Vapaa kuvaus

Aloituksia

2

Kommenttia

7

  1. En tietenkään jättänyt syömättä. Suomalaisiin mummon peltipitsoihin verrattuna napolilaistyylisessä pizzassa paljon parempaa on juurikin ilmava, hieman rapea ja pehmeä reunus. Ei hiivaista kovaa känttyä kuten suomipitsoissa.
  2. Hyviä+havaintoja,+itsellä+ihan+samanlaiset+kokemukset.+Ostin+äskettäin+kunnollisen+hiiliteräspannun,+koska+edellinen+oli+liian+iso+ja+kevyt,+jolloin+pohjan+kuperuuden+vuoksi+pannu+oli+käyttökelvoton.+Ostin+samalla+Motonetin+halvimman+infrapunalämpömittarin.+Poltin+uuteen+pannuun+rasvat+liedellä+ja+rypsiöljyllä.+Noin+puolessa+tunnissa+sain+lähes+mustan+ja+kiiltävän+pinnan.+Munakas+onnistui+kohtuullisen+hyvin.+Pesun+jälkeen+pinta+hilseili+keskeltä+pois.+Luulen,+että+tähän+saattoi+vaikuttaa+tehdaspannussa+oleva+mehiläisvaha,+kun+se+lähtee+pois+niin+samalla+lähtee+päällä+oleva+rasvanpolttopinta.Polttelin+uudelleen+rasvoja.+Tein+niin,+että+pyyhin+pannua+paksulla+talouspaperimytyllä+myös+kuumennuksen+aikana,+jotta+rasvakerros+on+aina+ohut+ja+ylimääräinen+rasva+leviää+aina+tasaisesti.+Tämä+onnistui+oikein+hyvin+noin+250-350C:ssä,+mutta+kun+lämpö+pannun+keskustassa+nousi+400C+niin+pinnoite+lähti+saman+tien+pois.+Tästä+opin+sen,+ettei+edes+rasvanpolttoa+kannata+tehdä+täysillä+vaan+maksimilämpö+noin+330C.Liedellä+pystyy+tekemään+nopeasti+kun+antaa+edellisen+polton+jäähtyä+noin+250C+niin+voi+lisätä+tilkan+uutta+rasvaa,+jonka+levittää+talouspaperilla+ja+sen+jälkeen+liedelle,+jolloin+rasva+savuaa+käytännössä+lähes+heti.+Keraamisesta+liedestä+huomasin+myös+sen,+että+keskustan+ja+reunojen+lämpötilaero+on+jopa+80-100C+eli+pannuun+pitää+polttaa+rasvat+useista+eri+kohdista+lieden+keskustassa.Tämän+jälkeen+pinoite+on+pysynyt+kohtuullisen+hyvin.+Edelleen+jonkin+verran+pinnoitetta+hilseili+pois+mutta+joka+kerralla+vähemmän+kuin+ennen.+Nyt+pannussa+on+hyvä+ja+pysyvä+pinta.+Kalafile+onnistuu+hyvin.+Munakas+irtoaa+ilman+lastaa+kunhan+ei+tee+koko+pannun+kokoista+vaan+isolla+rengasmuotilla+2-3+munaa.+Pekoni+palaa+kiinni+liian+kovalla+lämmöllä.+Ylipäätänsä+hiiliteräspannulla+pitää+olla+oman+kokemuksen+mukaan+alhaisemmat+lämmöt+-+kala+6-7+(1-9+asteikolla),+munakas+ja+pekonit+4-5.+Pihvit+voi+olla+täysillä+tehoilla,+mutta+riskinä+on+pinnoitteen+palaminen.Summa+summarum,+keraaminen+liesi+lämpenee+epätasaisesti+ja+kuumat+kohdat+on+hyvä+tuntea,+infrapunamittari+on+hyvä.+Rasvanpoltossakaan+ei+täysiä+tehoja.+Kaikessa+paistamisessa+matalammat+tehot+ja+varsinkin+runsasproteiinisissa+kuten+pekoni,+munakas+ja+kala.+Jos+pannussa+on+tehdaspinnoitteena+mehiläisvaha+niin+se+voi+vaikuttaa+alussa+rasvanpolton+pysymiseen.+En+sinuna+luovuttaisi,+sinulla+on+kaikki+periaatteet+ihan+oikeat.+Kyllä+käytön+myötä+tulee+hyvä+ja+kestävä+patina.