Veteraanisukupolvi raiskasi

eniten

Suomi ei ole poikkeus muista maista siinä mielessä, että täälläkin mieluiten vaietaan omien sotilaiden vähemmän kunniakkaista tekemisistä. Sodista halutaan kertoa ja muistella lähinnä kiiltokuvamaisia tarinoita.

Harvempi edes tietää tänä päivänä, että Suomella oli jatkosodan aikana Itä-Karjalassa keskitysleirejä, joissa tapettiin suunnitelmallisesti nälkään tuhansia venäläisiä lapsia. Suomihan oli sodassa natsi-Saksan liittolainen.


http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskitysleiri#Keskitysleirit_Suomen_historiassa


Palstan aiheeseen liittyen. Suomessa tapahtui kaikkien aikojen suurin raiskausaalto 1940-luvun loppupuoliskolla. Sodan kovettamat veteraanit nostivat murha- ja raiskaustilastojen rikosluvut ennätystasolle. Ennen sitä tai sen jälkeen ei Suomessa ole koskaan raiskattu yhtä paljon ihmisiä. Mitä tapahtui esim. sodan aikana vankileireille kootuille Itä-Karjalan venäläisille naisille, ei ole kirjattu ylös. Se ei tarkoita, että mitään ei olisi siellä silloin tapahtunut.

Tämä ei ole syytös, eikä Stalinin jälkikäteistä kannattamista. Jos sodassa olisi käynyt toisin, olisi silloinkin epäilemättä nähty joukkoraiskauksia. Mutta tämä on historiallista faktaa.

Suomalainen mies ole yhtään sen kummempi kuin serbialainen, saksalainen taikka venäläinen - kun kyseessä ovat sodan tai sodanjälkeisen ajan ankarat olosuhteet.

Otan tämän aran asian esille, koska esim. afrikkalaisten tekemät raiskaukset uutisoidaan tällekin palstalle taajaan. Tosiasiassa kuitenkin Suomessa on vielä tänäänkin hengissä enemmän suomalaisia raiskauksen tehneitä sotaveteraaneja, kuin afrikkalaisperäisiä raiskaajia.

26

9810

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sigmunddddd

      kenties tämä nykyinen lepsu rangaistuskäytäntö on perintöä noilta ajoilta?

      • tarkkailija345

        taas joku levittää tuota puna-armeijan bolsevikkipropagandaa, joka on jo todettu monta kertaa perättömäksi


    • Historiasta tietävä.

      Suomalaiset eivät suunnitelmallisesti tappaneet siviilejä eivät edes sotavankeja leireillä. Koko valtakunnan elintarviketilanne kyllä oli huono ja siitä kärsivät aivan kaikki.

      Mitä tuohon väittämääsi raiskausaaltoon tulee, niin vaatii lähteitä jotta siitä kannattaisi sen enempää edes keskustella.

      Taisit omien luulojesi pohjalta trollin heittää.

      • tosiasioilta

        Elintarviketilanne ei Suomessa ollut niin paha, etteikö muutaman tuhannen siviilin ruokkimiseen olisi riittänyt voimavaroja, mutta halua ei ollut. Luitko edes esittämääni linkkiä? Kolmasosa suomalaisten ottamista siviilivangeista (naisista ja lapsista) kuoli Itä-Karjalan leireillä. Siis kolmasosa. Valtava "hävikki" parissa vuodessa.

        Raiskausten määrän lisääntyminen on luettavissa virallisista valtion rikostilastoista.

        Et kumonnut esittämiäni faktoja, vaan yritit sensijaan nimittelemällä leimata viestintuojan. Et tietenkään kumonnut, koska ne ovat tosiasioita, jotka löytyvät Suomen valtion julkisista virallisista dokumenteista. Historian kieltäminen ei muuta historiaa.


      • tietävä myös

        Suomi ei ollut 30-luvulla pelkästään Natsi-Saksan liittolainen sotilaallisessa mielessä, vaan tänne myös tuotiin aktiivisesti natsien aatteita kuten eugenetiikkaa.

        Kun sitten elintarvikepula iski, piti priorisoida ja selvähän se oli, että ensimmäisenä siitä kärsivät vammaiset, mielisairaat ym. heikot, elinkyvyttömät yksilöt. Tästä on ihan näyttöäkin, että heitä tapettiin suunnitelmallisesti nälkään ja aliravitsemukseen, eikä se tapahtunut missään Karjalassa vaan ympäri Suomea.

        Erityisesti suomalainen lääkärikunta oli viehtynyt Saksan tehokkaaseen lääketieteeseen ja millaisia tuloksia Saksanmaalla saavutettiin mm. juutalaisilla tehdyillä ihmiskokeilla. Kuuroko olet, kun et edes tällaisista ole kuullut, vaikka niistä on puhuttu julkisuudessa iät ja ajat?


    • kiitos.

      "Palstan aiheeseen liittyen. Suomessa tapahtui kaikkien aikojen suurin raiskausaalto 1940-luvun loppupuoliskolla"

      Linkkinä ollut wikipedian aineisto ei ota kantaa raiskauksiin, joten jos siis tiedät paremmin, niin eiku faktaa peliin.

    • ihmettelenfdr5

      Tuollaisen väitteen todistamiseen ei wikipedian käyttö lähteenä riitä, meillä yliopistolla ainakin on ihan lähtökohta, että pystyy todistamaan väitteensä.

      • älkää tunteella

        Yliopistolla? No tämä on nettikeskustelu eikä väitöskirjatilaisuus. Jokaisessa kirjoituksessa täällä esitetään jonkinlaisia väitteitä, yleensä ilman mitään todistustaakkaa. Itse esitin sentään wikipedian tiedot (jos ne ovat mielestänne vääriä ne korjatkaa toki). 40-luvulla ei ollut internettiä, joten senaikaisia väkivaltarikostilastoja täytyy lukea paperimuodossa.

        Tässä on lisää miettimisen aihetta, kannattaa lukea ajatuksella:

        http://www.vee.fi/ilmio/artikkeli/talvisota_nyt/


      • Niin....
        älkää tunteella kirjoitti:

        Yliopistolla? No tämä on nettikeskustelu eikä väitöskirjatilaisuus. Jokaisessa kirjoituksessa täällä esitetään jonkinlaisia väitteitä, yleensä ilman mitään todistustaakkaa. Itse esitin sentään wikipedian tiedot (jos ne ovat mielestänne vääriä ne korjatkaa toki). 40-luvulla ei ollut internettiä, joten senaikaisia väkivaltarikostilastoja täytyy lukea paperimuodossa.

        Tässä on lisää miettimisen aihetta, kannattaa lukea ajatuksella:

        http://www.vee.fi/ilmio/artikkeli/talvisota_nyt/

        Ja mitenkähän tämä liittyy raiskauksiin ja seksuaaliseen väkivaltaan?


    • viitsi

      kommaripunikki puhua paskaa demarin suulla,yritä näyttää propagandasi toteen ,ennenkuin tulet pilkkaamaan Suomen Urhoja jotka verellään sinunkin matonahkasi pelastivat.

    • sitä pillua

      tekee mieli sotilaallakin ja sitä saa kun näkee naisen ja raiskaa sen. Ja sitten kavereille kans, tietty.

      Ei kait suomipoika ole sen kummempi kuin muut. Luuleekohan joku oikeesti että suomalaiset ei ollu puutteessa ja raiskannu heti tilaisuuden tullen.

      Sodissa on raiskattu aikojen alusta lähtien. Se on vaan vaiettu totuus.

      • xxx1978

        Voisin kuvitella itsenikin sotatilanteessa raiskaamassa,vaikkei tulisi näin rauhan aikana mieleenkään! Sotatilanne,kun muuttaa ihmistä ja yleensä raaempaan suuntaan. En silti todellakaan väitä,että se olisi mitenkään hyväksyttävää!


    • on sotaa

      Varmaan sodassa raiskataan ja häpäistään vihollista, tapetaanhan siellä ihmisiäkin.

      Ei se silti oikeuta tappamaan tai raiskaamaan ketään nykypäivän, rauhanajan Suomessa, oli sitten kyseessä suomalainen tai maahanmuuttaja ja mistä tahansa oloista lähtöisin.

    • Mr. History

      Aloitukseen motiivit on kerrottu viestin viimeisesä kappaleessa. Teksteissä mainitut lähteet eivät kerro raiskauksista mitään.

      Lopussa on hurja väite: suomalasisia sotaveteraaniraiskaajia on Suomessa enemmän hengissä kuin afrikkalaisperäisiä raiskaajia!

      Sotaveteraaneja on enää hyvin vähän hengissä, ja heistä saa jopa listan! Hanki se se ja nimeä listalta raiskaajat!

    • ehkä, ehkä ei

      Erittäin epätieteellinen lähde, mutta joka tapauksessa tässä kerrotaan, että jotkut suomalaiset olisivat työntäneet käpyjä kiinnisaadun venäläisnaisen vaginaan "hakas-puoli" edellä yms.

      http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=55162

      Rintamalla olivat sotimassa siviilielämän vangit, rikolliset ja sadistit siinä kuin "kunnon miehet". Aika romantisoitu näkemys sodasta on sillä, joka väittää, että yksikään suomalainen sotilas 700 000:sta ei monta vuotta kestäneiden sotien aikana syyllistynyt yhteenkään sotarikokseen.

      • tuomarineuvosto

        Ei kukaan järkevä ihminen edes pyri väittämään, etteikö sotarikoksia tapahtunut sodan aikana, mutta väitteet suomalaisten suorittamista järjestelmällisistä joukkoraiskauksista ja raiskausaalloista on täyttä paskaa.
        Täällä on moni pyytänyt dokumentteja ja faktoja, jotka puoltaisivat näitä väitteitä.
        Ilman objektiivisuutta on turha jatkaa. Jokainen voi esittää oman mielipiteensä, kuten: _ minulla on lentävälautanen varastossani ja esittää voin yhtä vedenpitäviä todisteita kuin mitä tässäkin on esitetty.
        Suomalaisilla vankileireillä kuoli todellakin paljon vankeja, jopa kansainvälisestikin mitattuna. Syitä oli monia, joista nälkä ja sairaudet olivat suurimmat. Mitä tällä sitten on tekemistä raiskausten kanssa, sitä en ymmärrä ja tämä ei tarkoita, että sulkisin silmäni. Olen tutkinut sotahistoriaa jo pitkään ja tiedän yksittäisiä raiskaustapauksia tapahtuneen, mutta ottaen huomioon sen, että näin tapahtuu myös rauhan aikana, niin mitään tavallisuudesta poikkeavaa siinä ei ole. Tätä ei pidä nyt tulkita väärin, sillä kyseessä on tiettyjen rikosten tapahtumien todennäköisyys tavallisestikin.
        Tietyt tahot mm. nykyiset anarkistiliikkeet, pyrkivät tieten tahtoen mustaamaan veteraaniemme maineen. Heidän oma yhteiskuntavastaisuutensa ja väkivaltansa mm. yhteisen omaisuuden tuhoamienen, varsinkin näin rauhan aikana, on mitä suurimmassa määrin tuomittavaa. Veteraaneille kuuluu kunnia siitä, että maamme on itsenäinen. Näiden raiskaus yms, juttujen levittämien on ilman todisteita raukkamaista ja täysin tuomittavaa.


      • Eräs vain

        että pakkotoisto.comin sivulla esitellyt kuvat ovat venäläisten partisaanien raiskaamia ja murhaamia suomalaisia siviileitä? Ja mitä näihin II ms:n aikaisiin raiskauksiin yleensä tulee niin venälästen pitkin itäistä Eurooppaa tekemät koiruudet ovat yleisessä tiedossa. Lukaiskaapa vaikkapa Beevorin teos Berliinin valtauksesta. Puna-armeijan sotilaat raiskasivat jopa vapauttamansa venäläiset naissotavangit ja saksalaisten selustassa toimineet partisaanit raiskasivat alueensa siviilejä aivan yhtä yleisesti kuin nyt Tsetsheniassa raiskataan. Missä ovat todisteet suomalaisten tekenistä systemaattisista raiskauksista.Eipä taida löytyä.


      • että joo
        Eräs vain kirjoitti:

        että pakkotoisto.comin sivulla esitellyt kuvat ovat venäläisten partisaanien raiskaamia ja murhaamia suomalaisia siviileitä? Ja mitä näihin II ms:n aikaisiin raiskauksiin yleensä tulee niin venälästen pitkin itäistä Eurooppaa tekemät koiruudet ovat yleisessä tiedossa. Lukaiskaapa vaikkapa Beevorin teos Berliinin valtauksesta. Puna-armeijan sotilaat raiskasivat jopa vapauttamansa venäläiset naissotavangit ja saksalaisten selustassa toimineet partisaanit raiskasivat alueensa siviilejä aivan yhtä yleisesti kuin nyt Tsetsheniassa raiskataan. Missä ovat todisteet suomalaisten tekenistä systemaattisista raiskauksista.Eipä taida löytyä.

        kysehän ei ollutkaan sodanaikaisista raiskauksista, vaan sodan jälkeen tapahtuneista, kun sodan traumojen muuttamat veteraanit tekivät samaa, mitä veteraanit (eivät toki kaikki mutta monet)ovat tehneet kaikissa maissa kaikkien sotien jälkeen, eli enemmän rikoksia. Todisteet löytyvät 1940-luvun rikostilastoista.


      • että niin...
        että joo kirjoitti:

        kysehän ei ollutkaan sodanaikaisista raiskauksista, vaan sodan jälkeen tapahtuneista, kun sodan traumojen muuttamat veteraanit tekivät samaa, mitä veteraanit (eivät toki kaikki mutta monet)ovat tehneet kaikissa maissa kaikkien sotien jälkeen, eli enemmän rikoksia. Todisteet löytyvät 1940-luvun rikostilastoista.

        Joten viitsitkö kertoa mistä nämä 1940-luvun rikostilastot löytyvät?


    • Tiedän etten tiedä

      on vielä tänäänkin hengissä enemmän suomalaisia raiskauksen tehneitä sotaveteraaneja, kuin afrikkalaisperäisiä raiskaajia. Suomen eteläosissa oli 1500- luvulla jopa enemmän lent'äviä lehmiä kuin laatokan karjalan alueella. Siinä kaksi ehdottoan luotettaviin tilastoihin perustuvaa faktaa. Sovitaanko että käyt ensin peruskoulun loppuun ennenkuin alat analysoida suomalaista historiaa yhteiskunnallisesta ja/tai sosiaalipoliittisesta näkökulmasta.

    • tiesinkin

      paskaa lätkyttävä kommari olikin kyseessä ,mene sivari armeijaan ja ota tukka silmiltä ,niin näet todellisuuden paremmin

    • en tieda

      miten veteraani asia on mutta ulkomaalaiset raiskaavat talla hetkella enemman Suomessa kuin suomalaiset.

    • Propagandaa

      Mielenkiintoinen kirjoitus, jonka tarkoituksena on jollain tavalla vähätellä tai oikeuttaa ulkomaalaistaustaisten tekemiä raiskauksia?

      Väite, että "Veteraanisukupolvi raiskasi", on puhdasta (feministi)propagandaa. Näin ei tapahtunut, eikä olisi voinutkaan tapahtua koska;

      a) suomalaiseen "sotilastaktiikkaan" ei ole koskaan kuulunut vihollisen raiskaaminen ja häpäisy. Yksinkertaisesti yleinen mielipide niin sotilasjohdossa kuin rintamamiestenkin kesken oli tätä vastaan.

      b) sotilaskuri oli tiukkaa, varsinkin asutuskeskuksissa ja sotatuomioistuinten rangaistukset ankaria.

      c) suurin osa sota-ajasta vietettiin korvessa, jossa ei ollut muuta raiskattavaa kuin luonto.

      Se sitten, että lomilla ja kotiuttamisen jälkeen solmittiin parisuhteita ja avioliittoja ja hetekat narskuivat tiuhaan tahtiin ei liene mikään ihme. Kun miehet olivat rintamalla, oli (seksuaalinen) puute ja halut kovat niin miehillä kuin naisillakin, ja suvun jatkumisen turvaaminen lisäsi omia paineita silloisessa epävarmassa tilanteessa.

      Ei pidä myöskään unohtaa, että rintamalla saadut traumat myös alensivat seksihaluja ja mieskuntoa. Seksi ei juuri pyöri mielessä kun luodit viuhuvat, kranaatit räjähtelevät ja kaverit kaatuvat ympäriltä (paitsi elokuvissa).

    • Pitäs

      Mennä itse sotimaan 3-5 vuotta ja katsoa miten se sinua muuttaa ennen kuin alat veteraaneja arvostelemaan. Tosiasia on että Helsinki oli Lontoon ja Moskovan ohella ainoa Euroopassa sotaan osallistuneen maan ja ainoa ns. akselivallan "liittolaisen" pääkaupunki, jota ei sodan aikaan vallattu. Se että veteraaneja täällä mollataan ottaa aivoon, koska haluaisitteko olla kuin Viro-,Latvia-,Liettua-,Puola-,Unkari-,Romania-,Tsekki-, tai Itä-Saksalainen ja kärsiä vieläkin 70 vuotta sitten tapahtuneista asioista. Meillä oli ÄLYTÖN TUURI että asiat meni tällä tavalla eikä jouduttu Suomen Sosialistiseksi Neuvostotasavallaksi joka toinen on venäläinen ja Moskovasta asiat päätetään. Jos sama henki olisi näinä päivinä kuin silloin niin tästä talouskurimuksesta päästäisiin.

    • ...

      Toivottavasti uhrit uskaltavat ottaa vielä asian esille. Pitäisi vanhentuvan ihmisen tuollainen muutenkin tunnustaa poliisille ja papille, jos on kerrankaan tullut katuneeksi.

    • .........

      Niin ja sitten vielä sodan aikana syntyneet jotka ottivat sotajermujen henkilöllisyydet itselleen, kävivät ankarasti päälle syyllistäen lapsia jotka keksivät ottaa uhreiksi.
      Vain 13-15 vuotta itseäni vanhempia!
      Sotajuttuihin alettiin kyllästyä.
      Tosin siihen häpeäänkin jota meidän niskaamme kaadettiin.
      Eikö oman häpeänsä joudu itse kestämään omissa nahoissaan?
      Aviomies sanoi hänkin tähän ryvetykseen väsyneenä: " Aina kasvatti-isä puhuu siitä jos samat jalanjäljet kulkisit kuin minäkin, Mitä varten minun pitäisi?"
      Ajatelkaas jos tulisi uusia levottomuuksia, miten kestäisimme kun voimat kuluivat tähän?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      250
      2421
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1595
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      74
      1404
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1285
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1202
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1132
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      978
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      81
      962
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      922
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      99
      815
    Aihe