Sosiaalinen ' nousu' kouluttautumisen seurauksena

Tunnetko-ongelman

"MEISTÄ luokkaretkeilijöistä puhutaan usein sosiaalisina nousijoina. Samalla tehdään selväksi, mihin suuntaan luokkien välillä on syytä liikkua. ”Ylös”, pois työväenluokasta. Itse en suostu puhumaan kouluttautumisesta nousuna. Siirtymää se kyllä oli, melkein kuin ulkomaille muutto.

Ja niin kuin ulkomailla, kotiin on usein ikävä. Sitä on oppinut uuden kielen ja uudet tavat, mutta kotimaailmassa oli puolensa. Suku ja läheiset. Selvyys siitä, mihin kuuluu, omien välinen solidaarisuus, kohtuullisuus, suorapuheisuus.

Suoria ollaan myös yliopiston vaikutuksesta. Kuten rakas serkkuni minulle sanoi: Soot kyllä mukava serkku, ja sun kansnas olis mukava jutella, jonsei sulla olis niin hyväntähäre tyhymiä mielipiteetä. "

4

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • CloettaEnt

      Tämäkin on niin yksilökohtaista, joku lääkäriksi opiskellut kokee arvonsa ihmisenä kasvavan ja myös statuksensa ja hakeutuu vastaavan laisesti ajattelevien joukkoon, joissa tämä ilmiö vain vahvistuu. Toinen lääkäri taas elää niin kuin ennenkin, tosin varmasti nauttii arvostusta enemmän kuin ennen.

      Tosin, mielestäni raharikkaat ja tittelikipeät ovat paljon vahvemmin sosiaalisia nousukkaita tai pyrkyreitä kuin pitkälle kouluttautuneet ihmiset.

    • maisterisjätkä

      Vastenmielisintä on joutua tekemisiin niin sanottujen kiipijäluonteiden kanssa silloin kun itsellä on keskimääräistä vahvempi matkalaisen olo. Juurtensa kieltäminen on hävettävämpää kuin niiden myöntäminen. Juurissa ei ole hävettävää.

    • Rekka-mies

      Itse olen vasta aikuisiällä hankkinut kannuksia kouluttautumalla. En nyt aivan duunari ollut peruskoulutukseltakaan mutta en paljon muutakaan.

      Olen päässyt tehtäviin, joista aiemmin vain unelmoin. Minut hyväksyttiin osaksi kutakin työyhteisöä ja kaikki kontaktitahot hyväksyvät minut mukisematta eli kaikki meni ihan putkeen. Kaikilla tuntui olevan töissä kivaa - paitsi minulla. Työ oli enimmäkseen hi...on tylsää , palaveria palaverin perään, joutavaa pääosin. Kaikki aika kului jotenkin joutavaan ja silti aina oli kiire. Lopulta otin loparit.

      Nyt olen tehnyt mitä milloinkin, status tipahti, muija lähti, hieno asunto vaihtui kt-kuutioon. Köyhdyin, alkoholisoiduin ja katkeroiduin. En nyt tosiaankaan ole yhtään onnellisempi kuin ed. elämässäni mutta kyllä sekin oli p...stä.

      Olen nyt vähän ryhdistäytynyt ja miettinyt jos menis rekkakuskikoulutukseen. Lähtis mettästään ulkomaankeikkoja. Myis asunnon ja ne vähät irtaimet mitä vielä on ja asuis rekan nupissa.

      Mitä luulette, löytäisinkö onneni siitä?

      • Tomkes

        Rekka-mies

        'Niin meille useille näyttää käyvän.
        En usko että rekan ratissa olisit yhtään onnellisempi, yksinäisyys on ulkomaillakin yksinäisyyttä.
        Pitäisi päästä johonkin porukkaan jossa olisi jotakin tekemistä, niin että tuntisi kuuluvansa johonkin ja että olisi hyödyllinen . Se olisi vielä plussaa jos olisi tärkeä jollekin, edes yhdelle ihmiselle.

        Niin, joku kiintopiste sinulle pitäisi jäädä itsellesi tuttuihin maisemiin, josta voisi lähteä ja jonne voisi palata, tuttuun ympäristöön vaikka tuttuja ei tapailisikaan sen enempää.

        Itse yritän toteuttaa omaa haavettani tuttujen seutujen lähellä ja toivon että näin saisin osallistua yhteisön toimintaan, että saisin kasatuksi pienen työporukan. Miehillä ei ole sellaisia sosiaalisia verkostoja kuin naisilla, vaan helposti on vain kaksi vaihtoehtoa , kaljoittelu tai työ. Tätä jälkimmäistä nyt koetan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe