Hei mitä olette mieltä, olueiden ystävät? Että pistetään adressi pystyyn jossa vaaditaan suomalaisia panimoita lopettamaan tärkkelysten lisääminen suomalaisiin bulkkiolueisiin? Kaikki karjalat, lapparit, karhut, olvit ja koffit ovat raaka-aineiltaan oikean oluen irvikuvia, sillä niihin kaikkiin on lisätty tärkkelystä! Se vääristää oluen koostumuksen ja maun, ja ennenkaikkea se lihottaa! Bulkkiolut on halpaa pissaa, ei siinä mitään, ne ovat omaa luokkaansa eivätkä mitään laatuoluita esim mitä keskieuroopasta tulee. Mutta tuon tärkkelyksen lisääminen olueisiin pitäisi loppua!
Tärkkelykset pois suomibulkeista!
7
2108
Vastaukset
- bissen kittaaja!
Samaa mieltä! Miks ihimeessä tärkkelystä lisätään? Säilyvyyden takiako? Saksalaiset ne osaa olutta tehdä! Sandels parasta suomi bulkkia ja muista Karlsberg ja A le coq minun lemppareitani...
- nimetön.
Ihmettelin tänään, miksi tarjouksesta ostamani Karjala maistui niin hyvälle.
Ja ihme ja kumma! Tärkkelykset ja lisäaineet loistivat etiketistä poissaolollaan:
http://img269.imageshack.us/img269/2545/karjala.jpg- nimetön.
Copy Pastettakaa linkki uuteen välilehteen, Imageshack.us on blokannut Suomi24.fi, joten suora linkin klikkaus ei toimi.
- das Bier
Saattaa olla, että kyse on hämäyksestä. Hartwallin perusoluissa (Karjala, Lapin Kulta) lukee nykyään valmistusaineissa vesi, ohra ja humala. Tuo "ohra" sisältänee sekä ohramaltaan että ohratärkkelyksen. Siinä pitäisi lukea pelkästään "ohramallas", jotta se olisi ns. puhdasta ohraa (ilman tärkkelystä). Korjatkaa, jos olen väärässä.
- jkkjhkhkj
das Bier kirjoitti:
Saattaa olla, että kyse on hämäyksestä. Hartwallin perusoluissa (Karjala, Lapin Kulta) lukee nykyään valmistusaineissa vesi, ohra ja humala. Tuo "ohra" sisältänee sekä ohramaltaan että ohratärkkelyksen. Siinä pitäisi lukea pelkästään "ohramallas", jotta se olisi ns. puhdasta ohraa (ilman tärkkelystä). Korjatkaa, jos olen väärässä.
Asia on juuri noin.
- Reilu kusettaja
jkkjhkhkj kirjoitti:
Asia on juuri noin.
Tuo ohratärkkelys on sokeriteollisuuden " jätettä ", jota sitten lisätään olueeseen, koska se on halpaa.
Maltaan entsyymit hajoittavat tärkkelyksen sokeriksi, joka sitten käy alkoholiksi.
Kätevää ja halpaa - eikö totta, koska kallista mallasta kuluu vähemmän.
- niin ja näin
Ohratärkkelys ei ole jätettä eikä varsinkaan sokeriteollisuudesta peräisin.
Ohrantäkkelys on peräisin ohrasta ja tarkoitus on nopeuttaa prosessia niin, että mallastetusta ohrasta ei tarvitse ensin tehdä tärkkelystä (vierrettä) vaan osa tärkkelyksestä olisi tehty jo valmiksi. Pikahiiva ja tärkkelyksen täyttö takaavat nopean prosessin sekä halvan hinnan. Tätähän suurpanimot hakevat tärkkelyksen käytöllä. Jos ns bulkkilagerit tehtäisiin perinteisin tavoin aika olisi aivan eri luokkaa ja myös hinta nousisi. Tämän jälkeen olutta ei kannattaisi valmistaa kotimaassa lainkaan.
Tästä huolimatta en kannata tärkkelyksen käyttöä - olen ns täysmallasmies.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 13310609
- 525100
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html432301Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘1062103- 282006
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131631Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,411452Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta291134Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v331081Rakastuminenhan on psykoosi
Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk54997