Rapina seinässä

T..tt

Hei, oisin tosi kiitollinen jos joku osaisi neuvoa, miten kannattaa edetä. Eli olen pariin kertaan havahtunut seinästä tulevaan, rouskuttavaan ääneen joka kuulostaa välillä kuin karkkipussin tms rapinalta (??) No en tiedä, mikä eläin sopisi parhaiten tähän, hiiri, rotta vai joku muu? Mitään elukoita ei sisällä ole vielä näkynyt, eikä merkkejä niistä loukkuun ole jäänyt mitään. Voiko olla esim rotta?:( kaikki vinkit mistä voi olla kyse ja miten edetä tulee tarpeeseen:)

24

10973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NickNailer

      Yleensä ovat hiiriä tai oravia. Kummatkin syövät reiän puun läpi ja asuvat eristeessä.

      Oravan saattaa saada pois tukkimalla reiän teräslevyllä. Lisäski pihapiirin oraville voi huutaa. Siirtyvät mieluummin metsään kuin kuuntelevat karjuntaa.

      Hiiren poisto vaatii yleensä myrkkyä. Etsit reiän ja asetat syötin lähelle. Vintille kannattaa heittää myrkkyä ennen syksyä. Hiiret etsivät lämpimiä talvipaikkoja ja pyrkivät sisälle ennen talvea.

    • SyanidMan

      Loukku on parempi hiirien kohdalla kuin myrkky. Tai rapina voi vaihtua iljettäväksi hajuksi.

      • NickNailer

        Ei muutu. Varfariini kuivattaa rotankin.


        Yleensä hiiret ja rotat lähtevät ulos kuolemaan.


    • T..tt

      Miten sen myrkyn kanssa on, tappaako yleensä kaikki mahdolliset elukat? Ja miten voisi olla varma, ettei niitä ole jäänyt henkiin? Itseä kun iljettää ajatus mahdollisista "alivuokralaisista"..

      • kjhjkh

        Tappaa. Ostettiin 60-luvulla kesämökki. Koirani kuoli liiteriin laitetun myrkyn takia.
        Olisi syytä merkitä myrkytetyt paikat.


      • NickNailer

        Varfariini kehitettiin rotanmyrkyksi. Sen jälkeen keksittiin, että pieninä annoksina se toimii ihmisten verenohennuslääkkeenä. Huomattava osa suomalaisista eläkeläisistä syö rotanmyrkkyä, toki pieninä annoksina ja merkittävästi kalliimpaan hintaan.

        Suurina annoksina Varfariini tappaa kaiken sellaisen, missä veri kiertää.

        Hiiri ei kuole hetii eikä edes syö syöttiä välittömästi. Hiiren tai rotan pitää ensin tottua syöttiin, sitten se syö ja riittävästi Varfariinia syöneenä vuotaa kuiviin. 2 viikkoa menee. En ole kuullut etteivätkö rotat tai hiiret olisi kuolleet.


      • Anonyymi

        Jos hiiri lähtee myrkyn syötyään kipittämään ulos, ja joku lintu ( haukka, pöllö jne.) syö hiiren, kuolee se lintu myös. Eli myrkky siirtyy aina seuraavaan elämeen..
        Siksi myrkkyä ei nykyään enää suositella. Sitäpaitsi, rasto jä haisemaan talon täytteisiin pitkäksi aikaa. Eli ei myrkkyjä.


    • hik-

      Laita ulos talon ympäristöön hiirensyöttilaatikot niin ei tule sisälle haisemaan.

      Sisälle laitettuna hiirenmyrkky aiheuttaa, että koko talo haisee hiiren mielestä ruokavarastolta ja niitä tulee koko lähiseudun suku kylään.

      3 litran kanisteriin teet pari hiiren mentävää reikää ja päälle reikä mistä laittaa syötin ja sitten sijoitat niin ettei linnut tai kissat pääse sinne ja kunnon paino päälle.

      Nämä neuvot jotkut kaupunkivihreät poistattaa melko nopeasti mutta ehdit lukea niin hyvä.

      • Anonyymi

        Uuouu..johan oli loppukommentti vähän niin kuin ” muista varoa kommunisteja” ne ryövää kaikki ja hirttää lopuksi..” 😵😬….😆
        Kaupunkivihreitä koko moderaattori- porukka täynnä…hahah..
        Minäpä laitan hiiribaarin koko talveksi, eivät tee yhtäänmitään pahoja, syövät pikku masunsa pulleiksi ja loikoovat villasukan sisällä. Ja talo on siisti, lukuunottamatta pieniä, kuivia papanoita jotka saa pois helposti ja lattioiden pesu ja desinfiointi päälle.


    • T..tt

      Okei, pitää ilmeisesti lähteä ostamaan tarvikkeet myrkytystä varten:) mitenköhän on, miten voisi olla varma ettei täällä pyöri mitään jyrsijöitä? Riittääkö esim. Jos pitää loukkuja/ myrkkyä aina mahdollisten hiirten saatavilla? Vai oisiko parasta hommata kissa? Juu, asun ensimmäistä kertaa omakotitalossa ja vähän stressaa mahdolliset jyrsijät asunnossa, vaikka muuten ihana talo onkin:(

      • Ei ne hiiret mitään suurempaa tuhoa tee ja kuuluvat lisäksi vanhan omakotitalon vakiovarusteisiin :D


      • NickNailer
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Ei ne hiiret mitään suurempaa tuhoa tee ja kuuluvat lisäksi vanhan omakotitalon vakiovarusteisiin :D

        Kyllä ne tekevät vahinkoja. Teollisuuslaitoksessa ihmeteltiin katolta tippuvaa vettä. Kävi ilmi, että hiiret olivat syöneet uretaanit peltilevyjen välistä ja vesi sitten kondensoitunut sisäkaton pintaan. Aika häijy vesivahinko.

        Hiiret saa pidettyä talosta laittamalla myrkkypusseja vintille ja kellariin aina syksyn tullessa. Hiiret ja rotat etsivät silloin talvipesiä. Puutalo sopii sellaiseksi erityisen hyvin.


      • Anonyymi
        NickNailer kirjoitti:

        Kyllä ne tekevät vahinkoja. Teollisuuslaitoksessa ihmeteltiin katolta tippuvaa vettä. Kävi ilmi, että hiiret olivat syöneet uretaanit peltilevyjen välistä ja vesi sitten kondensoitunut sisäkaton pintaan. Aika häijy vesivahinko.

        Hiiret saa pidettyä talosta laittamalla myrkkypusseja vintille ja kellariin aina syksyn tullessa. Hiiret ja rotat etsivät silloin talvipesiä. Puutalo sopii sellaiseksi erityisen hyvin.

        Raukoilla kova nälkä. Olisi pitänyt laittaa ruokaa niille. Ihmisethän ovat vieneet niiltä luontaiset ruokamaat. Sääliksi käy näitä eläimiä. Itse jätän aina möklle ruokaa, mm.runsaasti pähkinöitä, jyviä jne. Eivät revi ja sotke paikkoja koska ruokaa on muutoinkin.


    • Homekämppä89

      Edellisen asukkaan muija haudattu seinään...ja yrittää ulos zombina 20 vuoden jälkeen..

    • RealVälittäjä-LKV

      Ärrältä/tokmannilta hae läpinäkyvä irtokarkkilaatikko ja motonetistä giljotiinihiirenloukku.
      Pikku reiät laatikon kylkeen ( reikä liian iso ja saat talitintin loukkuusi ) ja loukku laatikkoon sisään. Joku syötti.
      Seinän vierelle. Ja kivi päälle.
      Putsaa vedenkeittimen kuumalla vedellä, jos haluat. .

    • Åas

      Mä en enää suosi myrkkyä. Laitoin välikattoon, mihin hiiret pääsee seinän tuuletusrakoa pitkin, 2 hiiribaaria. Nyt keittiössä haisee älytön paska, kun joku niistä onkin päättänyt kuolla seinään, vaikka ymmärsin että niiden piti lähteä etsimään vettä ja kuolla ulkona. Luin vielä jälkeenpäin että myrkkyruoka houkuttaa niitä taloon. En tiedä mitä nyt sitten tekis. Välikattoon ei saa ultraääntä, kun tarvis sähkön. Varmaan sitten jonkun tyhjennettävän loukun, huoh! Sitä sitten tyhjentelemään, yöks!

      • fghjklölkjhg

        Kaikki hiirenmentävät aukot pitää tukkia, tai verkottaa, muuten taistelu on ikuinen ja häviät sen. Idioottimaista, että jotkut rakentavat talon siten, että seinänvieressä räystään alla on hiirille reitti talon rakenteisiin, sama juttu tiiliverhotun talon seinässä olevat reijät.


    • Kissaparaslääke

      Kun muutimme nykyiseen taloomme (vanha puutalo), aluksi seinistä kuului rapinaa. Meillä on kuitenkin kaksi kissaa joten rapina hävisi parin viikon sisällä, eikä ole enää palannut. Koskaan ei ole hiiriä asunnossa näkynyt, elävänä tai kuolleena, joten todennäköisesti etsivät vain hieman rauhallisemman kodin jostain muualta.

      • kissatuholaisistapahin

        Toivottavasti ne kissasi pysyvät omalla tontillasi valvotuissa olosuhteissa, naapureilla on muuten niiden kissojen loukuttamisessa suurempi työ, kuin hiirten kanssa.


      • Kissaparaslääke

        Päinvastoin. Päästän kissat aina aamuisin pihalle jaloittelemaan. Taajama-alueen sisällä vieläpä ollaan.


    • Anonyymi

      Täällä sama homma tosin pihahuoneessa, olen huomannut parina iltana että seinissä, lattiassa rapisee jokin. Luulisi että mahdollinen eläin hiljenisi kun seinää paukuttaa mutta ei, eli jos jollakulla on tähän mitään veikkausta niin antaa tulla vaan!

      • Anonyymi

        Meillä mökillä hiiret rapistelee talvisin ja hevosmuurahaiset kesäisin. Koita kerätä talon ympäriltä kaikki lahoava puuaines, vanhat kannot tms, pois. Hevosmuurahaiset viihtyy niissä ja saattavat niistä eksyä taloonkin. Muurahaisille löytyy myrkkyjä ja hiiret väheni, kun sulloimme kulkureitteihin ja aukkoihin ekovillaa.


    • Anonyymi

      Meidän kesämökin naapurissa olevan talon seinään oli pesiytynyt rottia. Tuli melkoinen remontti...

    • Anonyymi

      Rapina ei välttämättä ole hiiriä. Itse havahduin joku viikko sitten rapinaan, joka kuului klapikorista. Syylliset olivat papintappajan toukkia, jotka syövät kuivaa kuorellista puuta kuoren alta. Kahden mäntyklapin kuori irtosi nostettaessa ja purua tuli jonkin verran. Esiintyy myös rakenteissa, joissa on käytetty tuppeensahattua puutavaraa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7907
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1734
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      60
      1006
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      190
      928
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      803
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe