Mitä mun pitäisi tehdä?

Ihmettelijä02

Olen 15-vuotias tyttö. Mulla on pienempiä sisarusta. Iskä on ihana ja mukava, mutta kun se suuttuu, mua alkaa pelottaa. Se huutaa kovaan ääneen ja saattaa tarttua kiinni. Pieniinkin jopa. Se on ottanu askartelusakset ja tuonut ne lähelle mun 5-vuotiaista pikkusiskoa. Olen saanut paniikkikohtauksen isän takia monta kertaa. Jos äiti puuttuu asiaan, ne huutaa toisilleen lasten kuullen. Joskus se päättyy siihen että jompikumpi lähtee ulos ovet paukkuen. Itken yksinäni ja yritän viedä pikkusisaruksia pois tilanteesta. Mitä pitäisi tehdä?

3

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 672658735

      Voit yrittää vaikkapa kirjeen kirjoittamista isälle. Kerro hänestä kaikki hyvät asiat, mutta myös se, miten hän on saanut sinut pelkäämään ja itkemään.

      Pitää kuitenkin varoittaa, ettei tuo välttämättä tilannetta korjaa. Joissakin ihmisissä on pahuutta, tiedän sen omista vanhemmistani. Elämässä pitää usein tyytyä sen tekemiseen, mikä on tehtävissä.

    • Helpt

      Ihan ensimmäiseksi kannattaa yrittää puhua isälle tuosta, ja tiedän, se saattaa olla vaikea puheenaihe. Jos puhuminen ei onnistu kannattaa vain välttää konflikteja isäsi kanssa kun hän vihainen.

      Huutaminen on ihan normaalia, kun suuttuu, muttei se kivalta tunnu, tiedän sen omasta kokemuksesta. Kuitenkin jos alat pelkäämään omaa isääsi, vaikka hän olisi vihainenkin, ei se silti ole tervettä. Äidin läsnäolo ei tässä tapauksessa tuo kovinkaan paljon apua, mutta hienoa että hän puuttuu asiaan edes jotenkin.

      Omien vanhempien riitely on ikävää katseltavaa ja kuunneltavaa varsinkin pienille lapsille, jotka voivat saada helposti käsityksen, että vanhempien riitely on heidän vikansa. Olet toiminut oikein yrittäen viedä nuorempia sisaruksiasi pois tilanteesta. Joskus riidan tai suuttumisen väliin jääminen voi olla välttämätöntä. Kannattaa yrittää kertoa ettei isän suuttuminen tai vanhempien riita johdu heistä.

      Toivottavasti pärjäilet myöhemminkin ja voimia sinulle!

    • Tytttö15v

      Et oo ainoa. Mäkin pelkään mun isää ku se suuttuu ja musta jotenkin tuntuu et sillä on vähän päässä vikaa. Mun veli on ihan samanlainen ja pelkään sitä vielä enemmän, koska musta tuntuu et jos suututtaisin sen pahasti ni se varmaan hakkais mut . Porukat riitelee koko ajan ja eivät eroa mukama meidän takia. Oon kattonnu niitten riitelyy jo pienest pitäen ja itken aina yksin peiton alla . Oon aina melkeen himassa ku eipä mul pahemmin kavereita oo. Äiti , iskä ja mun veli aina haukkuu mua läskiks ja mun veli aina sanoo et mun pitäis tappaa itteni. Musta tuntuu et mullakii alkaa olee päässä vikaa koska tuun välil hirveen vihaseks ja vedän kunnon raivarit ja paidkon tavaroit. Oon siis 15v. Mut sitä se elämä on . Ite oon perheestäni ainoo joka haluaa mennä lukioon ja olla hyvä koulussa mutta kotiasiat vaikuttaa aika paljon koulussakin niin en tiiä meinaanko sittenkään mennä lukioon. Mutta toivon että sulla menee kaikki sun iskän kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1782
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1449
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      121
      1226
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1140
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      74
      915
    7. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      240
      891
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      105
      862
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      99
      795
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      674
    Aihe