Jänispaisti

Jänispaisti on hyvää. Jänis marinoidaan 24h maidossa ja oluessa. Sit vaan pata uuniin porisemaan. Kypsennysajasta viis, kunhan liha on mureaa. Muista myös lisätä sianlihaa hiukan mukaan. Nautiskellaan maustekurkkujen kanssa. NAM! Vai ootko toista mieltä.
Ilmianna
Jaa

9 Vastausta



Porkkanaa kun vielä laitat sekaa sekaan, niin maku vain korjaantuu.
Ilmianna
Jaa
mieltä.Jänistä ei uiteta sen enempää oluessa kuin maidossa tai kermassakaan.Sianliha on myös täysin tarpeetonta.Samaa mieltä kumminkin olen että hyvää se jänispaisti on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
0 VASTAUS:

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Toista mieltä saatan olla vain tuosta herkkukurkusta: otan kernaammin hapansuolakurkkua tai valkosipulisuolakurkkua, jos vain saatavilla on.
Tosin ei ole koskaan jänispaisti osunut tällaisen stadilaisen lautaselle... Vaan uskon kyllä, että on hyvää. Mutta mistä sitä hankkisin?
Ja toki jättäisin minäkin ehkä ainakin maidon pois marinadista. Maidon tarkoitus on usein vain miedontaa lihan omaa makua.
Enkä ole koskaan ymmärtänyt, mitä lisäarvoa porkkana antaa ruoissa. "Keitetty" porkkana on tylsimpää mitä tiedän... Raaka rouskutusporkkana tai raaste taas OK.
Mutta nämähän ovat niitä paljon puhuttuja makuasioita...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Kun olet nylkenyt jänön pata valmiiksi, niin ota semmonen pata että jänö sopii siihen, joko paloiteltuna tai sidottuna nippuun,eli katkaise jänö viimeisten kylkiluiden kohdalta,irroita takajalat ja aseta takaselkä, sinne rinta ontelon sisäpuolen ja takajalat sidot siihen rinta ontelon sivuille hyvin kiini. Kierrä kalastaja langalla hyvin nippuun etujalat takajalat ja koko jänö, senjälkeen 150g voita jossa ruskistat lihat suht nopeasti,ei liian kuumassa ettei voi pala vaan siten että liha ruskistuu,senjälkeen laita jänö siinä ruskistus rasvassa ja ja lisää vettä niin paljon että paistos peittyy ja laita joukkoon 10kpl pippuria, 5-10kpl katajan marjaa,1tlk suolaa aseta uuniin 150c noin kolme tuntia tai kun lihat alkavat irrota luista, vähennä lientä senverran että saat lisättyä kevyt maitoa noin o,5litraa ja laita takaisin uuniin ja anna olla vielä tunnin,keitä kuoritut perunat ja tee normaali peruna muusi,lisukkeeksi puolukkasurvosta ja kylmää olutta juomaksi sekä tummaa ruisleipää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mehtuumiäs kirjoitti:
Kun olet nylkenyt jänön pata valmiiksi, niin ota semmonen pata että jänö sopii siihen, joko paloiteltuna tai sidottuna nippuun,eli katkaise jänö viimeisten kylkiluiden kohdalta,irroita takajalat ja aseta takaselkä, sinne rinta ontelon sisäpuolen ja takajalat sidot siihen rinta ontelon sivuille hyvin kiini. Kierrä kalastaja langalla hyvin nippuun etujalat takajalat ja koko jänö, senjälkeen 150g voita jossa ruskistat lihat suht nopeasti,ei liian kuumassa ettei voi pala vaan siten että liha ruskistuu,senjälkeen laita jänö siinä ruskistus rasvassa ja ja lisää vettä niin paljon että paistos peittyy ja laita joukkoon 10kpl pippuria, 5-10kpl katajan marjaa,1tlk suolaa aseta uuniin 150c noin kolme tuntia tai kun lihat alkavat irrota luista, vähennä lientä senverran että saat lisättyä kevyt maitoa noin o,5litraa ja laita takaisin uuniin ja anna olla vielä tunnin,keitä kuoritut perunat ja tee normaali peruna muusi,lisukkeeksi puolukkasurvosta ja kylmää olutta juomaksi sekä tummaa ruisleipää.
YÄÄÄÄÄÄK!!!!!!!!!!! ei pupui saa syädä! ne on nii ihanii!!!!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
_pupu-tyttö_95_ kirjoitti:
YÄÄÄÄÄÄK!!!!!!!!!!! ei pupui saa syädä! ne on nii ihanii!!!!!
jäniksiä PITÄÄ syödä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
beaglemies kirjoitti:
jäniksiä PITÄÄ syödä
on ihan hyvää syötävää, ajokoiralla niitä saisikin listittyä joka reissulla, beaglella jänikset on kait vähän harvinaisempaa herkkua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ajokoiramies. kirjoitti:
on ihan hyvää syötävää, ajokoiralla niitä saisikin listittyä joka reissulla, beaglella jänikset on kait vähän harvinaisempaa herkkua.
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/27044/Jänispaisti 30.7.07
http://keskustelu.suomi24.fi/node/2338593
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ai että poistat hyvän jänön maun uittamalla sitä maidossa? Kannattaisiko vain ostaa sitä possun lihaa sieltä kaupasta, jos aidon jänön maun tahdot paististasi poistaa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jänispaisti

Jänispaisti on hyvää. Jänis marinoidaan 24h maidossa ja oluessa. Sit vaan pata uuniin porisemaan. Kypsennysajasta viis, kunhan liha on mureaa. Muista myös lisätä sianlihaa hiukan mukaan. Nautiskellaan maustekurkkujen kanssa. NAM! Vai ootko toista mieltä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta