Hei mitä olette mieltä, olueiden ystävät? Että pistetään adressi pystyyn jossa vaaditaan suomalaisia panimoita lopettamaan tärkkelysten lisääminen suomalaisiin bulkkiolueisiin? Kaikki karjalat, lapparit, karhut, olvit ja koffit ovat raaka-aineiltaan oikean oluen irvikuvia, sillä niihin kaikkiin on lisätty tärkkelystä! Se vääristää oluen koostumuksen ja maun, ja ennenkaikkea se lihottaa! Bulkkiolut on halpaa pissaa, ei siinä mitään, ne ovat omaa luokkaansa eivätkä mitään laatuoluita esim mitä keskieuroopasta tulee. Mutta tuon tärkkelyksen lisääminen olueisiin pitäisi loppua!
Tärkkelykset pois suomibulkeista!
7
1913
Vastaukset
- bissen kittaaja!
Samaa mieltä! Miks ihimeessä tärkkelystä lisätään? Säilyvyyden takiako? Saksalaiset ne osaa olutta tehdä! Sandels parasta suomi bulkkia ja muista Karlsberg ja A le coq minun lemppareitani...
- nimetön.
Ihmettelin tänään, miksi tarjouksesta ostamani Karjala maistui niin hyvälle.
Ja ihme ja kumma! Tärkkelykset ja lisäaineet loistivat etiketistä poissaolollaan:
http://img269.imageshack.us/img269/2545/karjala.jpg- nimetön.
Copy Pastettakaa linkki uuteen välilehteen, Imageshack.us on blokannut Suomi24.fi, joten suora linkin klikkaus ei toimi.
- das Bier
Saattaa olla, että kyse on hämäyksestä. Hartwallin perusoluissa (Karjala, Lapin Kulta) lukee nykyään valmistusaineissa vesi, ohra ja humala. Tuo "ohra" sisältänee sekä ohramaltaan että ohratärkkelyksen. Siinä pitäisi lukea pelkästään "ohramallas", jotta se olisi ns. puhdasta ohraa (ilman tärkkelystä). Korjatkaa, jos olen väärässä.
- jkkjhkhkj
das Bier kirjoitti:
Saattaa olla, että kyse on hämäyksestä. Hartwallin perusoluissa (Karjala, Lapin Kulta) lukee nykyään valmistusaineissa vesi, ohra ja humala. Tuo "ohra" sisältänee sekä ohramaltaan että ohratärkkelyksen. Siinä pitäisi lukea pelkästään "ohramallas", jotta se olisi ns. puhdasta ohraa (ilman tärkkelystä). Korjatkaa, jos olen väärässä.
Asia on juuri noin.
- Reilu kusettaja
jkkjhkhkj kirjoitti:
Asia on juuri noin.
Tuo ohratärkkelys on sokeriteollisuuden " jätettä ", jota sitten lisätään olueeseen, koska se on halpaa.
Maltaan entsyymit hajoittavat tärkkelyksen sokeriksi, joka sitten käy alkoholiksi.
Kätevää ja halpaa - eikö totta, koska kallista mallasta kuluu vähemmän.
- niin ja näin
Ohratärkkelys ei ole jätettä eikä varsinkaan sokeriteollisuudesta peräisin.
Ohrantäkkelys on peräisin ohrasta ja tarkoitus on nopeuttaa prosessia niin, että mallastetusta ohrasta ei tarvitse ensin tehdä tärkkelystä (vierrettä) vaan osa tärkkelyksestä olisi tehty jo valmiksi. Pikahiiva ja tärkkelyksen täyttö takaavat nopean prosessin sekä halvan hinnan. Tätähän suurpanimot hakevat tärkkelyksen käytöllä. Jos ns bulkkilagerit tehtäisiin perinteisin tavoin aika olisi aivan eri luokkaa ja myös hinta nousisi. Tämän jälkeen olutta ei kannattaisi valmistaa kotimaassa lainkaan.
Tästä huolimatta en kannata tärkkelyksen käyttöä - olen ns täysmallasmies.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12701Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581331Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18996Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875