Jussi Wihonen Kokoomuksen linjalla

wihonenkiertoon

Oli härskisti kirjoitettu Karjalaisen mielipidepalstalla kun Wihonen vaati Perussuomalaisten nimissä maataloustukien lakkauttamista. Nyt puolueen työmies Putkonen on hermostunut Wihosen kannanotosta. Lainaus "Perussuomalaisten työmieheksi itseään tituleeraava Matti Putkonen vastaa MT:lle, että kaupunginvaltuutetun mielipidekirjoitus ei edusta puolueen virallista kantaa.
"Meidän näkemyksemme on se, että maatalous kuuluu huoltovarmuuteen. jossa voidaan tuotantoa tukea", hän sanoo."
Suosittelen Wihosen erottamista puolueesta niin Perussuomalaisten kunnia palautuisi.

16

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusiksnussittu

      suosittelen että sinut työnnettäisin takaisin emättimeen..

      • Savon_Zorro

        Maataloustuki on kuluttajia varten, että he voisivat ostaa edullista ruokaa. Jos tuki poistuisi, niin köyhät suomalaiset eivät enää raskisi syödä terveellisesti. Tätä asioita ymmärtämättömän ja vähän tyhmän kuluttajan voi olla vähän vaikea ymmärtää ja helpompi on esittää mukamas viisasta ja purkaa kateuttaan palstoilla. Uskokaa pois, te kuolisitte nälkään ilman maataloustukia.


      • b.y.e

        No tämä vastaus ainakin vastaa persujen nykyistä tasoa. On ihan uskomatonta että vuosien suuren työn tuloksena lopultakin vakavasti otettavaksi vaikuttajaksi päässyt puolue pelleilee itsensä muutamassa päivässä ikuisesti ulos suomen poliittiselta kartalta! Kyllä se vaatii sellaista taitoa että ei kaikilta onnistu...


    • perushenkilö

      Erilaisten arvioiden mukaan turvapaikanhakijoiden vuorokausikustannus on 43 eur/vrk -> 500 eur/vrk. Tarkoittaen vuosikustannuksena turvapaikkabusinekselle 0,5 miljardia - 6 miljardia euroa! Oletan jälkimmäisen luvun olevan lähempänä totuutta. Todellisia kuluja ei tietoisesti lasketa tai ainakaan niitä ei päästetä julkisuuteen. Tämä laskelma vain vertailuna sille, että maataloustukia maksettiin Suomessa yhteensä noin 2 miljardia euroa vuonna 2016.

      6 mrd > 2 mrd. Toinen näistäkin esimerkeistä on tärkeä osa yhteiskuntaamme ja toinen turha, kallis ja hyödytön. Maataloustuista leijonan osa tulee EU:sta ja joitakin satoja miljoonia suoraan valtion kassasta.

      Mihin kannattaisi paikallisten persupoliitikkojen keskittyä: tuleviin eduskuntavaaleihin kirjoittelemalla lehtiin näkyviä kirjoituksia maataloustuista vai keskittymällä olennaiseen ja erityisesti oman valitsemansa puolueen ohjelman mukaiseen agendaan. Suurten egojenkin on mahduttava raameihin. Kyllä valittu puolue ja ideologia on muutakin kuin mainos ja ponnahduslauta eduskuntaan. Äänestäjät olettavat ehdokkaan ajavan puolueen ilmoittamaa ideologiaa.

      Ote PS:n vaaliohjelmasta 2017:
      "Kannattavan pien- ja perheviljelyn edellytykset on säilytettävä koko Suomessa. Rakennemuutos ja tehostaminen ovat vähentäneet elintarvikesektorin työpaikkoja, mutta sen merkitys ei ole vähentynyt, koska haluamme yhä syödä puhdasta kotimaista ruokaa. Ruoka on välttämättömyyshyödyke, josta kansalaiset eivät voi tinkiä."

    • takkikokääntyi

      No, eipä ole kauaa erään putkisen kannanotostakymmenisen vuotta sitten. Mutta totuus on vain julmasti, että joko viljelyyn maksetaan rahaa kun sitä ei voi markkinoilta saada edes kulujen peittoon , tai sitten tulee todella raaka rakennemuutos, jossa menee työpaikkoja alalta kuin alalta, tai tuotanto pidetään Suomessa, eikä hassata rahaa Euroopan maatalouteen jota Suomi tukee vuodessa suoralla verotuella lähes saman minkä saa euroopasta omaan maatalouteensa.

      Siis millä muulla alalla VALTIO TUKEE MUIDEN MAIDEN KILPAILUA omansa kustannuksella???

    • Sekaisinon

      Kyllä tuo Wihosen uskottavuus on koetuksella. Ei taida olla enää liikemieheksi mihinkään bisnekseen, kuten veljensä ym. sukulaiset. Sekoilee puolueiden välillä, päivittelee vaan pihamaansa kuvia facebookissa, ilman mitään järkevää juttua. Taisi mennä toimintakyky heikoksi kun tuli raittiiksi. Eduskuntavaalien velatkin lienevät niskassa. Komentoi ensiksi aivan selvästi ja sitten kiistää, joka vie lopullisenkin uskottavuuden.

      • eläköön-EU

        On tässä mennyt kaikkien muittenkin uskottavuus. Hyvä että v sanoi pahan sanan:Tukiaiset. Nyt voivat lähes kaikki katsoa peiliin. Kun kaikkea tuetaan niin voittajiksi jäävät suurimmat kerjäläiset eikä kukaan viitsi enää tehdä oikeaa työtä kunkerjäämällä pärjää parhaiten. Maataloudessakin kepun uskovaiset ovat ryöstäneet entiset talonpojat tyhjiin. Siinä meni maat ja mannut eikä ruokaturvasta ole kuin muisto. Eihän nuo suurtilat pysty tuottamaan itselleenkään leipää kun öljy loppuu ja pitäisi tehdä ruumiillista työtä pellolla. Saapi nyt koko kansa maailmanloppua odotellessa elellä herroiksi velkarahalla jolla kaikki nyt pelaa niin kauan kuin luottoa ja EKPn setelielvytys toimii. Me kaiken maksamme ja se eniten jolla jotain vielä on.


    • onhan-hän-yritteliäs

      Eiköhön tuo liene vaan kova pyrky päästä k-edustajan pallille, ensin kokkarien ja nyt persujen nimissä keplotellen.

    • Ääni_Jussille

      Jos Wihonen lupaa poistaa suomesta maataloustuet niin järjestän hänelle kansanedustajan paikan.
      On se kumma kun Suomessa muka elintarvikkeiden huoltovarmuuden vuoksi tukia maksetaan kaikenmaailman kaseikoille jonne ei edes nykyaikaisilla maatalouskoneilla pääse.
      Tukijullit pyörittää pimeää kauppaa ostamalla tavaraa muka tilan käyttöön ja sitten myydään se pimeästi eteenpäin.
      Vaikka tuet loppuisi tähän päivään niin edelleen tuotettaisiin maassa elintarvikkeita ihan samaan malliin kuin ennenkin, mutta se älytön elintartvikkeiden vienti loppuisi ja oman maan jalostajat saisivat ostaa suomessa tuotettuja raaka-aineita. Nythän Valio ja Atria nyhtää valtiolta vientitukia lihan ja maitotuotteiden viemiseksi ja samaan aikaan suomeen tuodaan huomattavia määriä lihaa ja maitotuotteita kun Atria ja Valio ei myy keräämäänsä raaka-ainetta suomalaisille jalostajille.
      Katsokaapa esim. Rainbow metwursutin lihan alkuperää, jota kepulaisosuuskunta S-ketju myy. Siinä ei ole suomessa tuotettua lihaa ollenkaan, vaikka maasta viedään pilkkahinnalla lihaa ulkomaille.
      Maataloustuille loppu ja sellaiset miehet uuteen eduskuntaan jotka lupaa ajaa tämän läpi seuraavassa eduskunnassa.

      • vellit

        Tyhmä sekoittaa aina puurot sekä-

        Suomi tukee Euroopan maataloutta lähes 800 miljoonalla eurolla vuodessa, siis valtio tukee Ulkomaan tuotantoa oman maan tuotantoa vastaan, joten miksi siinä meetwurstissasi olisi Suomalaista lihaa?

        Ja tämä on faktaa, millä muulla alalla valtio tukee ulkolaista kilpailua ???


    • perushenkilö

      Jossain vaiheessa, kun kukaan ei suomi oy:lle lainaa euroakaan maailmalta (huom! valtion velan määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 2007!) ja tuotievääseen ei ole enää varaa, eikä kehveli sentään kiinalaisetkaan anna meille "kehitysapua", niin oma alkutuotanto on kirjaimellisesti elinehto.

      Maataloustukien maksatusperusteissa on tarkastamiselle sijaa. Tuottavuudella ei ole tukien maksatukseen sidettä. Tämä aiheuttaa sen, että risukoita olevinaan-viljellään, kunhan vain tuen ehdot täyttyvät. Edes apulantaa ei ole syytä ostaa ja kylvää. Hiekkakasan lapiointi kasasta toiseen ja palkan saaminen siitä ei ole pidemmän päälle kovin kannattavaa businesta vaikka työn tunnusmerkit siinäkin täytyy.

      Suomessa, jossa koko kansantaloudesta yli puolet pyörii julkisella puolella, on tarkastamiselle sijaa!

      • suurtakuplaa

        Milloin te tajuatte raha on vain paperia tai bittejä.


      • oikea-arvo
        suurtakuplaa kirjoitti:

        Milloin te tajuatte raha on vain paperia tai bittejä.

        Ei edes paperia vaan pelkkää bittivelkaa jolla ei ole lainkaan takuita.Kaikki tuet pois koko maalmasta ja maksakaa sitten velkanne pois. Rahan arvo pitää revalvoida oikeaan arvoonsa,ehkä n satakertaiseksi.


      • perushenkilö
        oikea-arvo kirjoitti:

        Ei edes paperia vaan pelkkää bittivelkaa jolla ei ole lainkaan takuita.Kaikki tuet pois koko maalmasta ja maksakaa sitten velkanne pois. Rahan arvo pitää revalvoida oikeaan arvoonsa,ehkä n satakertaiseksi.

        Jos nyt kuitenkin luotettaisiin kotimaiseen maatalouteen ja annetaan muiden syödä hyönteismyrkkynsä. https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/ulkomaat/item/151033-tulli-suomeen-ei-ole-tuotu-kuorellisia-kananmunia-hollannista-kriisin-aiheuttanut-aine-kaytossa-suomessa-kissojen-ja-koirien-punkkitorjuntaan


    • elämääkin

      jussista rahaministeri hallitukseen järkeähän sinne kaivattaisiin.

    • tutkimusapulainen

      Wihosen touhut olisi syytä tutkia mitä mies on aikanaan tehnyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe