Kadehdin siskoani

HuonompiSisko

Koen olevani hirveä ihminen kun olen siskolleni niin kateellinen ja katkera. Meitä on aina kohdeltu perheessä tasapuolisesti, mutta kadehdin koska siskoni on kaikessa aina selvästi parempi kuin minä.

Minä olen tavallisen näköinen ja suoravartaloinen. siskoni on aivan mielettömän kaunis ja muodokasvartaloinen.
Valmistuin myöhässä kun vaihtelin opiskelupaikkaa etsiessäni omaa juttuani, siskoni valmistui ajallaan.
Minulla on ollut masennusta ja sairaslomia masennuksen seurauksena, siskollani ei.
Siskoni on monessa asiassa lahjakas, kuten laulamisessa. Minä en ole missään mitenkään erinomainen.
Peruskoulussa opettajat vertasivat minua ja siskoani toisiimme. arvosanamme olivat samaa luokkaa, mutta opettajien mielestä minä olin vääränlainen persoona, kun olin ujo ja hiljainen. Siskoni oli sellainen sosiaalinen, avoin ja esiintyjätyyppinen.
Siskoni on aina ollut todella suosittu ja minä sellainen jonka on vaikeampaa saada kavereita ja yleensä olen kavereilleni "varakaveri". Minun seurassani ollaan kun ei saada muutakaan kaveria.
Kerran seurustelin erään miehen kanssa ja kun vein hänet perheeni luo näytille, hän ihastui siskooni. Tosissani pelkään että näin käy jatkossakin jos tapaan jonkun.

En tuo kateuttani esiin mitenkään mutta sisäisesti olen todella katkera ja välillä tuntuu kuin suorastaan vihaisin siskoani tämän takia.
Olisi kiva kuulla jos jollakulla kokemusta vastaavasta :) tai jotain neuvoja miten tästä pääsisi eroon..

4

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mulla on aivan samanlainen ongelma! Veljeni on aina minua parempi, suositumpi, parempi ja vielä meidän perheessä Äiti kohtelee epäreilusti minua kohtaan! Ymmärrän tunteesi!

      Mä suosittelen puhumaan jollekin tästä asiasta tai jtn. Ja kerro että olet kateellinen. Ja yritä olla vertaamatta sinua siskoosi.

      Tsemppiä :)

    • Anonyymi

      Tästä aiheesta on olemassa kirja, joka kannattaisi lukea.
      Francesco Alberoni: Kateus

    • Anonyymi

      "Minä olen tavallisen näköinen ja suoravartaloinen. siskoni on aivan mielettömän kaunis ja muodokasvartaloinen." Tähän ei nyt osaa mitään sanoa, kun menee niin makukysymykseksi.

      "Valmistuin myöhässä kun vaihtelin opiskelupaikkaa etsiessäni omaa juttuani, siskoni valmistui ajallaan." Ei pätkän vertaa väliä. Voin vakuuttaa, että minulla meni varmaan vielä kauemmin valmistumiseen.

      "Minulla on ollut masennusta ja sairaslomia masennuksen seurauksena, siskollani ei." Sinä olet siis selvinnyt masennuksesta? Todella hieno juttu, läheisillä tuota ollut ja ihailtavaa kun siitä synkästä alhosta pääsee pois.

      "Siskoni on monessa asiassa lahjakas, kuten laulamisessa. Minä en ole missään mitenkään erinomainen." Eli et ole riittävästi kokeillut asioita, jossain olet varmasti erinomainen.

      "Peruskoulussa opettajat vertasivat minua ja siskoani toisiimme. arvosanamme olivat samaa luokkaa, mutta opettajien mielestä minä olin vääränlainen persoona, kun olin ujo ja hiljainen. Siskoni oli sellainen sosiaalinen, avoin ja esiintyjätyyppinen." Aivan järkyttävä opettaja. Ei ihmekään jos sinulle vertailumoodi jäänyt päälle.

      "Siskoni on aina ollut todella suosittu ja minä sellainen jonka on vaikeampaa saada kavereita ja yleensä olen kavereilleni "varakaveri". Minun seurassani ollaan kun ei saada muutakaan kaveria." Palaan lopussa

      "Kerran seurustelin erään miehen kanssa ja kun vein hänet perheeni luo näytille, hän ihastui siskooni. Tosissani pelkään että näin käy jatkossakin jos tapaan jonkun."

      Sun luonnetyyppi ei ole muodissa, mutta minä sain kuvan, että olet pyrit olemaan kanssaihmisiä kohtaan reilu ja huomioiva. Nytkin keskityt kovasti kuvaamaan tilannetta siskosi kannalta reilusti. Tulee niin kovasti mieleen se oma läheinen (joka masennuksestakin kärsinyt). Aivan mielettömän myötätuntoinen, kiltti ja huomioi mahtavasti ympärillä olevia ihmisiä, Kaunis ja etenkin tyylitaju aivan mahtava. Ainoa huono puoli se, että itse on täysin sokea omille hyville puolilleen ja arvioi itsensä jatkuvasti alakanttiin.

      Olen aivan varma, että siskosi löytäisi sinusta piirteitä joita ihailee tai joissa kokee sinun olevan "parempi". Tuossa listassa on myös asioita, jotka ovat selkeästi hakemalla haettu (esim. valmistuminen).

    • Anonyymi

      Todella syvältä miehen käytös. Ei jatkoon.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2132
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      173
      1661
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1342
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1192
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe