KESKUSTAN ASEMAKAAVA, TAKSIT JA KAUPUNKISYDÄN

MattiSeppä

Muutoksen alla oleva keskustan asemakaava-alue on pienentynyt kuin pyy maailmanlopun edellä. Arkkitehti Tupalan laatima asemakaava vuodelta 1977 ei ole teknisen lautakunnan mielestä niin vanhentunut, että esimerkiksi paikallisliikenteen asemaa olisi tarvinnut ottaa mukaan asemakaavaan. Paikallisliikenne on kuitenkin siirretty noin 700 henkilön adressista huolimatta Kaivokadulle. Asemakaava on muun muassa em. syystä kutistettu vain toriaukiota koskevaksi. 

Muistutuksessa asemakaavaluonnoksessa esitin taksiasemalle torin vastakkaista nurkkaa, jos sellaista ylipäätään jatkossa tarvitaan mm uber-taksien johdosta. Vastakkaisessa nurkassa ovat liikkeet joiden asiakkaita taksit palvelevat.

Eduskunta päätti tänään, että takseilla ei ole velvollisuutta asemapaikkaan, joten taksikoppi asia taisi mennä uuteen harkintaan.

Jatkossa on kuitenkin kaupunginhallituksen päätettävä kuka keskustan asemakaavaa laatii. Asiaan liittyy suuri riski kaavan laillisuudesta.

Ennen Kaupunkisydän ry:n mukaantuloa keskustan kehittämiseen, oli voimassa torisääntö, jonka mm määräsi, milloin torikauppiaiden oli vietävä kalusteensa pois. Useat kuntalaiset ovat ihmetelleet nykykäytäntöä. 
Ihmettely on ollut oikeutettua. 
Nyt on syykin selvinnyt uudelle käytännölle. Kaupunkisydän ry:n tilinpäätös on tappiollinen yli 20.000 euroa. Yhdistyksen keskeinen toimihenkilö, sihteeri, on kaupunginarkkitehti Harri Kuivalainen, jonka virkavelvollisuus on vaalia kaupunkikuvaa. Torialueen ilme on keskeinen kaupunkikuvallinen seikka. On ilmeistä, että vuokraamalla toripaikkoja vanhasta torisäännöstä poiketen, yhdistys pyrkinee kasvattamaan tulosta, jotta tappiot eivät tulisi hallituksen ja myös sen sihteerin maksettavaksi. Odotan mielenkiinnolla kaupunginhallituksen vastausta asiaa koskevaan tiedusteluuni. Jos Harri Kuivalainen on jäävi torin asemkaavoituksessa, on myös hänen puolisonsa jäävi, joten kaava olisi tällöin kokonaan jäävien virkamiesten valmistelema.

Vaarana on siis, että kaupunki laatii taas turhan asemakaavan, jonka kustannukset ovat satojatuhansia euroja liikenne- ja valaistussuunnitelmineen.

14

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toimetontorivahti

      Matti, tämä on hyvää asian esille tuomista, kiitos.

    • olsa2

      useat kuntalaiset ovat ihmetelleet kun torille ei ole saanut jättää kalusteita yöksi. nyt onneksi heinola on herännyt nykyaikaan ja torille saa jäädä nämä katokset ym. näin on jo kaikkialla muuallakin. näin ne asiat vaan muuttuu. niin pitää myös ihmistekin muuttua, eikä jäädä vanhoilliseksi vaikka vanhuus jo pitkällä onkin monella.

    • JärkeäPäätöksentekoon

      Seppä kirjoittaa asiaa. Uusi lainsäändäntö ja taksiliikenteen vapautuminen on huomioitava Heinolan keskustan kaavassa. Syytä on myös heinolalaisia taksiyrittäjiä kuulla asiassaan.
      Bondenilta oli erittäin hyvä mielipide Itä-Hämeessä. Bonden joko kaupunginhallituksen tai valtuuston puheenjohtajaksi = Heinolan tulevaisuuden parhaaksi.

      • Sydänsydänpuspus

        Bonden taitaa myös istua kaup.sydämen hallituksessa. Eikö olekaan ollut talousosaamista, jos hommat on kuralla. Ei kyke puheenjohtajuuteenkaan.


    • onselöydyttävä

      Hyvä Masa , noin sitä pitää!Jos ehtisit? Etsisitkös sen sulkavankosken kadonneen ponttoonilaiturin

      • ToivottavastiLöytyy

        Sinä, joka kaipailet täällä niin kovin sitä laituria.
        E T S I kuule ihan ite, täältä sitä ei löydy. Eikä taida täällä siitä tiedettävänkään, kun ei ole tuottanut tulosta etsinnöillesi.


    • kuppalähtee

      Kaupunkisydän on farssi. Tominnanjohtaja täysin kykenemätön. Siihen hommaan olisi ollut tulossa fiksu, osaava ja diplomaattinen kaveri joka kuitenkin vetäytyi kohteliaasti. Vahva talousosaaminen ja verkostoituminen taustalla. Hankkeita kehitellään ilman että jatkumoa, kunhan vaan yritetään kupata rahaa persaukisen talouden paikkaamiseen ja tj suojatyöpaikan säilymiseen. Menestystä kaikille

    • luutamummotorilta

      Kaupunisydän ry tehtävä tai miksi ylipäätään koko lafka olemassa? Mitä lisäarvoa organisaatio tuottanu? Kuinka talous voi olla noin kuralla jos talousosaamista taustalla? Yhteistyön rakentaminen, kommunikoinnin helpottuminen, yhteistyö elinkeinotoimen kanssa. Kyse ei liene muusta kuin on kivaa olla yhdistystoiminnassa mukana. Härskiltä vaikuttaa.

    • Mummomärkänä

      Älkää mollatakseen meitin pikku Villeä, villehän on kaupungin valtuuston 2.varapuheenjohtaja ja vakaa pyrkimys on päästä ykköspuheenjohtaja,
      Kyllä meitin Ville on ihana, hän on oikea mies johtamaan kaupunki sydäntä.
      Mitenkähän saataisiin äänikuningas Mole Erkkilä innostumaan bisneksistä,
      Mole ja Ville olisivat näyttävä kaksikko. Molemmat pukeutuvat niin siististi.

      • Luomujuomu

        Joo, kyllä molemmat ovat hyviä jatkamaan Pekka Rusinan elämän työtä, Heinolan asioiden sekoittamista. Kaupunki Sydän riittää molemmille eli Willelle ja Molelle, ei kaupunginvaltuuston puheenjohtajistoon ei ei ei. Vaikka molemmat yrittää.


    • hölöpölö

      Se laiturin tarina löytyy,joskus aivan varmasti!

    • g-h

      Aikamoinen riski näyttäisi tuo torikaava olevan. Onkohan kaavoituspäälliköllä ihan puhtaita jauhoja pussissa?

    • Jhhjhjh

      Onko Ville Kuusela Kaupunkisydämmen pomo, voiko olla totta. Ei ole paljon torilla näkynyt. Torilla on ollut puhetta, että lopettaa hommat, sillä useampi kymppitonni tappiota tullut muutaman kuukauden aikana. Onko totta vai tarua. On tainnut valtuuston vpj homma viedä aikaa, no onneksi helpottaa kesäkuun alussa, kun uudet valtuuston vpj:t astuu tehtäviinsä, Timo Mole Erkkilän johdolla, onkohan Bondenni varalla?

    • onhannoitajohtajia

      Ei kuuselalla ole mitään muuta substanssia kuin kupata rahaa omaan palkanmaksuunsa yrittäjiltä tms tahoilta. Mikä ihmeen hallitus on kyseessä joka ei edellytä tulosvastuuta tai selvitystä mitä on palkan eteen tehty, tuloslaskelmat ym? Markkinointi, asiakastyytyväisyys, keskustelu asianomaisten kanssa.. eiköhän sitä taas puuhapeteä kesällä raunioteatterissa nähdä. Mielenkiintoinen toimenkuva toiminnanjohtalla. Persaukisten päiväunia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe