok--

    • Yksikään.ei.parane

      "Ei kameroita. Jeesus ei suostu sirkuspelleksi". Naurettavan lapsellisia nämä vastaukset. Jeesus on jo näiden parantahuijareiden sirkuspelle, Hänen nimellään nämä huijarit tekevät massia.

    • AikuistenSatuolentoja

      Jo termi " väärä profeetta" johtaa harhaan. Siitä saa mielikuvan, että jossakin olisi myös oikeita profeettoja.

      Se on profeettojen ja joulupukkien kanssa sama juttu. Kumpaisiakin on vain valesellaisina. Mielikuvitusolentoja kunnes toisin todistetaan.

    • nqqqqqqn

      Ateistien ajatusmaailmaan oikeat profeetat eivät ainakaan mahdu.

    • Edes.yksi

      Kuka on tämä "oikea" profeetta? Anna nyt edes yksi nimi.

    • yksi-ainoa

      Jeesus ei voi parantaa siitä syystä, että hän ei ole Jumala. Kun Jeesus paransi sairaita ja ajoi ulos riivaajia, niin hän teki sen ihmisenä pyhän hengen voimalla. (Matt 12:28) Nyt kun Jeesus on isän tykönä, ei hän tee enää ihmeitä eikä paranna sairaita.

      Kun apostolit paransivat sairaita kätten päälle panemisen kautta ja muutenkin, niin silloin Jumala toimi heidän kauttaan aivan niin kuin oli toiminut aiemmin poikansa Jeesuksen kristuksen kautta. Isä teki ne ihmeteot, jotka Jeesus teki (Joh 14:9-11) ja niin myös isä teki ne teot, jotka apostolit tekivät (Jumala teki apostolien kautta ihmeitä ja voimallisia tekoja). Apt 5:12; 14:27; 15:4; 19:11)

      Kun joku nykyään sanoo, että "Jeesus paransi sairaan" tms., niin jo pelkästään tästä virheellisestä lausumasta, jossa Jeesuksesta tehdään isän vertainen Jumala, voidaan havaita kyseessä olevan huijaus ja petos, jolloin sairas ei ole todellisuudessa edes parantunut ja vain raha on vaihtanut omistajaa tai väärä henkilö saanut sitä kunniaa, joka kuuluu yksin isälle.

    • yksi-ainoa

      Miksi Jeesus ei paranna sairaita?
      Julkaistu kesäkuu 21, 2017 by jumalanvaltakuntablog

      https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/06/21/miksi-jeesus-ei-paranna-sairaita/

      Monet Jeesuksen nimessä toimivat huijarit häpäisevät nykyään meidän herramme nimen väittämällä Jumalan toimivan heidän kättensä kautta tai heidän kokouksissaan. (vrt. Matt 7:21-24) He väittävät Jumalan parantaneen monia elimellisesti sairaita ihmisiä ja herättäneen jopa kuolleita, vaikka mitään sellaista ei ole voitu todistaa tapahtuneen. Ainoa, mitä näissä kokouksissa tapahtuu, on se, että raha vaihtaa omistajaa ja huijarit sekä ”Jeesus” saavat sitä kunniaa, joka kuuluisi yksin isälle Jumalalle, jos sairaita parantuisi ja kuolleita heräisi ylös kuolleista.

      Jumala voi parantaa kenet tahtoo ja missä tahtoo ja Jumala voi herättää myös kuolleita, niin kuin on herättänyt poikansa Jeesuksen kristuksen ja on herättävä meidätkin, kun Kristus saapuu pelastukseksi häntä odottaville uskollisille palvelijoilleen ja tuomitsemaan eläviä sekä kuolleita. Tämä kuolleista herättäminen tai ruumiin muuttuminen on kuitenkin poikkeuksellinen tapahtuma, koska me emme kuole sen jälkeen enää koskaan, niin kuin ei Jeesuskaan enää kuole. Sen lisäksi, että meille on luvattu ikuinen elämä ruumiin ylösnousemuksen kautta, on Jumala herättänyt muutamia ihmisiä historiassa ylös kuolleista, mutta nämä ovat kuolleet uudelleen.

      Vanhan testamentin aikana heräsi kuolleista kolme ihmistä, yksi profeetta Eliaan ja kaksi profeetta Elisan kosketuksen kautta. Uudessa testamentissa Jeesus herätti kuolleista kolme ihmistä ja apostolit korkeintaan kaksi, joten kuolleita on herännyt Raamatun historiassa kahdeksan henkeä profeettojen käsien tai kosketuksen kautta. Matteuksen evankeliumissa mainitaan lisäksi joukko poisnukkuneitä pyhiä, jotka nousivat ylös haudoistaan Kristuksen kuoleman jälkeen, mutta siinä ei ole kyseessä Jumalan tekemä ihme palvelijoidensa käsien kautta, joten jätämme sen pois laskuista.

      Jeesuksen jumaluutta on perusteltu sillä seikalla, että hän herättää kuolleet ylös. (Joh 6:39-44) Jeesus ei herätä kuolleita ylös kuitenkaan omin voimin Jumalana vaan Jumala herättää kuolleet Jeesuksen kautta, henkensä ja sanansa kautta. Jumala on antanut pojalleen vallan tuomita ja herättää kuolleet sanansa kautta, joka ei ole Jeesuksen oma sana vaan Jumalan sana. Ne sanat, jotka isä on antanut pojalleen, tekevät eläväksi kuolleet ja niin Jumala toimii poikansa kautta, aivan niin kuin toimii muidenkin palvelijoidensa kautta. (Joh 5:17-30; 12:44-50; 14:9-13; Apt 5:12; 14:27; 15:4; Hebr 1:1)

      Jumala herättää kuolleet henkensä kautta, jonka hengen kautta hän herätti myös poikansa Jeesuksen. (Room 8:9) Jeesus meni siinä hengessä kuolleista heräämisen jälkeen saarnaamaan vankeudessa oleville hengille voittoa kuolemasta. (1Piet 3:18-20) Huomaa, että ”hengessä meneminen” on sama asia kuin ”hengen vaikutuksesta meneminen”. (Matt 4:1ss.) Jumala herätti ensin poikansa Jeesuksen ylös kuolleista henkensä kautta ja sen jälkeen ruumiillisesti ylösnoussut Jeesus meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille.

      Katoliset tarut Jeesuksen hengen tekemästä tuonelanmatkasta ja ihmisten sielujen/henkien kaappaamisesta saaliiksi ja viemisestä isän tykö taivaaseen/paratiisiin ovat eksyttäneet jopa valitut pitämään totena sielun kuolemattomuuden harhaopin, mutta ne tarut ovat nyt paljastettuina sivustollamme.

      https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/02/15/katoliset-tarut-jeesuksesta-paljastettuna/

    • yksi-ainoa

      Sen lisäksi, että Jumala on herättänyt Raamatun historiassa ihmisiä kuolleista palvelijoidensa käsien kautta, on hän parantanut myös sairaita heidän kauttaan. Jeesus paransi paljon sairaita julkisen toimintansa aikana, mutta Jeesus ei parantanut heitä itse omalla voimallaan vaan hänen isänsä eli Jumala paransi ne sairaat Jeesuksen käsien kautta pyhän hengen voimalla. (Matt 12:28; Joh 14:9-11) Ne teot, jotka Jeesus teki, olivat isän Jumalan tekemiä tekoja ja hän teki ne poikansa Jeesuksen käsien kautta vaikuttamalla ne teot hänessä hengellään. Jumala toimi sitten myöhemmin samalla tavalla apostolien käsien kautta ja paransi sairaita ja herätti pari kuolluttakin ylös kuolleista. (Joh 14:12-13; Apt 5:12; 9:36-43; 14:27; 15:4; 19:11; 20:7-12)

      Eksyneet väittävät, että Jeesus teki voimallisia tekoja ja paransi sairaita ”Jumalana” tai ”Jumaluudestaan käsin”. Raamatun kirjoitukset eivät puolla noita väitteitä vähimmässäkään määrin. Raamatun mukaan isä asui pojassaan ja teki ne teot, jotka Jeesus teki. (Joh 14:9-11) Isä ja poika erotetaan tällä tavalla selvästi toisistaan: poika ei ole se isä, joka hänessä asuu ja tekee teot. Poika ei ole se isä, joka hänessä asuu ja puhuu Jumalan sanaa. Jeesus ei ole se Jumala, joka hänessä henkenä asuu ja vaikuttaa hänessä tekoja ja Jumalan sanan puhumista. Jeesus on ihminen ja tässä ihmisessä kristuksessa Jeesuksessa Jumala henkenä asuu niin kuin asuu henkenä myös muissa lapsissaan uuden liiton aikakaudella ja iankaikkisesti.

      Jumala oli kristuksessa ja vaikutti sanansa ja henkensä kautta ne teot, jotka Jeesus teki. Tätä Jumalan vaikutusta sanan ja hengen kautta IHMISISSÄ sanotaan Raamatussa ”Jumalan teoiksi” ja ”Jumalan sanoiksi”. (Joh 14:9-13; Apt 1:16; 4:25-31; 5:12; 14:27; 15:4; 19:11; 2Kor 2:17; 1Tess 1:5-6; 2:13) Jeesus ei poikennut apostoleista ja muista Jumalan lapsista siinä, kun hän paransi sairaita ja teki voimallisia tekoja isän Jumalan kunniaksi pyhän hengen voimalla, Jumalan voimalla. (Matt 12:28; Room 15:19) Ihminen kristus Jeesus teki ne teot, jotka Jumala hänessä vaikutti omaksi kunniakseen.

      Se ei tee ihmisestä Jumalaa, että Jumala tekee hänen kauttaan tekoja vaikuttamalla ne henkensä ja sanansa kautta. Jeesus kristus ei ole Jumala, vaikka Jumala voiteli häntä pyhällä hengellä enemmän kuin muita opetuslapsia ja Jeesus paransi Jumalan hänelle antamalla voimalla sairaita ja herätti kuolleita. (Apt 10:38)

      Jumala vaikuttaa henkensä kautta valituissa palvelijoissaan tahtomista ja tekemistä, niin että nämä palvelijat puhuvat ja tekevät tekoja Jumalan kunniaksi, mutta he eivät ole itse se Jumala, joka heissä sen kaiken vaikuttaa. Jeesus kristus ei ole itse se Jumala, joka vaikutti hänessä sanoja ja tekoja isän Jumalan kunniaksi. Jeesus ei puhunut Jumalan sanoja ja tehnyt voimallisia tekoja Jumalana vaan IHMISENÄ, jossa Jumala henkenä asui ja vaikutti sen kaiken hyvän omaksi kunniakseen – ei ensisijaisesti Jeesuksen kunniaksi, vaikka isä on pojalleen kunnian antanut hänen vanhurskautensa vuoksi. (Joh 8:54; Hebr 2:5-9; 1Piet 1:11; 2Piet 1:17)

      • yksi-ainoa

        Nykyään pidetään paljon ns. parantamiskokouksia, joissa monien tautien ja sairauksien vaivaamat ihmiset tahtovat tulla terveeksi ihmeparantajan käsien tai saarnan kautta. He uskovat vilpittömästi siihen, että Jumala toimii ihmeparantajan kautta. He rukoilevat ja kiittävät Jeesusta jo etukäteen siitä, että hän parantaa heidät ja moni jopa uskoo, että on parantunut Jeesuksen tekemän ihmeen kautta, vaikka mitään todellista paranemista elimellisistä sairauksista ei ole tapahtunut. Ihmisiä ”paranee” tosin paljon epämääräisistä kivuista ja ”jalat kasvavat pituutta”, mutta yhtään elimellistä paranemista ei näissä kokouksissa ole voitu todistaa tapahtuneen. Mistä tämä johtuu?

        Se johtuu ihan ensimmäiseksi siitä, että näissä kokouksissa palvotaan Jeesusta isän vertaisena tai isän kaltaisena Jumalana, jota hän ei ole. Miksi Jumala vahvistaisi virheellisen opetuksen ja epäjumalanpalvonnan tekemällä ihmeitä ja parantamalla sairaita siihen syyllistyvien kokouksissa? Sen sijaan, että sairaita paranisi, keräävät huijarit itselleen rahaa ja saavat osakseen kunniaa, joka ei heille kuulu, ja mainetta, jota he eivät ole ansainneet. Toinen syy siihen, miksi sairaita ei parane, onkin se, että ihmeparantajat ovat poikkeuksetta huijareita ja pettävät hyväuskoisia ihmisiä rahanhimon vuoksi. Jumala ei toimi heidän käsiensä ja sanojensa kautta.


      • yksi-ainoa

        Uskosta osattomat ihmiset kuten ateistit ja agnostikot kysyvät aiheestakin, miksi sairaat eivät parane Jeesusta ylistävien ihmisten kokouksissa. Miksi Jeesus ei voi parantaa sairaita nykyään niin kuin teki elämänsä aikana ennen kuolemaansa ristillä?

        Jeesus ei voi parantaa siitä syystä, että hän ei ole Jumala. Kun Jeesus paransi sairaita ja ajoi ulos riivaajia, niin hän teki sen ihmisenä maan päällä ja hän teki sen pyhän hengen voimalla. (Matt 12:28) Nyt kun Jeesus on isän tykönä, ei hän tee enää ihmeitä eikä paranna sairaita. Jumala voi tehdä edelleen ihmeitä ja parantaa sairaita valittujen palvelijoidensa käsien kautta, mutta se on hyvin harvinaista nykyisenä aikana.

        Lähes kaikki väitetyt ihmeparanemiset meidän päivinämme ovat olleet keksittyjä tarinoita ja suoranaisia valheita tai sitten hyväuskoiset ihmiset ovat kokeneet hetkellisesti olonsa paremmaksi vaivoista, jotka eivät ole verrattavissa Raamatussa mainittuihin selviin ihmeisiin. Rammat eivät kävele, sokeat eivät saa näköään, kuurot eivät kuule ja kuolleita ei herätetä ylös kuolleista, vaikka niin on väitetty tapahtuneen huijareiden kokouksissa.

        Näin räikeitä valheita yleisempää on kerskata sellaisista vaivoista paranemista, jota ei voida todeta ulkopuolisin silmin tai lääketieteellisissä kokeissa. Päänsärystä ja vatsa- tai selkäkivuista tai muista epämääräisistä vaivoista paranemista ei voida todeta paikan päällä eikä myöhemminkään ja jos olo olisikin hetkeksi helpottunut tällaisista vaivoista, voi se huonontua uudelleen kokouksen jälkeen. Joissakin tapauksissa kyse on ollut psykosomaattisista oireista, joiden loppuminen ei ole verrattavissa Raamatussa kerrottuihin Jumalan tekemiin ihmeisiin.


      • yksi-ainoa

        Kun apostolit paransivat sairaita kätten päälle panemisen kautta ja muutenkin, niin silloin Jumala toimi heidän kauttaan aivan niin kuin oli toiminut aiemmin poikansa Jeesuksen kristuksen kautta. Isä teki ne ihmeteot, jotka Jeesus teki ja niin myös isä teki ne teot, jotka apostolit tekivät (Joh 14:9-13): Jumala teki apostolien kautta ihmeitä ja voimallisia tekoja. (Apt 5:12; 14:27; 15:4; 19:11) Ne ihmeet olivat kiistattomia ja jopa Jeesuksen sekä apostolien viholliset tunnustivat ne ihmeet tapahtuneiksi. (Joh 11-12; Apt 5:12-18)

        Kun joku nykyään sanoo, että ”Jeesus paransi sairaan” tms., niin jo pelkästään tästä virheellisestä lausumasta, jossa Jeesuksesta tehdään isän vertainen Jumala, voidaan havaita kyseessä olevan huijaus ja petos. Vain raha on vaihtanut omistajaa ja väärä henkilö on saanut sitä kunniaa, joka kuuluu yksin isälle Jumalalle herran Jeesuksen kristuksen nimen kautta. Sairaat eivät ole parantuneet, mutta aina välillä joku terve ihminen on tekeytynyt sairaaksi ja väittänyt tulleensa terveeksi, jotta huijari saisi itselleen lisää mainetta ja rahaa.

        Kun totuus huijauksista paljastuu, ei se totuus leviä yhtä nopeasti ja laajalle alueelle kuin ne valheet, jotka lisäävät huijareiden varallisuutta ja parantavat heidän mahdollisuuttaan jatkaa huijauksia. Valveutunut kristitty ei levitä koskaan huhuja ihmeistä ja paranemisista, koska ei ole itse henkilökohtaisesti varmistanut niitä tapahtuneiksi. Jos olet levittänyt huhuja väitetyistä ihmeparanemisista, mutta et voi todistaa niitä tapahtuneen, niin älä levitä niitä enää. Häpäiset väärän todistuksen antamisella meidän herramme Jeesuksen kristuksen, Nasaretilaisen, nimeä, eikä se koidu isän Jumalan kunniaksi vaan valheiden levittäjien häpeäksi.


    • Olen.samaa.mieltä

      Hyvin kirjoitit. Kiitos siitä.

    • nyhgtjjj

      Jehovalaiset yrittävät terrorisoida tätä keskustelua niinkuin muitakin keskusteluja täällä.

      Jeesus on Jumala, siitä ei ole epäilystäkään.

      Minä olen uskovainen ihminen ja usein tutut ihmiset ovat tulleet minun luokseni siinä toivossa, että minä rukoilisin heidän puolestaan ja parantaisin heidät sairauksistaan. Kuitenkin olen huomannut sen, että he tulevat nimenomaan minun luokseni ja odottavat, että minä parantaisin heidät. Ehkä uskovaiset ovat menneet pilalle näissä parantumiskokouksissa, koska he toimivat sillä tavalla.

      Minä en ole koskaan parantanut ketään enkä tule koskaan parantamaan. Jos joku odottaa, että minä parantaisin hänet, en voi auttaa häntä. Sellainen ihminen panee toivonsa minuun eikä Jeesukseen. Jos hän panisi toivonsa Jeesukseen, silloin minäkin voisin pyytää Herraa Jeesusta parantamaan hänet.

      • yksi-ainoa

        Kun ”katoliset” sanovat, että Jeesus on Jumala, niin he kieltävät samalla sen, että Jeesus kristus on ihminen.

        Kun areiolaiset sanovat, että Jeesus on alas taivaasta henkenä Marian kohtuun tullut isää alempi luoja-jumala (demiurgi), niin he kieltävät samalla sen, että Jeesus kristus on ihminen.

        Kun Jehovan todistajat sanovat, että Jeesus on ylienkeli Miikael, niin he kieltävät samalla sen, että Jeesus kristus on ihminen.

        Kun kristitty sanoo, että Jeesus kristus on ihminen, jonka Jumala on herättänyt kuolleista ja korottanut kaikkien luotujen herraksi sen jälkeen, niin hän tunnustaa uskovansa evankeliumin ja Jumalan sanan todistuksen Jumalan pojasta Jeesuksesta kristuksesta ja hänen isästään, Jumalasta.

        https://jumalanvaltakuntablog.wordpress.com/2017/06/14/kuka-on-kristitty/


    • lirgg

      Kun ihminen ymmärtää, että Jeesus on kuollut ristillä juuri hänen puolestaan, silloin ihminen pelastuu ja voi parantuakin. Siinä ei välttämättä tarvita mitään välikäsiä, ulkopuolisia rukoilijoita.

    • cerh

      Kiitetty olkoon Herran Jeesuksen nimi!

    • ööööööööööööö8

      Parantamiskokouksia pidetään mutta sitä ennen on sidottu Jeesuksen kädet väärillä opeilla niin ettei mitään parantumista voi tapahtua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4709
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4290
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2800
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    7. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1679
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1635
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1583
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1531
    Aihe