Pyöräilykypärän käytöstä

minä

No,tänään ku tulin koulusta pyörällä,porukat oli et täst lähin sä käytät kypärää tai sit kävelet kouluun.Haloo,meilt kouluun on 5 km!!Ei kai ne voi pakottaa mua??Ei ketään muukaan meiän perheest käytä.Ei vittu,toi on ihan naurettavaa!!En oo käyttämässä.Miks ketään muu ei sitt joudu käyttämään???Oon 15,eli kai mä voin jo ite tollaset asiat päättää?

34

2975

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liisa-mari

      Minä valitsin jo pitkä aika sitten sen, että menen kävellen kouluun, koska vanhemmat sanoi, että kypärää pitää käyttää. Ja harmi vaan, että mua kiusattas jos sitä käyttäsin :( Kiusaaminen sucks joten mieluummin kävelen :)

    • P18

      Toi on kyllä niin perseestä kun pitää kiusata jos pitää kypärää. Ymmärrän kyllä teitä:\ Mutta lupaattehan, että kun pääsette tuosta iästä eroon ja ikätoveritkin hieman viisastuvat niin alatte jälleen pitää kypärää?

      Törmäys seinään/autoon/katuun 50km/h nopeudella on sama kuin ajaisit kolmikerroksisen talon katolta alas! Jos kananmuna on suojattu styroxilla, se kestää pudotuksen 20cm korkeudelta, ilman suojausta se halkeaa! Verratkaa päähänne...

      Siinä oli hieman faktoja, lupaattehan pitää kypärää parin vuoden päästä? Perseestä tommoset idiootit jotka alkaa häröilee ja kiusaa vaan sen takia että haluaa suojella itseään :E

      • minä

        Kyll mä oon nyt tässä jo sitä miettiny,et pitäiskö sittenki käyttää...On vaan niin tyhmää,ku ketään muu ei käytä.En mä haluu olla ainoo.Ja aina jotku ääliöt rupee vittuilee.Mut kai mun sitten täytyy,ku en haluu kuitenkaan niit loukata hirveesti.


      • P18
        minä kirjoitti:

        Kyll mä oon nyt tässä jo sitä miettiny,et pitäiskö sittenki käyttää...On vaan niin tyhmää,ku ketään muu ei käytä.En mä haluu olla ainoo.Ja aina jotku ääliöt rupee vittuilee.Mut kai mun sitten täytyy,ku en haluu kuitenkaan niit loukata hirveesti.

        Senkus käytät vaan, loppujen lopuks se on vain sen merkki että arvostat itseäsi ja omaa elämääsi. Kaikki eivät sitä ymmärrä, ennen kuin vasta on liian myöhäistä..

        Kaikkein kamalin tilanne olisi, jos joudut onnettomuuten ja kypäräsi löytyykin ohjaustankoon ripustettuna eikä päästä.. Kyllä siinä äidille tulisi kyynel poskelle. Mieti mikä itsellesi on tärkeintä, oma turvallisuutesi vai idioottien lapselliset mielipiteet.


    • Arska

      Toi on kyl aika perseestä... Vanhempas ei tajua sitä et se että menee kouluun kypärä päässä on ihan sama kun menis kauppaan alushousuissa, sama reaktio siitä tulee. Mut se on kyl totta et kypärää kannattais käyttää, ite en käytä ja viime viikol oli lähellä et oisin menettäny pääni, mut ei vaan kantti kestä mennä muitten haukuttavaks. Siitä pitäis tehdä pakollinen, ja antaa rangaistus kaikille jotka ei käytä, nii ehkä sit porukka alkais käyttää niitä, tai en tiiä...

      • Pakollinen

        Eikös pyöräilykypärän käyttäminen ole jo nyt pakollista? Ja paskat ne kuitenkaan mitään sakkoja jakaa! Ymmärrän, että poliiseilla on kiire, mutta voisivat aina antaa sakot niin eiköhän alkas kypäriä olla päässä kun alkaisi sakot kasvaa liian suuriksi. Aikuisetkin aina valittaa lapsilleen, että kypärä päähän (hyvä näin!), mutta entäs sitten kun aikuiset ei käytä kypärää? Onko kiva pienten lasten jäädä äidittömiksi/isittömiksi? Ajatelkaa vähän! Ja eipä nuo elokuvatkaan paljoakaan auta asiaan, kun joku Dark Angel -sarjan tyttökin se Jessica Alban näyttelemä ajaa moottoripyörällä ilman kypärää, mutta taitaa se pyöräilyssä kypärää käyttää...no kuiteski. Aikuiset antakaa esimerkkiä lapsille!


      • uskallankäyttää!

        Hyvä itsetunto on aikamoinen lääke tuohon "en voi käyttää vittu kypärää, kun kaikki alkaa kiusaamaan mua sit".


      • uskallankäyttää! kirjoitti:

        Hyvä itsetunto on aikamoinen lääke tuohon "en voi käyttää vittu kypärää, kun kaikki alkaa kiusaamaan mua sit".

        Ota huomioon, että olemme suomi24 -palstalla. Täällä itsetunto on tabu.


    • ??????????????

      päättää itse pidätkö kypärää vai et. Mutta kait sitten olet riittävän vanha myös olemaan piittaamaan muiden mielipiteistä. toisaalta nuoret haluaa olla niin yksilöllisiä, mutta sitten ei uskalleta erota massasta. jos vaikka joku muukin alkaisi käyttään kypärää.

      Sun pääsihän se on. Jos jotain sattuu sinä siitä kärsit eniten. Jos päähän tulee vamma niin loppu elämäsihän sinä sitä kannat.
      Tämänhän voit sanoo muillekin. Omapa on pääni. Mitä se muille kuuluu millaista pipoa, kypärää tms kannan.

    • anni

      Itsellä se oli muistaakseni niin, että ala-asteella se oli vielä "noloa"...mutta ei kenellekään yläasteella saati lukiossa tuollaisesta asiasta jaksettu vinoilla. Ja hyvä niin.

    • kypärä käytössä

      Haluatko halvaantua tai tulla aivovammaseks? Mä en haluu. Joten käytän kypärää koska se on järkevää! (=

    • känkkäränkkä

      1. Vanhempasi eivät kypärän käytöstä päätä. Sen on päättänyt valtio ja kypärä on nykyään pakollinen. poliisit katsovat sitä sormienläpi kun niillä on muutakin puuhaa. Mm. kuskata kännisiä teinejä kotio ja putkaan - etteivät idiootit tule sammuneina pusikossa ryöstetyiksi / hakatuiksi / raiskatuiksi tai pakkasessa jäädy kuoliaaksi.

      2. Jos joudut onnettomuuteen ja selviät hengissä ja sinulla ei ole lain määräämää kypärää niin vakuutus ei korvaa senttiäkään ja valittaa et voi kellekään "no ku se autoilija ei sanonnu et mul pitäs ol ypärä...".

      3. Oma lupa - oma moka. Eli vastuun kannat sinä. Jos polliisisetä päättä sakottaa kypärättömyydestä niin 15 v. sinä olet se joka saa pikavoiton.

    • Sanna-Leena

      Kypärä on meidän perheessä pakollinen. Oon 17.vuotias ja siitä ei edes neuvotella. Jos tulee ilman kypärää koulusta, niin siitä seuraa heti viikko arestia! Ennemmin kypärä päässä ku arestissa tän ikäsenä!

    • Potta päähän 8)

      Sehän on tietty oma valinta, että pitääkö kypärää vai ei. Mutta mutta... Jos joku sattuu katsomaan kieroon, tai dissaa kypärän käytöstä, niin tässä muutamia vastalausereploja ;D

      Kiusaaja: K
      Kypärän käyttäjä: P

      1.K: Nolo, käytät kypärää!
      P: No onneksi et itse käytä niin näytät kauniimmalta 8)

      2.K: *tuijottaa kypärän käyttäjää virnuillen*
      P: No mitäpä näkyy? *katsoo kiusaajaa samanlailla kieroon*
      K: Kypärä, nolox!
      P: //sama vastaus kuin 1.P:ssä//

      Mutta jos vedät pyöräillessä könöt, niin voit lyödä pääsi _tosi_ pahasti ja saada vaikka neliraajahalvauksen. Pyöräilykypärä on halpa henkivakuutus!

    • bhw

      Joku sanoi, että mopo/ skootterikypärän käyttö ei ole noloa, mutta pyöräilykypärän käyttö on. Ainahan te voitte pitää mopokypärää päässänne, kun ajatte pyörällä. Eipähän ole noloa! x) [x]

      • Ei niin, se vain näyttää todella idioottimaiselta.

        Te lapset olette niin vitun naurettavia, kun annatte muiden vaikuttaa siihen mitä te teette elämällänne.


    • aaasd

      pyöräilykypärän käyttö ei oo VIELÄ pakkollista.. mun porukat kans skitsoo tästä asiasta, huoh .

    • Jees...

      Ihan fixuu se on kypärää käyttää. Miettii taas kahesti että viittiikö sitä pilata oman tulevaisuutensa sillä että ei kuitenkaan laittanu sitä kypärää päähän. Itsekkin kadulla paljon fillaroin, ja oon syvästi sitä mieltä että kypärää en päähäni pistä. Tosin kun miettii touhujani kuinka monesti on ollut lähellä etteikö se ois nuppi ollu halki. Viimeksi oli auton puskuri vain muutaman sentin päässä takaraivosta kun manutin alamäkeen hurjaa vauhtia risteykseen, ajattelin että ei sieltä viellä autot pääse eteen. Ja kun oli niin komiasti vetäny koko alamäen, no tottakai kun sain näköyhteyden koko risteykseen oli auto lähössä. Jarru pohjaan, keula maahan niin että jouset haukkas pohjaan tangon yli autoneteen. :D ei varmaan tekis pahaa kypärän käyttö minullekkaan.

    • daa dirlan dirlan da

      kun se kypärä ei suojaa oikeesti mtn! ku se on niiku pään päällä !! ei päässä! eikä se suojaa jos kaatuu niiku kyljelleen koska se on pään päällä! ok, oon ihan vitun huono selittää:D

      mulla on 4km matkaa.ja isäpuoli sanos että, "jos et pidä kypärää, saat kävellä! ja jos silti ajat pyörällä ilman sitä , niin et saa ajaa ollenkaan!"
      Joten minä lopetin pyörällä ajon ja oon kävelly koko lukukauden. on iha vitun tylsää mutta, TURHAA POTTAA EN PÄÄHÄNI LAITA!!

      • Jos kaadut kyljellesi vauhdilla, niin on hyvin mahdollista, että sun pää kolkkaa maahan, joten se kyllä suojaa sinun vähäisiä älynlahjoja.

        Saa tosta sun viestistä sellasen kuvan, että oot tainnu kaatuilla ja lyödä päätäs millon mihinkin useampaan otteeseen, koska olet noin vitun tyhmä.


    • kyllä se vaan niin on, että niin kauan kun olet alaikäinen, Sinulla ei ole päätösvaltaa aina edes omaa elämääsi koskeviin asioihin. kysehän on Sinun itsesi turvallisuudesta. ja kyllä vanhempien ja sisarusten pitäisi antaa kannustavaa esimerkkiä pyöräilykypärän käytöstä. kun se nyt on laissakin sanottu, että se on pakollinen olla päässä. se ei paljon siinä ohjaustangossa sun rakasta päätäsi turvaa. itse pidän aina kypärää päässä ja joutunut monta kertaa auton kanssa tilanteeseen jossa kypärä pelasti henkeni. eli oman turvallisuutesi huomioonottaen pidähän kypärää jatkossakin. ei sun vanhemmat turhaan siitä Sinulle saarnaa :)

    • näin:

      oo sillee "okei" joset haluu käyttää, laita kypärä päähän ja lähe ulos. sit ku ne ei nää, heitä kypärä puskaa tai johonki ja lähe. Sit ku palaat, ota kypärä ja laita se vaik päähä tai pidä kädes, ni ne luulee et oot käyttäny. Yksinkertasta! mä teen aina noin. Mut sit pitää muistaa ajaa varovasti, ettei käy mtn

      • Ei sillä ole mitään väliä miten varovaisesti ajat, jos joku muu ajaa kuin idiootti ja osuu sinuun.

        Se on sitten sinun syysi, jos kuolet pois tai halvaannut kaulasta alaspäin, koska et käyttänyt kypärää.


      • haloooooo...

        hei se vahinki voi sattua sillä sun lopulla koulumatkalla mut oon itekkin aika tyhmä en käytä kypärää mut sitten mulle sanottiin et eiks se oo sama asia jos ratsastat ilman kypärää tokaisin siihen että se on laitonta sitten se sano että yhtä laitonta on pyöräillä ilman kypärää


    • Käytän

      ite käytän, ei kukaa mua kiusaa tai mtn, ja vaik kiusais ni niil on jotai ongelmia tai vanhemmil on jotain ongelmia kun ei laita lapsiaan käyttämään kypärää.

    • kypäärääää

      Olen melkein 16-vuotias ja käytän kypärää. Olen ainoa yhden toisen ysiluokklaisen kanssa, joka käyttää meidän koulussamme kypärää (ylä-asteesta) Kukaan muu ei käytä. Muut taviksetkin lopettivat käytön kun siirtyivät ylä-asteelle - vain minä ja se yksi toinen olemme järkeviä.

      Kaikki juu perustelevat sen sillä, että kypärä on ruma ja ei voi pitää haluttua kampausta. He siis valitsevat ulkonäön turvallisuuden sijaan... Katotaan sitten, kun tapahtuu onnettomuus, että mikä sitten on tärkeää... Varmaan silloinkin pissis kiljuu sairaalasta kilometrien päähän huutoaan: "IIIIIIIK!! Mun kampaus!! Ja meikit - ne on siteitten alla!! Byäääh!!"

    • olet vain teini...

      Eli sä olet niin surkea vätys, ettei itsetunto riitä kestämään vielä ääliöidempien kusipää pentujen paskanjauhantaa???? Mua ei koskaan liikuttanut lammaslauman määkiminen ja olen aina käyttänyt pyöräilykypärää fillaroidessa... Ja arvaas vaikuttiko se idiootti kusipäiden määkiminen mihinkään mun elämässä!!! NO EI TODELLAKAAN!!!! Sä vaan olet niin surkea tapaus ettet uskalla käyttää järkeä ja olla erilainen...

    • jesjeslol

      laita kypärä päähän kun lähet kouluu,mut ota se pois vähän matkan pääst...

    • Ilman kypärää

      Ite toimin näin: en vaita siitä että pitää käyttä kypärää, laitan sen päähän kun lähen kouluun, mutta revin vex kun olen päässyt näköpiiristä. Eikä kiusata.

    • tsajaj521541

      Jännä juttu. Jos ajetaan mopolla ilman kypärää nii kaverit on heti sanomassa että potta päähän tai tapahtuu hirveitä. Yhtä vaarallista se on ajaa ilman kypärää vaikka ajais fillarilla. Ite käytin kypärää johonkin 14 -vuotiaaksi asti, sitten se meni rikki enkä hommanut uutta, kun oli mopoaika niin lähellä.

    • SipsiMursu

      No olen 11v, en käytä, koska vanhemmatkaa ei käytä, ja ne ei hermoo, mut mummo hermoo, joten jos meen mummonluo pyöräl ni otan kypärän ohjaustankoo ja laitan päähän n. 300m ennen ku oon sen luon. :D Ps. Kirjotin oudosti O w o

    • cs

      Vittu kiusataanks teitä kypärän käytöstä, ei perkele ku säälittävää

    • Nössöjäeisuvaita

      VAIN pelkuri käyttää kypärää pyöräillessään. Meidän suvussakin oli yksi semmonen vässykkä joka näin teki niin ero siitä tuli, nainen vain totesi että haluaa oikean miehen eikä mitään nössöö, miehellä oli vielä mahdollisuus osoittaa rohkeutensa kiipeemällä kerrostalon katolle mutta ei uskaltanut muka korkeanpaikankammo pah...nainen on mennyt kuulemma uusiin naimisiin oikean miehen kanssa joka ei pelkää korkeita paikkoja eikä käytä mitään pottaa. Hävettää olla sukua tommoselle nössölle, ei olla kyllä missään tekemisissä sen kanssa koko suku, ollaan kyllä puhuttu et sitten kun se mies kuolee mennään koko porukka kypärä päässä sinne hautajaisiin.

      • animehomo-

        On se sitten hauskaa kun iskeydyt katuun murtaen kallosi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe