Merkillisiä vähemmistöjä

Äimän Käki

Tataarit ovat esimerkillinen vähemmistö, Suomessa voisi sanoa jopa, että merkillinen. He ovat olleet Suomessa jo sata vuotta ja silti he ovat pystyneet hyvin säilyttämään kielensä, kulttuurinsa ja uskontonsa. Suomen tataarit osallistuivat myös sotaan Suomen joukoissa, ja hoitivat leiviskänsä paremmin kuin väestöosuus olisi edellyttänyt; siis huomattavasti paremmin kuin esim. Suomen ruotsalaiset.

Miksi tuon tämän esiin? No, minua pientä ihmettelijää vain tavattomasti kummastuttaa se, miten ruotsalaiset ovat aivan paniikissa ja suorastaan päättömien kanojen tavoin juoksevat päin seiniä, kun joku ehdottaa, että pakkoruotsi pitäisi lopettaa, eikä se pirun kallis kaksikielisyyskään tunnu enää olevan mitenkään mielekäs, ei edes tarpeellinen.

Heti alkaa ruotsalaisheimon leirissä hurja kurkku suorana -huuto: meitä sorretaan, meidät kansanmurhataan, meitä kielletään puhumasta omaa äidinkieltämme, meidän kulttuurimme tuhotaan, ruotsalaisuus kuuluu suomalaisuuteen, suomalaiset ovat sivistymättömiä ja suvaitsemattomia rasisteja, jotka vihaavat vähemmistöjä!

Ja taustalla alkavat heti myös järeät vastatoimet: puolueiden johtavia poliitikkoja aletaan uhkailla, että kohta ette enää saa takaisin murusia miljardiluokan ruotsalaistuestamme, eli vaalitukea ei tipu, jolleivät puheet pakkoruotsin lopettamisesta heti lopu.

Ja nehän loppuvat, kuten loppui kakojenkin puolueessa, vaikka siellä oli jo demokraattisesti äänestetty pakkoruotsin lopettamisen puolesta.

Miten tataarit ovat säilyttäneet kulttuurinsa? Eihän heillä ole tukenaan kaksikielisyyttä, pakkotataaria eikä mitään eri etuoikeuksia tataareille? Ei edes kertakaikkiaan mitään kielipalveluja tataareille! Ja kyseessä on siis pieni kansanryhmä, muutaman tuhannen luokkaa.

Vastaavasti: jos Suomen ruotsalaiset (populaatio n. 300 000) eivät omillaan pysty säilyttämään omaa kulttuuriaan, kieltään ja herrakansa-uskontoaan, niin onko sillä sitten lopujen lopuksi mitään väliä? Miksi me jatkuvasti ylläpoidämme täysin järjetöntä ruotsalaishimmeliä, joka aiheuttaa Suomelle miljardiluokan kulut, jotka rahoitetaan LAINAA OTTAMALLA!

P.S. Miksi muuten tataareja sanotaan vain tataareiksi, mutta poliittisesti korrektin liturgian mukaan ruotsalaisia pitäisi sanoa suomenruotsalaisiksi? Kun eduskunnassa Folktinget Kimmo Sasin suulla taas vaatii lisää rahaa, niin mitäpä jos vastuullisimmat kansanedustajat jo vihdoinkin sanoisivat sille, unohtakaa koko juttu ja ottakaa oppia tataareista, hekin tulevat toimeen omalla työllään.

4

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dre day damien

      Suomalaisten pitäisi pyytää apua rikkailta Venäjän ja Ukrainan tataareilta hoitamaan tätä ongelmaa joita meillä on enimmäkseen Ankdamin kaltaisten narsistien kanssa joilla on tukenaan Pohjanmaan, Ekenäsin ja Ahvenanmaan maajussit.

    • Mainio teksti!

      Osuit aivan nappiiin tuolla tataari-vertauksella. Tosin suruihin ja varsinkin svekosellaisiin on turha vedota millään säällisyydellä.

      Surut ovat tottuneet etuilemaan jo TUHAT vuotta, joten se on niin verissä heillä, että mikään järkipuhe ei auta.

      Eli pakkoon on vastattava vain pakolla. Pakkoruotsitus on lopetettava Suomesta suruja kuuntelematta ja heidän vaatimuksiaan kuuntelematta.

    • Kopioikaa tämä!

      Liian osuva teksti, jotta svekosensori jättäisi palstalle.

    • Jeurooppa

      Tässä tapauksessa , verratuna suomenruotsinkielisiin. Vähemmistö on enemmistö.! Ainakin jos katsoo näitä eri etuisuuksia, mitä määrätty kielivähemmistö saa..? On sanottu että on onni syntyä Suomeen.! Nykyisin sen pitäisi mennä, on onni syntyä muumimurteisena Suomeen. Tosin taitavat itse munata koko homman etuisuuksineen. Mutta historia opettaa että, kaikki kieliapartheidista kiinni pitävät sortuvat, omaan mahdottomuuteen. Odotan milloin Suomen outoa kielitilannetta rupeaa kommentoimaan, joku järkevä ulkomailta. Ehkä sitten tuuli kääntyy kohti demokratiaa myös kielivallinnoissa, sekä pakko-ja virkamiesruotsissa. Sillä ne on kaikki kieliapartheidia suomenkielsiä kohtaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe