Hei mitä olette mieltä, olueiden ystävät? Että pistetään adressi pystyyn jossa vaaditaan suomalaisia panimoita lopettamaan tärkkelysten lisääminen suomalaisiin bulkkiolueisiin? Kaikki karjalat, lapparit, karhut, olvit ja koffit ovat raaka-aineiltaan oikean oluen irvikuvia, sillä niihin kaikkiin on lisätty tärkkelystä! Se vääristää oluen koostumuksen ja maun, ja ennenkaikkea se lihottaa! Bulkkiolut on halpaa pissaa, ei siinä mitään, ne ovat omaa luokkaansa eivätkä mitään laatuoluita esim mitä keskieuroopasta tulee. Mutta tuon tärkkelyksen lisääminen olueisiin pitäisi loppua!
Tärkkelykset pois suomibulkeista!
7
2077
Vastaukset
- bissen kittaaja!
Samaa mieltä! Miks ihimeessä tärkkelystä lisätään? Säilyvyyden takiako? Saksalaiset ne osaa olutta tehdä! Sandels parasta suomi bulkkia ja muista Karlsberg ja A le coq minun lemppareitani...
- nimetön.
Ihmettelin tänään, miksi tarjouksesta ostamani Karjala maistui niin hyvälle.
Ja ihme ja kumma! Tärkkelykset ja lisäaineet loistivat etiketistä poissaolollaan:
http://img269.imageshack.us/img269/2545/karjala.jpg- nimetön.
Copy Pastettakaa linkki uuteen välilehteen, Imageshack.us on blokannut Suomi24.fi, joten suora linkin klikkaus ei toimi.
- das Bier
Saattaa olla, että kyse on hämäyksestä. Hartwallin perusoluissa (Karjala, Lapin Kulta) lukee nykyään valmistusaineissa vesi, ohra ja humala. Tuo "ohra" sisältänee sekä ohramaltaan että ohratärkkelyksen. Siinä pitäisi lukea pelkästään "ohramallas", jotta se olisi ns. puhdasta ohraa (ilman tärkkelystä). Korjatkaa, jos olen väärässä.
- jkkjhkhkj
das Bier kirjoitti:
Saattaa olla, että kyse on hämäyksestä. Hartwallin perusoluissa (Karjala, Lapin Kulta) lukee nykyään valmistusaineissa vesi, ohra ja humala. Tuo "ohra" sisältänee sekä ohramaltaan että ohratärkkelyksen. Siinä pitäisi lukea pelkästään "ohramallas", jotta se olisi ns. puhdasta ohraa (ilman tärkkelystä). Korjatkaa, jos olen väärässä.
Asia on juuri noin.
- Reilu kusettaja
jkkjhkhkj kirjoitti:
Asia on juuri noin.
Tuo ohratärkkelys on sokeriteollisuuden " jätettä ", jota sitten lisätään olueeseen, koska se on halpaa.
Maltaan entsyymit hajoittavat tärkkelyksen sokeriksi, joka sitten käy alkoholiksi.
Kätevää ja halpaa - eikö totta, koska kallista mallasta kuluu vähemmän.
- niin ja näin
Ohratärkkelys ei ole jätettä eikä varsinkaan sokeriteollisuudesta peräisin.
Ohrantäkkelys on peräisin ohrasta ja tarkoitus on nopeuttaa prosessia niin, että mallastetusta ohrasta ei tarvitse ensin tehdä tärkkelystä (vierrettä) vaan osa tärkkelyksestä olisi tehty jo valmiksi. Pikahiiva ja tärkkelyksen täyttö takaavat nopean prosessin sekä halvan hinnan. Tätähän suurpanimot hakevat tärkkelyksen käytöllä. Jos ns bulkkilagerit tehtäisiin perinteisin tavoin aika olisi aivan eri luokkaa ja myös hinta nousisi. Tämän jälkeen olutta ei kannattaisi valmistaa kotimaassa lainkaan.
Tästä huolimatta en kannata tärkkelyksen käyttöä - olen ns täysmallasmies.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e3178153Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne996389Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä1743683- 722569
Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee402470- 452313
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san222186- 1032026
Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1962024- 481595